Şimdi Ara

Ekranda bir kaç farklı şekilde kararma sorunu! Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, bilgisayarımda Yaklaşık 1 senedir şu problemi yaşıyorum.
    Örnek veriyorum pcde bir oyun açık, 5 dakika boşta kalıp sonra ekran uykuya geçiyor. Mouseyi oynatıp ekranı açtığımda ekran kararıp geliyor kararıp geliyor ve sonunda kapkara kalıyor bu esnada monitör üzerindeki tuşlar da devre dışı kalıyor yani çalışmıyor.Ya görüntü kablosunu söküp takmam gerekiyor ya da ekranın prizdeki kablosunu. bunu yapınca düzeliyor.(Ek olarak kararıp gelirken ctrl+alt+del yapabilirsem görev yöneticisi ön plana geldikten sonra tekrar oyuna tıklayıp sıkıntısız devam edebiliyorum.)
    Ama ekran uykudan uyanırken arka planda herhangi bir oyun yoksa masaüstü ekranında kararma sorunu olmuyor. Biliyorum çok tuhaf ve saçma, aylardır araştırıyorum amma ve lakin sorunuma çare bulamadım. Bazen şu da olabiliyor, chromede takılıp video izlerken alt tabdan oyuna geçince de kararma sorunu olabiliyor.
    Benim aklıma gelen tek şey 2 sene öncesinde windows 8.1 kullanırken bu sorunla karşılaşmıyordum şu an windows 10 kullanıyorum.
    i3 6100
    h110 gaming
    Hyperx 8gb 2133 ram
    Rx 470
    550w psu var.










  • verikurtarman06 V kullanıcısına yanıt
    Her konumun altına yorum yapmanıza gerek yok, tamirciye ihtiyacım olsa tamirci arıyorum nereye göndermeliyim diye başlık açardım.
  • Mint0n kullanıcısına yanıt
    Hocam güç seçeneklerinden herşeyi hiçbir zaman yaptınız mı sabit disk süresini de yükseltin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general96 G kullanıcısına yanıt
    güç seçeneklerinde ekran karartma 5dakika, uyku modu hiçbir zaman şeklinde. Sabit disk süresine ellemedim hiç
  • "Ama ekran uykudan uyanırken arka planda herhangi bir oyun yoksa masaüstü ekranında kararma sorunu olmuyor. Biliyorum çok tuhaf ve saçma, aylardır araştırıyorum amma ve lakin sorunuma çare bulamadım. Bazen şu da olabiliyor, chromede takılıp video izlerken alt tabdan oyuna geçince de kararma sorunu olabiliyor."

    Hiç de tuhaf ve saçma değil ekran karartma uygularsan oyun sırasında bir süre sonra sistem yükü azaltmak gücü kısıyor haliyle performans da düşüyor ve oyun ekranı kararabiliyor, oyun sırasında madem ekranı kapatmak istiyorsun knight online denen saçmalık için ekranı kapat olsun bitsin. Bu ayarıda kapatmak istiyorsan ayarlar>güç ve uyku> ekran ve uyku seçeneklerinden hiçbir zamanı seç olsun bitsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.