Şimdi Ara

Çinli bir biyoteknoloji şirketi, evcil hayvan klonlama işini ticari hale getirmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli bir biyoteknoloji şirketi, evcil hayvan klonlama işini ticari hale getirmeye hazırlanıyor

    Bir hayvan severseniz ve evinizi paylaştığınız dostunuzun “gitme” vakti gelip çattığında yaşanan üzüntüyü tarif etmek için bazen kelimeler yetersiz kalabiliyor. Çin’de yaşayan Huang Yu adlı hayvansever de British Shorthair ırkı kedisi idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybettiğinde çok üzülmüş.

    Yu, “Sarımsak” ismini verdiği ve kendisi için çok özel kedisini tekrar hayatının bir parçası yapmak için ise klonlatmaya karar vermiş. Kendisinin bu konuda imdadına Pekin merkezli Sinogene Biyoteknoloji Şirketi yetişmiş. 2018 yılının Ağustos ayında denemelere başlayan ve Sarımsağın klonu için kediden hücre alan şirket, üretilen embriyoyu taşıyıcı bir anneye yerleştirmiş. 66 gün süren gebelik süreci sonrası ise Çin’in ilk klonlanmış kedisi 21 Temmuz’da dünyaya gelmiş. Şirketin söz konusu başarılı hamlesi ülkede bulunan hayvanseverlerin dikkatini çekmiş olacak ki Sinogene, hayvan klonları için randevu vermeye bile başlamış.

    Normal bir kedinin yaşam süresine sahip olacağı düşünülen Sarımsağın şu an için eski Sarımsakla tek ortak yönü ise görünüşü. Kedinin hal ve tavırları haliyle ilk Sarımsağa göre tamamen farklı. Bu da Yu’nun kedi ile tekrar bir bağ kurması anlamına geliyor. Ancak Sinogene’nin bahsi geçen durum için bir çözüm üretmek için çalıştığı ifade ediliyor.

    Bir sonraki aşama, hatıraların kopyalanması 

    Şirket insan-makine arayüzü teknolojileri ve yapay zekâ programları kullanarak kaynak hayvanların hatıralarını depolamaya ve bunları hayvanların klonlanmış hallerine aktarmaya çalışıyor. Sinogene eğer bu “küçük” pürüzü de giderebilirse hayvan sahipleri yakın gelecekte, eski hayvanlarının duygusal ve fiziksel kopyalarıyla tekrar bir arada olabilecekler.

    Sinogene’i bu yönde bir araştırmaya ve yatırıma iten neden olarak ise Çin’deki yaklaşık 73 milyon evcil hayvan sahibi gösteriliyor. Şirket yakında başlayacağı faaliyetleri kapsamında kedi klonu için yaklaşık 36 bin, köpek klonu için ise 54 bin dolar talep ediyor.




  • Ne kadar etik tartışılır ama yeni başlayan bir "sektör" için 36 ve 54 bin dolar çok ucuz geldi. Önümüzdeki yıllarda rakip firmaların çoğalması ile fiyatlar iyice düşecektir ve eğer yasal sınırlama gelmezse evcil hayvan klonlama işlemi sıradan bir işleme dönüşecektir.

  • Hatıraların kopyalanarak yeni klona aktarılması... Böyle böyle 5-10 nesil sonra süper zeki inanılmaz kediler ortaya çıkabilir. Bir kedi ama aslında 10 kedi ömrü yaşamış, o kadar tecrübe ve bilgi biriktirmiş.
    İnsanlarda da olduğunu düşünün...

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Hatıraların kopyalanması şuan ve yakın gelecek için pek mümkün gibi görülmüyor. O kısım şirket tarafından reklam amacı ile dile getiriliyor muhtemelen.

  • AliPets.

  • Çok yanlış bir şey.Düşününsene karşınızda en çok sevdiğiniz muhabbet kuşunuzun aynısı var ama aslında -o-değil.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Olaya bu yönden bakarsak süper bişey

  • bu iş kötüye gidiyor

  • O zaman bizim rusamettin amcayida klonlasinlar cok ozledik mahallece..

  • Hayvan klonlama işinin çok yeni olduğunu düşünenler var.

    Araştırırsanız bunun gibi bir sürü şirket ve geçmiş haberler olduğunu görürsünüz. Eskiden 100.000 dolardan başlardı bu işlemler. Klonlama fiyatları git gide ucuzlamış.

    Sooam Biotech Research Foundation 2006-2015 arasında en az 600 köpek klonlamış.
    Teksas merkezli ViaGen şirketi 2016'dan 2018'e kadar yüzlerce kedi ve köpek klonlamış.

    Hatta bizim üniversitelerin sığır klonlama projeleri var. Şimdiye kadar onlarca sığır klonlamışlar, hatta klon sığırların yavruları olmuş, daha sonra o yavrulardan da yeni yavrular doğmuş. Hayvan klonlamada başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Yarın öbürgün bu üniversitelerden mezun olan çocuklar kendi laboratuvarlarını ve klonlama şirketlerini kurabilirler; Çin'den daha ucuza ve daha başarılı yaparlarsa memleketin yüksek katma değer üreten sektörlerinden biri olurlar.



    Bunlar da Barbra Streisand'ın klon köpekleri. https://www.instagram.com/p/BdbjS0RhGPM/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 27 Ağustos 2019; 16:14:57 >
  • İnsan klonlama zaten yasa dışı yollarla devam ediyor.Ne zaman yasal olur işte o zaman etrafımızda klonları görmüş olacağız.Muazzam birşey olurdu.Süper zeki insanlardan 10 larca 100 lercesi.
  • Hiç ölmeyen evcil hayvanlar yakinda sinemalarda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 10 tane Albert Einstein ve 20 tane Nikola Tesla klonu siparişi verip dünyayı ele geçireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.