Şimdi Ara

Mesut Çevik' in DH Youtube Kanalında İzleyicilerine Alenen 'Özürlü' Demesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
57.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır takip ettiğimiz ürün incelemelerini, yorumlarını beğendiğimiz ve çoğu kişinin hafızasında "merhaba ben Mesu Çevik" olarak kalmış olan teknoloji editörü Mesut Çevik, sanırım yetkisinin sınırsız olduğu DH Youtube kanalını son birkaç yıldır bayağı bayağı kişisel kanalı gibi görüp, ürün incelemeleri vs. den ziyade burayı artık kendi kişisel muhabbetlerini yaptığı, aynı zamanda gerek markasal, gerek ürünsel bazı zaman da siyasi kendi kişisel doğrularını bu kanal üzerinden dile getirmekle kalmayıp onun kişisel doğrularına eleştri getiren kişilere de yine bu kanal üzerinden atıp tuttuğu bir mecra olarak görmekte ve kullanmaktaydı.

    Tüm bunlar yaşanırken DH' nin bu günlere gelmesinde payları olan DH ile büyük birer gönül bağları olanlardan bazıları(yani onların deyimiyle kemik kitle) DH Youtube' un içine düştüğü bu saçmalığa katlanmayarak ayrılmayı tercih ederken kimimiz de artık sayısı giderek azalıyor da olsa hala daha yapılan iyi işlerin hatrına bu saçmalığa katlanıyorduk.

    Ancak özellikle son 1 - 1.5 yıldır Mesut Çevik' in DH Youtube üzerindeki "kişiselliği" ve sanki kişisel twitter hesabından insanlarla tartışıyormuşcasına koskoca kanal hesabı üzerinden insanlarla gerek fikri gerekse siyasi tartışmalara girmesi daha doğrusu genelde hakarete varan sözler ve hakaret vari anlamlar içeren tavırlar sergilemesi birçok kişi için tahammül sınırlarını zorlamaya başladı.

    Benim için ise bardağı taşıran son damla DH Youtube kanalı üzerinden dün yaptığı bir canlı yayın esnasında "kendisine" (bakın kendisine) yapılan olumsuz eleştirilere karşı o yorumları yapanlara açık açık "özürlü" demesi oldu. He sanmayın ki bu Mesut Çevik' in ilk vukuatı. Tek işi teknoloji ve ürün inceleme vb. olan DH Youtube sayfasında birçok kez "kendi görüşleriye" açık açık siyaset yapıp, kendince vatan milet kurtarmaya çalışıp herhangi bir olumsuz eleştiri geldiği zaman da bazen direk video üzerinden bazende DH resmi hesabından yorumlarda ağız dalaşına girmişliği vardır.

    İlgili video linki:https://youtu.be/NmIOHmFWw_o

    Bahsi geçen konunun başlangıcı 56:40 ve alenen hakaret edilen kısım 57:45 dk.


    Sonuç olarak Mesut Çevik' in de birçok kez bahsettiği üzere para kazandırmayan/ilgi çekmeyen eski tip yayıncılık yerine bu gibi daha genel kitleye hitap eden içeriklere ağırlık verilmesi DH yönetimini memnun ediyor olabilir ancak bu şirketteki Mesut Çevik faktörü kontroden çıkmak üzeredir. Mesut Çevik maalesef yıllar içerisinde egosuna da yenik düşerek resmi bir kanal üzerinden kendi görüşleriyle istediği gibi at koşturur hale gelmiştir.

    Eskiden yaptığı işler ve bir çoğumuza "videolu ürün inceleme" kavramını tanıştırdığı için hala daha derin bir saygım olsa da yaptığı son terbiyesizlik ve daha öncekilerin de birikmişliğiyle Mesut Çevik' e de son sözüm; umarım o hakaret/alçaltıcı sıfat olarak gördügün "özürlü"lerden birisi olursun ve "özürlü" diye hakaret ettiğin kişilere muhtaç olursun...

    Not: Bakalım bu konu(evet DH ve Mesut Çevik' e karşı bir eleştiri) ve şahsımın üyeliği ne zaman uçurulacak çok merak ediyorum.


    -----------------------------------------------------------------------------------

    sanırım verdiğim linkteki videoda doğru dakikayı yazamamışım. Sağolsun bazı arkadaşlar doğru dakikayı yazmışlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.


