Şimdi Ara

Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
2
Favori
70.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Arkadaşlar ,

    Biliyorum kızacaksınız araştırmadın mı diye ama detaylı araştırma yapmadan hayatımın hatasını yaparak 2014 model 45.000 km de Jetta satın aldım. 48.400 km de Fethiye'de dağ başında kaldım. Mekatronik bozulmuş arac fethiye VW başaran servise çekildi.

    VW başaran beni aradı garanti felan geçerli değil mekatronik üniteyi bozmuşsunuz 11.000 TL ödemeniz gerekli dedi. Ben nasıl garanti felan olmaz yaptıramam dedim son kez konuşayım genel müdürle ama son fiyat bu dediler. Sonra Doğuşu aradım doğuş fiyat 6750 TL dedi. Çok sıkışık durumda olduğumdan mecburen kabul edip aracımı yaptırdım.

    VW Başaran Fethiye servis müdürü Zeynel Doğan ile görüştüm diyorumki bir sürü arkadaşım var iyi niyet garantisi adı altında yaptırdılar aynı arızayı. Bana iyi niyet garantisi diye bir şey yok ürünün garantisi 2 yıldır diyor gözümün içine baka baka yalan söylüyor. Bırakın Türkiye'yi tüm dünyada forumlarda var good will warranty diye binlerce kişi şanzuman arızasını ücretsiz yaptırıyor. Türkiye de good will bence VW Türkiye için Good F*ck..

    Doğuş otomotivden bölge sorumlusu Ahmet diye bir adamla görüştüm diyorumki 2014 model , 48.400 km de aracım mekatronik ünitesini nasıl bozdum , aldığım cevap beyefendi eskitmişsiniz oldu. Bundan sonra eskitmemek için ne yapmalıyım dedim ortamda sessizlik oldu :)

    Arkadaşlar uzun lafın kısası VW Dünya'da bir çok yerde şanzuman arızasının garantisini 10 yıla çıkarıyor milyonlarca aracı geri çağırıp değiştiriyor Türkiye'de ise mafya gibi bir servis ile muhatabız ne yaptıkları belli değil. Bu konuda tartışmaya gerekte yok aşağıda size VW firmasının DSG şanzumanla ilgili kendi yaptığı duyurular var change.org da paylaştım ingilizceniz varsa bakarsınız körü körüne bir firmayı savunmanın anlamı yok. VW kendi hatasını kabul ediyor benim gariban türk vatandaşı ölümüne savunuyor hata yok diyor :)

    VW alacaklara duyuru ; VW Türkiye Doğuş otomotivin teknik yorumuna göre 48.400 km de aracınızın şanzumanını eskitebilirsiniz. Bozulunca da ne kadar geçirebilirlerse o kadar geçirirler. Aşağıdaki link change org da başlattığım kampanya imza atarsanız sevinirim. Başaran otomotivin ve VW Türkiye'nin rezilliğini Dünya'ya duyuracağım.
    https://www.change.org/p/volkswagen-vw-just-stay-true-to-your-name-people-s-car/exp/cl_/bandit-starter_cl_share_content_tr-tr/v1/53800296?utm_content=bandit-starter_cl_share_content_tr-tr%3Av1&recruited_by_id=86c5be10-6aed-0130-d101-3c764e04873b&recruiter=53800296&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=Search%3ESAP%3ETR%3EBrand%3EProper%3EBMM







  • Yav arkadaş arabadan anlayan bir insan değilim fakat anlamadığım nokta şu tekraren soruyorum VW Türkiye ‘de kullandığı dq200 kodlu şanzumanları Dünyada ücretsiz değiştirirken Türkiye ‘de neden değişim yapmıyor ?

    Çünkü Türkiye’de babasını savunur gibi dsg yi savunan gerizekalılar var. Kardeşim tane tane söylüyorum aşağıda verdiğim linklere tıklayıp okuyup gerizekalı beynine sok bak vw demişki hatalı ürün ücretsiz şanzumanı değiştiriyorum. Yav nasıl bir akıl tutulması bu salaklardaki anlamıyorum. Adamlar tüm dünyada değiştirirken Türkiye de değiştirmemekte haklı çünkü bu kadar gerizekalı dsg savunucusu başka yerde yok :)) gerizekalı dsg övücüleri rica editorum linkeri okusunlar.

