Şimdi Ara

iPhone 11 almak için heyecanlananlara önemli tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
6
Favori
44.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Öncelikle iPhone almak için bu kadar panik yapmaya, heyecana gerek yok. 11 yıldır her yıl eylül ayında yeni iPhone modeli geliyor.

    - iPhone 11, medeni ülkelerde 20 Eylül’de çıktı, bir aydır kullanıyorlar. Onlar eskitti bile. Sadece Türkiye’ye yeni geldi. Bu açıdan da heyecanlık bir durum yok.

    - Fiyatlar tabii ki düşecek. Perakende mağazalar, online mağazalar satış yapabilmek için bir sürü kampanya, fırsat ve indirim getirecekler.

    - Bırak zamanla düşmeyi, ön sipariş haftasında bile Turkcell indirim+500 TL hediye çeki, Amazon TR ise baz modelde 6900’e kadar, 128GB modelde 7400'e kadar anlık indirimler yaptı

    - iPhone 7’den bu yana, yani son dört yıldır Apple’ın Türkiye’deki iPhone satışları yerlerde sürünüyor. Çok çok küçük, spesifik/geek/niche bir kitle dışında lansman gününde iPhone alan kalmadı. Her yıl yeni modellere yükseltme oranı da giderek düşüyor. Yani satış kesinlikle yok. Fakat algı oyunları, PR çalışmaları ile durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Sadece tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Türkiye’de değil, Apple tüm dünyada stok oyunları ile iPhone’u çok satıyor göstermeye çalışıyor. Son 3-4 yıldır bu oyunu oynamaya iyice alıştılar. Stokları hem kendi mağazalarına hem de perakende zincirlerine yavaş yavaş salıyorlar. Apple TR gümrükten geçirdiği cihazların belki 5’te birini bile dolaşıma sokmamıştır. Devasa teknoloji mağazalarına bile 3-5 adet stok gönderilmiş. Ve bu algı operasyonunu iPhone 7’den bu yana her yıl yapıyorlar. Fakat çeyrek yıllık birim satış rakamları açıklandığında “yok satıyor” yalanları afişe oluyor.

    - Apple’ın liste fiyatı dövizde anormal dalgalanma olmadığı sürece sabit kalır. Ama Apple dışı satıcılarda her zaman indirimli fiyattan cihaz bulabilirsin (tüm TU/A kodlu yurtiçi ürünler Apple Türkiye garantilidir, nereden aldığının önemi yok). Geçen yıl da iPhone XR 7400 TL’den satışa çıkmıştı. Fakat yıl sonu bile gelmeden Amazon’dan 5900’e kadar alınabilmişti, ben de o fiyattan alanlardanım. Bu yıl da aynısı olacak. iPhone 7’den itibaren “Apple indirim yapmaz, iPhone fiyatı düşmez” algısı yıkıldı ve satışlar çok düştüğü için fiyatlar piyasada net şekilde düşüyor (dövizin etkisini hariç tutmak kaydıyla). Apple ürün gamı yenilenene kendi liste fiyatını düşürmez, yıllık belirler, o da ayrı.

    - Limiti yüksek bir kredi kartın varsa, 15 Kasım’ı bekle. 15 Kasım’dan itibaren tüm dünyadaki Apple mağazalarında tatil dönemi iade politikası başlıyor. Yani 15 Kasım’dan sonra alacağın cihazı, 20 Ocak 2020’ye kadar keyfi olarak iade edebilirsin. 15 Kasım’da Akasya/Zorlu/Online mağazalardan cihazını al, kullan, test et. 20 Ocak’a kadarki süreçte piyasayı takip et. Eğer piyasada daha uygun fiyata bulursan, Apple’a iade eder oradan alırsın. Cihazı temiz kullandığın, bir zarar vermediğin sürece sorunsuz iade edebilirsin.

    - Taksitle alışveriş: iPhone'u taksitle almak için tek seçeneğin kredi kullanmak değil. Kredi kartı kampanyalarıyla da cihaza ödedeğin tutarı taksitlendirebilirsin. Örneğin şu anda Axess'in faizsiz-ücretsiz takst kampanyası var, 30 Kasım'a kadar geçerli. Mobil uygulamadan kampanyaya katıldığında, online mağazalardan ve teknoloji marketlerden yapacağın alışverişi ikiye bölebilirsin. Hiç yoktan iyidir. POS cihazının sektör bilgisi telekom vb. taksit yasaklı bir sektör olmadığı sürece her alışveriş bu şekilde bölünebilir. Farklı kartların farklı kampanyaları mevcut. Cep telefonuna taksit yasağı geldiğinden bu yana en az 4-5 kez iPhone aldım, her seferinde de bu yöntemle alışverişimi taksitlendirdim. Eskiden Axess 3'e kadar bölüyordu.

