Şimdi Ara

i5 2500K için soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta yazdığım üzere i5 2500K CPU'ya sahibim. Şu an CPU'da 150 TL'ye aldığım kule tipi soğutucu var. 6 adet 6 mm bakır çubuk mevcut. Direk bakır yüzey CPU'ya temas ediyor. 12 CM fan destekli.
    Ürün linki;https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-kirmizi-ramtech-t6-cooler-fan-P236223292

    Ben macun olarak Arctic MX4 kullanıyorum ve fan olarak da yine Arctic Bionix P12 fanları kullanıyorum. PUSH-PULL olarak.

    Fan linki;https://www.arctic.ac/eu_en/bionix-p120.html

    CPU'nun sıcaklık durumları boşta 40 derece, oyunlar da genel olarak 50 ile 60 derece arası değişkenlik gösteriyor. 60 derece üzerine çıkmadı hiç. Fakat Prime95 ile stress testine girdiğin de 20 dakika sonunda 80 dereceye ulaştı. 80 dereceyi de geçmedi.
    Sizce sıcaklık değerleri kabul edilebilir seviyede mi? Yoksa değiştirmeli mi?
    Not: CPU 1.32 voltaj ile 4.5 GHz OC li durum da.

    Aklımda 120 mm radyatör olan sıvı soğutma var. Daha fazlası mümkün değil. Çünkü kasamın daha fazlasına desteği yok. Kasam Zalman S2. Serin fakat dar bir kasa. 240 mm bir radyatör de sığabilir de sığmayabilir de emin değilim biraz zorlama olur gibi. Sığmayabilir de. Zaten kasa açıklamalarında sadece 120 mm desteği olduğu yazıyor.
    Başka kaliteli kule tipi soğutucu baksam bile 156 mm yüksekliğe kadar destekliyor. Yan cam da açık kullanmak istemiyorum.

    Bütçe olarak Max 300 TL'den fazlasını vermek istemiyorum işin açığı. O yüzden alacağım soğutucular 2. El olacak. birkaç tane buldum. Ama gerçekten gerekli mi değil mi emin olamadığım için sormak istedim.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Önerilerinizi bekliyorum.







  • Prime95 programı işlemciyi bayağı bayağı zorlayan bir şey :) Yani oyunlarda 60 derece alıyorsanız o zaman boş yere soğutucu almanıza gerek yok.
  • Max. 60 hatta çoğu zaman 50-55 arası geziniyor. Bazen 60 dereceleri görüyor. O da gün için de havanın çok sıcak olduğunda oluyor. Hatay'da malum sıcaklıklar uçuk :D

    Emin olamayınca sormak istedim. Teşekkür ederim cevap için. :)
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Valla ben de delid işlemine giriştim 6 ay önce 8600k için. Oyunlarda yük altında -10 sonuç elde ettim de yani gerek varmıydı bilmiyorum. Çünkü max 70 alıyordum şimdi ben de 60 alıyorum bu sıcak havalarda. Yani 80'e kadar yolu var...Bence değerlerin oldukça iyi. Benim ilk üst düzey kullandığım işlemci 2500k idi :P
  • Sıcaklık değerleriniz gayet iyi hocam Prime95 testi cpu yu zorlayan bir test onda bile 80 dereceyi geçmiyorsa soğutucunuzu değiştirmenize gerek yok.
  • Soğutucunun soketi plastik. Deli gibi yapışmıyor CPU'ya. Demir ve vidalı olsa belki bir kaç derece daha kazanacak. Hoş çokta etkisi var mı biliyorum.
    Kırbaçlayasım geliyor ama bu OC değerlerinin üzerine çıkmam bu soğutucu ile. 2500k iyidir ya. :D Ben de ki sıkıntı eskiden i7 5820k ve custom sıvı soğutma vardı. Orada böyle 40 derecelere alıştığım için oyunlarda vs bu bana çok geliyor. :D :D Ondan dolayı kafaya hep bir çomak giriyor.
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Ya sorma... :) Bu isler garip. Ben de delid fln hic anlamazdım ki aldım jileti fln herşeyi eksiksiz yaptım. Anakartım kotu oldugu icin 5ghz voltajı cok istiyor islemci. Ben de aslına bakarsan lüzumsuz buluyorum cunku 5ghz yapıp oyunlarda test ettim ve 2-3 FPS + sı oldu. Bu yuzden gerek yok dedim ve 4.7 serin serin calısıyor :)

    Not: bu arada ben 2500k işlemciyi su an kullandığım sıvı soğutucu ile kullandım. Corsair i100 gtx ve seninle aynı degerleri alıyordum. Yani aldığın değerler gayet iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 11 Eylül 2019; 23:16:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamdır hocam teşekkür ederim aydınlatma için. :) Delid delid dediniz yapsam ne olur acaba. :D
    i5 2500K için soğutucu tavsiyesi

    Custom olan kasam, gözler yaşlı
  • 2500k zaten lehimli delid yapmanız çok fazla bir kazanç sağlamaz. Sıcaklık değerleri de normal
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Off harika görünüyor. Aslında ben de anladam su custom sogutma olayından direkt girisirim. Rengimde kesinlikle yesil olurdu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Off harika görünüyor. Aslında ben de anladam su custom sogutma olayından direkt girisirim. Rengimde kesinlikle yesil olurdu :)
    Ben de hiç anlamıyordum ama araştırdım sonra gerekli malzemeleri alıp giriştim. Aslında basit ve zevkli. :) Gerekli bilgileri aldıktan sonra kolay.
    Sadece biraz yorucu olabilir oda akrilik borular ile yapınca. :) Hortum ile yapmak daha kolay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.