Şimdi Ara

Allah üst komşunun belasını versin! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
402
Cevap
13
Favori
63.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizde 1 senedir oturduğumuz evde sıkıntılar yaşıyoruz.Çalışan insanlarız zırt pırt temizlik yapamıyoruz.
    Birde üstüne balkonu yıka ertesi gün yerde çöpler görünce deliye dönüyoruz...

    1 senelik evliyiz ikimizde çalışıyoruz haftasonu dahil doğru düzgün evde bile değiliz.İlk başlarda haftasonu denizden geliyoruz ev duman altı balık kokuyor heryer.3 4 haftasonu bunu yaşayınca doğruca çıktım üst kata ya kardeşim evimizin içi duman içinde o sırada balık yapılıyor sesi duyuyorum.Ya dedim bacanız tıkalı duman olduğu gibi tepiyor ya davlumbaz yok bi şekilde halledin dedim.O işte öyle çözüldü.

    Eskiden boş olduğu için üst kattaki laftan anlamaz aptal kadın silkelemiş durmuş biz taşındık ettik bakıyorum balkonda karpuz çekirdekleri yok biber çekirdekleri bir gün geliyorum soğan kabukları, kurşun kalem uçlanmış onun atıkları falan vs. alt kattan küfrederek o işi çözdüm.

    Bir gün kaynana ile hanım balkonda otururken bir şeyler silkeledi silkelediğine pişman oldu kaynana ne görgüsüzlüğünü bıraktı ne başka bir şey o kadar çok bağırdı ki utancından ertesi gün bahçesinden kiraz almış getirmiş hanım,baldızda bizdeydi konuştular ettiler iş tatlıya bağlanmıştı ki.

    Baktık devam ediyor.Halı yıkamış asmış balkona halısı da uzun şakır şakır su akıyor.benim balkonda halının yarısı bende aldım klorak sürdüm halıya on numara oldu böyle laftan anlamaz dangalaklara anlıyacağı dilden konuşmak lazım.

    İpler geçen bayram arifesinde koptu ben aşağıda araca koltuk kılıfı takıyorum.Hanımın dediğine göre balkon demirlerini yıkamış bunlar bizimde kuruttuğumuz biber patlıcan vs asılı orda görünüyor onlarıda ıslatmış bir güzel hanımda bunun üstüne çıkmış kavgaya bende bağırışları duydum geldim.Kadın dalga geçer gibi kaç litre su dökülmüş git polise şikayet et ben yıkamadım eşim yıkamış haberim yok gibi saçma sapan tahrik edici konuşuyor eşimi çektim aldım aşağıya meseleyi anlat dedim.Kadın demiş ki herşeye şikayet ediyorsunuz beğenmiyorsanız çekin gidin falan demiş o kavga halinde söylese kocasının önünde patlatırdım bi tane Sen kimsin kime git diyebiliyorsun...

    Velhasıl kelam öküzlerle uğraşmak zor,kısasa kısas yaparak,adilik yaparak karşılık vermekten başka şansımız yok.
    Selam bile vermiyorum suratlarına bile bakmıyorum en ufak yanlışta heryere şikayet edeceğim,pisliği de yapacağım gerizekalıya...




  • eski evler bi nebze daha iyi yalıtıma sahip şu son 3-4 yılda yapılan dairelerde zerre yalıtım yok alt üst kim varsa sanki yan odam da konuşuyor gibi duyuyorum, mahremiyet denilen bir şey kalmadı artık. 10 yıl içinde insanlar bahçeli evlere doluşmak için kuyruk olacaklar, apartmanlar boğuyor insanları artık, bende şu aralar müstakil ev arar oldum şehire biraz uzak kalıyor ama en azından saçma sapan insanlarla muhatap olmuyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 11 Eylül 2019; 15:54:6 >
  • En başta iyi aile olacak. İnsan olacak. Kimileri de apartman hayatını bilmiyor yaşayamıyor. Sanki müstakil evde oturur gibi yaşıyor.
    Herşeyde olduğu gibi eğitim şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede yaşıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek ses çıkarttıklarında sopayla tavana veya petek borularına vurmayı denediniz mi ? Belki işe yarar,hiç bağırmaya çağırmaya gerek yok.Ses başlayınca vuracaksınız,ses kesilince siz de duracaksınız.Çok rahatsız olurlarsa biz duymadık öyle bir ses dersiniz.Madem uygun dilden anlamıyolar,işi oyuna çevirin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Değişmiyor demek ki, Avrupa medeniyet diyoruz ama orda da var bu olaylar anladığım kadarıyla ama onlarda 10 kişiden bir kaç kişi böyledir diye düşünüyorum.
    bir ara Belçika'da yaşamış bir tanıdığımız var. apartmandaki düzeni bozuyor diye farklı renkte (mavi, sarı gibi) perde bile taktırmıyorlar demişti. bırak milleti rahatsız etmeyi.
    paris'te gece 12:00 den sonra klozetin sifonunu çekmiyorlardı. şikayet ediyorlarmış, polis geliyormuş eve.

