Şimdi Ara

AMD, RX 5700’in maksimum sıcaklık değerini açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Çekirdek 110 dereceye hatta daha fazlasına dayanır ama geri kalan her şey mefta olur. Sakın böyle 100 derecelerde çalıştırmaya kalkmayın makinalarınızı. Lehimler erir elinize alırsınız kartı.

    Bakın şunu da ekleyelim; Amd'nin kendi referans kartı dışındaki(kendi kartlarında farklı olabilir) markalarda fiyata da yansıyan devre elemanı kalite farkları vardır. Gidip de Sapphire marka karta böyle işkence ederseniz ya kondansatörleri şişer, ya vrm'ler bozulur parazitli çalışır ya da gpu'nun lehim topları erir.

    Elektroniğin kendi limitleri bellidir. Hiçbir firma gidip de kendi vrmlerini, kondansatörlerini, belleklerini üretmez. Hepsinin aldığı belli firmalar var.
    Özel amaçlarla üretilmedikten sonra elektronikte lehimleme amacıyla kullanılan alaşımların erime sıcaklıkları yaklaşık ~200 C civarındadır. 100-110 derecede çalışarak kart üzerindeki lehimleri eritebiliyorsanız helal olsun derim. 130-140 derece gibi eriyen alaşımlar da mevcut ama 110 dereceye kadar sağlıklı çalıştığı söylenen bir entegre için bu tarz riskli bir seçim yapılacağını sanmıyorum.




  • Fanınızı yüzde 110 çalıştırın ama gpunuzu 110 dereceye çıkarmayın eğer amacınız gpu ile evinizi ısıtmak değilse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 15 Ağustos 2019; 15:41:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem toplayacaklara tavsiye: ekran kartları 65 C nin üstünde diğer bileşenleri de ısıtmaya başlıyor...100 C lik ekran kartı CPU ya kafadan bi 10 -15 C kasa içine 5-10 C ekler....Sistemi soğutmak başlı başına sorun olur...Bu tür gücü itelenmiş over-power ürünlerden uzak durun...

  • Ekran kartında en sıcak çalışan parça mosfetler burdan yola çıkarsak en kaliteli mosfeti kullanan marka en iyisi diyebiliriz bir bakıma bunun içinde parça fiyatını karşılaştıralım.

    AMD Referans kart FDMF3170 = 1.79$

    Msi Evoke ve Powercolor Red Devil NCP302155 = 1.30$

    Asus Strix TDA21462 = 3.26$

    Sapphire Pulse SIC632A = 1.05$

    Fiyatlar digikeyden alındı ama markaların diğer modellerinde kullandıkları parçaların kalitesi daha yüksek olabilir mesela msi gamig serisinde daha kaliteli bileşen kullanır.

    Asus herzamanki gibi abartmış hep böyle yapıp soğutmaya özen göstermiyor kendisi sapphire referans kartın baya altına inmiş hayal edin adamlar amd den referans kartı alıp pahalı parçaları cebe atıp ucuz parça takıyorlar (sadece gpu yu alıyorlar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 15 Ağustos 2019; 19:11:41 >




  • Vay efendim bu donanımhaber neymiş ya böyle bu işe yıllarını vermiş AMD mühendislerinden daha bilgili insanlar barındırıyormuş.
  • O değilde ASUS hiçbir anakartında bile TDA21462 kullanmazken bu modelde kullanması ilginç.

    TDA21462, X570 Xtreme ve Godlike da kullanılan şu an piyasada ki en kaliteli ve pahalı mosfet modeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim palit 80 derece üstüne çıkınca geriliyorum ben . Temp limit koyuyorum acaba salsam mi kendi nereye gidiyorsa orda düşürsün hızını. Kışın 75 77 derece idi ama bu yaz çok sıcak geçiyor ankara da .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işlemci dayanır da ya digerleri ?
  • Ben CPU 98°’de GPU 80°’de oynuyorum leptop’un havalandırması yüzünden bana koymaz ama kışın adana sıcağı yaşamak istiyorsanız birebir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muuzoo kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu kartı satın alıp 100 derecede kullanmadığın sürece söylediğin şeyler havada kalacak. Bir şey olmaz diyen varsa denesin cesareti olan buyursun bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Asus ankartları saldı zaten yeni asus msi oldu bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar gpu 110 dereceye dayanır mı evet dayanır yanlız dayanmayan şey lehim toplarıdır.Gpu ile temas eden lehim topları ani ısı değişimlerine (örnek kart oyunda 100 derece olsun ve bi anda pc yi kapatmak reset gibi) tepki vermekteler.
    Bu tip kullanım senaryolarında lehim toplarında soğuk-sıcak değişimi nedeniyle çatlaklar oluşur ve karta orta vadede elveda dersiniz.Reballing işlemi yapılmak zorunda kalınır ve bu işlemin ömrüde maximum 6 aydır.O yüzden asla referans tasarım almayın,ayrıca inanılmaz sesli çalışırlar.

