Şimdi Ara

Omurgalıların evriminde önemli bir nokta: Sudan karaya çıkış (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
9
Favori
12.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, yapılıyorsa değil. Zaten bu amaçla yapılıyor. Amma uzattın yahu! Bir çizimin kanıt diye sunulduğunu kim nerde görmüş? Sen ve bir kişi daha iddia etti o kadar sen de o iddianın altının boş olduğunu fark ettin zaten. Senin evrime alerjin var diye herkesin mi böyle olması gerekiyor. Kabul etmiyorsan etme, sanki kafana silah dayayıp zorla kabul ettiriyorlar. Sana göre masum olmayışı tamamen senin kendi inanç, kültür ve değer yargılarına göre şekillendirdiğin hüsnükuruntun. Demek ki senin gibi düşünmeyenlerin düşünceleri hiç masumane değil anca senin gibi düşününce masum oluyor. Ben böyle anlıyorum.

    Kardeşim yine söylüyorum bir insanın bir konuda bilgisi olmayabilir, bir konuya çok yabancı olabilir. İlgili makaleye, bilimsel konudaki terimlere çok çok yabancı olabilir. Dolayısıyla ilgili uzmanın söylediklerini anlamakta zorlanabilir, uzmanın anlattıklarını anlayamayabilir, kafasında canlandıramayabilir, "Ne diyor bu adam ya! Ne demek istiyor, hiçbir şey anlayamadım." diyebilir. Bunun önüne geçmek için makalelerde ne yapılır? Dil sadeleştirilir, örnekler verilir, tasvir ve benzetmeler yapılabilir. Yazı ile yapılan tasvirler az da olsa anlatılmak isteneneni yeterli ve doğru anlatamayacağı düşünüldüğünden resim ve video yoluna gidilebilir. Ya da ilgili makalede sadece senin deyiminle tematik bir süs de olabilir, bir işlevi olması da gerekmez. Yani bunların ne olduğunu, ne olmadığını; hangi amaçlarla kullanıldığını yazdım halen bana yok masumane değil, yok kanıt gibi sunuluyor diye uzatıyorsun. Açıkladım yukarıda zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Temmuz 2019; 12:34:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim vaz geçin artık şu reformist mealcileri dinlemekten, kadının saçı açık, yüzünde bir kilo boya var, Kuran'da beş vakit namaz yok diyor, örtünmek yok diyor, kurban kelimesini başka manalara çekiyor, cuma namazı yoktut diyor, hadisleri inkar ediyor sonra da ben müslümanım diye insanların beynini yıkıyor sizde bunlara inanıyorsunuz.

    Bir başkası içkili halde namaz kınır diyor vs falan. Biraz mantıklı olun Allah aşkına ya, kendi dinini bilmeyen bu kadar cahil bir toplum yoktur herhalde.

    Allah tüm peygamberleri farklı farklı kavimlere islamı tebliğ etmeleri için elçisi, vekili olarak göndermiştir, vekil nedir elçi nedir bilmiyor musunuz?

    Peygamber efendimizin vefat ettiği zamanda ona tabi olan 124 bin sahabisi olduğu kayıtlara geçmiştir, bu sahabilerin çoğu Kuran'ı ezbere bilen, onun tüm ayetlerini manasını öğrenip ona göre yaşayan, peygamber efendimizle arkadaşıklık etmiş, konuşmuş, onun her sözünü dinlemiş ona göre hareket etmiş kişilerdir, hadislerde bu sahabilerin kayıt altına aldığı sözlerdir.

    Siz şimdi 14 asır önce yaşamış peygamberin sözlerini aktaran sahabilere inanmıyor ama daha yeni yetme kendi kafasına göre Kuran yorumlayan, ayetlere takla attıran reformist mealcilere, felsefecilere tapıyorsunuz, bu nasıl bir müslümanlıktır ya.

    Bak Kuran'dan bir ayet.
    De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır.

