Şimdi Ara

Motosiklet Tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkes merhaba. Üniversite öğrencisiyim ve yaşım 24. Her gün Avrupa yakasından tuzladaki okuluma metrobüs-metro ve otobüs kullanarak gidiyorum. Metrobüs ve metro kısmında da sıkıntılar yaşıyorum ama otobüs kısmı tam bir cehennem. Çok aşırı kalabalık, bazı öğrenciler binemiyor bile. İETT'ye şikayet ettim bir sonuç çıkmadı. Okul sahibine ve tüm okul hesaplarına Twitter'dan yazdım kimse takmadı. Servis ücretleri çok pahalı olduğu için otobüs kullanmak zorunda kalıyorum. Ama psikolojim artık bozulma noktasına geldiği için motor kullanmak istiyorum. A2 ehliyetim var (tecrübem yok). Sorularım şöyle:

    1)Max 7000 TL'lik bir scooter motor(sanırım su soğutmalı olması gerekiyormuş) ile haftada 4 gün (bazı haftalar 3 gün) ortalama 45 kilometre gidebilir(yaklaşık 1,5 saat), derse girebilir(bu sırada motor soğuyabilir diye düşünüyorum) ve ortalama 45 kilometre geri gelebilir miyim(o da yaklaşık 1,5 saat) ?

    2)Honda PCX'i bu yolculuk için çok met ettiler sizce uygun mu?

    3)Yaklaşık 2 hafta düzenli olarak motor ile pratik yapıp iyice öğrendikten sonra Tuzlaya gitmeyi düşünüyorum. Kask, eldiven ve dizlik kullanmayı düşünüyorum ilk başlarda(param şimdilik olmadığı için). Sizce 2 hafta pratik ile bu ekipmanlar uygun mu?

    Cevaplarınız için çok teşekkürler.







  • Merhaba,

    SYM fiddle 3, Sym joymax, yamaha NMax , Honda PCX

    Bunlar ile günde 50km çok rahat yapabilirsin.

    Aralarında en ekonomik olan fiddle3'tur. SYM Bir çok markanın scooter yüklenicisi, mesela bir Afrika twin alacak olsan Honda Japonya'da uretir. Yada Yamaha Tenere japondur ancak scooter ya da alt seviye motorlarda alt yüklenici firma olabilir. (hero gibi)

    Bunlar ile çok rahat yapabilirsin ancak ekipman ve iyi lastik özellikle abs yağışlı havalarda onem kazanir.

    Dikkatli olman koşulu ile gunde 45km ya da 100Km alti yollarda a2 ile kullanabilecegin 100cc uzeri hiçbir scooter seni üzmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Ekim 2019; 17:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125lik yetersiz gelebilir, trafikte yavaş kalabilir. Tekeri de küçük, büyük olanlar ile virajda daha rahat yatılır. 200-250lik bir model daha iyi olabilir. Hangi model sağlam, rahat bilgim yok ama Yamaha Xcity, Sym Joyride, Kymco Dink- Grand dink önerebilirim. Tam bilgim yok ama xcity ve joyride forumlarda öneriliyor. Dink ise markası fena bir marka olmadığı için kötü olmadığını düşünüyorum, diğerlerinden ucuz. 7 milyara bunları bulursun. Bende Honda Activa 100 var 2009 model, bundan sonra scooter alırsam Kymco Dink düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer güzergahında 90+kmh hızlara çıkman gereken bölümler yoksa Honda PCX-125 Ya da Yamaha Nmax-125 işini görür. Öyle bölümler varsa Honda PCX-150 ya da Yamaha Nmax-155 tavsiye ederim. Özellikle Yamaha tavsiye ederim çünkü ABS'li frenleri var. ABS freni çok önemsiyorum çünkü aniden önüme çıkan bir yaya yüzünden kazık fren yapmak zorunda kalarak düştüm. ABS olsaydı düşmeyecektim.

    Bende Peugeot Speedfight 4 125 cc var. Su soğutmalı, gayet kaliteli ve bana yetiyor. Lakin ben İstanbul'da değil, scooter cenneti bir sahil kasabasında yaşıyorum. Yine de ABS'li bir scooter kullanıyor olmayı isterdim.

