Şimdi Ara

40 Cm'den kısa ofsaytlar şaibeli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki alıntı Uğur Meleke'nin yazısından alıntıdır.
    http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/yazarlar/ugur-meleke/60-saniyede-cozemiyorsan-net-ve-bariz-degildir-41342696

    Bu bölümde pek çok defa yazdığım gibi herkes ofsayt incelemelerinde çizilen çizginin ne kadar doğru olduğuna odaklanıyor ama topun ayaktan çıktığı an yani görüntüyü dondurduğunuz an çok daha önemli ve bu konuda çok hata yapılıyor.



    http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/yazarlar/ugur-meleke/60-saniyede-cozemiyorsan-net-ve-bariz-degildir-41342696

    Hafta içinde Daily Mail'de gördüğüm bir basit analiz, ofsayt kararının ne kadar keskin olabileceğini (ya da olamayacağını) anlatıyordu: Sprint atan bir futbolcu, 36 km/sa hıza ulaşabiliyor. Yani 1 saniyede 10 metre koşabiliyor.

    Yayıncı kuruluşun kameraları ise, 1 saniyede 50 frame (kare) çekebiliyor. Yani ofsaytı tespit etmek amacıyla durdurduğunuz bir kare ile diğer kare arasında bir futbolcu 20 santim hareket etmiş oluyor. Hatta hücumcu ile savunmacı ters yönde koşuyorlarsa, 1 ‘frame’de bu mesafe 40 santime kadar değişebilir. Yani ofsayt operatörünün topun ayağa değdiği iki kareden birini seçmesiyle diğerini seçmesi arasında 20, hatta bazen 40 santim fark oluşuyor.

    Şimdi bu durumda ben, “40 santimden kısa mesafeyle düşülmüş hemen hemen tüm ofsaytlar operatörün inisiyatifine kalmıştır, hatta şaibelidir” dersem yanılmış olur muyum?







  • 40cm'e katılmıyorum, çünkü sprint durumunda maksimum fark 40cm oluyor. hiçbir defans oyuncusu ileri yöne sprint atmaz defans yaparken :)

    0-20cm arası mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metuce

    40cm'e katılmıyorum, çünkü sprint durumunda maksimum fark 40cm oluyor. hiçbir defans oyuncusu ileri yöne sprint atmaz defans yaparken :)

    0-20cm arası mantıklı
    Sen de futbol izliyorsun işte
  • Kesin net diye bir şey olamaz zaten, ancak hakemin gözle takibine nazaran daha iyi bir düzende olduğumuzu düşünüyorum.

    Topun ayaktan çıkma anı bile birazcık değiştiğinde farklı sonuçlar oluyor. Daha iyi bir teknoloji çıkana kadar buna saygı duymak lazım, tıpkı daha önce hakemlere saygı duyulduğu gibi...
  • Bahsedilen durum çok ama çok, aşırı istisnai bi durum. 1 saniyede 10 metre usain boltun hızı. Dediğin şeyin gerçekleşmesi için forvet usain boltun ve defans usain bolt son hızıyla birbirine doğru koşması lazım. Mümkün değil böyle bi şey. 40ı bırak 20 cm bile değil ama yaklaşık 10 cmlik hata payları evet mümkün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bizim maçta attığımız gol de ( maçı hatırlamıyorum) Babel atmıştı galiba
    Top ayaktan çıktıktan sonra çizgi çektiler golü var ile iptal ettiler tamamen haklı yayıncı kuruluş ve var odasının insiyatifinde
    Bence var kötü oldu önceden en azından hakem görmedi atladı hata yaptı diyorduk şimdi görmelerine rağmen vara gitmiyorlar hata yapıyorlar.
    Örneğin Fb gs maçındaki feghuli pozisyonu . Var olmaSa hakeme küfür edersin görmedi vs dersin ama poZizyon incelenip vara gidilmedipinde mide bulandırıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwimmerlaik -- 4 Ekim 2019; 10:34:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gomis ve Drogba nın suçu yok bu ofsaytlarda.

    30 cm ofsaytı nasıl tespit edecekler ki?? Sahanın çeşitli yerlerine özel kameralar konması lazım ki onlar bile % kaç başarı sağlar bilinmez zaten 30 cm dediğin ölçü biri mi 1 ft e eş değer o da 1 ayak boyu olarak geçer kısacası bi ayakkabının dış taban uzunluğu gibi düşünün zor yani tespit etmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden görüntü 50 fps kaydediliyor 120 fps kaydetsinler minimize olsun farklar teknoloji bunu mümkün kılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falcao yine ofsaytta kalıyor gençler hala aklamaya mı çalışıyorsunz ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.