    Ne diyor Allah, benim peygamberime uyun diyor.

    Eminim daha Tefsir'in ne olduğunu da bilmiyorsunuz, sana şimdi desem Kuran'daki şu sure ne zaman inmiştir, kimler için inmiştir, hangi olay vuku bulduğunda peygamberimiz bu sureyi ayetleri okumuştur açıkalayabilir misin, işte buna Tefsir denir,

    Kuran sureleri ayetlerini salt bir şekilde okuyup hiç bir şey anlamadan olmuyor bu işler.

    Tefsir nedir Allah aşkın şu 1 saatlik videoyu izle, dinle ondan sonra karar ver ben bu Kuran'ı salt bir okumayla anlayabiliyormuşum diye. > https://www.youtube.com/watch?v=Kj2HMitxL-E



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 30 Temmuz 2019; 13:36:41 >
  • Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Cahillik almış başını gitmiş. Sadece evrim teorisine saldır bari bre cahil. Adam en az 30 senedir okullarda okutulan ve kabul görülen şeyleri bile hiçe sayıyor. Biyoloji biliminde kabul gören 5 alem vardır şu an canlı sınıflandırmasında. Bakteri ve Arke grubu, Protistalar, Mantarlar, Bitkiler ve Hayvanlar. Şimdi soruyorum insanlar hayvanlar aleminde değil ise nerede? Ya bu kadar cahil olmayın, bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sizin yaptığınız "AYIP". Bitki misiniz? Mantar mısınız? Yoksa tek hücreli Bakteri ve Arke misiniz? O da değilse tek ve çok hücreli olup genelde mikroskobik canlılardan oluşan Protista mısınız? Nesiniz arkadaşım siz? Hayvanlar aleminde omurgalı bir memeli sınıfındaki canlısınız. Bu kadar saçmalamayın yeter ya.

    Güneşin varlığını yok sayar gibi adamlar bilime hakaret ediyor resmen. Sonra vay efendim biz niye gelişemiyoruz biz neden kendi yerli helikopterimizi yapamıyoruz. Yapamayız tabi. Üretemiyoruz ki. Üretebilecek zekaları da böyle sizin gibiler yüzünden sindiriyoruz, bezdiriyoruz, yok ediyoruz. Sonra onlar ya beyin göçüyle ülke dışına çıkıyor ya da kirli oyunlarla yok ediliyor. Bir ülkeyi kurtarmış, kurtuluşuna büyük yardımcı olmuş büyük lider Atatürk bile diyor ki ileride benim sözlerim bilim ile ters düşerse bilimi tercih edin. Daha ne diyeyim ben size?

    Bilimsel konuşun diyoruz biri çıkmış diyor ki özenti bunlar bilim bilim bir şey bildikleri yok. Başak tanesini bilir misiniz? İçi dolu olan ağırlığından dolayı eğik durur ama boş olan dimdik! Siz her şeyi bilir her şeye karşı duran yani dimdik duranlarsınız. Çünkü bir şey bildiğinizi sanıp etrafınızı da kirletiyorsunuz. Bu ülkenin gelişmesi için bilime, eğitime, teknolojiye, değişime ihtiyaç var. O çok kötülediğiniz elin Amerikalısı, İngilizi, Fransızı, Almanı neleri başardı. Ne ile? Bilim ile. Bizim ahlakımız, geleneğimiz, töremiz kalsın bunlar değişmesin güzel olan şeyler devam etsin lafım yok. Ama gelişmek için okumalı, eğitim görmeli ve değişmeliyiz. Uyum sağlamalıyız günün teknolojilerine. Yoksa hep satın alırız, muhtaç oluruz.