    - Önümüzde 11.11 kampanyası var. Hem çek toplayarak hem çek satın alarak (yüksek rakamlı) 11 Kasım için hazırlık yapabilirsin. Çeksiz özel fiyatla satılacak kampanya ürünlerine de odaklanırsan, iPhone 11'de ciddi indirim yakalayabilirsin. Aynı günlerde Hepsiburada, Gittigidiyor ve Amazon TR gibi rakiplerden de ciddi indirimler gelebilir. Takipte kal.

    - Demo cihaz almayın: Türkiye gibi alım gücü düşük ülkelerde, perakende zincirler mağazalara teşhir için gönderilen demo cihazları da satışa koyuyor (parfümcülerin yaptığının aynısı ama fark var). Fiyatları cazip görünse de bu cihazlardan uzak durulmalı. Demo cihazlar Apple tarafından perakende zincirlerine ve medyaya teşhir/inceleme amaçlı gönderilen cihazlardır (iş hacmine göre bedava ya da iskontolu rakamlarla gönderilir). Satış amaçlı ürünler değildir ve son kullanıcıya satılmaları teorik olarak yasaktır, bu cihazlar garanti hizmeti de almaz. Geçen yıl demo XR alıp serviste mağdur olanlar oldu, aman diyeyim. İkinci elde de demo cihazlardan uzak durun. Bazı uyanıklar demo cihaz olduğunu saklayarak ilan açıyorlar, "sadece kulaklığı eksik" diyerek. Kanmayın, demo cihazların garantisi yok. TU/A ile biten part nosu standart dışı olan cihazlar demodur. Garanti sorgusunda ne göründüğünün bir önemi yok. Servise gidip red cevabı aldığında çok üzülürsün.

    - Kasko/sigorta tuzağına düşmeyin: Öncelikle stok yalanlarına kanmayın. Apple mağazalara stokları gıdım gıdım ekliyor, ürünler adeta tek tek ithal ediliyormuş gibi günlük adetli getiriliyor, tüketiciyle dalga geçiyorlar. Bu cihazlar paletler üstünde, tonlarcası birden gümrükten geçerek geliyor. Olay son 3-4 yıldır uyguladıkları algı operasyonundan ibaret. Talebi artırmak, çok satıyor görünmek için özellikle yapıyorlar. Ayrıca teknoloji mağazalarının "abi sana bir de kasko yapalım, sigorta verelim" gibi kurnaz tekliflerine hemen teslim olmayın. Teknoloji mağazalarının en büyük gelir kapısı, "en kemiksiz kârı" cihazlar için yaptıkları kasko/sigorta satışlarından geliyor. Teknolojik oyuncak almış, mutlu, heyecanlı insanların duygularını sömürüp, o zayıf anlarında sigortayı adeta usta bir manevrayla ittiriyorlar. İyice düşünün, klozete otururken bile elinizde tuttuğunuz cihaz için 1000-1500 TL'ye kasko yaptımaya gerçekten ihtiyacınız var mı? Mağazadaki heyecanla boş bulunup gereksiz masrafa girmeyin. İndirim var diye televizyon, tablet, telefon, buzdolabı almak için o mağazalara giren tüketicilerin büyük kısmı, kasko/sigorta/ek garanti ilavesiyle birlikte piyasanın çok üzerinde rakamlar ödeyerek çıkıyor. Uyanık olun.

    - Bunları 94’ten bu yana Mac kullanan ve her yıl yeni iPhone modeline de geçiş yapan biri olarak dostça tavsiye niteliğinde yazıyorum. Tırım tırım mağaza gezen, heyecandan yerinde duramayan, lansman gecesi uyku uyuyamayan, forumları mesaj yağmuruna tutan, “evyah ya cihaz kalmazsa”, “ya ben alamadan zam gelirse kendimi intihar ederim” modundaki kitleye yönelik yazıyorum.

