Şimdi Ara

Suriyelilere bakanlıktan Türkiye turu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suriyelilere bakanlıktan Türkiye turu


    Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Programı” kapsamında öğrencilere Türkiye’yi gezdirmeye başladı. Gezi programında Trabzon, Adana, Urfa, Antep ve İstanbul yer aldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Suriyeli mülteciler için yeni bir çalışma başlattı. Türkçe eğitimi alan Suriyeliler için Karadeniz turu düzenleyen bakanlık, çevre illerdeki valiliklerden özel ilgi istedi.

    Gezinin amacı “Suriyeli öğrencilere üniversite hayatlarını kolaylaştıracak eğitimler verilirken, onların sosyal hayata adapte olmaları” denilerek açıklandı. Projenin YTB koordinesinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Avrupa Birliği (AB) desteğiyle gerçekleştirildiği duyuruldu.



    Bakanlığın hedef kitlesini “Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Programı” kapsamında üniversitelere bağlı dil merkezlerinde (TÖMER) devam eden öğrenciler oluşturdu.

    Programdaki öğrenciler için bu yıl Karadeniz Bölgesi’ne Trabzon ve Rize merkezli kültürel geziler planlandı. Gezi kapsamında İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay’dan otobüsler kaldırılacağı duyuruldu. Gezi programında, Trabzon şehir turu ve oradan da Ayder Yaylası’na giriş yer aldı. Bir gün sonra da öğrencilerin Uzungöl’ü ziyaret edeceği belirtildi.

    Sümela Manastırı’nın da gezilmesinin ardından Zigana Dağı’nda yemek molası planlandı.

    Valilikler uyarıldı

    Suriyeli öğrencilere yönelik tur için İçişleri Bakanlığı ve valilikler de harekete geçirildi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden 22 valiliğe resmi yazı ile “programın güzergâhında yer alan birimlerin bilgilendirilmesi, gerekli tedbir ve kolaylığın sağlanması” talimatı verildi.

    Uyarılan valilikler arasında İstanbul, Adana, Samsun, Malatya, Ordu, Sivas, Giresun gibi şehirlerin yanı sınıra tur güzergâhında bulunmayan çevre şehir valilikleri de yer aldı.

    Geçen yıl Kapadokya

    Bir önceki yıl gerçekleştirilen tur programına ilişkin de bakanlığın resmi sitesinde “Kamplarda ve şehir merkezlerinde eğitimlerden yararlanan binlerce öğrenci bu gezi programlarında Türkiye’nin tarihi ve kültürel yerlerini yakından tanırken bir nebze de olsa stres atma fırsatı elde ediyor.

    Gezi programlarının bu yılki ağında ise binlerce Suriyeli öğrenci doğal güzellikleriyle ünlü Bolu’da, Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı’nda, yeşil ile mavinin buluşmasına tanıklık etme fırsatı buldu. Ardından kültür hazinemiz olan Kapadokya’da çeşitli programlara katıldılar” ifadeleri yer aldı.


    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 13 Ağustos 2019; 12:9:4 >



  • Adamlar zaten ülkeye yayılmış elini kolunu sallayarak geziyor bir de utanmadan bunlara tur rehberliği mi ayarlanmış git imkanı olmayan yaşlı vatandaşına sağla şunu Doğuda izbe yerde kalmış kişilerin batıdan haberi yok elin yararsızına birde harcama yapıyorsun kendi vatandaşından aldığın vergi ile
  • Gezi programında Trabzon, Adana, Urfa, Antep ve İstanbul yer aldı

    zaten bu iller suriye toprakları bakanlık yanlış yapmış
  • Sövsem, admin razı değil.
    Sussam gönül...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezsinler tabi. Kültür dolu memleketi tanımaları lazım. Ne kadar kutsal bir yerdeyiz, bir müslüman olarak bilmeleri lazım. Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye'de, turk pasaportu olan kac tane ogrenciye turkiye'yi gezdirmis MEB ?

    Biz Canakkale'ye gitmek icin cebimizden para topladik zamaninda, AKP o zaman da iktidardaydi.

    Her suriyeli haberinde artik yeter diyoruz ama yetmiyor. Suriyeliyer, AKP'nin turkiye'ye attigi en buyuk kaziktir ve hep oyle kalacaktir. Turkiye'yi araplastirmak, afganistanlastirmak icin yerlestirilmis bir mayindir. Dogum hizlari da goz onunde alindiginda 10 15 sene icinde artik turkler azinlik statusunde olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 13 Ağustos 2019; 12:58:27 >
  • kendi insanı gezemıyor daha
  • Bizim vergilerimizle suriyeli gezdiriyorlar. Aferim
  • Suriyeli olmak varmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar zaten ülkeye yayılmış elini kolunu sallayarak geziyor bir de utanmadan bunlara tur rehberliği mi ayarlanmış git imkanı olmayan yaşlı vatandaşına sağla şunu Doğuda izbe yerde kalmış kişilerin batıdan haberi yok elin yararsızına birde harcama yapıyorsun kendi vatandaşından aldığın vergi ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır ne tatil yaptım ne biryere gidebildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz ülkede misafir olduk artık
  • Üniversite okuyorum. İstanbula gidemedim hiç. Para denkleştiremedim :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde bunlar savaş maduru mülteciler. Şunların giyinişine yüzlerindeki mutluluğa bakın. Benim kendi insanım bayramda çoluğunu çocuğunu zorla giydirip gülmeyi unutmuşken bunları böyle görmek çok kanıma dokunuyor.
  • bunların işleride hazırdır. kamuda.
  • Şu tiplere bak. Bir de utanmadan kasıla kasıla poz veriyorlar. Benim Mehmetçiğim, bu arkasına dönüp bakmadan vatanından kaçmış vatansızlar memleketine dönsün diye Suriye toprağında şehit oluyor. Bunlar da gezme geziyor. Bu vatanın evlatlarına bunu layık gören herkesin Allah belasını versin, gün yüzü görmesin inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi memlekitiniz gibi hissedin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergilerimi ne de güzel yerlere harcıyor hükümetimiz oh oh ne güzel ne güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende345 kullanıcısına yanıt
    bir partiye küfür etsem kaç gün ban yerim?
  • Konuyu okuyan Türkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimsel -- 13 Ağustos 2019; 15:57:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.