    Ancak buradaki güruha benzer bir çok insan var şu ülkede. Çocuğuna okulu, eğitimi günah gören. Kitap okuma, bilimle uğraşma sapıklık diyen. Yapmayın etmeyin. İyi insan olun önce gerisi gelir.
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Bir hadis güzel kaynakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • junis kullanıcısına yanıt
    İslam da sahabelere ve hadislere iman diye bir şey yoktur ama anlaşılıyor ki siz baya Kur'an'ın tamamlayıcısı haline getirmişsiniz
    Sahabe dediklerinizin çoğu okuma yazma bilmeyen insanlardır şuan ki isimlendirme ile cahillerdir bilgilerinin kaynağı duyduklarıdır hiç bir dayanağı yoktur.
    Kuran ın dediklerini reformist olmayan şekilde uygulayanları görüyoruz bunun en güzel örneği İran İslam'ı ne güzel yaşıyorlar değil mi özünde ki gibi
    Ayette Ali İmran 31 dir eski meallerde ittiba kelimesi kullanılır bu da izinden gitmek anlamına gelir
    Sahabelerin yazılı bir eseri yoktur olsaydı emin ol okurdum.onlar böyle dedi diye aktaran din adamları gibi meal ve tarih bilgim var onların bilmediği pozitif ilimleri de biliyorum ve bu işlerden PARA kazanma amacım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BumberShoot -- 30 Temmuz 2019; 19:55:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki peygamber efendimizle görüşmüş, arakdaşlık etmiş, ona tabi olmuş, onun izinden gitmiş, bir çoğu Kuran'ı ezbere bilen hafız ama sizin deyimizle cahil(!) olan sahabeler Kuran'ı anlayamamış(!) öylemi?

    Aslında bu sahabelerin peygamber efendimizden duyduğu aktardığı hadislerde değersizdir öylemi? Kuran'ı Kerim'i kitap haline getiren de peygamber efendinmizin katipleri dostları yani sahabeler?

    Yani diyorsun ki aslında 14 asır önce cumazı namazı kılınmıyordu, namaz 5 vakit değildi, içkili de namaz kılınabiliyordu, kadınlar başlarını örtmüyor daracık elbiseler giyiyordu?
    ee yani reformist mealcilerin, hadis inkarcıların savundukları bunlar.

    Sonra diyorsun ki tefsire ihtiyaç yok, hadise ihtiyaç yok, ben sana şu sure hangi zamanda, hangi yerde, hangi kişilere, hangi peygambere inmiştir diye sorduğumda kaynağın ne oalcak?
    Kuran sana şu sure şurada indi, şu ayet şunlar için vahiy edildi gibi detaylar veriyor mu? Başvuracağın şey geçmişten bu günümüze kadar gelen Allah dostlarının tefsirleri, peygamber efendimizin hadisleridir.


    Ya saçmalayın artık, hadisler inkar edilemez bir gerçektir, Allah'ın Kuran'da övgülerle bahsettiği peygamberin sözlerini inkar edecekseniz müslümanlığınızdan şüphe edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 30 Temmuz 2019; 20:42:8 >
  • evrim teoriside her teori gibi hatasız değil... insanların atasını doğru tespit edememişler ne olmuş...
  • junis kullanıcısına yanıt
    Evet evet zaten peygamberin yanında durunca zaten okuma yazma ve pozitif ilimler otomatik yükleniyor sahabelerin çoğuda kuran ı ezbere bilmiyordu. Kuran ı anladılarsa bile bunu gösteren bir kaynak yok

    Mesele hadislerin aktarılması değil yazılmadan kulaktan kulağa aktarması ve insanların duyduğunu yorumlayarak aktarmasına bağlı olarak hadislerin bozulması(Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir -Eti bıçakla kesmeyin Ebu Davud dan iki örnek ) nasıl çok bilgilendirici hadisler değil mi ?

