Şimdi Ara

RX 590 ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni bilgisayar topladım. Ekran kartı aşırı ısınıyordu default ayarlarda. Sorun ekran kartında sanıp yeni ekran kartı aldım farklı marka aynı model (RX590). Fakat sorun hala devam ediyordu oyun açtığım zaman 5 dk içerisinde 82 derecelere çıkıyordu ben de oyunu kapatıyordum. Sorunun anakartta olabileceği geldi aklıma ve anakartı değiştirdim. Fakat sorun değişmedi, geriye kalan aklımdaki tek düşünce Power arızası gibi geliyor. Ekran kartı internette dolaşırken hiç sorun yaratmazken ekran kartı isteyen herhangi bir oyunu açınca bu tarz sorunlar yaratır mı? Yoksa sorun yaratacak olsa ekran kartına pek ihtiyaç duymayacağı yerlerde de mi ısındı ekran kartı? Oyunlardaki FPS değerleri olması gerektiği gibi tek sorun oyun oynamazken 40 derecelerde gezen ekran kartının, oyun açınca 85 derecelere kadar çıkması. Kasa yeni 4 adet hızlı hava akışını sağlayan fanları var sorun kesinlikle kasa da değil, önde boydan boya 3 adet içeri hava alan hızlı fanlar ve 1 adet arkada egzoz fanı var. Kasadan çıkartıp denediğimde de aynı sorun var. Sorunun neden olabileceğini bulabilirseniz minnettar olurum.

    PSU bu tarz sorunlara yol açar mı?
    https://i.hizliresim.com/4pQLgY.png
    https://i.hizliresim.com/JVNpYE.png

    Aklımda 2 soru var
    1-)Acaba rx 590 ekran kartları zaten bu kadar ısınıyor mu?
    2-)2 ekran kartının ısınmasına da yol açan PSU olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksehir -- 9 Eylül 2019; 17:35:42 >







  • 85 derece cok imkansiz, olmamasi gereken bir deger degil. Yuk altinda o sicakliga cikmasi normal karsilanabilir. Panik yapmanizi gerektirecek bir durum da yok ayrica cok fevri davranip tonla degisiklik yapmissiniz. Undervolt deneyebilirsiniz. Rx590 undervolt yazip google da aratirsaniz tonla rehber bulabilirsiniz.
  • Böyle bir sorun yaşıyor ama ekran kartının modelini bile yazmaya tenezzül etmiyor, gerçekten çok garip insanlar var.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Sorun ekran kartının modelinde olduğunu düşünmüyorum, 2 tane ekran kartı değiştirdim, modelini yukarda parantez içinde yazdım zaten. 2 farklı markanın ekran kartı da aynı sorunu yaptı.
    1-MSI RX590 ARMOR 8G OC GDDR5 256Bit
    2-Gigabyte rx 590 gaming 8gb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksehir -- 9 Eylül 2019; 17:33:19 >
  • buraksehir B kullanıcısına yanıt
    İşte boşuna modelini sormamıştım...

    İki farklı marka diyorsunda ikiside iki farklı markanın alt seviye ürünü, kullanılan heatsinkler RX 590'ın güç tüketimi için yetersiz.

    Zaten bu iki modelinde gerçek bir %100 yükte(GPU usage drop olmadan) çalışma sıcaklığı 78-80, senin oda sıcaklığın yüksektir, kasa airflowun kötüdür(fan sayısı ile airflowun bir alakası yok, 2132131 fan olsa yanlış bir airflowa sahip olabilirsin) 82 derece görüyorsundur, gayet normal.
  • Ekran kartinin modeli her ne kadar kötü olursa olsun 80 dercelere cikmasi yine imkansiz gibi asus rx560 modeli var 65 cikiyo sorun kart modelinde olmayabilir kasa içerisindeki fan varmi kaç tane fan var egzoz fani filan.?? Kimse bunu sormamiş ayrica kasanin kapağini açip kaç dereceye cikio yine bak derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 9 Eylül 2019; 18:49:28 >
  • Yazdığınız modeller için sıcaklıklar normal.

