Şimdi Ara

dükkan açacağız arkadaşlar belki..bilgi istiyorum lütfen?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar cazip boş ufak bir dükkan var kirası güzel geldi yeri de güzel etrafında pc ile ilgili yapan hiç bir yer yok..

    şimdi burayı biz özellikle sıfır yerine ikinci el parça ve komple pc üzerine döndürmek istiyoruz...çok geniş bir dükkan olmayacak..

    sorularım vardı bilen abilerimden veya olur ya kardeşlerimden bilgi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

    sorularım;

    1)ilk açılışta ne prosedürler gerekiyor ve ücretler ortalama nedir?
    2)sizce dükkana neler koymalıyım??
    3)mesela gelen müşterinin talebine göre çalışmak istiyorum, yani adam şunu istiyorum diyecek ve ben forum vb yerlerden bularak adama teslim edeceğim böyle düşünüyorum...başka şekilde strateji olur mu??
    4)amacımız aylık 400 500 civarı ek gelir..geçinmek değil sizce yapar mı?
    5)sıfır satmak için büyük firmalarla aracılık usülü çalışmak gerekiyor...nasıl oluyor bu??

    başka yazmadığım şeyler varsa bildiğiniz lütfen cevaplar mısınız??



  • ???
  • red a!ert 2 - 3 kez batmış biri olarak ne yapacağını söyleyemem ama ne yapmayacağını söyleyebilirim :)

    İlk açılan bir iş yeri genelde çok iyi satıcı değilsen yada sağlam bir marka yoksa arkanda ilk 3 5 ay iyi iş yapmaz, insanlar yeni açılan yerlere karşı biraz temkinlidir.

    Eğer yer işlek ise ufak şeyler hem nakit akışını sağlar hemde dükkana müşteri çeker. Bu nedenle ufak tefek, arıza çıkaramayacak şeylerde satılmalı. Mesela Boş CD/DVD gibi.

    Çevreye bol bol iş yapmak için eşe dosta haber sal :) Kimseye acıma :D ben hep bu yüzden battım. insanlar malesef empati yapmazlar 1 bilgisayardanda para kazanmayıversin diye düşünürler.

    Talep üzerine çalışmak güzel ama genelde riskli, kimisi sözünü tutup almaz kimiside sen bulana kadar sabredemez. En mantıklısı acelesi olandan yada uğraşmak istemeyenden peşin almak (ki bu sermaye gerektiriyor biraz) veya burda sana güvenen arkadaşların mallarını ufak komisyonlarla satmak.

    Yazdıklarımı umutsuzluğa kapılman için değil dikkat etmen için yazdım :) bu işe girişip ilk aydan çok temiz para kazanmış arkadaşımda var forumda ama kendisi pek bir EQ 'ludur oyun almaya giren adama bilgisayar satarda gönderirdi.

    Hadi şimdiden kolay gelsin...
    Selamlar
    Kerem.
  • en başta gidip mükellef olman gerecek -tabi ben bi süre takılırım yakalanırsam ne ala dersen bilemem--

    birinin kendi adına mükellef olması gerekir ...bu cok zor ve masraflı değil ..3-5 evrak tamamlıyon ve istersen 3-5 gunde yasal olarak acılırsın -zaten acılışte 10 gun yasal süren var ...
    yaptığın iş yazarkasa gerektirir mi bilemem ama en masraflısı o olur işte..300-500 sanırsam ...

    belediyeden işyeri açma ruhsatı alıyor musun bilmiyorum o kısmı !
    zaten sıfır ürün sattın mı fatura kesmen mecburi ancak 2. el alım satımdada kesmen gerekir ...ama alıcı ve satıcı yı buluşturuyorum dersen -ürün stoklarına girmediği alırken belge kesmediğin icin çıkışta kesemezsin - anca komisyon faturası kesersin ...

    yada salla bunları ben zevkine iş yapıcam kim doğruki ben olayım dersen zaten bu aşamayı hiç düşünme bile...
  • valla işte tüm herşeyi öğrenmek istiyorum aslında=)onun için bu konuyu açtım..ikinci el alıp satmak istiyorum...bir de yazdığım gibi büyük bilgisayar firmalarıyla anlaşıp onların mallarını satmak istiyorum ancak bu nasıl oluyor bilmiyorum...??

    bir de kredi kardı postu için bir şey gerekiiyor mu yoksa direk bankaya gidip başvuracak mıyım?
  • bence sen baya bi araştır çünkü çok bilgisizsin ticaret zor iş elindeki parayı da batırma durup dururken.

    bu arada bende hiç anlamam
  • yapacağınız işten gerçekten iyi anlamanız gerekiyor elemana güvenip dükkan açarsanız adam iki gün sonra çekip gidiyor.vergi levhası kolayda ruhsat baya pahalı ayrıca yazarkasa her işyeri için maliye istiyor.bir emekli varsa yakının onun üstüne açarsan bağkurdan yırtarsın .dediğin gibi siparişle çalışmak istiyorsan kim olursa olsun elinden kapora al başka biryerden alır mal da elinde kalır.birde dükkanın dış görüntüsü önemli dikkat çekici bir renk yap abartı birde tabela yaptır bu arada tabela vergiside var.bu arada parayı verdikten sonra malı bütün firmalardan alırsın direk ara görüş .çalıştıktan sonra olur hayırlı olsun
  • ruhsat ne kadar fiyatı??bir de emekli olarak annem var..
  • başta niyetin yanlış..

    sadec bildiğin işi yap.

    böyle forumlarda bir takım bilgiler alarak bir ticaret yapılırmı yahu!

    hangi işi yapacaksan önce o işin çıraklığını yap. daha sonra ustalığı ve sahipliğini
    yoksa bir heves uğruna elindeki sermaye gider, bu defa mecburen çıraklığa dikey geçiş yaparsın.
  • ilk önce vergi dairesıne mukellefiyet için başvuracaksın,gerçek usulde mukellefiyet tesis ettirirsen,vergi levhası, öedeme kaydedici cihaz levhası (yazar kasa) alacaksın.fatura,irsaliye ve gider pusulası bastırcaksın.2 el telefon satın alırsan,murlka satıcı adına gider pusulası duzenleyeceksın.
  • işyeri açma ruhsatına ne kadar masraf gidiyor?

    çıraklıktan başlayıp işi iyi öğrenip te yaparsan hata yapma olasılığın az olur ama böyle acemiyken girersen hata yapma olasılığın fazla..
    bide acemi olupta işi tutturan yok mu var,bu kararı iyi düşünüp vermen lazım..
  • ruhsatın fiyatı bağlı olduğun belediyeye göre değişiyor ben antalyadayım burda o şekilde onu belediyeye sormak lazım tabi ruhsat için bazı şartlar var zaten sana bir liste veriyorlar.
  • başka bilgisi olup paylaşmak isteyen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.