Şimdi Ara

Elektrikli araçların şarj süresini 6 dakikaya indirecek yeni batarya geliştiriliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İmkansız diye bir şey yoktur. Ama 1-2 sene içinde böyle bir şeyi gerçekleştireceklerini sanmıyorum. Belki 10 yıl sonra olabilir. Kim bilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye 5 değil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khrmndgn

    Ben şunu anlamıyorum, zamanında bu teknolojileri bulan adamlar yokluk içinde neler neler buldular ama bizim bilim adamlarında her imkan var lakin adamlar ya yeteneksiz yada geri zekalı.
    yokluk icinde olduklarini kim soyledi. aksine gecmiste bilim zenginlerin hobisiydi. newton sir unvanina sahip bir aristokrat, elektromanyetik teoriyi gelistiren maxwell aileden inanilmaz zengin, kimyanin babasi lavoisier fransada kral adina vergi toplayip tum vergileri elinden geciren cok zengin bir soylu. 20yy oncesindeki bilim adamlarinin hemen hepsi zengin ailelerinin sagladigi yuksek egitim ve imkanlarla bilimi sanat, edebiyat gibi hobi niyetine yapan insanalar. tek buyuk istisnasi faraday'dir. oda yetenegi ve hevesiyle kendini kraliyet enstitusune kabul ettirip, destek aldigi icin. 20yy in edison, tesla gibi daha mutavazi koklerden gelen isimlerini kasdediyorsaniz o devrin amerikasinda yetenekli arastirmacilara yapilan destegin haddi hesabi yok. yokluk icinde bulus yaptiklari soylenemez, keza hemen hepsi cok buyuk yattirimci destekleri aliyorlar. bilim asla ucuza yapilan bir sey degildir. tarihin hic bir devrinde boyle olmamistir. ilk zamanlarindan zengin insanlarin hobisi olmustur, sonraki zamanlardada yatirimcilarin buyuk maddi destekleriyle yurumustur. yok oyle birsey garajinda yokluk icinde yeni bir sey kesfedecen. ileri teknolji arastirma yapacaksaniz ileri teknoloji yuksek hassasiyet donanimlara ihtiyac olur. en basitinden yuksek hassasiyetli bir osiloskop yada sinyal uretici yuz binlerce dolar fiyata gelebiliyor. gecen sene havadaki partikulleri ayristirmasi icin cascade impactor arastirdim. paslanmaz celikten termos buyuklugunde hareketli parca icermeyen bir aparat, 100bin sterlin fiyat cikti. buna yaninda kullanilacak aparatlar, olcumu yapacak cihazlar dahil degil. ileri teknoloji calisma yapabileceginiz tam tesekkulu bir laboratuvari kurmasi ihtiyaclara gore kolayca milyon dolarlari hatta on milyon dolarlari buluyor. neden turkiyede yetisen bilim insanlari yurtdisina kaciyor saniyorsunuz. para icin degil. benzer paralari burdada aliyorlar ama kendilerini gelistirip devrimsel is yapabilcekleri imkanlar donanimlar turkiyede mevcut degil. cok az sirket yada kurum bu imkanlari sagliyabiliyor. bu yuzden tum buluslari, yenilikleri hep amerikadan japonyadan duyuyoruz. birde yeni yeni cin bunlarin arasina katildi.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.