Şimdi Ara

TM'ciler soru sorabilirler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
9
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam tyt mat için şu an kaf1 ve bilgi sarmal çözüyorum. ayt konularına yeni başladık onda da bilgi sarmaldan ilerleyeceğim. bunlar bittikten sonra ne çözelim? bir de mat çalışırken nasıl daha hızlı olabilirim, daha verimli çalışmak için şunu yap dediğin bir şey var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kaynaklar her yerde az çok belli yukarıda dediğim gibi. Kalbur üstü yayınlar var 345, 3d gibi. Kimisi birine kimisi birine iyi diyor. Ben şahsen ikisini de beğendim, bunlardan devam edebilirsin.
    Matematikte daha verimli olmak demek bu sistemde, hızlı olmak demek tyt adına konuşursak. Konuları öğrenene kadar süre tutmadan çözebilirsin buna bir itirazım yok; ama öğrendiğin, bildiğin konuda artık rahat rahat çözmek yerine kendine soru başı 1dk vererek baktın zorlamıyor 45sn vererek çöz bence ve bu sürelere sadık kal. Önce bi gör belli bir süre zarfında kaç soruyu görebildin, ne kadar doğru yaptın; ondan sonra kalan sorulara bakarsın bir yere kaçmıyor. Ayt adına da çok ama çok bilmek gerekiyor, kafa yormuş olmak gerekiyor, bilgiyi öğrenmenin de ötesine geçip özümsemiş olmak gerekiyor bence yüksek netler için. Eğer 'ya buna da gerek yok' demeden her sorunun üzerine düşseydim, gerçekten mesai harcasaydım belki daha yüksek bir matematik netiyle daha iyi bir sıralama alarak açacaktım bu konuyu. Eğer hedefin yüksekse (ilk 2k gibi) ayt matematiğe ciddi mesai harca, edebiyatın tarihin de iyiyse umduğundan da iyi derece elde etmen işten bile değil.
  • eafur E kullanıcısına yanıt
    Sorduğun şeylerin hepsi cevaplı dostum yukarıda. Geometri için ne zaman ne çözdüğümü ben bile hatırlamıyorum, dağınık bir çalışma stilim var Nisandaki msü'de 98 gibi bir net yapmıştım onu hatırlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 11 Eylül 2019; 20:1:23 >
  • kaynak tavsiyesi, kanal tavsiyesi cart curt tavsiyesi istemiyorum senden. halini, hatrını sormak ve neden siyaset bölümünü seçtiğini merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Teşekkür ederim gayet iyiyim umarım sen de iyisindir. Siyaset seçtim çünkü öyle istiyordum, yani aşağı yukarı liseye başladığımdan beri sosyal bir bilim okumakta kararlıydım. Hukuk okumak veya hukukla ilgili bir iş yapmak da bana hiç göre değil, beyaz yakalı tabir ettiğimiz insanlardan olmak da pek bana göre değil. İşletme hukuk gibi alanlar eleniyor, dolayısıyla alternatiflerim sosyoloji, felsefe ve psikolojiden; uluslararası ilişkiler ve siyasete kadar genişti. Açıkçası orta direk bir aileden geliyorum, felsefe ve sosyoloji gibi alanlarda eğitim almak gözümü korkuttu. Neticede işler umduğum gibi gitmezse işsiz kalma ihtimalim beni endişelendirdi. Nihayetinde Bilkent Siyaset'in en optimum bölüm olduğuna karar verdim; hem istediğim ve ilgili olduğum bir alanda okuyup hem de hala benim piyasa işleri diye tabir ettiğim özel ve kamudaki müfettişliklere, uzmanlıklara, dış işlerinde meslek memurluğuna ve benzeri bir sürü işe aday olabiliyorum gözüyle bakarak yazdım.
