Şimdi Ara

Bill Gates’in desteklediği kimyasal bulut projesi, küresel ısınmayı durdurma potansiyeline sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bill Gates’in desteklediği kimyasal bulut projesi, küresel ısınmayı durdurma potansiyeline sahip

    Sanayi Devrimiyle birlikte her geçen gün artan karbon salınımı, insan kaynaklı küresel ısınmanın en büyük tetikleyicilerinden. İstesek de istemesek de gezegenimiz üzerinde yaptığımız tahribat sıcaklıkların gitgide artmasına sebep oluyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan Amazon yağmur ormanları yangınları da küresel ısınma ve buna getirilecek çözüm önerileri tartışmalarını tekrar alevlendirdi.

    Farklı alanlardaki radikal çözüm önerilerine verdiği destekle tanınan Bill Gates, bu sefer küresel ısınmaya karşı kullanılabilecek ve güneş jeomühendisliği adı verilen yaklaşıma sahip çıktı.

    Devasa bir volkanik patlamanın etkilerini taklit etmeyi hedefleyen yöntemin binlerce uçağın yüksek irtifada milyonlarca ton kimyasal partikül püskürtmesi prensibiyle işlemesi düşünülüyor. Bu sayede gökyüzünü kaplayacak kimyasal bir bulut, güneş ışınlarını yansıtarak Dünya yüzeyinin soğumasını sağlayacak.

    Bill Gates’in desteklediği kimyasal bulut projesi, küresel ısınmayı durdurma potansiyeline sahip

    Güneş Radyasyonu Kontrol Yönetimi İnisiyatifi isimli kurumda proje yöneticisi olarak görev yapan Andy Parker CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Yöntemle ilgili yapılan modelleme çalışmaları neticesinde sıcaklık dalgalarındaki sıklık, deniz seviyesindeki yükselme ve tropik fırtınalarının şiddetinin azaltılabileceği öngörülüyor.” ifadelerini kullanmış.

    Yan etkileri yıkıcı olabilir 

    Henüz resmi olarak hazır olduğu duyurulmayan ancak oldukça maliyet etkin olduğu belirtilen proje, her insan kaynaklı çözümde olduğu gibi maalesef oldukça ciddi yan etkilere de yol açabilme potansiyeline sahip. Bölgesel iklim yapılarında köklü değişikliklere neden olabilecek yöntem, mavi gökyüzünü de ortadan kaldırabilir.

    "Kusursuz Ahlaki Fırtına: İklim Değişikliğinin Etik Trajedisi" adlı kitabın yazarı Stephen Gardiner olası yan etkileri, “Bunun sonuçları felaketle eşdeğer olur. Olası yan etkiler olarak kitlesel kıtlık, sel felaketleri ve çok büyük insan topluluklarını etkileyecek kuraklık görülebilir.” sözleriyle açıklamış.




  • Bir tarafı düzelteyim derken diğer tarafı bozacaksınız bırakın elleşmeyin

  • milyon ton kimyasal yapayım derken milyar ton toprağı kirletecekler.
    çözüm oldukça basit, abd yi ve politikasını ortadan kaldır dünya eski haline döner.

  • Durma değil de, durdurma olmasın o?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "matrix" filminde morfeus un söylediği bir cümle vardı o geldi aklıma " yapay zekayı geliştirdikten sonra savaşı makineler mi başlattı yoksa insan oğlumu bilmiyoruz fakat; bildiğim bir gerçek var oda gökyüzünü biz kararttık(biz karartık derken insanoğlunu kastediyor) "

  • Bulutuma Dokunma kampanyası başlatalım

  • Durma değil, durdurma. Birine mesaj atarken bile dönüp tekrar okurum imla hatası var mı diye, burada haber yazan "editör"ler nedense dönüp tekrar okumaktan acizler. Yazık, en son duyduğumda editörler her yazdıkları haber başına para alıyorlardı. Bu tip ciddi imla problemi olan haberlerden (dönüp okumadığı apaçık belli olan haberlerde) bence aldıkları paralar kesilmeli. Bu ciddi bir sorun, kimse yağ mağ demesin.

  • çok doğa dostu bir doğal düşünce yapısı..bu adamlardan daha fazlasını beklememek gerek. çözümü bulacak kişi/kurum, sebep olanlardan birisi mi olacak yani

  • Chemical Trail diye birşey vardır zihin kontrolü için.Bilmem nedense bunun yasallaştırılması olmasın?

  • İskoçyalı ve Matrix filmleri aklıma geldi.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    çekin elinizi doğadan yeter. Binlerce yıllık hakkınızı yediniz siz özellikler amerikalılar. Bundan sonra kıt kanaat geçinmeye razı olun!
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt
    yanliz dunyadaki en buyuk co2 ureticisi abd degil. cin dogaya abd nin 2 katina yakin co2 saliyor.