    Ayrıca bu kadar ısınmasının sebebi güç kaynağı değil, kartın üzerindeki soğutucunun yetersiz olmasıdır(Üretici firma ucuza kaçmış).
  • Bu yeni neslin sıcaklıklarla derdi bitmedi. 100 dereceye kadar sorun yok kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Ekran kartinin modeli her ne kadar kötü olursa olsun 80 dercelere cikmasi yine imkansiz gibi asus rx560 modeli var 65 cikiyo sorun kart modelinde olmayabilir kasa içerisindeki fan varmi kaç tane fan var egzoz fani filan.?? Kimse bunu sormamiş ayrica kasanin kapağini açip kaç dereceye cikio yine bak derim.
    Çok merak ediyorum hayatında kaç farklı ekran kartı kullandın da , bir ekran kartının 80 dereceye çıkmasının imkansız olduğunu söylüyorsun ?
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    Armor kullandim max 65-70 gördü pekii 80 dereceyi gören kaç tane ekran karti var.? Arkadaşa sordunmu önünde arkasinda fan varmi havalandirmasi nasil kullandigi kartlara baksana kardeşim iki kartta 80 dereceyi göruyor diyo olasilik kaç sence.??? Ayrica işlemci sicakliği 80 dereceyde cikmiş anormal bi durum yokmu.?? Normal mi diyosun tüm kartlar 80 dereceye kadar normal diyosunda neyi normal nie normal olsun şuanki kartlar 60-70 derece normal 80 kart 80 işlemci budami normal.? Hem csgo hem pubg kart 65 işlemci 60-65 dereceyi buluyo .??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 9 Eylül 2019; 19:28:48 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bana pek normal gelmiyor ya, fan hızı %100 hızından ses ayrı bir problem, sesi engellemek için yalıtımlı kulaklık kullanıyorum bi nebze bastırsın diye, oda ısınıyor resmen, burnuma yanık sıcak metal kokusu gelince oyundan zevk alamıyorum, max 15 dk sonra kapatıyorum. İşlemcinin de o derecelere çıkmasını tek sebebi ekran kartı olduğunu düşünüyorum.
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    Bu sıcaklık yüzünden 1 adet 512gb lık m2 ssd im çöp oldu. Sıcağa dayanamadı garibim. Yeni 1 tb lık m2 ssd aldım. 3 kuruşluk pc ye yaptığım masraf 10 bin₺ yi geçti, vakit de cabası. Artık pc toplama sonucunda oyun oynamak zevk vermiyo, bu problemi çözmek benim için daha haz alınacak konuma geldi.
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Bu ilk aldığım ekran kartı da msi ın armor serisiydi. Garantideki adam da öyle dedi. Bu armor serileri kolay kolay 70 dereceyi geçmez dedi ama benimki 85 derece oluyordu. Bu arada antalyada falan oturmuyorum. Kütahya da oturuyorum, gayet serin. Lütfen yorumlarda kasa da kaç fan var demeyin. Şu kasa olayından çıkın artık lütfen rica ediyorum. Açıklamayı yaptım en başta. Kasada bol fan var ve fan ayarı da var ve en yüksek ayarda tutuyorum. Kasa fanı yönlerini de kontrol ettim hepsi sola doğru dönüyor orada da sıkıntı yok. 3 tanesi boydan boya kasaya hava veriyor, 1 tanesi de arkada egzoz fanı dışarı atıyor. Kasa dışında da test yaptım sorun aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksehir -- 10 Eylül 2019; 2:2:8 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bilgili birine benziyosun, ben pek anlamadım ama biraz konuyu açar mısın? Yanlış anlama ama 82- 85 deece arasında çalışan ve fan %100 de çalışan bir ekran kartını kim kullanmak ister ki. Bu bir üretim hatası değil mi. Kartın maximumunu kullandırmayı amaçlayan oc bir yapı düşündülerse allah bellalarını versin. Ben bu kadar odayı ısıtacak derecede fan gürültüsü olan pc de oyun oynamaktan yeminle zevk alamıyorum. Burnum yanıyo sıcaktan. Bu arada bu sıcaklık değerlerine 1 saatlik kullanım sonrasında değil, 10 dk lık kullanım sonrasında ulaşıyor.