Şimdi Ara

Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hata olduğunu düşündüğüm durumları raporlamak için bir konu açmak istedim. Bir kaç tane de önerim var. Anlık aklıma gelen durumları belirttim, yenilerini hatırladıkça konuya eklemeler yapacağım. Düzgün anlatabilmek için epey uğraştım, dikkate alırsanız sevinirim.



    HATA BİLDİRİMLERİ

    1) İmzalardaki satır boşlukları:
    Profil imzaları konular içerisinde istenilen şekilde görüntülenmiyor. Genelde satır arası boşluklar eklenmiş biçimde gösteriliyor, imza sonlarında ekstra bir kaç satır daha boşluk olabiliyor. İmzada resim ya da gif kullanılmışsa ilgili görüntünün altında uzun boşluklar belirebiliyor. En rahatsız olduğum bug'lardan bir tanesi. Uzun zamandır bu durum böyle, umarım artık çözülür.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    2) Resimlerin altındaki satır boşlukları:
    Resim gerçek boyutunda -yani image olarak- paylaşılmışsa ilgili resmin altına istenmeyen bir kaç satır boşluk ekleniyor. Özel mesajlarda da aynı sorun var. [simage]'de bir sorun yok. Uzun zamandır bu durum böyle, umarım artık çözülür.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    3) Link ve metin gösterim sorunları:
    Görsel olarak anlatmak daha kolay olacağı için rastladığım durumları SS'de belirttim. Bu sıkıntılar yüzünden yeni satıra link ile başlarken bir karakter boşluk atmayı alışkanlık hale getirdim. Uzun zamandır bu durum böyle, umarım artık çözülür.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    4) Aktivite gösterim sorunları / Hayalet mesajlar:
    Üye profillerinde yer alan "Aktiviteler" sekmesi tüm aktiviteleri listelemiyor. Bazen yapıyor bazen yapmıyor. Örneğin: şu konuya 17:35:40'da şu mesajı yazdım ama aktivitelerimde göremiyorum. Aynı şekilde şu konuya 00:31:37'de şu mesajı yazdım ama aktivitelerde listelenmedi. Profilimden de kontrol edebilirsiniz. Bunun gibi çok örnek var.

    → 10 Ekim Eklemesi (v2): Aktivitelere düşmeyen mesajlar ile alakalı bir durum keşfettim. Bir konuya attığım mesaj aktivitelerime düşmemişse, o mesaj ilgili konuyu up'lamıyor, son atılan mesaj olarak da gözükmüyor. İçinde bulunduğumuz konuya 00:14:16'de şu mesajı yazdım ama "Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız" forumunda sanki bu konuda bir hareketlilik olmamış gibi gözüküyor. 00:40:38'de yazdığım mesajda da aynı sorun var. Aklıma flood koruması geldi, 00:40:38'deki ikinci mesajım için belki dedim ama ilk mesajımın da bir "hayalet mesaj"a dönüşmesine mantık yürütemiyorum. Kaldı ki bu konuya peş peşe mesaj atmadım, hayalet mesajlarımın olduğu diğer konulara da öyle. Halen sebebi hakkında bir fikir yürütemiyorum.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    5) Resim gösterim sorunları:
    Masaüstü, mobil ve uygulama sürümlerinde [simage] olarak paylaşılmış resmi tıklayarak büyütme / görüntüleme kısmında ciddi sorunlar var. Bu sorun hep olmuyor, daha doğrusu tam olarak hangi durumlarda problem çıkıyor araştırmam lazım. Çoğunlukla uygulama (iOS) üzerinden gezerken siyah ekran ve "resim bulunamadı" durumları çok yaygın.

    6) Çeşitli .asp linklerindeki yönlendirme sorunları:
    Örnekler: memberReferences.asp + store.asp + fb.asp. Bir konuda ya da özel mesajda paylaşılmış bu linklere tıklanıldığında "500 - Internal server error" ya da tepkisizlik ile sonuçlanıyor. ExternalLinkRedirect ile alakalı bir çakışma olduğunu düşünüyorum. İlgili linklere dükkandan yada ilan içerisinden tıklandığında sorun yaşanmıyor çünkü yönlendirici devreye girmiyor.