    SYM, Hero ve Bajaj Çoğu Japon ve Avrupa markanın OEM üreticisi. Buradaki SYM'ler İzmir Çiğli'de montajlanıyor. SYM sahipleri genellikle memnun. Su soğutmalı olması bir zorunluluk değil, o mesafeden çok daha fazlasını hava ve yağ soğutmalı scooter'lar kolaylıkla kat eder. Söylediğin mesafeler günümüz motorları için çocuk oyuncağı. Benim bir arkadaşım Modenas 135 cc motorla yarım milyon km (540.000) yol yaptı hem de dağ bayır. Sadece 2 kere piston değiştirdi, o kadar.

    Daha çok bütçen olsaydı Daelim S3 250 ABS önerirdim. Ama Daelim Dart 125'e de bakabilirsin.

    Daelim Kore markasıdır.
    SYM Tayvan markasıdır.
    Hero ve Bajaj Hint markasıdır.

    Çin malı scooter pek önermem, çok sorun çıkarıyorlar.




  • @Torlak Kemal, 7 milyara pcx ve nmax gösterebilir misiniz? Letgo'ya da baktım yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasin_61 Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef 2. el fiyatlarını takip etmiyorum. Ben sadece ihtiyaçlarına/taleplerine en çok uyan scooter modellerini sıraladım. Su soğutmalı olsun deyince zaten bunlardan başka pek bir seçenek kalmıyor. Su soğutmalı 2. el SYM HD evo 200 de bakabilirsin ama fiyatını bilmiyorum. Yine 7000 liradan pahalı olabilir.Sonuçta bunların 2. eli 7000 liranın üstündeyse o zaman yapacak bir şey yok, 7000 liraya ne varsa onu alacaksın Mesela Daelim Dart 125 önerdim ki sıfırı 6 ay önce 6500 lira civarındaydı. Fakat su soğutmalı değildir.

    Bence su soğutma işine takma. İstanbul gibi bir yerde su soğutmaya ihtiyaç yok.
  • 100 cc üstü hiç sıkıntı yaşamazsın, ama ilk bir kaç hafta bol bol pratik yap, hemen trafiğe çıkma.
    Montu atlamışsın ama ekim kasım ayında motoru kışlık montsuz bir buçuk saat sürmek öldürür adamı.
    İkinci el uygun bir kışlık mont kesinlikle tavsiye ederim. Bir de kimse bahsetmemiş ama çantanda yağmurluk şart.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Trafikte sorun yasama ihtimali var.

    Yazlık montlar genelde 2parca icine de termal içlik giyebilir son olarak kışın motora başlamak sabırlı olursan daha fazla tecrübe kazanirsin, çünkü kışın sürmenin riski yaza göre 5-10kat daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Ekim 2019; 15:17:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim 7 bin liraya pcx n max gibi motorların ölüsünü bile bulamazsın bide daha ekipman alım satım vs vs masrafın olur Fiddle spacy bak temiz bir spacy işini fazlasıyla görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7000 liraya kaliteli ve bakımlı bir su soğutmalı scooter bulmak zor gibi görünüyor. Maalesef bütçesi kısıtlı. İkinci olarak, öğrenci olduğu için motoru daha çok kışın ve yılın serin zamanlarında o güzergahta kullanacak. Yazın okul kapalı olduğundan ben pek sorun olacağını düşünmüyorum ama tabii parkuru yakından görüp emin olmak lazım.
  • vitesli motor kullanmak zor değil, düşük bütçe ile daha doğru tercih olur. temiz bi cbf veya biraz daha yukarı cıkarsan fiyatta cb125f tarzı bişey alabilirsin. İlla su soğutmalı olmasına gerek yok dediğin mesafeyi hava soğutmalı motorlar ile de gidersin, hiçbir sorun olmaz. Ayrıca yazdığın ekipmanlar arasında mont göremedim, en önemli ekipmanlardan biride montdur. Omurganı ve kollarını korur. Ekimden sonra montsuz motora binmek için iron man olmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.