Şimdi Ara

tarihi eminönü balıkçısında yaşanan vahşet #eminönündevahşet

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
8
Favori
125.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1452 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 29.10.2019 DÜZENLEMESİ: Eminönündeki balıkçılar tarih oluyor Trt Haber

    Ekşi Sözlük konusuna eklenen son edit:

    olayın üzerinden neredeyse 2 ay geçti. yargının mesele karşısında kamu tepkisini sadece birkaç günah keçisine yıkarak olayı geçiştireceğine kanaat ettikten sonra sadece sizleri bilgilendirmek istiyorum. kameradan suçlunun tespit edilebileceği defaatle söylenmesine rağmen bazı gerekçelerle (bozuk, görüş açısında değil vb.) hiçbir kamera kaydına ulaşılmadı. sadece 8 tane şüpheli arasından suçlunun göz kararıyla seçilmesi istendi. bazı arkadaşlar balıkçıyla anlaşma yapıldığından sustuğumu ifade etmişler. arkadaşlar müşterisinin kafasını durduk yere palayla yaran bi işletmeden bahsediyoruz, ticari itibarı zedelendikten sonra bunlar adam da vurur ne anlaşması. bu rezalet silsilesinde yargının ve emniyetin bize daha da yardımcı olacağını düşünmüyorum.




    --------------------------------------------
    Özür dileyerek dikkat çekmişken buraya konudan bağımsız üç link ekliyorum:
    Doğu Akdeniz
    2018 Alamos Gold Açıklaması
    Kazancın Yalnızca% 33'ü Türkiyenin



    Sevgili forumdaşlar,
    ekşide gördüğüm bu konuyu buraya aynen ekliyorum. sizden rica ediyorum yukarı çıkarın ne kadar çok insan görürse o kadar iyi. lehte ve aleyhde tüm durumların takip edilebilmesi için link ekliyorum