    - Gömülü linkler:
    referans (hata) | dükkan (hata) | konu (boş)

    - Doğrudan linkler:
    https://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=1273703
    https://forum.donanimhaber.com/store.asp?mem=1273703
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=140272593


    7) Mesajlara gelen yanıtların ters sıralanması:
    Bir mesaja birden fazla yanıt gelmişse gelen yanıtlara tıklandığında ilgili mesajlar yeniden eskiye doğru sıralanıyor. Konu içerisindeki mesajlar ise eskiden yeniye doğru ilerlediği için bu durum pek hoş görünmüyor, kafa karıştırıcı olabilir. Eski versiyon yanıtlar gösteriminde bu durum böyle değildi. Konu içi mesajlarda ve ana mesaj altı görüntülenen popüler mesajlarda da durum aynı.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    8) Mobil uygulamadaki profil sayfasında aktivitelerin olmaması:
    iOS uygulamasını kullanıyorum. Sağ üstteki hamburger butonu → Profilim → Kullanıcı Profili kısmında aktiviteler sayfası yer almıyor. Attığım mesajları, açtığım konuları buradan takip etmek istiyorum ama yok. Belki de ben bulamıyorum?

    9) İlanlardaki telefon numarası bug'u:
    İkinci el forumlarında ilanla alakalı işlem yapıldığında telefon numarasının son 4 hanesi isteniyor, girildiğinde ise telefona şifre geliyor. O gelen şifreyi girmeden tamam'a basılsa dahi ilan güncelleniyor yani şifreye gerek kalmıyor.




    ÖNERİLER

    1) Dükkan paneline yeni butonlar:
    Dükkan panelindeki ilanlarda yer alan quick button'ların arasına bir "düzenle" ve "ilanı sil" butonu koyarsanız çok faydalı olabilir.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    2) İkinci el dışı satış / takas bölümlerine referans bilgisi eklenmesi:
    Örneğin Playstation Dijital Oyun Kardeşliği forumunda bir çok ilan var. Bunlardan en büyüğü PS4| Dijital Oyun Kardeşlik Satış-Takas Grubu. Burada da tıpkı ikinci el forumlarında olduğu gibi mesaj atan kişilerin yanında referansları yazsa çok güzel olur. Yanılmıyorsam bu şekilde bir kaç tane daha alt forum vardı.

    3) Yazı tipleri ve metin boyutları:
    Forum 7 adet font'a ve 2 adet yazı font boyutuna destek veriyor. Varsayılan yazı tipi olan Verdana'yı saymazsak altı. Bu 6 yazı tipinden Trebuchet ile Sans Serif aynı, Arial ile Tahoma ise neredeyse aynıdır. Bu gereksiz yazı tipleri kaldırılıp yerine daha farklı bir kaç yazı tipi eklenebilirse ve üçüncü olarak size=3 font boyutu eklenirse çok faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle konu içi başlıklarda kullanım için ideal olacaktır.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim

    4) Özel mesajlarda resim yükleme fonksiyonu:
    Konu açarken, bir yorum yazarken mesaj kutusunun altında yer alan resim ekleme tool'unun özel mesajlar bölümüne de entegre edilmesi. Birisine bir resim göndereceğimiz zaman bu özellik olmadığı için epey zor oluyor. Başka yerden yükleyip linikini verdiğimiz resimler bazen kırılıyor ya da teknik sorunlardan dolayı düzgün görüntülenemiyor.

    5) 'Steam Widget' fonksiyonunun oyun ve Steam forumlarına entegrasyonu:
    Sinema - dizi forumlarında iMDB eklentisi var. Forumun genelinde Twitter, Instagram, Youtube eklentileri mevcut. Özellikle Steam, oyun forumlarına bu Steam widget'in entegre edilmesi çok yararlı olacaktır. Örneğin, Steam linkini aşağıdaki gibi dönüştürecek. Görüntüde yer alan widget'in linki budur. Bu entegrasyonu çeşitli siteler kullanıyor. Bunu DH'de de görmek isteyen gerçekten çok kişi var. [Steamworks - Mağaza Widget'i]

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim



    Tüm bu saydığım maddeler için sizlerle ortak çalışma yürütebilirim. Fikirler verip, kalite testleri yapabilirim. Yeni şeyler buldukça konuya ekleme yapacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Öneriler 4) ve 5) eklendi.
  • Reis bombaladın bizi.