    18.08.2019 tarihli edit:


    Yorum yazan yazmayan, ciddiye alan almayan, hak veren vermeyen herkese teşekkür ederim.

    3 yıl zihinsel engelli, ağırlıklı olarak otizmli bireylerle çalışmış ve şu an bu bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik proje geliştirmeye çalışan birisi olarak "özürlü" ifadesinin ne anlama geldiğini bilmediğimi söyleyenler çok zor değil google amcaya özürlü yazarak bu kelimenin ne anlama geldiğini ve hatta şu an en yakınındaki kişiye "özrülü" diyerek bu kelimenin ne anlama geldiğini bir analiz etsinler lütfen.

    Bakın arkadaşlar bu ifadeler belki sizler için hiçbir sorun teşkil etmeyebilir, bu ifadeler zaten malum türkiyenin günlük konuşma dili haline de gelmiş olabilir ancak her ne sebeple olursa olsun Donanım Haber gibi bir platformun kanalından yayın yaparken böyle bir hakareti hiç kimse kullanamaz! "Adam doğru söylemiş yea" cı arkadaşların öncelikle bunu anlamaları gerekir. Bu bir hakarettir, bu bir küçük düşürücü söylemdir ve bir takım kişiler için bu kesinlikle "normalleştirilemeyecek" bir yanlıştır!

    Belki sizlerin engelli bireyler ile hiçbir temasınız yok ve bu ötekileştirmenin ne anlama geldiğini bu yüzden anlamıyorsunuz eyvallah ama burada savunduğunuz şeygünlük hayatta gayette normalleştirdiğimiz "kadına şiddet" olgusunun yine Donanım Haber kanalı üzerinden hakaretvari veya dalga geçme amaçlı kullanılması gibidir öncelikle bunun farkına varalım.

    "Adama yapılan hakaretlere az bile demiş oh helal olsun" cu arkadaşlar; bakın kaçırdığınız bir nokta var DH Youtube kanalı Mesut Çevik' in kendi kişisel kanalı değildir. Burası bizim gibi uzun yıllardır bu mecrada yer alan, ortak değerleri paylaştığımız bir platform. Hiç kimse bu platform üzerinden çıkıpta "bana siyonist dediler özürlüler" diye bir açıklama yapamaz! Açtığım konunun en başında da zaten Mesut Çevik' in DH Youtube sayfasını babasının çiftliği gibi kullandığını ve bu gibi olumsuz tutumların da bu yüzden DH Youtube kanalı üzerinden dile getirildiğini anlatmaya çalıştım ama anlayana...

    Mesela bu konuya verilen cevaplardan kısa bir süre sonra ne olmuş biliyor musunuz? Mesut Çevik DH Youtube sayfasından hemen yine bir canlı yayın açarak yaklaşık 3-4 dakika boyunca "forumda benim adıma böyle konu açmışlar arkadaşlarda gereken cevabı vermiş oh içimin yağları eridi" gibisinden yine saçmalamış. Arkadaşlar Donanım Haber Youtube sayfası diyorum bakın burası ne zamandan beri Mesut Çevik' in kendi kişisel problemlerini dile getirdiği, insanlara kendi değer yargılarıyla iyi veya kötü dediği bir platform haline geldi? ve sizler benim anlayamadığım nasıl bir düşünce yapısındasınız ki "oh iyi yapmış" diye bu durumu normalleştirebiliyorsunuz? Donanım Haber kanalı diyorum bakın burası kimsenin kişisel kanalı değil! Bu kanalda bırakın siyasi görüşleri hiç kimsenin kendi kişisel görüşlerine dahi yer verilmemesi gerekmez mi?

    Bugün herkes istediği her platformda(yüzyüze, kitap yazarak, twitterdan, youtubedan) kişisel görüşlerine yer verebilir(silivriyi unutmamak kaydıyla malum burası türkiye). Ama kimse çıkıpta temsil ettiği bir mecra üzerinden "bana şöyle demişler bana böyle demişler" diyemez! Benim en başından beri anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında ama konu çok yanlış yerlere geldi.

    Son olarak beni Mesut Çevik' e siyonist vb. demekle hatta AKP'li olmakla suçlayanlar var ki o arkadaşlara saygım müthiş. Nasıl bir hayal dünyanız varsa takdir ediyorum...