    Sadece bu da değil yukarıda arkadaşlarımızın dediği gibi yüksek sıcaklıkta çalışan parçalar neticesinde kasa içi sıcaklığı da artırmakta olup,diğer parçalarda ısı artışı ve fan devrinin yükselmesine neden olurlar.Asla referans tasarım almayın Asus da rog strix-Msı da ligtning vb. seri kartları tercih edin.

  • Yıllardır insanlara anlatmaya çalışıyorum ulan bu her gün kullandığınız televizyonlarda bile komponentler 100-110 dereceleri görüyor ama 7/24 sağlıklı çalışıyorlar anlatamadık Türk kekosuna 80 dereceyi geçtimi gerilmeye başlıyolar 110 derecede soğuk lehim falan olmaz en az 150-160 derece olmalı ki sıcaklık bu tarz sonuçlardan korkmaya başlanmalı.

  • kunglao1 K kullanıcısına yanıt
    Yahu blower tipi fan var, nasıl kasa içi sıcaklığı arttıracak ?
    Amd nin yaptığı açıklama mecburi olmuş , aksini söylese komik olurdu gerçi.
    Bahsi geçen sıcaklık bu arada gpu değil yanlış anlaşılmış hotspot sıcaklığı. 100C oyle boostunu koruyacak çalışacak felan yok oyle bir gpu.Millet te gaza gelmiş
  • kunglao1 K kullanıcısına yanıt
    Bu soğutmalar sıcağı kasanın içine değil dışına atıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gen2

    Yıllardır insanlara anlatmaya çalışıyorum ulan bu her gün kullandığınız televizyonlarda bile komponentler 100-110 dereceleri görüyor ama 7/24 sağlıklı çalışıyorlar anlatamadık Türk kekosuna 80 dereceyi geçtimi gerilmeye başlıyolar 110 derecede soğuk lehim falan olmaz en az 150-160 derece olmalı ki sıcaklık bu tarz sonuçlardan korkmaya başlanmalı.
    Soğuk lehim sıcaklık ile dolaylı oluşan bir olgudur. Lehim erime sıcaklığı 230-240 derecelerde oluşur anlamadığınız nokta sıcaklık değişimidir!

    Örnek olarak oyunlarda 70 derece olan kart ile 100 derecede olan kartların ani ısı değişimlerine verdikleri tepki aynı değildir. Kartın çalışmasına engel olacak olanda ısı değil ısı değişimleridir.
    Ekran kartı arızalarının başlıca nedeni soğuk lehim hatasıdır.
    Alın size bir örnek daha!
    İlk çıkan xbox 360 versiyonlarında oluşan 3k hatası nedeni soğuk lehim dir.Yani makinenin soğutma sistemi yetersiz olduğundan aşırı ısı üretip bu yüksek ısınmadan sonra ani olarak makinenin kapatılması ve bu ısı değişiminin sürekli olarak devam etmesi çatlaklara sebebiyet vermesi durumuydu.
    Çok Paranız vardır gürültülü ve sıcak çalışan kartlara ihtiyacınız vardır o size kalmış bir durum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Bu soğutmalar sıcağı kasanın içine değil dışına atıyor.
    Aynı şartlarda kurulumu yapılmış donanımı kullanan 2 kasa test edin birinde ref tasarım ekran kartı olsun diğerinde msı lightning serisi veya evga kingpin serisi kart olsun sizin demenize göre ref tasarım kasayı daha serin tutacaktır öylemi

    Bu dediğinize gülerler ayrıca çıkaracağı ses de cabası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p Oyun oynayacağım. Kart geldi anakart gelmediği için değerleri yazmadım. 1080p internetten gördüğüm kadarıyla 70-80 derece arasında değişiyor. gelince göreceğiz artık
  • kunglao1 K kullanıcısına yanıt
    Anlamadığımı nerden çıkarttın 110 derece ani soğusa bile soğuk lehime sebep olmaz diyorum daha yüksek sıcaklıklar gerekiyor olması için. bahsettiğin gibi olsaydı alınan bütün televizyonlar bilgisayarlar bozulurdu arkadaşım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.