  • boyle bir mudahalenin sonucunu tahmin etmesi cok cok zor. kelebek etkisini herkez illaki dumustur. atmosfer ve iklim gibi buyuk kaotik sistemlerde en kucuk etmenler bile uzun vadede tahmin edilemez cok farkli sonuclarin dogmasina neden olurlar. yani bu kitadaki bir kelebegin kanat cirpislari okyanusun otesindeki kitadaki kasirgayla iliskili olabilir. ancak kelebegin kanat cirpislarina kadar tum faktorleri hesaplamaya kattiginda iklimin hangi yonde seyredegini hesapliyabilirsin. sulfur ve amonyak benzeri kimyasallar volkanlarin gecmiste yaptigi gibi gezegenin sogumasini sagliyabilir ama ne kadar sogutacagini, gezegenin neresinde nasil bir iklim olusturacagini tahmin etmek imkansiz. ancak isler cigrindan ciktiginda, kuresel isinma insanligin soyunu tehdit eder hale geldiginde son care olarak uygulanabilir.

  • Eyvah, ilk defa duydum ve bu durum çok çok ciddi! Bu işin şakası bile olmaz, dünya medyası konunun bu kadar ilerlemesine nasıl seyirci kalmış diye dehşete düştüm şu an!! Manyak mısınız siz, ey dünya insanlığı? ABD araştırma ekipleri ve askeri birimleri uzun zamandır iyonlar ve elementler, havaya püskürtülen/salınan bileşikler ile birçok bitki türünü istihbaratçıya dönüştürme üzerine sayısız deney ve sonuç ürettiler! Ki, bu bileşikler havadan insan tenine temas edince insan noral seviye de taşıyıcı ve paylaşımcı durumuna geliyor! Özetle insanların tüm vücut fonksiyonları ve düşünceleri de dahil, bir bilgisayara dönüşen çevredeki bitkiler sayesinde gök yüzündeki bilgi taşıyan alana ve oradan da bilgisayara depolanıyor! Bu bileşikler çevredeki tüm biyolojik yaşamı adeta bir sinir ağı sistemi kurarak birbirine bağlıyor ve alandaki en ufak değişikliği birbiri aracılığıyla depolayıp karşıya (o karşıyı kim kontrol ediyorsa) oraya anında iletiyor! Bakın şaka yapmıyorum, araştırıp kendiniz görün bunları. Bununla ilgili sayısız makale video görüntüsü ile birlikte karşıt görüşte hazırlanmış içerikler de mevcut!

  • Chemtrails bu, yıllardır ucaklar vasitasi ile uygulanıyor zaten. Gökyüzüne bakın, ucaklarin arkasindan uzun süre gokyuzunde kalan uzun ince hatların, saatler sonra yapay bulut haline geldiği goreceksiniz; bunları "uçak motorundan çıkan sıcak havanın, soğuk ile bulustugunda olusan buz kristallerin olusturdugu izler ile karistirmayiniz" o izler saniyeler sonra kayboluyor. Chemtrails gökyüzünde saatlerce kalıp, ardından yayılıp yapay bulut haline geliyor.
    https://m.facebook.com/notes/t%C3%BCrkiye-chemtrails-takip%C3%A7ileri/dr-russell-blaylock-chemtrailler-ve-nanoal%C3%BCminyumun-n%C3%B6rodejeneratif-ve-n%C3%B6rogeli%C5%9F/638251902885815/

    Geçen sene bir arkadaşlarla tartışmıştık burada bu konu hakkında; bunun aslında zehirleme oldugunu, dunyada nüfus kontrolu amaçlı yapıldigini ve pek çok kötü emeller doğrultusunda kullanıldığını kanitlari ile aciklamistim. " komplo teorisi, ucak motorunun izleri vs" demisti, okusun simdi bu haberi. Uçaklardan salınan nanopartikuller vasıtası ile "sözde" küresel ısınmayı önleyeceklermiş... Yersen. Buyrun, kaynak ve kanıtları ile:

    https://vitamingiller.com/iklim-muhendisligi-calismalari-video/



    AFAD'dan Prof. Dr.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 10 Eylül 2019; 15:59:6 >
  • Brky kullanıcısına yanıt
    Bu Chemtrails olayini bilmeyen milyonlarca insan var.
    Herkes gokyuzundeki bu izi ucaklarin biraktigi dogal bir olay zannediyor. Tum hastaliklar vs hersey bu yolla yayiliyor.

  • Her platforma, fırsatım oldukça bu konuyu anlatmaya çalışıyorum; varsın
    komplo teorisi desinler(kanıtlar ortada) bizler bunları anlatmaya devam edeceğiz. Konu da hazır hastalıktan acilmisken, sunuda birakalim buraya:

    Bill Gates’in desteklediği kimyasal bulut projesi, küresel ısınmayı durdurma potansiyeline sahip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 9 Eylül 2019; 0:57:34 >
  • Dünya nüfusu çok fazla arttı ve çok hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bir şekilde bunu kırmaları lazım. Şöyle nüfusu 50-100 milyona düşürürlerse tamamdır, rahatlarlar. Ama nasıl yapacaklarını karar veremediler. 3. dünya savaşı mı, hastalık mı yoksa başka bir şey mi..
  • Kuresel isinma global endustrinin buyuk yalanlarindan biridir. Dunyayi pisletenler kendileri zaten, madem o kadar cok dusunuyorlar Colalari Plastik siselerle satmasinlar. Yok efendim kimyasal bulutlarla isinmayi durduracaklarmis. Bunlarin altinda baska capaniglu yatiyor. Amac kuresel isinmayi durdurma degil, insanligi daha kolay kontrol altina almak. Her yerden zehir atacaklar uzerimize.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.