    Sonuç olarak böyle bir durumu şeyi savunacak kadar "reyizci" olduysanız size başka da diyecek birşeyim yoktur. Konuya direk saldırma amaçlı baktığımı düşünen arkadaşlara da tavsiyem "reyizci" bakış açılarını birkaç dakikalığına bırakıp tüm süreci tekrardan gözden geçirsinler.

    ve evet forumda "derdini gibeyim" butonu olsaydı ilk ben basardım o konuda haklısınız.

    Herkese iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 18 Ağustos 2019; 17:24:2 >







  • İşin açıkcası yazını okuduktan sonra videoya girdim ve "alenen hakaret edilen kısım 57:45 dk. " dediğin kısma sardım.

    - "Amerika'lı firmalar destekleyecek mi desteklemeyecek mi böyle göreceğiz" Böyle dedim diye - Sen amerikalıcısın, sen siyonistlere hizmet ediyorsun diye yazan bazı özürlüler gördüm. Kusura bakmasınlar ama düşünemiyorlar bile. dedi.

    Tekrar senin yazına döndüm ve şunu tekrar gördüm.

    - "yapılan olumsuz eleştirilere karşı o yorumları yapanlara açık açık "özürlü" demesi oldu."

    Birisine, siyonistsin - amerikan yanlısısın demek özellikle belirttiğini söylediği şey itibariyle bir eleştiri değil sadece saldırıdır. Eleştiri olarak algılayabileceğim bir şey çıkartamadım buradan.

    Türklerin teknolojik açıdan ürün incelemelerini beğenmiyorum. Bundan Mesut'un da yaptığı işi beğenmediğim çıkıyor. Ancak senin söylediğin/belirttiğin dakika itibariyle kişiye eleştiri değil saldırının karşılığında bazı özürlü dediği görünüyor. Bunda aman tanrım oooo neler demiş diyebileceğim bir konu yok.

    Tekrar belirtiyorum ne önceki videolarını seyrederim illa ki karşıma çıkıyor ama ilgimi çekmediği için hele ki kişinin kendisini değerlendirmek için incelemedim. Sadece senin yazından senin söylediğin dakikadan senin çıkarttığın sonucun bana göre doğru olmadığını belirtiyorum.
    Adam çok doğru demiş . Sen niye bu kadar üzerine alındın ki.Hayırdır sende bu diyenlerin arasında mısın? Kendisine yapılan eleştiri değil iftira. Adama siyonist demişler. Ayrıca attığın linkin sitesi bile Amerikalıların. Daha neyin lafını yapıyorsun.
  • Mesut Bey'e karşı baş kaldırı mı ?

    Gardeş senide çizerler benide çizerler Mesut BEY'e özür belirten bir PM atmalısın
  • Okumadim

    Takilma böyle seylere herkes herkese her seyi diyor

    Ha cok da sorun ettiysen dava edebilirsin kanitin var hakaret suçu işlenmiş olabilir tabiki buna hakim karar verir ama uğraştığına deger mi bence degmez
  • Oooo saclar cok iyi olmus bu arada mesut bey köşeler ve alna biraz daha ekselermis daha iyiymis

    Benim sakaklar da cok fena yav bende ektirecegim ilerde sanırım
  • Evet mesut çrvik i konuya davet ediyoruz. Söz hakkı çıktı.
  • Mesut Bey.
  • Adam çok doğru demiş . Sen niye bu kadar üzerine alındın ki.Hayırdır sende bu diyenlerin arasında mısın? Kendisine yapılan eleştiri değil iftira. Adama siyonist demişler. Ayrıca attığın linkin sitesi bile Amerikalıların. Daha neyin lafını yapıyorsun.
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Mesut bey yan char dan girdiğinizi bu kadar belli etmeseydiniz keşke
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Güldürdün beni hocam sağol.
  • Şahsi görüşümdür; lanse ettiğiniz biçimde herhangi bir anlam çıkarmadım. Anlaşıldığı üzere adamı boş keseden itham etmiş olan bir güruh var. Görünen o ki bu güruh, eleştiriyle suçlama arasındaki dengeyi kaçırdığı için haddini aşmış. İnsanoğluyuz neticede herkes hata yapabilir. Ne yazık ki cevap olarak aynı tondan karşılık bulmuşlar. Mesut Çevik gibi birinin şu tepkisi hoş değil ama tepkisinde haksız da sayılmaz. Sadece talihsiz bir ifade olmuş diyelim.
  • Adam ürün inceliyor diye kendi düşüncelerini neden söyleyemiyor? Bal gibi de söyler. Ayrıca sizin gibiler yüzünden de çoğu zaman düşüncelerini bile söyleyemiyor. Üstü kapalı ve esprili bir şekilde söyleyip geçiştiriyor. İkisi bir videolarında bunu görebilirsin. Kaldı ki adam hiçbir zaman CHP, AKP fanatikliği yapmadı. Doğruları söyledi diye siyasi görüşünü mü söylemiş oluyor? Sizin gibi AKP'li kesim her eleştirene, böyle saçma sapan konuştuğu için çoğu kişi düşüncesini bile açıklayamıyor. Size ne? Adam istediğini der. Ne abarttınız be. Fakat AKP fanboyluğu yapsa ağzınızı açmazsınız. Doğruları söylemek de suç olmuş.

