Şimdi Ara

Ülke puanı, takımların Avrupa performansları üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şöyle bir gram da olsa kaliteli bir tartışma yaşayalım. Herkes gelsin kendi takımını savunsun, fikrini beyan etsin.
    Son 5 yılda Galatasaray 2 galibiyet getirdi muhabbeti aldı başını gidiyor. Türkiye sınırları içerisinde işletilen ve uzun yıllar boyunca düzenli, disiplinli belli bir kalitenin üstünde futbol sergilemiş takımımız var mı arkadaşlar? Her takımımızın belli bir dönemde Avrupa liglerinde başarılı performans sergilemişliği var lakin her hangi bir takımın her Avrupa'ya gidişinde aynı stabil performansı ve benzer başarıyı sağlayacağının güvencesi nedir? Platformda en güncel başarıyı yakalayan Beşiktaş'ın bugünkü durumu bu kestirilemezliğin en büyük örneği değil midir? Drogba döneminde gruplardan çıkan, çeyrek final gören Galatasaray'ın izleyen yıllardaki başarısızlığı bunun göstergesi değil midir? Yani sözüm ona bu sene Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın yerine o grupta yer alsaydı içimiz rahat bir şekilde maçları takip edebilecek miydik? Söz konusu Fenerbahçe'nin ki bu vaziyet baz alındığında genel anlamda en fazla eleştiriyi getiren taraf onlar, Galatasaray'ın Avrupa'da 2 maç kazandığı bu son 5 yılda şampiyonluk görmemiş olması bütün bu tartışmaları gereksiz kılmaz mı? Aslında son derece bariz olan Türkiye sınırları içerisinde oynanan futbolun zamanın gerisinde kalmış olması benim düşünceme göre. Takımların son derece abartıya kaçan inişli çıkışlı performansları da bunun büyük bir örneği. Ekonomik yetersizlik cabası. Ne yazık ki futbolumuzu belli bir seviyenin üstünde stabilize edemiyoruz.







  • Durun başarıyı söyleyim kimse bilmiyor : YABANCI SAYISINI ARTTIRALIM HEMEN !!!

    11 Değil 15 kişi 20 kişi yabancı girsin sahaya öyle oynasın takımlarımız dur ya takımlarımız dedim ama Türk yok yerli yok bu nasıl takımlarımız oluyor.

    Yazıklar olsun futbolun içine nasıl edilir gördük son yıllarda bi takım tamamı yabancı sahaya çıkıp biz de Türk takımı diye izliyosak seviniyosak bize de yazık kime seviniyoz niye seviniyoz ?

    Eskiden en çok 3 yabancı kuralı vardı artık "EN AZ 3 TÜRK OYUNCU" ya razı olacaz
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt
    Benide bu bitiriyor, Bir Türk oyuncu fetisti çıktı gidiyor .Basinida Hıncal Uluç çekiyor , hani şu devşirme atlet furyası patlayınca , Afrika Kökenli atletlerin Türk vatandaşı yapılıp nihayet derece aldığımız zamanlar.

    Biz o zamanlar "bireysel performansa dayalı branşlarda devşirme ne ayak ?" diye sorduğumuzda "kökeni önemli değil ,mühim olan hangi ülke adına yaristigin" diyen Hıncal Uluç.

    Sistemin öncülüğünü Fatih Terim yaptığından hasetlik güdüyor , burdan sallıyor. İstiklal Marşı'nı hesaba katıyor

    Bakın bu sistem yerli yetiştirme kuraliydi .

    Yani alt yapıdan cikarttigin her oyuncu için eşek yüküyle para kazanacağın sistem .

    Senin alt yapıdan çıkan iki Abdülkadir , yazıcı gibi topçular için amuduyla federasyondan para alman gerekiyor mesela .

    Oynattığin her yabancı içinde federasyona kapora vereceksin .

    Bu uygulanmadigindan millet 14 yabancı serbestisi diye biliyor işi .
    Çıkart oynat abi, mecbur değilsiniz yabancı topcuya.

    Kimse kimseyi kandırmasın, Avrupa'ya bu denli topçu ihraç ediyorsak yarım yamalak uygulanan bu sistemin etkisi büyük.