    - Keşke tek derdimiz iPhone lansmanı olsaydı bu ülkede. Refah düzeyi, demokrasi, ifade özgürlüğü, eşitlik, yargı, eğitim kalitesi, çalışma yaşamı, emeklilik, iş kazaları, insan hayatının ucuzluğu, vergi yükü vb. yüzlerce kategoride Sudan, Etiyopya seviyesindeyiz. Avrupadaki/k.amerikadaki yaşıtlarımızdan kat kat kötü koşullarda yaşıyoruz. En basit örnek, onlar iPhone alırken yüzde 8 vergi veriyor, biz yüzde 50’den fazla. Üstelik 8-10 kat az kazandığımız halde. Haydi diyelim ki her şeyin dört dörtlük, rahatın yerinde. O zaman bu iPhone heyecanını 20 Eylül’de yapacaktın zaten, bir ay sonra değil.

    - Son olarak, unutma ki sadece 10 ay sonra yeni iPhone modeli gelecek ve şu anda almak için heyecanla yanıp tutuştuğun o cihaz eskimiş olacak. Hatta muhtemelen üretimi bile duracak. Daha bir ay öncesine kadar iPhone Xs Max forumunda kullanıcılar 10 bin TL’ye aldıkları cihazlarının ne kadar muhteşem olduğunu konuşuyordu. Şimdi bak bakalım o foruma, in cin top oynuyor. Cihazlarını Apple ürün gamından bile çıkardı. iPhone’a bu kadar derin anlamlar yüklemeye, heyecandan ölüp bitmeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 26 Ekim 2019; 19:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Siz buna boş bir konu demişsiniz ama boş yorum sizinki.İphone alacak adamın hali vakti yerindeymiş,iyi misin kardeşim sen?İphone dediğin telefonu o kadar arşa çıkarmışsın ki,sanırsın bu telefon Türkiye de alt-üst tabakanın ayracı.Herkeste var bu telefon,yeri geliyor,marketten süt,kasaptan et alırken de millet indirim,fırsat koşturuyor.Tüketici ekonomisi diye bişey var.Adam orada güzel bir şekilde aklını kullanıp,tasarruf yapmak isteyenlere fırsatları görmesi açısından bir kaç güzel fikir verip yardımcı olmuş.
    “Gelmiş bir de seneye yenisi çıkarsa yenisini alırız” yazmış buraya sen al dostum,al da madem telefon alırken aklını kullanmayacaksın bari buraya yorum yazarken kullan.
    Biraz boş bir konu olmuş.

    iPhone alacak adam bunları düşünmez. Parayı bastırır alır gelir. Yok ucuzlayacak yok fiyatı düşecek yok kampanya olacak fıs.

    iPhone alacak adamın zaten hali vakti yerindedir. Üçe beşe bakmaz.
    (Açlıktan nefesi kokup 36 ay kredi alan gösteriş meraklılarını hariç tutuyorum )

    Seneye yenisi çıkarsa yenisini alırız.

    500 binlik otomobile binen adam için telefonun fiyatının 15 bin tl olması ile 5 biin tl olması arasında fark yok.
    Döviz kuru yüksek
    Devlet hayvan gibi vergi alıyor
    Apple son dönemde fiyatları 1000$'a çekti
    Baz modellerin 64gb hafızası var
    Apple Türkiye dolar kurunu çok daha yüksekmiş gibi fiyat çekiyor

    Gibi nedenlerden dolayı Türkye'de iphone alınmaz. Ben 7300'e laptop bile alacak olsam 100 defa düşünürüm. 64gb kırpılmış iphone'a o kadar para verilir mi cidden anlamıyorum. O paraya alacağım laptop beni uzun süre idare edebilir ama 1 sene sonra iphone 11 eski teknoloji olmuş olacak. Apple satışları bu yüzden çok düştü. Ki dünya genelinde de bu böyle. Apple'ın en çok satan cihazı 6 ve 6s serisi oldu.
    Eskiden 3 senede bir telefon değiştirmek doğruydu , artık günümüz teknolojisiye 5 senede bir telefon değiştirmek doğrudur . Zamanı geldiğinde telefonu yetersiz geldiğinde maddi imkanı varsa telefonunu değiştirmelidir .

