Şimdi Ara

Kasko sisirmesi saçmalığı ne zaman son bulur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi ki yalan yav. Şehir efsanesi o, akıl var mantık var karşı tarafın hasarı neden bizim aracımıza yazılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasko şişirmesi demek fazla para almak için ekstra şeyler yazılması değil bu hasar eğer sanayi de yapılsa idi çok daha ucuza çıkardı veya hiç beklenmeyecek parçaların yüksek fiyat çıkması sebebi ile görünürde çok birşey olmayan hasarı fazla fiyat çıkması demektir.

    İlandaki araç büyük ihtimalle kaldırıma çıktı veya ona benzer bir yer çarptı. Örneğin babamın aracında aynı şekilde kaldırıma çıkma var 15 bin TL'ye yakın masraf tuttu. Eğer serviste yaptırsa idi 22-23 bin TL tutacaktı. Kapıların filan değişmesi lazımdı çünkü. Kazadan sonra 5 senedir biniyor birşey yok araç normal gidiyor sonuçta.

    Aşırı pahalı parçalar gelince örneğin direksiyon simidi sadece 8-9 bin TL, koltuk kılıfının sadece bir tanesi 6-7 bin TL olan araçlar var. İçinde bir kedi sal araç ağır hasarlı Bunların bazıları lüks bile değil Megane türü araçlar.

    Tabi bunlar ikinci elde değer kabına sebep olur. 70 bin TL'ye satılacak araç 60 bin TL'ye kadar iner. Fakat daha fazlası ölücülük olur,haliyle araç sahibi tepki gösterirse haklı. Her hasarlı araca da öcü muamelesi yapmamak gerekli.




  • Sigorta firmaları sanki mal fazla para ödemek için sıraya girmiş

    Bunları yazan çoğunlukla galeridir

    İşte bu yüzden galeriden ne araba alırım nede satarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasko şişirmesi var yeni şahit olduğum bir olay var. Seat Leon marka araçın farları çalındı kasko olduğu için serviste değişti 22bin tl hasar kayıdı çıkardı servis bunu bilmeyen biri araça almaya kalksa sadece farların değiştiğine inanmaz farın bir tanesi 8bin tl imiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Senin verdiğin örmek kasko şişirmesi değil, insanlar onu anlatmaya çalışmış.

    Arabanın parçalarının pahalı olması kasko şişirmesi değildir.

    Hasar tutarı 30 bin iken 60 bin yazması şişirmedir ki öyle bişey de yok zaten, yani kasko şişirmesi de yok.

    Milletin yüksek hasar kayıtlı veya pert araçlarını güzel göstermek için icat ettiği veya sende de olduğu gibi bilgisizlikten yazdığı bi hurafe.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Benden habersiz yine silmişler yorumumu hocam ya artık yorum bile yapamıyoruz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berkaymurat B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kasko şişirmesi değil, anlatılmak isteneni anlamamışsınız tam olarak. Yeni model araçlarda farlar zaten pahalı oluyor. Led olması ya da merceğinin büyüklüğüne göre normal fiyatlar. Ki böyle bir durumda tramerde lastik,far değişmesi diye yazar diye biliyorum.

    Bizim demek istediğimiz şu, bazı ilanlarda görüyorum mesela. Sadece tampon ya da kaput değişti yazıyor, 50-60bin tl tramer kaydı girilmiş. Adam yazıyor ilana sigorta’dan kaynaklı şişirme hasar kaydı vardır diye. Sigortacılarda enayiydi zaten fazladan para vermeye can atsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasko şişirmesi diye bir şey olmaz. O terim şudur: sigorta kalkacak, 10 bine yaptırabileceği şeyi 50 bine yapacak? yok öyle bir dünya.

    Bunu diyen adam bu konuyu çok dert ediyorsa serviste yaptırıldı vs. der, kaza fotoları vs. olur. açıklar geçer. Safa yatan satıcı örneği kusura bakmayın ama en tehlikeli satıcı türlerindendir.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=e3fynznckeY&feature=youtu.be

    Kasko şişirmesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şişirme kaskodan degil servisten kaynaklanıyor. İncik boncuk parcalar bile inanilmaz seviyelerde arkadaşım geçen gün bi cukurdan gecmis karter koruyucusu kirilmis 4600 lira fiyat cikarmislar sac malzemeye araci da mazda, yani sadece koruyucu bu fiyata satiliyorsa diger parcalari tahmin edemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyden önce şu tramer sisteminin elden geçmesi lazım. Sadece hasar kaydına göre piyasa şekillenir oldu malesef. Millet kayıt neden oluşmuş, hnagi parçalar onarım görmüş veya değişmiş bunlara bakmadan rakama bakıp değer biçiyor. Ya da tam tersi, araba feleğin çemberinden geçmiş ama tramere kayıt girmediği için neredeyse kazasız muamelesi görüyor.

    Yurt dışında nasıldır araç satım işi bilemiyorum. Alırken gösterdiğimiz test yerleri sağlam, güvenilir olmalı. Alırken çok detaylıca bakılmalı sağına soluna. Boyası değişeni kazası taklası neyi varsa elbette alıcı bunları net bir şekilde bilmeli ve buna göre almalı. Ama yok efendim kaskodan lastiği değişmiş farı değişmiş hasar kaydı var diyip fiyatı düşmemeli arabaların.