    Ayrıca konu öyle saçma ki adamın bir sözünü anlayamayacak kadar düşünemiyorsun. Adam Huawei telefonlarını eleştiriyor diye adama Amerikancı demişler adam da bu insanlara diyor. Gayet doğru bir şey. Harbi çok boş bir konu. Dediği gibi onu diyen özürlü bir insandır.




  • ben de herkese bişey diyor sandım.adama olmadık ithamlar/iftiralar yapılmış.bunu da ancak düzgün değerlendirme yapamayan kişiler söyler.
  • vitaminsizler haketmistir, mesut cevik kralimiz ne eylerse guzel eyler, altin kaplama rte baskili ps5 incelemesi bekliyorum kendisinden arap kulturumuze yakisir sekilde
  • İşin açıkcası yazını okuduktan sonra videoya girdim ve "alenen hakaret edilen kısım 57:45 dk. " dediğin kısma sardım.

    - "Amerika'lı firmalar destekleyecek mi desteklemeyecek mi böyle göreceğiz" Böyle dedim diye - Sen amerikalıcısın, sen siyonistlere hizmet ediyorsun diye yazan bazı özürlüler gördüm. Kusura bakmasınlar ama düşünemiyorlar bile. dedi.

    Tekrar senin yazına döndüm ve şunu tekrar gördüm.

    - "yapılan olumsuz eleştirilere karşı o yorumları yapanlara açık açık "özürlü" demesi oldu."

    Birisine, siyonistsin - amerikan yanlısısın demek özellikle belirttiğini söylediği şey itibariyle bir eleştiri değil sadece saldırıdır. Eleştiri olarak algılayabileceğim bir şey çıkartamadım buradan.

    Türklerin teknolojik açıdan ürün incelemelerini beğenmiyorum. Bundan Mesut'un da yaptığı işi beğenmediğim çıkıyor. Ancak senin söylediğin/belirttiğin dakika itibariyle kişiye eleştiri değil saldırının karşılığında bazı özürlü dediği görünüyor. Bunda aman tanrım oooo neler demiş diyebileceğim bir konu yok.

    Tekrar belirtiyorum ne önceki videolarını seyrederim illa ki karşıma çıkıyor ama ilgimi çekmediği için hele ki kişinin kendisini değerlendirmek için incelemedim. Sadece senin yazından senin söylediğin dakikadan senin çıkarttığın sonucun bana göre doğru olmadığını belirtiyorum.




  • videoyu izledikten sonra konuyu açan arkadaşı bloklamaya karar verdim
  • Adam haklı çünkü o bahsettiği kitle gerçekten özürlü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 17 Ağustos 2019; 16:0:48 >
  • Genel eleştirmelerinde haklı olabilirsin bilmiyorum fakat adam bence haklı çok sinirlenmiş tutamamış kendini. Bir insana şucusun bucusun demeden önce iki kere düşüneceksin maalesef hakaret etmeden de artık kimse ağzının payını almıyor. Şakasına da denmiş olabilir bilmediğim için öylede çok yapılıyor o zaman ayıp etmiş. Ama ne olursa olsun insanlara hitap ediyorsan hakaret içeren kelimeler kullanmadan biraz fazla zaman ayırarak nasihat etmesi daha iyi olacaktır gençlere ne verirsek onu alırız.
  • Tam olarak nerde diyor dakikayi yanlis mi belirtmis arkadas?
  • Onun adina sizden özür dileriz sizi açık açık ifşa ettiği için..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.