    İçki namaz ve kıyafet ile ilgili bir şey söylemedim siz aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz ama toplumsal ahlakın ibadetlerden önemli olduğunu çok iyi biliyorum yani haram yedikten zulüm ettikten ve bunları yapanları destekledikten sonra sürekli namaz kılsan ne fayda

    Allah dostları ha ne acayipsiniz dostu olduğuna göre bir kıyat geçiyordur onlara Allah'ı insani kalıplara sokmamanız gerektiğini hala anlayamadınız

    Bir kaynağı ve delili olan hadisler kabul edilebilir ama hiç bir hadis böyle bir altyapıya sahip değildir.Ben bugün yayacağım bir cümleyi 10 sene sonra ki Müslümanlara hadis diye yutturabilirim.Şuan hadis dediğiniz cümlelerde olduğu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Kim diyor sana hadislerin yazılmadığını?
    Kütüb-i Sitte (6 kitap) anlamına gelen hadis kitapları mevcuttur, en sağlam ve güvenilir sayılan altı hadis kitabıdır, bu kitapların içinde Bauhari ve Müslim'in kitapları en sahih hadis kitapları kabul edilir.

    Ayrıca hadisler yorumlanmak için değil, peygamberin sözleri olarak kayıtlara geçer. Tabiki bazı kaynaklarda uydurulmuş ya da zayıf hadisler mevcut ama siz bir kaç uydurulmuş hadisi örnek gösterek sahih hadisleri de inkar ederseniz peygamberin sözlerini inkar etmiş olursunuz.

    Dinin temeli zaten ahlaktır, önce ahlak temizlik sonra ibadet gelir, neyin toplumsal ahlakından bahsediyorsunuz, Kuran zaten sana ahlaklı olmanı emretmiyor mu? Hangi ayette ya da sahih hadiste haram yiyin, zülüm edin, bunları yapanları da destekleyin deniyor ki? Hayır böyle bir sahih hadis varda biz mi bilmiyoruz?

    Allah'ı insani kalıplara sokmadım, sen benim kurduğum cümleden bunu anladıysan yanlış anlamışsın, Allah'a kulluk görevlerini yerine getirenler Allah'ın sevdiği kişilerdir, bu manada Allah dostları dedim. Bu konuda da bir çok ayet var zaten,

    Allah iyiylik edenleri sever,
    Allah çok tövbe edenleri sever,
    Allah sakınanları sever,
    Allah sabredenleri sever,
    Allah adil davranaalrı sever

    ee Allah şimdi kendini insani kalıba mı soktu?

    Senin uyduracağın hadis Kütüb-i Sitte içersinde olmayacağına göre ancak kendine yutturabilirsin.

    Şimdiki yeni nesil de çok komik, başını bir kez secdeye koymaz iki reformist mealci sözde hocaları dinleyip kendilerini ilmin zirvesinde zannediyorlar, ne diyelim Allah hidayet versin.
  • junis kullanıcısına yanıt
    Ya Türkçe bilmiyorsunuz ya da anlama sorununuz var
    Ben de hadislerin kitaplaştırıldığını söylüyorum ama peygamber efendimiz öldükten 200-300 yıl sonra bu yazılanlarda da kaynak kulaktan kulağa aktarmalardır yani yaşadığı zamanda hadislerin yazıldığı bir kaynak yoktur sadece yazılmıştır diye rivayet vardır ama o zaman ait bir tane bile yazılmış hadis yoktur.
    Kütüb u sitte de ki kitaplar peygamber efendimiz öldükten 200 ile 300 yıl sonra kulaktan dolma bilgiler ile yazılmıştır.
    Buhari de ki saçma hadislere bir kaç örnek
    Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır.
    Ey kadınlar, sizler cehennem odunusunuz
    Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir
    Yönetici, Kureyş ‘ten olmalıdır
    Kur’an okudukları halde traş olanları öldürün
    Ben bir şey yazdım mı kaynağı ile yazarım bunun kaynağında Sahih i Buhari inanmıyorsan aç kitabı bak.
    Ben hadislere değil bunları peygamber dedi diyerek hiç bir dayanağı olmayan cümlelere ve okumayan araştırmayan müslümanların bunlar kesin diye kandırılmasına karşıyım.

