Şimdi Ara

Intel’in 18 çekirdekli Cascade Lake-X işlemcisi ortaya çıktı: Mevcut Threadripper'lardan hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Intel’in geçtiğimiz Computex fuarındaki sunumunda tanıttığı yeni Cascade Lake-X ailesinin piyasaya çıkışına yaklaştığımız şu günlerde firmanın yeni modelleri testlerde görünmeye başladı. Görünüşe göre Intel HEDT pazarında rekabeti elden bırakmak istemiyor.

    Teste göre 2 adet yonga sızmış durumda. Dell’in Precision 5820 X-Serisi’nde çalıştırılan yongalar sayesinde firmanın fuarda da sunduğu üzere yine LGA 2066 soketin kullanılacağı ve mevcut anakartların kullanılmaya devam edileceği doğrulanmış oldu.

    Genuine Intel Family 6 Model 85 Stepping 7 şeklinde tanımlanan yongalar görünüşe göre Cascade Lake tasarımı üzerinde şekillenecek. Yani 7. Ve 9. Nesilde gördüğümüz Skylake-X’e elveda denilmiş. Ek olarak işlemcilerin Intel'in yıllardır en üst düzeyde rafine hale getirdiği 14 nm+ bantlarından geçeceğini de ekleyelim.
     
    Performans tarafına geçecek olursak, 18 çekirdekli yonganın 2.19 GHz’lik taban ve 3.28 GHz’lik tepe frekansta çalıştığını görüyoruz. Geekbench’in tek çekirdek testinde 5.387 puan alan modelin çoklu çekirdek testinde ise 54 597 puan aldığı kayda geçmiş.

    10 çekirdekli modelse bariz bir şekilde daha yüksek frekanslarda görev yapıyor. 3.39 GHz’den 4.59 GHz’e yükselebilen model tek çekirdekte 54698 puan alarak abisinin önüne geçerken, çoklu çekirdekte doğal olarak 39 820 puan almış.

    Bu değerleri AMD’nin hali hazırdaki modelleriyle kıyaslayacak olursak. Skorlar 18 çekirdekli işlemciyi 24/48 konfigürasyonundaki Ryzen Threadripper 2970WX’in önüne yerleştiriyor.
     
    10 çekirdekli yonga ise 12/24 çekirdek/izlek barındıran Ryzen Threadripper 2920X’le başa baş görünüyor. Tabi fiyatları da ele almak gerek. Bu durumda tercihler performansın yanı sıra F/P oranına göre de değişebilir.

    Intel mevcut işlemcileri yakalamayı başaracak ama... 

     
    Dahası Intel’in yeni yongaları AMD’nin hali hazırda satışta olan ve daha uygun bir fiyata elde edilebilen işlemcileriyle mücadele edebilmesine karşın, modellerin AMD’nin Zen 2 mimarisi gibi hacimli performans artışı getirecek temeli olan 3. nesil Ryzen Threadripper modelleri karşısında ne yapacağı merak konusu.
     
    Hatırlayacağınız üzere yine mühendislik örneği olan ve düşük frekanslarda çalışan 3. nesil Threadripper’ın tekli çekirdek ve çoklu çekirdek skorları mavi ekibin ortaya çıkan yeni işlemcilerinin aldığı değerlerden daha yukarıda.
     
    Eğer fiyat avantajı AMD lehine devam ederse Intel’in işi daha da zor olabilir. Öyle ya da böyle yıllar sonra yeniden oluşan rekabet ortamı kullanıcıların yüzünü güldürdü ve güldürmeye devam edeceğe benziyor.







  • Danışıklı dövüş. İntel ilginç bir şekilde amd yi öne ittiriyor. Rekabeti iki amerikalı yapar diyorlar. Bir üçüncüyü hiçbir zaman aralarına sokmayacaklar. Bizlerde nası koydu amd nası çaktı intel edalarıyla yazmaya devam edeceğiz. :) sürekli sistem yenile al sömürül. Yazık bize acıdım yine kendimize.
  • i9-10980XE

  • Hadi s....n bari ayni fiyata satta tuy dikme..

