Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve Vivo ortak kablosuz transfer sistemi geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi, Oppo ve Vivo ortak kablosuz transfer sistemi geliştiriyor
    Xiaomi, Oppo ve Vivo, Apple AirDrop'a ve Android Beam'e benzeyen yeni bir kablosuz dosya aktarım sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Üç Çinli şirket Huawei'nin başına gelenlerden sonra, gelecek dönem için alternatif üretmek istiyor.
     

    Huawei de çalışmalara katılabilir

    2011 yılında başlatılan Android Beam, gelecek Android Q güncellemesinde kaldırılacak ve yerine daha hızlı bir dosya paylaşım sistemi gelecek. Ancak bu sistem Google Play Servisleriyle bağlantılı çalışacağı için, bu üç Çinli üretici kendi platformlarını oluşturmak için güçlerini birleştirmiş durumdalar.
    Xiaomi, Oppo ve Vivo ortak kablosuz transfer sistemi geliştiriyor
    Yeni kablosuz aktarım protokolü AirDrop gibi çalışacak ve cihazlar arasındaki dosya transferinin saniyede 20 MB.'ye kadar gerçekleştirilebilmesini sağlayacak. Xiaomi, Oppo ve Vivo akıllı telefon pazarının yarısını oluşturuyorlar ve bu işbirliğinde eksik olan şirket ise bir başka Çinli şirket Huawei. Gelen haberler ise Huawei'nin de bu çalışmalara katılacağı yönünde. Detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
      



  • Alternatifler iyidir.

  • Açıkçası Wi-Fi Direct altyapısı varken Samsung dışındaki çoğu üreticinin bundan vazgeçmiş olması veya yine bunu kullanıp üstüne kendi markalarını yazıyor olmaları kötü. Örneğin MIUI'da Wi-Fi ayarlarına girip Direct'i etkinleştirip Samsung bir cihaza bağlandınız diyelim; Samsung dosyayı Direct üzerinden göndermeye çalışırken MIUI'dan ses seda yok; cihaz Wi-Fi direct destekliyorken üstelik... Xiaomi'nin sizden talep ettiği "diğer cihaza MiDrop yükle öyle transfer edebilirsin"; her gönderdiğin dosya bir benim sunucuma meta veri bıraksın

  • Huawei'yi de alın yoksa açıkta kalacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.