    Bizim halkımızın çoğunda maalesef iPhone yenileme gösteriş olduğundan her sene yenileyenler mevcut . Bu bir hastalıktır ve bu hastalıkla asla yarışamazsınız . Bunu yapan insanlar hayatta başka saçma masraflara da giriyordur . Hayatta zevk alacağın mutlu olacağın şeyler bellidir , maalesef gerçek budur . Yeni alınan telefon mutluluğu zevki en fazla 3 ay sürer ve herşey biter . Ondan sonra yine eski telefonunla aynı duruma gelir . Ama gidip 5 senede bir telefon değiştirirsen o alacağın teknolojiyle mutluluğun daha uzun sürer kıymeti de daha fazla olur . Neyin kıymeti fazla ise o hayattaki şey çok daha değerli olur .
    Çok doğru yazmışsın.Her sene olduğu gibi bu senede bu iphone kesinlikle olmuş,şu zamana kadarki en iyi iphone(her sene tekrarlanır),3-4 sene kullanıcam,diğerlerinden kesinlikle farklı muhabbetlerindende gına geldi artık geçen sene aynı şeyler xs max için söyleniyordu bu senede 11 pro ve max için söyleniyor
  • Biraz boş bir konu olmuş.

    iPhone alacak adam bunları düşünmez. Parayı bastırır alır gelir. Yok ucuzlayacak yok fiyatı düşecek yok kampanya olacak fıs.

    iPhone alacak adamın zaten hali vakti yerindedir. Üçe beşe bakmaz.
    (Açlıktan nefesi kokup 36 ay kredi alan gösteriş meraklılarını hariç tutuyorum )

    Seneye yenisi çıkarsa yenisini alırız.

    500 binlik otomobile binen adam için telefonun fiyatının 15 bin tl olması ile 5 biin tl olması arasında fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 18 Ekim 2019; 22:25:19 >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Boş konulara yanıt yazmamalısın bence. Blokla geç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 19 Ekim 2019; 22:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 11 almak için heyecanlananlara önemli tavsiyeler
  • Dediğinize göre o zaman İphone 14'ü beklememiz lazım iphone almak zorunda kimse değil özel bir ihtiyaç sadece muadil amiral gemileri daha aşağı fiyata çok uygun cihazlar sunuyorlar İphone sadece marka yazılım satıyor o kadar herkes bütçesine ihtiyacına göre alsın
  • okumadım.
  • Bu kadar güzel bir konuya bu kadar boş yorum atılması forumun düşen kalite(!)sini gösteriyor bize.

    Konuda yazdığınız her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum. Harika özetlemişsiniz durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alanlara birşey demiyor arkadaş.
    Alamayanlara heycan yapmayın diyor.
    O kdr bekledik 1 ay daha bekleriz.

    Bence doğru yazmış. Seneye 5G li iphonelar gelecek asıl o zaman iphone değişimi yaşayacak.

    Ama şu var iphone 11 olmuş olmuş kardeşim.
    almadıysan aceleyede gerek yok bekle diyor

    Zaten yakında 6500tl lere elektro mağazalarda satılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 19 Ekim 2019; 14:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru yazmışsın.Her sene olduğu gibi bu senede bu iphone kesinlikle olmuş,şu zamana kadarki en iyi iphone(her sene tekrarlanır),3-4 sene kullanıcam,diğerlerinden kesinlikle farklı muhabbetlerindende gına geldi artık geçen sene aynı şeyler xs max için söyleniyordu bu senede 11 pro ve max için söyleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedManetics -- 19 Ekim 2019; 0:22:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone krizine giriyorlar diye düşünüyorum şekeri yükselince acilen iğne vurması gerek herhalde ki bunun çözümünüde iphone kuyruğuna bir an evvel girip kendine bir iphone alması ile sonuçlandırıyor demek ki.

