Şimdi Ara

Turk Genclerinin Yaptigi Kariyer Yanlislari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
11
Favori
5.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurtdisinda yasayan 32 yasinda bir kardesiniz/abiniz olarak gozlemledigim bazi yanlislardan bahsetmek istedim. Bu konuyu acmamdaki asil sebep İşten ayrıldım! (Çalışmayı düşünenler gelsin) basliginda konusulanlar. Nerde yanlis yapiyoruz? Neden issiz kaliyoruz veya neden paramizin karsiligini alamiyoruz bana gore bunun sebeplerini yazmak istedim. Sunu unutmayin ki ben de sizin gibi Turkiye'de okudum, dandik bir universite bitirdim ve vasifsizdan biraz halliceydim uzun yillar boyu. Su an Isvec'te bir laboratuvarda calisiyorum, iyi kotu bir gelirim ve hayatim var. Asil hedefim ise kendi sirketimi kurup once AB sonra dunya capinda bir bilgisayar aksesuar firmasi(kasa, fan, sogutma uniteleri vb) kurmak. Su forumda issiz ve gariban olanlarin sebeplerini yazmak istiyorum. Neden?
    Turkiye'de herkesin universite okuyup, beyaz yaka veya devlet memuru olma cabasi
    Buna ben de dahilim. Turkiye'de herkesin "masa basi is" sevdasi var. Kimse bir isi en basindan en dibinden elini kirleterek ve bu sekilde yukselerek ogrenmenin derdinde degil. Genellikle senaryo soyle; bir Anadolu sehrinde kotu bir egitim ile nispeten kotu bir bolum bitirilir. Issiz kalinir, gurura yedirilemez bazi zanaat isteyen isler, yas cok gecmistir yeni meslek ogrenmek icin ve kasiyer, tezgahtar veya garson olunur. Her sene KPSS zorlanir vs.

    Bunu yapmayin. Gidip de ucra bir dandik Anadolu universitesinde okumayin. Ya adam gibi bir bolum kazanin ya da hic universiteye gitmeyin. Gidip meslek edinin. Bugun bir tesisatci, elektrikci, elektronikci, kombi tamircisi, otomobil ustasi, siva ustasi, boyaci vb freelance/serbest calisirsa bir ogretmenden veya herhangi bir devlet memurundan daha fazla para kazanir. Bir sifon samandirasi veya conta vb degistirmek her seyiyle beraber(sohbeti muhabbeti parca temini dahil) maksimum 45 dakika. Aldiginiz para bu 45 dakika icin iscilige 50-100 tl. Tek gideriniz oraya gitmek, bunu da bir SW tuplu eski pusku bir Tofas Kartal ile bile yapmak mumkun. Gunde 5 tane tamirat yapsaniz boyle 50 liradan 250 tl. Haftada 4 gun calissaniz 4000 tl yapar ayda. 4000 tl gunde 12 saatten fazla haftada 6 gun calissaniz bile bir garson olarak kazanamazsiniz.
    Bugun bir cep telefonu ekrani degistirmek, batarya degistirmek, laptop tamir etmek en az 100 200 tl para demek iscilik icin. Harcanan zaman ise maksimum 1 saat.
    Gidin profesyonel elektronik ogrenin BGA cihazi, osiloskop falan alin bozuk anakart, ekran karti tamir edin paraya para demezsiniz. Tek yapmaniz gereken bozuk ekran karti toplamak piyasadan. Biraz ilerletin isi Macbook tamiri yapmaya baslayin zaten doktorlar kadar para kazanirsiniz. Bu isleri yapmak icin 4 senenizi universitede cope atmaya ihtiyaciniz da yok ustelik.

