Şimdi Ara

Huawei krizinde son durum | Trump istemiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Huawei'in Amerika ile yaşadığı krizde bugün çok önemli. 16 Mayıs'ta kara listeye aldığı Huawei'e, altyapı bakım çalışmaları ve yazılım güncellemeleri üç aylık geçici lisans veren Amerika geri adım atmıyor. Peki bugün dolan süre ne ifade ediyor ve neler yaşandı, tüm detaylar videomuzda.
     
    Editörün Notu: Amerika konuyu ulusal güvenlik meselesi olarak görüp, Çin ile süregelen ticaret savaşından bağımsız tutsa da, son yaşanan gelişmeler aslında arka planda ticari anlaşmazlıkların olduğunu da gösteriyor. Çin'in yüklü miktarda Amerikan soyası alımından vazgeçmesi ile Huawei'e verilmesi öngörülen bir takım esnekliklerin ötelenmesi arka arkaya yaşanmıştı. Dolayısıyla bugün çok sert tavır takınan tarafların, olası bir ekonomik uzlaşı sonrasında farklı bir portre çizme ihtimaline de hazırlıklı olmak gerekiyor, Huawei özelinde ise kriz umarım son kullanıcılar lehine bir çözüme kavuşur. 



  • Huawei bu işten daha güçlü çıkacak gibi, uzakdoğu insanlarının damarına pek basılmaması gerek... ABD Huawei'ye baskı yapmaya devam ederse Çin Hükümeti Huawei'ye sahip çıkacaktır ve bu ekonomik savaşta ön cephe savaşçısı olan Huawei'nin güçlenmesi için elinden geleni yapacaktır. Böyle bir durumda Huawei ve diğer Çinlilerin ortaklaşa geliştireceği ARM'dan çok daha efektif bir işlemci mimarisi veya iOS'dan bile stabil bir işletim sistemi ortaya çıkabilir. Huawei'nin öncülüğünde geliştirilecek bir işletim sistemine Oppo ve Xiaomi de katılacaktır ve bu üçünün toplam satışları düşünüldüğünde Android'i tahtından edebilecek bir kesimin bu yeni işletim sistemine geçeceği öngörülebilir. Mobil işlemci ve işletim sistemi Amerikan egemenliğinden Çin egemenliğine geçerse Trump oyunu kurallarına göre oynamamasının bedelini ağır ödeyebilir. Bunun bedelini biz de ödeyebiliriz. ABD yanlısı değilim fakat ABD'nin kuruluşunda ve temellerinde en azından demokratik teamüller yatıyor. Eğer güç google'ı bile yasaklayan Çin'e geçerse özgürlük kısıtlamaları ve ihlalleri ABD hegemonyasından çok daha yüksek değerlerde seyredecektir...

  • Çin hiçbir şey yapamaz. Dünyanın kullandığı popüler uygulamalar abd ye ait. Abd yasaklarsa telefonları çöp olur.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    O işler öyle kolay değil ama ingiltere ve kankaları yavaştan yavaştan çine teknoloji pompaladılar ve gelişmesini sağladılar. Bu tür hareketlerde de parmakları olabilir diye düşünüyorum. Brexitinden, ortadoğudaki gelişmelere, bitcoininden, bu işlere hepsi planlı bağlantılı bence, tabi daha binlerce şey var. Maksat yeni bir dünya düzeni oluşturmak ya da oluşan yeni dünya düzeninde yine başı çekmek!
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminin geliştirilmesi, topluluğunun oluşturulması, stabil olması, dökümantasyonu vs bir çok etmenin tam oturması en az 10 seneyi alır. Bkz: Android



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 19 Ağustos 2019; 21:26:22 >
  • Şu garip kavgada (Çin / abd) binlerce ince detay üzerinde onlarca senaryo kurgulanırken (sınırlı değerli maden, iş gücü, kutuplaşan bloklar, 5g yi geçtik 6g VS vs) gidip te konuyu sadece aplikasyon lara sosyal medya uygulamalarina bağlamak herhalde yapılacak en büyük hatalardan biridir. Ve ne kadar eksen dışında düşünüldüğünün bir göstergesidir.
    ABD gidipte sadece bir Çinli şirketi muhatap almaz arkasında çok daha büyük hesaplar vardir. Yok abd sadece bir Çinli firmayı muhatap alıyorsa o zaman abd artık bildiğimiz abd degildir.
    Tiyatro sizin bizim bildiğimizin çok ötesinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei almayın aldırmayın. Satın almış alanlar kullansın ama uzun süreli kullanım için düşünenler uzak dursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArıKovanınaDalanAyı -- 20 Ağustos 2019; 0:44:2 >
  • SAMSUNG ABDYE RUSVET VERIP GORUSEREK BIRINCLIGE OYNUYOR HUAWEI BASARISIZ HAKEM TRUM KUME DUSURTUP 6AY SAHA DISIYAPIP SAMSUNGU ONE CIKARTIYOR BILINCLI VEDE GERCEKTEN BEYLE YANI INCELEYIN BAKIN GORUN RUSVET HER KAPIYI ACAR BOSA SOYLENMEMISTIR YANI

  • Katil faşist diktatörlüğün alası insanlık namına nasipsiz aşağılık deccal şeytanüş şeytan çinden, kapitalist önceliği her zaman maddiyat olan abd kat ve kat iyidir biri işkencenin onlarcasını yapar diri diri tecavüz eder zerreni bırakmaz diğeri sadece malını gaspeder yapacağı tutarsa da bir kaç işkence vs ikiside beter ölümdense sıtma daha iyidir en azından kurtuluş şansın var.

  • ne alalım zumsang mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.