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama böyle bir ekran kartını üretip satmak dolandırıcılıktan başka bir şey değil. Madem bu kart bu kadar kötü niye hiç bu kart hakkında video ya da forumlarda bilgi yok anlamış değilim. Bir kaç rx 590 sıcaklık değer testi izledim genelde 70 derecelerde seyrediyo. 1 videoda 80 dereceleri gördüm, içime biraz olsun su serpti. Ama bu kartla yaşanmaz o net. Gtx 1660 almayı düşünüyorum. Sizce o nasıl?
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    es geçilen bir nokta daha var kısa bir sürede bu sıcaklıkları görüyormuş bence kasa havalandırmasında bir anormallik olablir.
  • buraksehir B kullanıcısına yanıt
    Amd nin 400 ve 500 serilerinin üst modellerinde(480,580,590) bu sorun var dostum ,3 fanlı Asus Strix modelinde belki bu derecede olmaz ama daha alt modellerde kendini gösteriyor , Asus Dual model RX 480 kullanıcısıyım deli gibi ısınıyor yaza göre nispeten serin havalarda bile , maalesef bu böyle.Şu geride bıraktığımız yazı bana oyunlarda zehir etmiştir 85-87 leri görüyordu çünkü , önceleri direkt 90 a dayanıyordu , kartı açıp gpu ya nt-h1 uyguladım 3-4 derece de olsa fark etmeye başladı ama yine rahatsız edici derecede ısınma var , ciddi ciddi aynı performansı veren gtx 1060 a geçmeyi düşünmüştüm 65-70 lerde ısınan bir kart çünkü ve sana katılıyorum ısınma ciddi bir sorundur ve AMD nin bu işi 480-580-590 gibi kartlar için muadil model Nvdia kartlara kıyasla beceremediğini ve kart üreticilerinin de kullanıcıya biraz daha uygun fiyatlı model sunmak adına yanlış çözümler ürettiklerini gösterir , AMD nin Gpu lar için de bir "Ryzen" devrimi yapma zamanı geldi , öyle yeni bir-iki modeli için değil çıkan alt-üst her gpu için yüksek saat hızında bile makul seviyede ısınan gpu çözümleri üretmesi lazım ki Nvidia da Intel gibi kendine bir çekidüzen vermeye çalışsın en azından.

    Tabi konsol pazarının tamamına hakim iken ve mobil kullanıcı sayısı böyle hortlamışken bu saatten sonra ne kadar bir yerine takar da Nvidia ile denk bir yarışa girmeye çalışır o da muamma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 12 Eylül 2019; 0:10:45 >




  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    O halde benim için amd bitmiştir. Rezillikten başka bişey değil. Paramızla rezil oluyoruz. İşlemcisi de ryzen 5 2600 o da amd nin. O da ısınıyor. Şu donanım arşivi kanalında etkilenip topladım toplamaz olaydım. Emek, para, vakit, konfor hepsi çöp oldu.
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Yine başlıkta ki gibi markanın en alt seviye ürününü alıp tüm ürünlere genelleme yapan biri;

    MSI RX 480 Gaming X 48°C 73°C 31 dBA
    ASUS RX 480 STRIX 38°C 68°C 39 dBA
    https://www.techpowerup.com/review/msi-rx-480-gaming-x/27.html

    Konuyu açan kişinin yine "İşlemcisi de ryzen 5 2600 o da amd nin. O da ısınıyor. " demiş;https://forum.donanimhaber.com/ryzen-2600-yaniyor--138457735




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.