    Hepsini tek tek kontrol ediyorum şimdi. Konu olması iyi olmuş iletişim halinde oluruz sürekli.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık ne güzel de yazmışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Eklemeler yapmaya devam edeceğim.
  • Hata Bildirimleri 4) numarayı güncelledim. (10 Ekim Eklemesi)
  • Güzel bir konu. Bir tane de ben ekliyeyim.

    Forumda Rastladığım Hatalar ve Önerilerim


    Sunucu saati ve tarihi son atılan mesaj saati ve tarihi ile uyuşmuyor :)
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    O bu aralar çok patlıyor hocam, farkettikçe düzeltiyoruz.
  • Opera Mini deki Problem Hala Çözülmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arama özelliği Çalişmiyor..

    @gun
  • Ben de bir tane yazayım. Bu sorun yıllardır ama yıllardır devam ediyor. Bir konuda bildirimlerde veya konuya rn aonra yazan üyenin konu başlıında görünen nick'ine tıkladığınızda normalde o mesaja gitmeniz gerekir. Ama araya reklam giriyor ve siz reklamı geç butonuna tıkladıktan sonra mesaja gitmiyor. Amele gibi tekrardan geri yapıp bir daha tıklıyorsunuz. Bu her "reklamı geç" muhabnetinde böylr oldu. Bu olayın rahat 5 senesi var ama halen daha düzeltilmedi bu zıkkım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.

    Arama özelliği Çalişmiyor..

    @gun
    Şuan mevcut tüm özellikler çalışıyor hocam, çalışmıyordan kastınız nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7A9018FBE

    Opera Mini deki Problem Hala Çözülmedi
    Bazı butonların çalışmamasından mı bahsediyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Ben de bir tane yazayım. Bu sorun yıllardır ama yıllardır devam ediyor. Bir konuda bildirimlerde veya konuya rn aonra yazan üyenin konu başlıında görünen nick'ine tıkladığınızda normalde o mesaja gitmeniz gerekir. Ama araya reklam giriyor ve siz reklamı geç butonuna tıkladıktan sonra mesaja gitmiyor. Amele gibi tekrardan geri yapıp bir daha tıklıyorsunuz. Bu her "reklamı geç" muhabnetinde böylr oldu. Bu olayın rahat 5 senesi var ama halen daha düzeltilmedi bu zıkkım.
    Bugün bakalım buna. Teşekkürler.
  • Satır boşlukları
    Linklerin üzt satıra kayması
    aktivite eksiklikleri
    yönlendirme sorunları (fb.asp vs)

    bunları listeye aldık, bu hafta içi ilgilenilecek bunlarla.

    Dükkan sayfası baştan tasarlanacak bunları not ettim tasarımcı ile paylaşacağım.
    Yazı tipleri yeni gelen editör ile birlikte artacak sanırım. Yeni editör, yeni profil sayfası ve adres defteri çok yakında yayınlanacak.

    Diğerleri ile de ilgileniyorum. Bunların akıbeti belli olduğu için yazayım dedim.@XanthiN

    edit: pm görsel ekleme uygulamalarda mevcut, bazı özellikler sadece uygulamaya özel olsun diye düşünülebilir şimdiden söyleyeyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evet Ondan Bahsediyorum Hocam. Profilin Sağ Üst tarafındakı Kutucukta Hiç bir Buton Çalışmıyor Opera Minide. Bide Haberdar Et Butonu çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7A9018FBE

    Evet Ondan Bahsediyorum Hocam. Profilin Sağ Üst tarafındakı Kutucukta Hiç bir Buton Çalışmıyor Opera Minide. Bide Haberdar Et Butonu çalışmıyor.
    Evet bir süredir olan bir sıkıntı, tekrar gündeme getireyim hocam.
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar, Cuma gününü bitirdiğimiz için yazıyorum; "bu hafta içi ilgilenilecek bunlarla" diyerek saydığın hiç bir sorun düzeltimemiş. Bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 18 Ekim 2019; 18:51:49 >
  • Totalede 5 saattir hiç bir mesajım aktivitelerime düşmüyor. Halbuki 10 kadar mesaj yazdım çeşitli konulara. Ben takip ettiğim konuları attığım mesajlardan bulan birisiyim. Aşırı sinir bozucu bir hal almaya başladı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.