Şimdi Ara

Elektro gitar cızırtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar gitarım epiphone studio lt kalın mi çalarken 9-15 perdeleri arası cızırtı geliyor amfim blackstar lt echo 10 gitarın akorlarını ayarladım sorun geçmiyor yardım eder misiniz?



  • Kullanıma bağlı olarak o bahsettiğin perdeler arasındaki bir veya birden fazla frette aşınma olmuş olabilir. Mesela 10. perdeye bastın ve bu perdenin freti biraz aşınmış ve olması gereken yükseklik seviyesinin biraz altında kalmış diyelim.

    Bu durumda tele vurduğunda tel salınımı sırasında 11. perdenin fretine sürtüyor ve bu da cızırtıya neden oluyor. Teller fretboarda çok yakın olduğunda da böyle bir sorun oluşabilir. Eğer hassas ölçüm yapabileceğin bir aletin yoksa sorunun bu olup olmadığını anlaman için gitarı bir ustaya göstermen gerekiyor. Cızırtının kaynağı buysa usta törpü veya zımpara benzeri aletlerle fretlerin yüksekliklerini olması gerektiği seviyeye çekebilir.

    Bu işleme tesfiye denir ve güncel fiyatlar nasıldır bilmiyorum ama tahminimce en azından 100-150 liraya mal olur. Tabi çalım konforundan ödün verip, telleri cızırtı geçene kadar yükselterek de sorunu bedavaya çözebilirsin.




  • köprünün kalın mi tarafını biraz yükselterek deneyin 12. perdeden sonra olan kısım genellikle köprü yüksekliği ile alakalıdır. trust rod bu kısıma etki etmez. sorun çözülmez ise fret problemi vardır veya sap burulmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.