    Sırf tramere az rakam girsin diye o kadar hileye hurdaya başvurur olduki insanımız, olur olmaz yerlerde sadece günü kurtaracak şekilde tamir ediliyor araçlar.

    Bir de elbette servisler bu konuda başı boş bırakılmamalı. Nasılsa parayı kaskodan alıyoruz denilerek afaki rakamlar çıkarılmamalı, olur olmaz yerlerde değişime gidilmemeli. Eksperle arayı yapıp fiyatı şişiren sanayi esnafı da çok malesef.




  • Şöyle bir bilgi vereyim; 2017 yılında 48.500 civarı bir pert vakası yaşanmış, bu pert araçların 44.000 civarı onarılıp trafiğe geri sokulmuş.
    -Pert demek akı bokunu kurtarmaz demektir. Sıkıntı şurada başlıyor, servisler bu araçları onarmıyor ve sigorta şirketleri kazanın tarafına ödediği riziko bedelini çıkarmak için bu araçları ihaleyle satıyor. Eğer pert olmamışsa da değişecek bütün parçaları tek tek işaretliyor ve ortaya bazen inanılmaz rakamlar çıkıyor. Hasar kaydı bazı araçlarda aldatıcı olabiliyor, kazayı görmek gerekiyor aslında.
    -Piyasada eskiden bu kadar çok yoktu fakat fiyatlar yükselince ortalık yine pert araç doldu.
    -Benim tek istediğim sarı sitede bu araçlara denk gelmemenin bir yolu(ALLAH KAHRETSİN Kİ YOK). Ben bu boktan araçlara görmek ve satın alma tehlikesi atlatmak istemiyorum, binen varsa da canını düşünmüyordur zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 11 Eylül 2019; 12:52:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 63bin Liraya tanıdığımız H350 kamyonet aldı akabinde kaza yaptı ve sadece şoför kapısı sağlam gerisi perişan. Servis 102bin Lira maliyet çıkardı. Perte ayrıldı araba. Mercedes den BMW den örnek vermeye gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaymurat

    Kasko şişirmesi var yeni şahit olduğum bir olay var. Seat Leon marka araçın farları çalındı kasko olduğu için serviste değişti 22bin tl hasar kayıdı çıkardı servis bunu bilmeyen biri araça almaya kalksa sadece farların değiştiğine inanmaz farın bir tanesi 8bin tl imiş.
    Buna kasko şişirmesi denmez ki. O far özellikli olduğu için fiyatı yüksek. Yani siz cebinizden almaya kalksanız yine 22 bin olacak. Ben aracımla kaza yaptım araba laguna 2009 model full paket. Stoplar Led, ön far adaptif xenon. Hava yastığı ve emniyet kemerler dünya para. Biraz da kaporta hasarı eklenince 43 bin lira masraf çıktı ve araç perte ayrıldı bana ödeme yapıldı. Bu durum kasko şişirmesi değil, bu aracın orijinal parçasıyla onarılmasıdır. Aracın parçasının fiyatı yüksekse kaskonun yapacağı bişey yok. Onlar da salak değil yani olabildiğince az para vermek ister

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes götüne güvenerek araba alsın.Herif asgari ücretle çalışırken ' yaa 20 bine temiz araba yok ' diyor.Ee yok napalım piyasa pisliğin içinde.Madem 20 bine yok 50 bin kredi çeker son modele yakın araba alırım diyor.Sonra bir kaza yapıyor bir yere vuruyor haydiii gitti paracıklar.Daha sonra elden çıkarayım bari diye uğraşırken tek kazada 10.000 hasar kaydı olduğu için ağır hasarlı-pert yazıyor kasko şirketi.
    Elden çıkartmak için de 'kasko firmasının şişirmesi ' hassss...

    Asgari ücreti alan bir kişi maalesef binemiyor wv ye napalım.O yüzden asgari ücretli için en ideal araçlar renault 1990+ arabalardır.Gidip de wv jetta alırsan yaptığın kazaları da çarpıtmayacaksın.


    NİYE ASGARİ ÜCRETLİDEN GİRDİM ?

    2 gün evvel Toyota coralla araç bulduk yakından.Araç dışarıdan bakınca temiz 2012 model HB.fiyatı da 40 bin.Full versiyon vs.Aracın ilanı yok sadece dost tavsiyesi..Adam arabasını öyle bir anlatıyor ki sanki uzay mekiği..Arkadaş bir dur hasar sorgulama yapalım dedi.Yok yok sadece ön tampon değişti iki üç yerinde boya var bir de eski sahibinden kalma hasar var.Yürüyenin de hiç hasar yok.Eee sen niye satıyon abi dedim.Ya asgari ücretle aldım geçinemiyorum kredi borçlarım vs vs var.Biz arkadaşla orada çaktık durumu.Hasar sorguladık ve 11 kazaya karışmış.Toplam hasarı 38 küsür ağır hasar.Biz bunu gösterince adama ' o zaman ne diye çağırdınız la beni madem almayacaktın boşuna mazot yaktırdınız bana ' deyip haklıymış gibi basıp gitti.
    Yok borcum var yok üst modeli alacağım yok bebek gibi araba vs.inanmayın.Size kakalayıp rahatlama peşindeler




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.