    Tdp degerleri de 10c icin 250w 18c icin 350w galiba.

    Editor yazmadigina gore..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 18 Ağustos 2019; 23:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklımda deli sorular.
    Soket değişecekmi?
    Mevcut açıklar hala devam ediyormu? (mevcut açıklarla geliyorsa hiç gelmesede olur.)
  • Henüz TDP bilgisi yok hocam :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: northwood

    Henüz TDP bilgisi yok hocam :)
    Benzer yongalarin bilgisini goz onunde bulundurup gerceklik payo olabilecek saka yaptim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 275~300w 9900ks zaten bu 500w falandir avx512 yüklenelim gorelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri 14nm diğeri 7 nm. Teknoloji farkı puana yansımış .54K nere 93 K nere. Şimdi bunun enerji sarfiyatı ve ısınması da fazladır AMD ye göre. İntelin işi çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 18 Ağustos 2019; 22:44:8 >
  • alihakki kullanıcısına yanıt
    Intel için açık kapatmak demek performans düşmesi demek.

  • Danışıklı dövüş. İntel ilginç bir şekilde amd yi öne ittiriyor. Rekabeti iki amerikalı yapar diyorlar. Bir üçüncüyü hiçbir zaman aralarına sokmayacaklar. Bizlerde nası koydu amd nası çaktı intel edalarıyla yazmaya devam edeceğiz. :) sürekli sistem yenile al sömürül. Yazık bize acıdım yine kendimize.

  • thetuco T kullanıcısına yanıt
    +1
    Mevcut dünyanın kurallarını Amerika koymuş, her anlamda, her sektörde. Dolayısıyla düzenin değişmesini beklemekten başka çare yok... 100-200 sene sürebilir.

  • Valla intelin halinin çok zor bir durumda olduğunu gözlemliyorum.Her çıkan yeni tablodada işlerin dahada vahimleştiğini anlıyorum.

    Yani bu ilemci nedir ya?İşlemci çıkarmak için işlemci çıkarmışlar.Haber olsun vs... nasıl olsa iyi kötü reklamın ayrımı yok.

    bu arada intel kulanıyorum ha... yanlış anlaşılmasın.
    x58 snakartta 6 çekirdek 12 izlek 4.3ghz çalışan xeon x5660 işlemciyi 150 tl ye satıyolar ikinci elde.alın kulanın kazıklanmayın artık.Reklamlar beyninizi yıkamasın.

  • Biraz oc ile rahat 500w bulursun bu işlemcide üretti demekki elimde kalmasın hesabı satıyor adaptör şart.

    Intel’in 18 çekirdekli Cascade Lake-X işlemcisi ortaya çıktı: Mevcut Threadripper'lardan hızlı

    Birde vapochill lazım buna.

    Intel’in 18 çekirdekli Cascade Lake-X işlemcisi ortaya çıktı: Mevcut Threadripper'lardan hızlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Ağustos 2019; 8:45:40 >




  • nasıl deniyordu o laf keser döner sap döner.. eskiden amd yapıyordu intelin eski işlemcileri ile kıyaslıyordu yoksa nvidia'da da mı yapıyordu?mevcut TR işlemcilerden çekirdek sayısı aynı olsa ryzen2'ler bile daha hızlı yani marifet değil bir önceki mimarinin modelini geçmek.
  • İntele, Huawei e yaptırım uygulayacaz dediler, intel, Trump a "ne yapacağım seni ilgilendirmez" dedi. Amborgonun belini kırdı. Bu saaten sonra Huawei ye hiçbir halt olmaz. Tavır alanlar bir bir vazgeçiyor. İntel Amarıgayı dize getirmiş firma, AMD ile arkadaş, birlikte "CPU ve diğer ürünleri ile" dünyayı yön veriyorlar. gerisi boş...

  • Intel kullanicilarina sesleniyor:

    Buyumuyorum gozlerinde gittikçe kuculuyorum

    Amd:1mumdur 6 mumdur 16 mumdur 32mumdur ...... bende teknoloji boldur 7 nanometreeee az tdp inteliiiiiiiiiiim nerdesin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.