    Galatasaray tü kaka diye 2 yıldır tepeleyenler daha Avrupa Ligi'nde sıfır çekip grubuna demir atıyor.

    Audi cup'ta gördük diğerini 5 yemiş ,3 attik diye zılgıt çalmadıklari kaldiydi.

    İsterseniz komple yabancı yasaklayın ,alayı 18 link delikanlı olsun ,bir sistem takımı olmadığın sürece elek olmaya mahkumuz .

    Bugün 18 takımdan karma yapsak , şampiyonlar ligi üst turu ,UEFA 'da son 16'yi göremeyiz .

    Gerek ekonomik koşullar, gerekse ffp sopası artık kulüp tepemizde
    Türk futbolu retro başarıyla övünür en fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yabancı kuralı oyuncularımızın kendisini geliştirmesi ve yurt dışı tecrübesi edinmesi için çok iyi oldu. Son milli maçlar da bunu açıkça gösteriyor. Eskiden olsa, karşısındaki oyuncunun ismi altında ezilirdi çoğu oyuncumuz. Şimdi isim listesine bakıyor, en basitinden bunlar kim ki ben ronaldo ile takım arkadaşıyım diyen oyuncun var.
  • Türkiye'de futbol hiç bir zaman stabil başarılı olmuyo zaten, bir ajax porto olamıyoruz malesef hollanda futbolu 5 yıldır bitik durumdaydı adamlar sıfırladılar takımı şuan zirveye oynuyorlar belki 2020 de yarı final bile görebilirler.

    Biz en ufak başarıda en iyisi biziz havalarına giriyoruz ama sonudna patlayan takım gene biz oluyoruz.

    GS milli takıma dahi adam yolluyamaz hale gelmiş durumda ilk 11 de 1 tan Türk yok resmen eskiden gs den en az 3-4 oyuncu giderdi ilk 11 e şimdi yedeklerde bile türk göremiyoruz çok yazık takımın haline
  • Çünkü ekonomik sebeplerden dolayı CL'ye gidemeyen takım git gide batıyor. Düşün ki 3 çocuğa bir ekmek atıyorsun, ekmeği kapan o gün doyar. Öbür gün yine başlıyor. Uzun vadede hiçbiri domine edemeyeceği için hepsi zayıflıyor.


    Çözüm: Küçülmeye zorlamak. Takımlar küçülcek, yok öyle €3m-€4m maaşlar, max €2m olacak. Toplam maaş €20m olacak maximum. Bütün takımlarımız buna uyarsa haksız rekabet olmaz. Hep bu vesileyle altyapı daha önemli olacak.(Madem kaliteli yabancı getiremiyorum, maaşını karşılamama TFF izin vermiyor, ben de altyapıdan genç denerim)


    Ama şu anki sistem devam ederse daha kötü olacaz.
  • Ben hayatımda bu kadar kalitesiz lig görmedim

    Bırakın yeteneği %90 nı koşamıyor
  • Şimdi Türkiye liginin piyasa değeri o kadarda düşük değil ekonomiyi çok da bahanee etmeyin.

    Kulüpler battıysa bunun sebebi düzgün yapılanma yapmadan gel sana da 1milyon sana da 2 milyon diye transfer yapan yönetimlerdir.

    1)Yolsuzluk had safhada:Yöneticiler alt yapı hocaları vb vb.Bugün Fenerbahçenni T.d olan adam bile geçtiği takıma 10 transfer yaptırıp para aklıyor kendine her neyse.

    2)Cahil taraftar.Rvp mi geldi helal başkanım dünya yıldızı marka marka.Adam resmen yarım adam olmuş halısahada 60 dakikayı biteremez çğırsan hocaya kızıyorlar neden oynamıyor diye.

    Aman bu cahillik bitmeden zaten ne yolsuzluk biter.Ne de diğer şeyler
  • Madem ülke puanı takımların avrupa performansları konu. Ben neden konuda son 5 yılın istatistiklerini görmedim. Onu yazın ona göre konuşalım. Avrupaya son 5 yılda giden tüm takımların oynadığı maç sayısı galibiyet mağlubiyet beraberlik attığı yediği gol bunları yazında ona göre konuşalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.