Şimdi Ara

SpaceX'in prototip roketi 'Starhopper', 150 metre yüksekliğe ulaştı (VİDEO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX'in yeni nesil roket motoru Raptor'u test etmek amacıyla tasarladığı Starhopper prototip roketi, bugün önemli bir deneme uçuşunu geride bıraktı. ABD'nin Teksas eyaletinde havalanan küçük roket, tam 150 metre yüksekliğe ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Starhopper daha sonra başarılı bir şekilde yüzeye iniş gerçekleştirdi.



    Starhopper test roketinin SpaceX'in gelecek planları için çok büyük bir önemi var. Şirket bildiğiniz gibi önümüzdeki yıllarda hem Mars'a ve hem de Ay'a insan göndermeyi, daha sonra ise buralarda büyük koloniler kurmayı hedefliyor. Bu dev planın en büyük parçası ise Starship isimli uzay gemisi olacak. Bugün test edilen Starhopper roketi de nihai ürün olan Starship'in ilk test örneklerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Starship'in nihai dizaynı, Starhopper testlerinde elde edilen verilere göre belli olacak.

    Test uçuşunun ardından Twitter üzerinden bazı açıklamalar yapan Elon Musk, SpaceX ekibini tebrik ederek,"Starship de bir gün, Mars'ın kızıl kumlarına iniş yapacak." şeklinde konuştu.




    İnsanlığı Mars'a taşıyacak olan Starship uzay gemisi gücünü SpaceX'in yeni nesil roket motoru Raptor'dan alıyor. İlk kez geçtiğimiz şubat ayında test edilen Raptor, şu anda Falcon 9 ve Falcon Heavy'de kullanılan Merlin motorlarına göre yaklaşık üç kat daha güçlü. SpaceX'ten beklendiği gibi tekrar kullanılabilir olarak tasarlanan motor, gücünü sıvı metan ve sıvı oksijen alıyor.

    Starship'in 2020-2021 gibi ilk kez yörüngeye ulaşması bekleniyor. Bunun öncesinde ise SpaceX, daha gelişmiş prototip roketlerini test etmeye devam edecek. Starhopper'da yalnızca bir Raptor motoru yer alıyordu. Starship'te ise altı Raptor bulunacak. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla roket motoru taşıyan prototip roketlerin test edilmesi bekleniyor.

    Starship; boyutlarına rağmen görece düşük maliyetlerle üretilebilmesi, devasa itici gücü ve tekrar tekrar kullanılabilme özelliğiyle Apollo görevlerinden bu yana belki de son 50 yılın en heyecan verici roketlerinden birisi olacak. Elon Musk'ın da ifadeleriyle Starship, insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip. Bakalım devasa roketin Mars'a ilk insanları taşıdığı günleri görebilecek miyiz.  







  • inis sonrasi goruntu aynen 60larin ucuz bilim kurgu filmlerinden firlamis gibi.

  • Tipi çok komik olmuş, bidon gibi

  • Bizim suriyelilerden de biraz yollasak, Mars'ta nargile keyfi bir başkaymış.

  • Bu nasıl muhteşem bir teknolojidir... Vay be.

  • Düz dünyacıları üstüne bağlıcan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Düz dünyacıları üstüne bağlıcan
    Bu sefer de insan hakları diye bağıracaklar
  • Mars'a baya yaklaşıp dönmüş. :P
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Zaten keşif ve fetihten sonra, muhtemelen öyle bir şey düşünebilirler gibi geliyor bana. Çünkü, çok fazla iş gücüne ihtiyaç olacak. Özellikle Ay da çok insan barındıracaklar.

  • Düz dünyacı değilim ama sürtünmenin havanın olmadıği uzayda nasıl itis gücü kullaniliyor? Sadece merak ettim mümkün mü 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SpaceX stüdyoları sunar. Rastgele.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.