    ama burada sizin yapacağınız en mantıklı şey taşınmak. tabi gittiğiniz yerde de yine bunlar gibi dangozlar olabilir.
    ucuz semt, pahalı semt te farketmiyor. pahalı yerde oturan bu tipte adamlar da var.
    tamamen şans işi malesef.

    edit: burada okuduğum bazı (pislik) çözümleri:
    - kapıya bir kilo japon yapıştırıcı dök (güzel fikir)
    anahtar deliğine de dökülebilir. çıkınca dışarda kalırlar (evde kalan olmazsa- kalan olursa bile kilit göbeğini değiştirmek zorunda kalırlar.
    - sarkıtılan halıya klorat (çamaşır suyu) çok mantıklı. modern bir desen yapar.


    eskiden yapılan hatırımda kalan pislik çözümleri:
    - sokak kapısını karşıda bağlanabilecek merdiven demiri,doğalgaz borusu vs. gibi sağlam bir yere bağlamak.
    - daha önceden yapılmış kakayı paspaslarına/kapının açılan kısmana bırakmak (bırakana kadar apartman içinde kimse ile karşılaşmayın-koku sorun olur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 11 Eylül 2019; 17:2:27 >




  • @Portraitclub 22 den sonra gurultu yapiliyorsa polisi arayabilirsin, ilce ile vs. ugrasmana gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev alma, komşu al.
    Bizim alt komşu felaket. 2 ergen kız ve cadı anneleri var. Her gün birbirlerini yiyor. Geçen saat akşam 11 anne kızının odasını basmaya çalıştı ama kapı kitli.

    Anne kapıyı tekmeledi. Kız bağırıyor Anne Allah belanı versin falan. Sonra kız kapıyı açtı. Sanırım Anne kızını iş üstünde yakaladı. Artık kızdan ses mi geliyordu ne. Odaya birden dalmak istedi.

    Kıyamet koptu resmen :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bakırköy de otururken üst katımızda vardı bu tiplerden . 2 tane çocuğu vardı bunların , abartmıyorum her sabah 8 de okula gidiyorlardı bizde onlarla birlikte uyanıyorduk . Pazar sabahları 9 da uyanıyorlardı bizde uyanıyorduk . En sonunda bir pazar sabahı saat 7 de hayvan gibi ses yapmaya başladılar . Haliyle bizde uyandık ve yataktan çıkar çıkmaz mutfaktan oklavayı alıp tavana bir koydum , tavandan parçalar döküldü . 1 2 gün ses yapmadılar . Ondan sonraki hafta cumartesi günü , yine sesler oldu . Bu sefer annem kapılarına çıkıp polisi aradıgını , para cezası yiyeceklerini söyledi , ardından biraz daha insan oldular . Ama bu da uzun sürmedi ve yine hayvanlıklara başladılar , gecenin 11inde evde çekiçle ceviz ve fındık kırmaya başladılar . Bu arada ordululardı . Bu sefer çıkıp kavga ettik ve inadına ses yapmaya başladılar . Bende bir pazar günü , saat 6 da uyanıp tavana küçük hoparlörleri dayadım ve müzik açtım . Akabinde yukarı katımızdakilerin feryadıyla apartman inlemeye başladı . Bizde evde mest oluyorduk o sırada , bu birkaç hafta böyle sürdü ve onlara biraz insanlık ögrettik ; zaten 2 ay sonrada beylikdüzüne taşındık .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ses sistemi varsa
    Sun woofer falan da varsa
    Sürekli onu aç...
    Woofer on verdiği titreşim yeter illallah ederler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de üst katımızda bunun sürekli masa-sandalye çeken (sürükleyerek) versiyonları var. Düşünün ansızın "caaaayk", "cuuuuyk" diye iğrenç masa, sandalye sesleriyle yataktan fırlayabiliyorsunuz. Terbiyesizler.

