Şimdi Ara

Intel 10 çekirdekli işlemci hazırlığında: Yeni soket yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel 10 çekirdekli işlemci hazırlığında: Yeni soket yolda 
    Intel masaüstü segmentinde bir süredir AMD’nin Zen mimarisiyle mücadele etmekte zorlanıyor. Firmanın sızan yol haritasına göre 10 çekirdekli yongalar yolda. Üstelik yeni işlemciler için çok fazla beklememiz de gerekmeyecek.

    Bu yılın sonunda duyurulacak işlemcilerin raflardaki yerini alması önümüzdeki yılın ilk çeyreğini bulacak. Üst seviyede 10 çekirdekli yongaların görüleceği Comet Lake-S işlemcilerinde hız aşırtma kilitsiz modeller 125 watt TDP ile gelecek. Ayrıca Comet Lake-S'te 5 GHz ve dolaylarında görev yapan modeller görmemiz olası görünüyor.
    Intel 10 çekirdekli işlemci hazırlığında: Yeni soket yolda

    Yeni soket geliyor 

     
    Diğer taraftan LGA 1200 soketiyle gelecek modellere 400 serisi yongasetleri eşlik edecek. Dolayısıyla Intel bu sefer  
    niye geri dönük destek sunulmuyor sorularının önünü tamamen kesmiş durumda.
     Intel 10 çekirdekli işlemci hazırlığında: Yeni soket yolda
     
     Son olarak Wi-Fi 6, Thunderbolt 3 ve güncel kodeklerle desteklenmiş entegre grafik birimi gibi modern detaylara sahip olacak Comet Lake-S işlemcileri yine 14 nm+++ üretim bantlarından çıkacak.



  • Intel'in en büyük hatası her ailede ayrı sokete geçmesi. Bu da Intel Fanlar'ını mutlu etmiyor. Fanlar her işlemci için ayrı soket istiyorlar. Duy seslerini Intel! I7-10700 için yaptığın soket sadece I7-10700'e uygun olmalı. Aynı sokete I5-10400 takılamamalı. Hatta teknolojide en ileri firmaların başında geliyorsun. I7-10700 soketine I7-10700K işlemci bile takılamamalı. Fanlar'ını ağlatma, dinle seslerini. :)
  • hala tüy dikme çabasında..

    125w diyorsa yük altında 250w lık işlemci geliyor demektir..
  • Oh be
    Yeni işlemci çıksın da anakart değiştirelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intelin sıvama çalışmaları rakip 7nm de at kostururken intel hala 14nm ve +++ plus ı var
  • İ7 seviyesinde bir işlemcisinin de fiyatı da herhalde 4.000 lira falan olur. Alırız yahu paramı o
  • Hala mı pcie3 ile gelecek yeni soketi yuh. Amd işlemci gücünün yanı sıra son teknoloji pcie4 ile asıl farkı ortaya koydu. Şimdi en üst performans bekliyorum diyen adam gidip 3-5gb okuma yazma ssd ler, 3800-4000mhz ramler kullanabiliyor ryzen3 ler sayesinde. intel de bu teknolojiye geçmezse 20 çekirdek ghz işlemcilerde çıkarsa bir yerde teknolojik olarak ezik kalmış oluyor.

  • Yeni soket yolda,Yeni soket geliyor.En sıradan cümleler oldu artık konu Intel olunca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Ağustos 2019; 17:44:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Hala mı pcie3 ile gelecek yeni soketi yuh. Amd işlemci gücünün yanı sıra son teknoloji pcie4 ile asıl farkı ortaya koydu. Şimdi en üst performans bekliyorum diyen adam gidip 3-5gb okuma yazma ssd ler, 3800-4000mhz ramler kullanabiliyor ryzen3 ler sayesinde. intel de bu teknolojiye geçmezse 20 çekirdek ghz işlemcilerde çıkarsa bir yerde teknolojik olarak ezik kalmış oluyor.
    intel PCI-E 3.0 ı AMD PCI-E 4.0 ına eşittir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Ağustos 2019; 19:46:2 >
  • i5 10400 6/12 olsun 75 watt çeksin 10600k 120 watt çeksin isterse 28mm olsun dünya umrumda olmaz. oyunlarda intel konforu başka .İntel pislik bir fimamı öyle ,amdnin bitarafı kalktı. Hala İntel-Nvida en temiz kalteili oyun deneyimi