    Bir de en güzeli günde en az 3 4 kez şarja takmaları lazım hani yarım saatte 1 saatte sigara içmezse biri başı dönmeye başlıyor ya bu şarj olayı da onlar için böyle oluyor gibi. :)

    Neyse kapanışı da yapalım mutlu olsunlar iphone demek prestij demek. Çok topa tutmasınlar diye yumuşatayım ortalığı. :)

    Yukarıdaki iki saydığım sebebe dahil gidip iphone almak için can atıyorsa birileri diyecek sözüm yok. :)

    4000 4500 5000 mah. pil ve 17 dakika da full şarj edecek teknolojiler yavaş yavaş aramızda yer almaya başlamışken 10 k para vermek çok özel bir ruh durumuna sahip olmaktan geçiyor herhalde. :)
  • O dediğiniz 15 kasım olayına dair bi bilgi var mı kesin olarak ?
    11.11 bekliyorum ben de Merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyWorldLife

    Biraz boş bir konu olmuş.

    iPhone alacak adam bunları düşünmez. Parayı bastırır alır gelir. Yok ucuzlayacak yok fiyatı düşecek yok kampanya olacak fıs.

    iPhone alacak adamın zaten hali vakti yerindedir. Üçe beşe bakmaz.
    (Açlıktan nefesi kokup 36 ay kredi alan gösteriş meraklılarını hariç tutuyorum )

    Seneye yenisi çıkarsa yenisini alırız.

    500 binlik otomobile binen adam için telefonun fiyatının 15 bin tl olması ile 5 biin tl olması arasında fark yok.
    Siz buna boş bir konu demişsiniz ama boş yorum sizinki.İphone alacak adamın hali vakti yerindeymiş,iyi misin kardeşim sen?İphone dediğin telefonu o kadar arşa çıkarmışsın ki,sanırsın bu telefon Türkiye de alt-üst tabakanın ayracı.Herkeste var bu telefon,yeri geliyor,marketten süt,kasaptan et alırken de millet indirim,fırsat koşturuyor.Tüketici ekonomisi diye bişey var.Adam orada güzel bir şekilde aklını kullanıp,tasarruf yapmak isteyenlere fırsatları görmesi açısından bir kaç güzel fikir verip yardımcı olmuş.
    “Gelmiş bir de seneye yenisi çıkarsa yenisini alırız” yazmış buraya sen al dostum,al da madem telefon alırken aklını kullanmayacaksın bari buraya yorum yazarken kullan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 19 Ekim 2019; 4:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru söylüyorsun mantıklı şeyler yazmışsın ama bu sektörü besleyen mantık dışı bir kitle var burada ve tüm dünyada bu tuhaf davranış hali sayesinde insan gibi şartlarda çalışan gençler var.

    Benim için asıl kazanç apple çalışanlarıdır ve sadece onları için bile bazılarını uykudan uyandırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döviz kuru yüksek
    Devlet hayvan gibi vergi alıyor
    Apple son dönemde fiyatları 1000$'a çekti
    Baz modellerin 64gb hafızası var
    Apple Türkiye dolar kurunu çok daha yüksekmiş gibi fiyat çekiyor

    Gibi nedenlerden dolayı Türkye'de iphone alınmaz. Ben 7300'e laptop bile alacak olsam 100 defa düşünürüm. 64gb kırpılmış iphone'a o kadar para verilir mi cidden anlamıyorum. O paraya alacağım laptop beni uzun süre idare edebilir ama 1 sene sonra iphone 11 eski teknoloji olmuş olacak. Apple satışları bu yüzden çok düştü. Ki dünya genelinde de bu böyle. Apple'ın en çok satan cihazı 6 ve 6s serisi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 4s ten sonrasına yetişemedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    okumadım.
    okumayacağın konuya neden giriyorsun? çıplak karı vardır diye mi girdin?
  • Milletin gözü dönmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone, Apple tarafından yaratıldığından beri bu tarz konular başlıklar hep açılıyor. Ne iPhone muş beeee.

    Millete akıl vermeyi bırakın artık. İnsanlar neyi nasıl yapacağını sizlerden öğrenecek değil. Duyar kasmaya gerek yok. Hayır başlığa bak "Sakin olun" sanki millet çıldırıyordu iPhone, iPhone diye.

    Sanki Emlak yatırım tavsiyesi yapılıyor. Altı üstü telefon ya telefon.

    İnsanlar neyi ne zaman isterse o zaman alır. Tasarruf yapmak isteyen iPhone 12 nin çıkmasını bekleyip iPhone 11 alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefon konusu cok önemseniyor. Cidden bin yilin bulusu bu cep telefonu. İnsanlarda surekli bir alma ihtiyaci, degistirme ihtiyaci olusutuyorlar. Neredeyse dunya ekonomisi buna dayali. İlac sektörü bir bu iki o derece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrepocu -- 19 Ekim 2019; 9:57:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.