    vvvvvvvv---------EKŞİ-----------------vvvvvvv

    pazar günü (4 ağustos 2019) 2 abim ve eşleriyle saat 17 civarı tarihi eminönü balıkçısı’na gittik. beş tane balık ekmek aldık. oturduğumuz andan itibaren çalışanlar özellikle kadınları rahatsız ederek hepimize kabaca davranıyorlardı. birkaç defa garsonun dikkatsizce yengeme çarpmasının ardından küçük abim çalışana “dikkat etsene kardeşim” diyerek uyarıda bulundu. garson “ne dikkat edecem” diye karşılık verince abim “kadınları rahatsız ediyorsun, dikkatlice geçebilirsin” diye cevap verdi. “bilerek mi yapıyorum” diye bağırınca abim “kusura bakma desen konu kapanacak” diye cevap verdi. garson “senden özür mü dileyecem, sinir etme amına koydurtma” diyince büyük abim “ne biçim konuşuyosun kardeşimle” diye çıkıştı. garson ana-bacı söverek bağırınca ben ayağa kalktım ve “ne biçim konuşuyon lan” diyerek üzerine yürüdüm. o an garson geri çekilince birden çevredekiler beni tuttular. birkaç saniye içinde gemi ve turşucuda çalışan yaklaşık 20 kişinin üzerimize doğru koştuğunu gördük. ne olduğunu anlamadan bize saldırdılar. 3ümüzü de ayrı köşelere çekerek yumruk ve tekmeler savurdular. ben darbelerden korunmak için kapandım. o sırada üzerime kesici aletle koşan birini gören küçük abim önündeki saldırganları dağıtarak koşan kişiyi engelledi. korunmasız kaldığı için yüzüne ve vücuduna fazlaca darbe aldı. pala olduğunu düşündüğümüz kesici aletle kafasına gelen darbe sonrası kanlar içinde yerde kaldı. bunu görünce kendimi savunmayı bırakıp küçük abimin yanına koştum. çevresindeki saldırganları uzaklaştırmaya çalıştım. yerde kan birikince saldıranlar uzaklaştı. bu olaylar sırasında 2 yengem de çığlıklar atarak saldırganları engellemeye çalıştılar. büyük abim de aldığı darbelerden sonra ayakta durabilecek durumdaydı ve onunla beraber yerde yatan abimi kenara çektik. hemen ambulans ve polisi arayarak 20 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradığımızı ve abimin ciddi şekilde yaralandığını söyledim. bu sırada abimin doktor eşi ilk müdahaleyi yaptı.
    olayın daha trajik kısmı bundan sonra başladı. 10 dakikalık yürüme mesafesindeki sirkeci karakolundan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kişi tarafından saldırıya uğradığımızı ihbar etmemize rağmen sadece 2 kişi gelmişlerdi. hiçbir müdahalede bulunmadan olayla ilgili sorular sordular. tutanak tuttuklarını ve karakolda ifade verdikten sonra şikayette bulunabileceğimizi belirttiler. emniyet ekiplerinden yaklaşık 15 dakika sonra ambulans geldi. ambulans geldiğinde emniyet ekipleri bir anda kayboldular. hastanede 3ümüz de darp raporu aldıktan sonra karakola ifade vermeye gittik. işletmenin yetkilileri biz gittiğimizde ordaydı. polis aracılığıyla özür dileyip uzlaşmak istediklerini söylediler, kabul etmeyip sürece devam etmek istediğimizde tutanağın tutulmadığını öğrendik. tutanağın tutulmadığını duyan daha rütbeli olduğunu düşündüğümüz polis olay yerine kim gittiyse o uğraşsın diyip kapıyı çarparak odasına girdi. bizimle hiçbir polis ilgilenmek istemiyordu. iletişimde olduğumuz polis durmadan işletmenin yetkilileriyle görüşüp bize geliyordu. önce elimize bir kimlik fotoğrafını tutuşturup kişiyi teyit etmemizi istedi. emin olmadığımızı söyleyince kesin tespit etmemiz için bizi zorladı. sebep olarak ‘uzlaşma olmazsa arbede çıkabilir.(karakolda(!))’dedi. bu tehditvari cevaptan sonra fotoğraf üzerinden kişiyi tespit edemeyeceğimizi yineledik. kamera kayıtlarının bu durumu çözmeye yeteceğini söyleyince emniyet kameralarının bozuk olduğunu söyledi. belediye kameraları da dahil diğer kayıtları alabiliyosanız alın dediler. eksik veya hatalı ifade ve tutanakları imzalatmaya çalışmaları da cabasıydı.
    süreç boyunca bizimle ilgilenmeyen, başından savan polis memurlarının aile büyüklerimizin gelip olaya müdahil olmalarıyla tavırları değişti. en baştan ifademizi alıp süreci biraz daha ciddiyetle takip etmeye başladılar.
    fakat hala kesin sonuç alabileceğimize emin değiliz. birileri sürecin ilerlemesini engelliyor. kamera kayıtlarına hala ulaşamıyoruz. yengelerimin yaşadığı travma, benim ve büyük abimin vücudundaki morluklar, en önemlisi de küçük abimin kafasındaki 20-25 civarı dikiş yanlarına kar kalmamalı. şehrin göbeğinde, günde ortalama beş milyon insanın geçtiği bir yerde bu magandaların böyle rahatça eşkıyalık yapmasına göz yummak istemiyoruz.

    (bu görseller can sıkıcı olabilir forumdaşlar)

    açık yara
    açık yara 2
    dikişli hali
    polis ve işletmeciler

    şimdi benim merak ettiğim birkaç konu var.
    1- istanbulun en işlek ve turistik yerinde çalışanlar hakaret etme, yaralama ve öldürmeye teşebbüs etme cürretini nerden buluyor?
    2- istanbulun en işlek ve turistik yerinde niye hiçbir kolluk kuvveti bulunmuyor?
    3- istanbulun en işlek ve turistik yerinde 20den fazla kişinin karıştığı kanlı bıçaklı kavgaya neden 2 polis intikal ediyor?
    4- istanbulun en işlek ve turistik yerinde çıkan kanlı bıçaklı kavgaya müdahale neden 25 dakikayı buluyor?
    5- olay yerine gelen polisin tuttuğu tutanak nereye kayboluyor?
    6- polis pişkin pişkin en merkezi mıntıka kamerasının bozuk olduğunu nasıl söyleyebiliyor?
    7- kasten yaralama suçu ve kasten öldürme suçuna teşebbüsün işlendiği vakada neden olay yerine gelen polisler tarafından gözaltı işlemi uygulanmıyor?
    8- onlarca kişinin müdahil olduğu olaydaki tüm suçlar niçin polisin elinde kimliği bulunan 19 yaşındaki bir şahsa yıkılmak isteniyor?
    9- karakoldaki memurlar neden ilgilenmekten kaçınıyor?
    10- türkiye'de suçluların tutuklanması için ölmemiz mi gerekiyor!

