Şimdi Ara

Apple TV+ içerikleri sektörün en yüksek 4K bit oranına sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple TV+ içerikleri sektörün en yüksek 4K bit oranına sahip



    Bugün çevrim içi içerik sektöründe pek çok önemli oyuncunun mücadele ettiğini görüyoruz. Sektörde sunulan içeriklerin kalitesi kadar videoların kalitesi de önem kazanmaya başladı. Apple TV+ video kalitesi açısından çıtayı çok daha yukarı çekiyor.



    Sektörün en iyisi



    Geçtiğimiz haftalarda global çıkışını gerçekleştiren Apple TV+ platformu, Jason Momoa gibi ünlü isimlerin yer aldığı iddialı yapımlarla abone avına başladı. Apple kullanıcı tabanının da etkisiyle platformun kısa sürede önemli bir abone sayısına ulaşması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.108MP kameralı Xiaomi Mi CC9 Pro tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı



    Hizmetin çıkışı akabinde otoriteler de video kalitesinin karşılaştırılması için testler yapmaya başladı. FlatpanelsHD yaptığı testlerde Apple TV+ içeriklerinin sektördeki en yüksek 4K bit oranlarına ulaştığını tespit etmiş. Bilindiği üzere yüksek bit oranları videoların daha fazla veri aktarmasına ve daha kaliteli görüntüler oluşturmasını sağlıyor.



    Apple TV+ içerikleri sektörün en yüksek 4K bit oranına sahip



    Testlerde See yapımının ortalama 29Mbps, en yüksek noktada ise 41Mbps 4K bit oranlarına ulaştığı görülmüş. The Elephant Queen yapımı ortalama 26Mbps, en yüksek 30Mbps bit oranlarına ulaşırken, Snoopy in Space ise 24Mbps pik seviye ile bir animasyon yapımındaki en iyi oranlardan birisini yakalamış. Ortalama olarak Apple TV+ içeriklerinin bir HD Blu-ray diskine göre 1.5-2 kat daha fazla, Ultra HD Blu-ray disklere göre yüzde 50 daha fazla bit oranı sunduğu görülmüş.



    Diğer taraftan içeriklerin ses bit oranları ise 386Kbps seviyesinde kalmış ve sektöre göre oldukça düşük bir rakama imza atmış. Dolby Atmos sistemleri ile bu rakamın yükseleceği ifade ediliyor.



    Apple TV+ içeriklerinin yüksek 4K bit oranlarından faydalanabilmek için elbette uyumlu kutular gerekiyor. Uyumlu kutu listesinin ilk sırasında ise haliyle Apple TV cihazları yer alıyor.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/19/11/04/apple-tv-boasts-highest-bitrate-of-any-4k-streaming-service-report-says



  • ses 386 kbit olacaktı. görünce düzeltirsin

    Edit: şimdi gördüm kaynakta da aynı hata var
    aynen alıp google translateye attınız herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 5 Kasım 2019; 20:42:35 >
  • Ekrem71=a haber ve atv.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitrate demek çok mu zor eko? bit bit bit.. bende apple için panel ürettiler sandım

  • Onu bilmem de "see" dizisi çok enteresan olmuş. izleyin derim.

  • Nasıl izleyeceğiz onuda söyle bari

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • captain320 C kullanıcısına yanıt
    dizilab, dizimag, torrent.... daha sayayım mı?

  • Çok yüksek bitrate marifet değil asıl marifet yüksek kaliteyi daha düşük bant kullanacak şekilde optimize etmektir. 4k kameradan çıkan videoyu olduğu gibi yayınlasan ne anlamı var kaç kişinin 40mb interneti var. Tabi bu netflix de işin iyice posasının suyunu çıkarmış 2 saatlik filmi 330mb a indirip yayınlıyor, 1080p ve 10.1" ekranlı olan lisanslı tablette 144p de izletiyorlar tam bir rezalet.

  • Teknoloji editörü olup 386mbps ses yazmak ve buna düşük demek :D aynı binaya girip çıkan biri var Erdi adında git bişeyler öğren.

    Netflix 4k videolarda max 15,25mbps veriyor. 1080p videolarda 3mbps kadar gördüm. ancak 65" 4k tv de rahatsız etmiyor.

  • teknoloji editörü değil applenin içi

  • Yerel ağınızdaki bir cihazınızın hafızasında 2160p film var diyelim maalesef yeni gelen 14.2 sürümü ile birlikte bazı 4k kodekleri açmıyor apple 4k tv . Ses geliyor görüntü gelmiyor. Başka player falan demeyin alakası yok . Sürümdeki kodek ile alakalı tamamen. Özellikle 4k 50hz oynatmıyor.Bunu bilinçli yapıyorlar bence...13 sürümünde problem yoktu.


    https://forum.videolan.org/viewtopic.php?t=154932

  • Online platform olarak anlarım da donanıma ne gerek var akıllı tv’ler standart olmuşken?koy uygulamasını çalışsın ya da abone olana bedava ver o cihazı.ölü bir yatırım Apple TV cihazı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix 14 mbps ile 4k vermeye devam etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı kalite apple tv movies te satılan filmler için de geçerlimi ?

  • Guest-96F82C79F G kullanıcısına yanıt

    değil tabiki apple ın kendi yapımlarına birşey demiyorum ama netfilixe okadar b..k atılmasına ragmen akış hizmetlerinin yine en iyisi netflix apple movies ten film kiralar izlerim az bi aksiyon olsa video kareleniyor onun için önce izleyeceğim filmi indiririm torrentten sonra appledan kiralarım :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.