    Kampanyaya imza atan arkadaşlara teşekkür ediyorum bunca salağın arasında sizleri görmek güzel. Yalnız mail adresinize bir onay geliyor onuda onaylayınca imza geçerli oluyor. Teşekkürler destek için

    https://www.productsafety.gov.au/system/files/recall/Volkswagen%20Australia%20announces%20voluntary%20recall%20.pdf

    https://www.autosafety.org/wp-content/uploads/2011/08/VW-DSG-recall-warranty-extension.pdf




  • Bakımları dışarıda yaptırın. Eğer dsg arıza verirse servise bayılmadığınız paralarla dsg’yi yaptırırsınız. Her türlü kâr bence. İlk 3 bakımımı serviste yaptırdım. Pişmanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg pişmanlıktır

    48 binde bozulan şanzıman olur mu ya

    Çok geçmiş olsun, bu da bi tecrübe işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Targaryen

    Bakımları dışarıda yaptırın. Eğer dsg arıza verirse servise bayılmadığınız paralarla dsg’yi yaptırırsınız. Her türlü kâr bence. İlk 3 bakımımı serviste yaptırdım. Pişmanım.
    Ben tam olarak dediğiniz gibi yapıyorum mesela...
    Benim araç da 2015 jetta şu anda 100bin km olmak üzere... İlk bakım da dahil yetkili servise hiç gitmedi... Dsg bozulursa onu da dışarda muhtemelen servisin yarı fiyatına yaptırırım, Kardeşim bu sektörde çalışıyor zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 22 Ağustos 2019; 11:19:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg pişmanlıktır. her dsg bir gün bozulacaktır.

    geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun servislerde iş yok, müşteriyi yakalayınca acımazlar artık bu net. VW sanırım DSG yi bırakacak 6 veya 8 ileri klasik otomatiğe geçer yakında
  • Eski bir dsg mağduru olarak kampanyaya destek verdim, geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Dsg pişmanlıktır

    48 binde bozulan şanzıman olur mu ya

    Çok geçmiş olsun, bu da bi tecrübe işte
    Kedi ciğer meselesine dönmesin olay..

    Otomatik şanzıman pişmanlık değil risktir.

    Bu DSG , ZF , EDC , VCT v.s herşey olabilir.

    Bu araçlar daha 100 bin olmadan şanzıman arızası vermiş ve dünyanın en sağlam şanzımanı dediğiniz ZF şanzıman.. Masraflar 16 bin TL ile 90 Bin TL arası


    Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

    Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

    Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

    Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

    Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha




  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Açıkçası dsg konusunda muhatap alınacak biri değilsin

    Dsg almadan önce senin bu yazdığın şekilde yazanlara " vag yalayıcıları gelmiş" diye yazıp, leon aldıktan sonra ölümüne dsg savunman çok komik, aynı zamanda acı

    O yüzden sana dsg ile mutluluklar, cebinden yüklü miktarda para çıkınca aklına gelir yazdıkların.

    Ayrıca ciğeriniz patlak bi dsg ise vay halinize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Ağustos 2019; 11:42:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 2015 dsg jettam var. sizin konunuzu okuduktan sonra servisi aradım ve servis bakımlı olan aracımın iyi niyet kapsamında olup olmadığını sordum. iyi niyet aynen devam ediyor dendi. tek şart her yıl yetkili serviste bakım yapılmış olması gerekir diye söyledi. Aracınızın servis geçmişi varmıydı?
  • Another DSG bites the dust.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Bu mesaj silindi.
    Komik olan DSG Amerika'da yok ve dünyada herkes Lambo ve porşenin 7 vites DSG'sinin bile kısa ömürlü ve problemli olduğunu biliyor ama bizim halkımız, halk arabasının problemini, DSG'yi, öve öve bitiremiyor

    Edit: Gaza gelip 3 "ve" kullanmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 23 Ağustos 2019; 18:48:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Olmadığın belli zaten, sulu değil direkt kuru kafası seninki.
  • 2014 modelse servis bakımlı değildir. Serviste zamanında bakım yapılmış ama yine de iyi niyetten söz etmiyorlarsa hakkınızı arayın. Gerçi bu iyi niyet denen şeyin de hiçbir kesinliği yok. Ben bundan dolayı bakımları dışarda yaptırırım hep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Olmadığın belli zaten, sulu değil direkt kuru kafası seninki.
    Bayılırım
  • Benimde aracim 2016 model dsg’li vw. Yetkili servis - özel servis çıkmazındayım. 45.000 bakımı yaklasti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.