    h410 mini itx gaming anakarta takarım 10400 ü bakarım keyfime
  • Pci-e öyle bir şey değil ki, ne intelin ne amd nin. Pci-sig in oluşturduğu bir standart. Standarta göre veri yolu hızları, performansı belirlenir. Örneğin Intel işlemci olarak istediği kadar verimli, hızlı olsun, pcie4 olmadan bir ssd nin 4-5ghz okuma yazma hızına ulaşmasını sağlayamaz, bir ram in verimli bir şekilde düşük cl ler ile 3800-4000mhz leri vurmasını sağlayamaz. Ancak düşük standarttaki ramleri evde kullanılamayacak özel soğutmalar ile geçici süreliğine çıkarttırır, rekor kırıldı haberi yaptırır o kadar. Ki pcie5 in bile standartları belirlendi. Eğer intel yeni nesilde hala pci3 ile takılacaksa teknolojinin epey gerisinde kalmış olur. 14nm+++ ile de ne kadar power verimlisi olabilir gerçek anlamda göreceğiz.
  • pcie-4 amd'nin bir teknolojisi değil.arkadaşın dediği gibi bunu yapan bir firma var nasıl ki ramler için jedec standartları var onun gibi.istese intel de koyar güney köprüsünü yenilerse.amd 570 anakartlar neden çipset soğutmalı?çünkü ısınıyor pcie-4 desteklediği için.her yeni işlemciye anakart değiştiriyor intel ama çipseti yenilemiyor çok tutucu.amd hemen uygulamaya çalışıyor yeni teknolojiyi hiç rezil olur muyuz soğutuculu anakart alır mı millet demeden ya da bu kadar pahalı hbm ramli kart alır mı demeden.amd işlemci içinden IO'yu ayırıyor intel de çipset firması ama yenilik yok çünkü intel esas parayı 9900k satarak değil kurumsal müşterilerinden kazanıyor ve kurumsalda her yeni teknoloji getirilmez geriden gelir.bence intel'in yönetimi ikiye bölünmeli kurumsal son kullanıcı olarak.amd lisa su ile birlikte yenilik meraklısı oldu yoksa o da fx zamanında yenilikten uzak kalıyordu ddr4'e geçememişti bir türlü.buradan iyi bir yönetimin nelere kadir olduğunu görebiliyoruz.
  • Al işte yine soket değişimi. Sırf şu İntel'in nesil başı soket değişim olayı yüzünden millet adam akıllı upgrade yapamıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Z390 anakart iyice sıkmıştı bu haber iyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Dolayısıyla Intel bu sefer niye geri dönük destek sunulmuyor sorularının önünü tamamen kesmiş durumda.

    Yeni sokette geriye dönük destekmi olacakmış? Nasıl soruların önü kesilmiş anlamadım?
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Geriye uyumlu olmayacaksa "niye geri dönük destek sunulmuyor" sorularının önü nasıl kesilmiş oluyor ben onu anlamadım.
  • geriye uyumlu olmayacak, ileri de uyumlu olmayacak Sırf şu anakart muhabbeti yüzünden AMD tarafına geçenler var, elimdeki Xeon e5-2697v4'leri EPYC 7601'ler ile değiştirdim %40 performans artışı oldu.
  • Atı alan Üsküdar'ı geçti. 20 çekirdek olsa ne olur? Önce çekirdek harici yenilikçi fikirlerle gel karşımıza. Socket mi değişecek? Peki değişsin ama önümüzdeki 3 nesil boyunca değişmeyeceğinin sözünü ver mesela. Thunderbolt 3 değil 4 yap, PCI-Express Gen 4 ile çık karşımıza. İşlemci kutusundan düzgün fan ile gel. Uygun fiyatla gel rakibinin yaptığı gibi.
    Özetle artık şaşırt bizi. Yoksa çekirdek sayısını artırmak çok da büyük bir marifet değil.

  • İşlemci yapmayı bırakıp soket işine girmiş anakart üreticileri ile intel, yalnız bu sefer geri dönüşü olmayan yola girdiğinin ilamı olacak 10 serisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soket değişikliği şaşırdıkmı hayır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.