    edit: arkadaşlar yoğun ilginiz şu işletmenin yaptığı barbarlığın ve yozlaşmış polislerin yaptıklarının yanına kar kalmayacağı hakkında umut ışığı oldu. çok teşekkür ederim ve mesajına cevap veremediklerimden özür dilerim.

    edit2: bir arkadaşımız yollamış, bozuk denen kamera tıkır tıkır çalışıyor. canlı mobese
    edit3: bir yazar arkadaşımızın başından benzer bi olay geçmiş resim

    edit4: yozlaşmanın kemiklerimize kadar işlediğinin göstergesi olan diğer bir olay (bkz: uyuşturucu çetesini yakalatan muhtar)

    edit5: arkadaşlar mesajlara veremiyorum. twitterda birinci sıradayız. olayın vehametini videolar yayınlanınca daha iyi göreceğiz.

    edit6: mağdurlar saldırganların teşhisi için sirkeci karakola çağrıldı. biz de geçiyoruz. görüntüler için ısrar edeceğiz.

    üst edit: savcılık konuyla yakından ilgileniyor. polis karakoluna saldırganların teşhisi için sadece 8 kişi getirildi. saldırı anında saldırganların yüzüne bakılmadığı için öncelikle kamera kayıtlarından tespit edilmesi gerekiyor. alandaki kameraların bazılarının çalışmadığı bazılarının görüş alanında olmadığı sebebiyle ortada hiçbir kayıt yok. olay yerine gelen 2 polisin sirkeci karakolundan olmadığını söylediler. olay şimdi yedikule asayişe taşındı. hiçbir kayıt yok, asıl saldırganlar ortalıkta değiller. sanırım birkaç kişiye tüm olay yıkılacak. ibb beyaz masa kamera kayıtları ile ilgili olumsuz dönüş yaptı.
    gündeme getiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    emniyet ile ilgili de bir şey söylemek istiyorum. olay yerine polislerin 5 dakikada geldiğini bozuk kamera kayıtlarından mı tespit etmişler, yoksa tutanağı olmayan polislerden mi?

    ^^^^^^^^--------------EKŞİ---------------------^^^^^^^^



    Düzenleme 1: nasıl şeyler yaşanıyor inanamıyorum, sinirler tavanken bunu da görmenizi istiyorum sevgili arkadaşlar: link

    Düzenleme2: Hepinize teşekkür ederim. Bir şeyi açıklamam gerekti, hadiseyi ekşi sözlükten naklediyorum. Yani benim yaşadığım bir olay değil öyle anlayan dostlarım olmuş. Ama benim başıma gelmemiş olması yarın herhangi birinin başına gelmeyeceği anlamına gelmiyor. #eminönündevahşet TT olmuş sayenizde.

    Okumak isteyene şöyle bir konu var:
    EKŞİ EMİNÖNÜNDEKİ BALIKÇILAR KALDIRILSIN

    Düzenleme 3: Ekşiden alıntılıyorum. Balıkçıdan olduğu iddia edilen bir mesaj var. Eklemezsek olmaz. Buyrun: EKŞİ LİNK


    BASIN:
    Milliyet GÖZALTI
    Sözcü
    Sputnik Link
    Habertürk Link
    EGM Açıklama

    Önemli Not: Daha öncede belirttiğim gibi olayı ekşi sözlükten aldım. Sizler gibi kendi başıma gelmiş kadar üzüldüğüm bu olaya gördüğüm destek beni gururlandırdı. Sevgili forumdaşlarım bir mesajı sabitlememi istemişler, ben bunun uygun düşeceğinden emin olamadığım için buraya link ekliyorum. Kimseyi hedef göstermeyelim, derdimiz herkes için adalet ama klavyelerimiz özgür, değil mi..: İLGİLİ LİNK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisconnectusErectus35 -- 29 Ekim 2019; 22:36:58 >



  • İnsanlık,adamlık, ahlak kalmadı.İçlerinden biri de ulan biz bunlara niye saldırıyoruz diye düşünmeyecek kadar gerizekalı.Her yer böyle pisliklerle dolu.Hem karnını bizim paramızla doyuracaklar hem de köpek muamelesi yapacaklar.Esnaflardan neden nefret ediyor oluyoruz sonra.Çoğu okumamış, baba parasıyla dükkan açmış, müşteriyle nasıl konuşulacağını bilmeyen terbiyesiz tipler.Ahlak eğitimi verilmeden hangi sistemi kurulursa kurulsun böyle pislikler düzelmez...
    Hadi donanım haberciler göreve...