    Arkadaş bak 1 kere 2 kere hafifçe sandalyeni falan sürüklersin da 5 metre boyunca da bir masayı sürüklemezsin! Ben bırak masayı, sandalye azıcık yere sürtsün kendim rahatsız olurum kendim yaparken. Bunlar bütün sandalye ve masaları sürüklüyorlar. Evde 5 kişiler, bir Allah'ın kulu da kaldıralım öyle çekelim demiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 12 Eylül 2019; 5:41:50 >
  • Halı silkenen yere mizrakli demir yaptır. Yada jiletli tel çek.kuskonmaz felan yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    İstanbul Esenler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boxor

    Halı silkenen yere mizrakli demir yaptır. Yada jiletli tel çek.kuskonmaz felan yap.
    Hocam kapalı balkon ama devamlı çamaşır asılı bu yüzden camı açmak zorunda kalıyoruz bu bakmadan silkeliyor bir gün tutup aşağı çekeceğim. Daha önce oturduğum yerde aynısını yapan Suriye’lilere yaptım tuttum halısını aşağı çektim o yukarıdan çekiyor ben aşağıdan tam taşınmamıza bir gün kala oldu bu. Onlarda yeni taşınmıştı neyse bıraktım ben halıyı çekti ondan sonra yere vurmaya başladı. Açtım kapıyı binadan bağırdım beni oraya getirme gelirsem seni s.k dedim. Sesi kesildi gözüm döndü bişey dese gidip dümdüz edeceğim kim varsa, akşam oldu kocası mıdır, abisi mi nedir Bilmiyorum? Bana ters ters bakıyor ben de ona baktım ters böyle indi binadan aşağı hiçbir şey demedi. Dese zaten ya o beni, ya ben onu şansımız yok nerde saçma tipler var beni buluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı sorunu alt komşu için yaşıyorum. Öğrenciler oturuyor apartmanda. Gece 3-4'e kadar uyuyamıyorum. Kapıları çarparak kapatıyorlar, son ses müzik açıp kahkaha atıp duruyorlar. Ben de yatakta kıvranıyorum işte.

    Ben de öğrenciyim ama böyle bir şey görmedim. İnsanda empati duygusu,vicdan,saygı kalmadıktan sonra oldu sana hayvan. Bunlara yapabileceğin hiçbir şey yok malesef. Polisi arasan gelip uyarır gider. Çirkefleşsen al başına bela. Tek çözüm evi taşımak ki o da kesin çözüm üretmiyor, gideceğin yeri kestiremiyorsun. Aynı sorunu yaşayabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Elektrik sayacını nasıl bozarım. Halı silkeliyor şuan bunu durduracak çözüm lazım bana
  • Sayaç panosundan elektriğini kes

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz hayvanlarla ben de yaşadım. Birbirimize girdik karakolda gece harcadık. Bişey değişmedi.

    Defalarca site güvenliği geldi bişey değişmedi.

    En son polisi aramaya başladım. 2 kere kapılarına polis çıktı. Polis 3. Kez geldiğinde kabahatler kanunundan mı nedir bir ceza kesti. Bu ceza sonrası hayvanlardan ses mes çıkmadı.

    Hatta üst katın hanım hayvanı eşimi görünce bir daha şikayetiniz olursa aramızda çözelim demiş. Polisi karıştırmayalım demiş 😄

    Darısı başına...

    Durum çok can sıkıcı malesef...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMRAHMAVERICK kullanıcısına yanıt
    Bence boşuna uğraşmasin Tr de adalet felan yok hakkını hukukunu ararsan seni pişman ederler buna kimse boşuna adalet aramasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı öküzlerden bizde de var,önce sesle başladılar,her ses yaptıklarında çıktım yukarı,sonunda pes ettiler.Yedikleri yemeklerin artığını bile aşağı silkeliyorlardı, her allahın günü balkondan tavuk kemiği,pilav artığı,ekmek kırıntısı temizlemekten illallah etmiştim,bir gün yine birşey silkelerken yakaladım,ağzıma geleni söyledim,mahalle bizi dinledi ama vaz geçmediler, ta ki atıklarını toplayıp yangın merdiveninden yukarı çıkıp pisliklerini kendi balkonlarına geri atana kadar. Bir defa yaptım,bıçak gibi kesildi. tavsiye ederim,
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.