    Hiç bir ayette Allah dostu diye bir şey geçmez varsa böyle bir ayet kaynağını yaz da görelim ama sen Arapça bilmediğin için meal de kim ne yazdıysa ona inanırsın.
    Yazdığım hadislerin uydurma olduğunu düşünüyor isen aç bak ama size okumak zor gelir yok diye kelleden sallarsınız.
    Hiç kimsenin kılıp kalmadığı namaz seni de ilgilendirmez.
    Reformist mealcilere de çok takmışsın onları anlamanız için pozitif ilimleri ve toplum bilimini öğrenmeniz lazım
    Okuyun araştırın size öğretilerin İslam olmadığını ve din adı altında nasıl sömürüldüğünüzü anlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Sana bişey söyleyim mi, gittin 2 gün internette araştırdın ettin sonra da buraya geldin yazdın. Araştırdığın, sözde bilgi edindiğin kaynakları senden çok çok daha iyi biliyorum merak etme, hepsi de hadis inkarcıları sonradan çıkma yeni yetme sözde müslümanlar.


    O yazdığın hadislerde hepsi çarpıtılmış versyonları, git sen önce araştır bu hadisler nasıl çarpıtılmış, geliyorsun doğrusu buymuş gibi örnek veriyorsun. Sözde islamı savunayım derken resmen çarpıtılmış hadisleri intertten bulmuş aynen nasıl çarpıtılmışsa öyle yazmışsın.


    Bir gazeteci köşe yazarının veya ateist forumlardan aldığın bilgileri islam budur diye sunuyorsun, komik.

    Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır, rivayetinin aslı nedir? https://sorularlaislamiyet.com/kadinda-atta-ve-evde-ugursuzluk-vardir-rivayetinin-asli-nedir

    Hadislerin kaynağını gidip ateist forumlarından alıyorsun ama islami kaynaklara bakmak nedense hiç gelmiyor içinizden.

    Ben sana doğru yolu gösterdim, daha da seninle tartışmayacağım çünkü sende bir ateist gibi ne söylense yalanlama tutumu sergiliyorsun, ateistler de böyle işte, ortaya bir kaç çarppıtılmış hadis ve ayet atar sonra ona doğrusunu kaynağı ile birlikte gösterirsin bu sefer yine başka bir ayet ve hadisle karşına gelir, bu döngü sürekli devam eder, çünkü onun işi inkar etmek.

    Doğru dürüst araştırmadan gelip burda bana yalan yanlış şeyleri yazma, sırf kendi görüşümü kabul ettireceğim diye önüme çarpıtılmış hadisleri koyuyorsun, biz bilmiyoruz sanki o hadislerin çarpıtıldığını.

    Gerçek gerçektir, ancak inkarın sonu yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 2 Ağustos 2019; 1:19:38 >
  • Bu bilinen bir şey zaten. Dünyada omurgalı yaşamın önce su ardından çift yaşam ardından karasal olarak devam ettiği.

    Fakat örneğin 30 metrelik dev balinaların dahi geçmişte karasal canlılardan evrimleştiğini biliyoruz. Bir döngü mevcut evrimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • junis kullanıcısına yanıt
    Tipik araştırmayan okumayan bir müslüman nasıl olur onu göstermişsiniz
    Yazdıklarımın hiç birine cevap vermeden sadece beni kötülemeye çalışmışsınız ve çok biliyormuş havalarına girmişsiniz.
    Siz de haklısınız bilginiz olmadan bana cevap veremebilmeniz mümkün değil zaten
    Size öğrenmeye kapalı hayatınızda başarılar umarım çocuğunuz size benzemez yoksa sizin gibi İslam'a yarar verir doğruyu öğretmekte mümkün olmaz.
    Reformist diye tabir ettiğiniz mealcilere sallamaya devam edin okumayın öğrenmeyi sadece sallsyın çünkü size yakışan bu ve tek yapabileceğiniz de bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    haha çok çok komiksin ya, kim araştırmayan okumayan müslüman belli, şu hadiste şu yazıyor diye çarpıtılmış hadisleri gelmişsin burda paylaşıyorsun, o hadisleri nerden alıp kopyalayıp yapıştırdıysan git birde islami kaynaklardan öğren doğrusu neymiş öğren, çok zor bişey değil yaz google islami bir kaynaktan öğren.