  • sözel derslerim çok iyi diyebilirim hocam, çalışmaktan zevk alıyorum ilgim de var. matematiği halledersem seneye inşallah bilkent ui veya siyasetteyim bende. tyt adına süre tutmayı yapıyorum yavaş yavaş ilerliyorum umarım yanlış yolda değilimdir. ayt mat için çok soru çözmekten ziyade soruları tam anlamıyla zihne oturtmak önemli o zaman.
    benim daha çok merak ettiğim: mesela tyt ve ayt'de (mat için) bir konuyu nasıl çalışıyordunuz? ikisi farklıdır diye düşünüyorum (mat1-mat2) konu çalışırken video mu, yoksa hocalarınız yetiyor muydu aşama aşama yazar mısınız hocam size zahmet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla dershane hocalarımdan aşırı memnundum ben. Dershane de değil temel lise doğrusu. Matematik hocaları çok iyiydi ve eşit ağırlık temelli bir dershaneydi, 9-10 kadar tm sınıfı vardı ve eşit ağırlık zümresi de çok sağlamdı. Ekstra bir şeye ihtiyaç duymadım, onlarla beraber gidiyordum konularda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 12 Eylül 2019; 8:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanslıymışsınız hocam teşekkür ederim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet şanslıydım, rica ederim hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadist kedi S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, başarılar sınavınızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Valla dershane hocalarımdan aşırı memnundum ben. Dershane de değil temel lise doğrusu. Matematik hocaları çok iyiydi ve eşit ağırlık temelli bir dershaneydi, 9-10 kadar tm sınıfı vardı ve eşit ağırlık zümresi de çok sağlamdı. Ekstra bir şeye ihtiyaç duymadım, onlarla beraber gidiyordum konularda.
    Hocam tm'ci olmanın en kötü yanı rekabet edecek adam olmaması etrafımda onlarca kurum var bir tanesinde gerçekten sağlam netlere oynayan insan yok. çoğu kurumda arkadaşım var ondan dolayı biliyorum. matematiği biraz iyi olan adam hiç düşünmeden sayısal seçtiği için böyle oluyor. ben de birine deneme için kaydolmayı düşünüyorum ama netler vasat rekabet olmayınca da hırs ve azim azalıyor kendinle yarışmaktan başka bir şey olmuyor. bunu ben evde de yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 12 Eylül 2019; 8:32:22 >
  • Hocam üçlerde mi okudunuz 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet :) Sanırım saydığım nitelikleri taşıyan yegane kurum orası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 12 Eylül 2019; 12:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet eada rekabet maalesef düşük. O yüzden hakikaten ilgilenen bir kurum olmadıkça gitmemek de hiç fena fikir değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmin etmiştim hocam😂 koleje geçtiler ve balgata taşındılar yoksa okul müdüresi ile konuşmaya gittiğimde teog puanımın düşük olmasına rağmen en yüksek bursu öneren tek kurum orasıydı sanırım içimde gitmediğim için ukte kalacak bir okul olacak😂 Tekrardan iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben sözelciyim, limit el kitabından konuyu okuyup deftere not olarak geçip sonra limit ya da karekökten soru çözerek konuyu öğrenmeye çalışıyorum. Video izlemiyorum şimdilik ama yazar-eser ve eser özetlerinde edebiyat seminerlerinin hafıza teknikleri videolarını izleyeceğim. Sizce doğru mu yapıyorum? Başka bir şey önerir misiniz?
    Bir de dilbilgim 0, soru bankası aldım limit el kitabım da var nasıl çalışmalıyım? TYT Matematik ve dilbilgisi için haftada kaç gün yeterli olur? 2 gün matematik 3 gün dilbilgisi az mı?
  • size de iyi günler
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dil bilgisi için video izlemenizi öneririm. Açıkçası çok faydalanmamış olsam da bir sürü gerçekten iyi hoca var youtubeda türkçe adına. Bunları inceleyip birini seçin ve dinleyin bence. Haftada kaç gün olacağını bilemedim, ben biraz plansız çalışmaya alışkınım. Ona yorum yapmayayım ama çok net planlar yerine her gün 1-2 saat dil bilgisine ayırmak da mantıklı olur.

    Edebiyatta bence doğru yapıyorsun. Hafıza tekniklerini ben faydalı buluyorum ama sadece eserleri öğretiyor. Öncesinde kendin döneme çalışıp hakikaten iyi öğrenirsen ardından eserleri teknik yardımıyla öğrenmek bir sorun teşkil etmez. Yeter ki işin arka planına kendin çalış.
  • Sayısalcıyım son 1 ay edebiyat çalişsam yetişir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yetişmez. 1 ayda çok iyi netleri elde edemezsin ama matematik kısmın kuvvetliyse her şeye rağmen iyi bir derece alabilirsin tyt'ne bağlı olarak. Kaç k var aklında?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.