    Yapılmalı:

    1- Tripadvisor: Mekanı bilenler yorum yazın. Mümkünse ingilizce. Ve düşük puanlı yorumları tek tek beğenin.
    https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g293974-d8762882-Reviews-Tarihi_Eminonu_Balikcisi_Derya_1945-Istanbul.html

    2- Google Maps: Yorum yazın. Mümkünse ingilizce. Ve düşük puanlı yorumları tek tek beğenin.
    https://www.google.com/maps/place/Emin%C3%B6n%C3%BC+Bal%C4%B1k%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1/@41.0183416,28.970674,19z/data=!4m10!1m2!2m1!1zZW1pbsO2bsO8IGJhbMSxa8OnxLFzxLE!3m6!1s0x0:0xe1ee8e2f01577c8f!8m2!3d41.0183416!4d28.9712212!9m1!1b1

    3- Facebook: Puan verin. Tavsiye etmeyin.
    https://www.facebook.com/eminonubalikekmek

    4- Zomato: Yorumlara kapanmış gibi. Siz yine de yorumunuzu yazın. Düşük puanlı yorumları beğenin.
    https://www.zomato.com/istanbul/tarihi-emin%C3%B6n%C3%BC-bal%C4%B1k%C3%A7%C4%B1s%C4%B1-1-emin%C3%B6n%C3%BC-merkez-istanbul
  • Allah bin belalarini versin böyle şehir magandalarının. Hepsini alıp 20 kişiyle sıra sıra döveceksin günlerce. Ülkenin geldiği hale bak, can güvenliğimiz bile yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan eline silah alıp tarayacaksın böyle şerefsizleri ondan sonra hepsi mezara sen cezaevine gireceksin kafan rahat olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu buraya yazdığımda Ekşidekinin favori sayısı 300 idi şu an 1700. İnanıyorum ki yeteri kadar dikkat çekerse ilgili makamlar konuyla ilgilenecektir
  • Balıkçı polislere iyi bakıyor demekki ulan ne karaktersiz bir millet olduk anlamıyorum ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahallede çıkan kavgada etrafta herkese hatta arabalara blle saldıran adamı polislerin almamak için olay yerinden kaçışını gördükten sonra hiç güvenim yok onlara.
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Teşhisi koydun, aferin, yazık cidden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis :manken

    Polis Bi işe yaramıyor.

    Üzücü ve sinirlendirici Bi olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muz Cumhuriyeti ' nde sıradan bir gün daha. Konuyu öne çıkardım. Çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sade vatandaş sokağa çıkamaz oldu. Sansa yasıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sövsende saysan da kar etmez balık baştan kokar bu ülkenin başında böyle bir devlet olduğu sürece ne polisten ne devlet çalışanın dan bir bok olmaz. Eğer bir polis mensubunun çoluğu çocuğu yada kendisi aynı durumun içinde olmuş olsaydı ortalığın anasını ağlatırlardı. Şimdi kime beddua edeceksin kime sövüp sayacaksın peehh tırnağın varsa başını kaşı gerisi yalan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10. Sorunun cevabi herşeyi açıklıyor. Ölsen dahi yüksek mevkide tanıdığı varsa elini kolunu sallayarak dışarda gezmeye devam ediyorlar. Ülkemizde ki adalet sistemi maalesef yerlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlık,adamlık, ahlak kalmadı.İçlerinden biri de ulan biz bunlara niye saldırıyoruz diye düşünmeyecek kadar gerizekalı.Her yer böyle pisliklerle dolu.Hem karnını bizim paramızla doyuracaklar hem de köpek muamelesi yapacaklar.Esnaflardan neden nefret ediyor oluyoruz sonra.Çoğu okumamış, baba parasıyla dükkan açmış, müşteriyle nasıl konuşulacağını bilmeyen terbiyesiz tipler.Ahlak eğitimi verilmeden hangi sistemi kurulursa kurulsun böyle pislikler düzelmez...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.