    Senin o yazdığın hadisler ateist forumlarında dönüyor, muhtemelen sende gittin oralardan aldın, birde burda müslümanım diye geçiniyorsun, senin kaynağın ateist forumlar, hadis inkarcılarının forumları olmuş müslümanlıktan bahsediyorsun, sen bilgi diye buna diyorsan vay haline.


    Araştırmacı müslümana bak, ne diyim Allah hidayet versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 3 Ağustos 2019; 1:49:56 >
  • Evrim i ve Evrim teorisini bu kadar büyütmeyin. Değişim yoktur demek güneş yoktur demekle aynı. İnsanlarla maymunların ortak atasını bulmaya çalışıyorlar halen bilimin bir gereği olarak. Evrim teorisi materyalizm ile beraber bilim adı altında ateizm diye dayatılmaktadır biyolojinin konusu olmasına rağmen. Ayrıca teoriye ilk canlılık nasıl oluştu diye sorduğumuzda bunun Evrim’in konusu olmadığını abiyogenez diye başka bir yere atar. Hatta canlılığı cansızdırlar farklı görmez sonuçta hepsi atomlardan oluşuyor.Orada çok farklı deneyler vardır. En son 70 yıl önce falan yapılmış deneyler. Miller deneyi gibi. Elementler şimşekler falan aminoasit bulmuş tüpte falan sonra bu deney geçerliliğini yitirmiş uygun koşullar sağlanamadı diye. Kısa tutuyorum. Bugün halen 60-70 yıl önceki deneyleri abiyogenez diye kaktırıyorlar. Madem bu kadar eminsin yap yeni deneyler de görelim nasıl canlı meydana getiriliyor. Son yıllarda alkalin bacalara takıldılar. Okyanusun 10-11 bin metre altındaki sıcak soğuk su bacalarında oluşmuş olabilirmiş canlılık. Yalnız bunu anlatırken görmüş gibi yazarlar. Hani şimşekler yıldırımlar falan vardı ilk canlılığın oluşmasında. Alkali bacalara medyatik insanları indirip örnek falan alıp 2 tür bakteri bulmuşlar. Aslında bilim adamları işlerine bakıyorda bizim boş insanlarda bunları ideolojisine göre yorumluyor. Bu işten para kazanıyorlar bağış, adsesnse falan. İdeolojiler gelip geçicidir, insanın birazda aklını kullanması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • junis kullanıcısına yanıt
    Kalitesizliğinizi bir kere daha belli etmişsiniz bilgiyi inkar ederek işten sıyrılabileceğinizi sanıyorsunuz ama cehalet üstünüze sinmiş
    O hadislerin ateist forumlarında dolaşmasının bir sebebi var gerçekten kitaplarda geçiyor olması ve İslam'a aykırı olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    O hadislerin ateist forumlarında dolaşmasının elbette bir sebebi, sizin gibi cahillere işte islam budur diye yutturmak, cehalet akıyor resmen ya, ateistin işi ayet olsun hadis olsun her ne olursa olsun çarpıtmak, inkar etmek, islama aykırı diye paylaşım yapmazlar, zira islamı savunmuyorlar ki aykırılığını svunsunlar.

    2 önceki mesajımda sana bir hadisin nasıl çarptırıldığını göstermek için linkiyle birlikte kaynak gösterdim ama sen açıp okuma zahmetinde bile bulunmamışsın çünkü senin referans aldığın kaynaklar ateist forumları, reformist mealciler, ılımlı islamcılar falan.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.