    Turkiye'de hic kimse yuksek kaliteli hizmet vermiyor, kabiliyet bile olsa vizyon yok
    Yukarida yazdigim meziyete sahip bazi arkadaslarim var Turkiye'de. Gayet kabiliyetli insanlar isleri konusunda. Ama kendilerini hicbir zaman baskalari ile kiyaslamiyorlar. Mesela acip internetten bu is yurtdisinda nasil yapiliyor, profesyonellik seviyeleri ne diye merak dahi etmiyorlar. Etseler bile anlamiyorlar cunku Ingilizce yok(alt baslik Ingilizce ogreneceksiniz arkadasim ogrenmek zorundasiniz). Turkiye'de her sektor Avrupa veya ABD'nin en az 10 15 sene gerisinden ilerliyor. Mesela ABD'de cogu elektronik tamircisi termal kamera kullanirken Turkiye'de kimse kullanmiyor ariza tespiti icin. Daha basit bir ornek vereyim, 50 senedir Dyno kullanilir oto servislerde test icin, 10 sene olmadi ilk Dyno testlerin yayginlasmasi Turkiye'de. Simdi ise herkes Dyno getirdi isin boku cikti. Her zaman ama her zaman yaptiginiz isin en iyilerini en onculerini takip edin. En iyi olmaya calisin. Az musteriniz olsun ama kaliteli is yapin. Calistigim labda mesela adamlar her zaman gidip en en en pahali malzemeyi satin alir. Hicbir zaman hicbir masraftan kacinmaz. Cunku bir isi profesyonel duzeyde yapacaksaniz masrafa girmek zorundasiniz. Ama bizde boyle degil. Universitede kullandigimiz aletleri hatirliyorum mesela, gidip en kofti, en ucuzunu alirlardi, sonra bir ton problem yasardik. Bunu yapmayin. Ascilik ogrenecekseniz gidip dandik bir tencere tava bicak almayin mesela. Tesisatcilik yapacaksaniz gidip en kaliteli anahtar takimina parayi gomun ki karsiligini yagli musteriden alabilesiniz. Siyah eldiven olayi onemli yani. Kot pantolonla tamirat yapilmaz, eski spor ayakkabiyla eve servise gidilmez. Profesyonel calisma elbisesi, ayakkabisi kulturu bile yok bizde maalesef. Mavi yakali diyorlar ortada mavi is elbisesi bile yok. Cogunuz bilir eve tamire gelen usta ev sahibine abi pense var mi diye sorar, bu nasil bir sacmaliktir? Is telefona gelince tarifeye ek olarak en pahali telefonu almayi bilir insanimiz ama is kendine yatirim olunca bes kurusun hesabini yapar. Oyle iyi seviyede bir is yapacaksiniz ki, o isten memnun kalan musteri herkese sizi onerecek. Tek seferlik 200 lira kazik attiginiz musteri icin belki binlerce liralik isleri tepiyorsunuz.
    Bir diger mesele de ucuza kacmak. Yapmayin bunu. Musteriyi kacirmamak icin emeginize ihanet etmeyin. Bir ise 1 saat harciyorsaniz 50 100 liranin altina inmeyeceksiniz bir saat icin. Saatlik calisin. Bu is su kadar saat surer, benim saatim bu kadar. Bitti. Gecen dahili bilesenler bolumunde gordum adam ekran kartina reballing icin 250 tl fiyat almis. Enayilikten baska bir sey degil. Reballing dedigin islemi Avrupa'da ayni karta yaptirmaya kalk senden 300 euro isterler en az. 300 euro isteme tamam eyvallah ama aradaki fark bu kadar ucuk olamaz. Her isin bir standardi ve fiyati vardir. Git Avrupa'dan bozuk 1080 ti topla madem bu kadar ucuza yapiyorsun 1000 tane kart tamir et sat milyoner olursun. Bir isi iyi biliyorsaniz bunun bir fiyati olmali. Ama o isi de profesyonel duzeyde cok iyi biliyor olmalisiniz.


    Daha yazacak konusacak cok sey var ama daha fazla uzatmak istemedim. Gidip McDonalds'larda ya da bilmem ney donercisinde veya Osmanli Nargilecisi Abdulhamit Zikkimhanesi Cafelerinde masa bekleyip millete abi cekmeyin. Elinizin altinda internet var, kendinizi gelistirin. Abuk subuk uygulamalar yuklemek veya sacma sapan videolar izlemek yerine yapmaktan zevk aldiginiz yeteneginizin oldugunu dusundugunuz bazi meziyetlerin uzerine gidin.







  • Öyle göründüğü gibi değil hiçbir şey. Senin dediğini 100 zanaatkardan 20-30 tanesi yapabilir.

    Babam çok iyi bir demir-kaynak ustası. Ya kendi dükkanını açacak ya da fabrikada çalışacak. Zamanında dükkanı açmış ee akabinde de batmış. Bu zamanın parasıyla 10 bin TL gibi bir zarara uğramış. Sonra giriyor bir fabrikaya çalışıyor. Şu anda 3,5-4 bin TL maaş alıyor. Evet kural böyle işliyor.

    Sen %20 şansla ayda 10k parayı mı tercih edersin, başarısız olursan da ayda 2,5-3k. Yoksa memur olup çok az bir emekle ayda 5bini mi?

    Yurtdışı ile kıyaslaman çok saçma. Orada Bi benzin pompacı çok rahat geçinebiliyor. Yani işinde başarısız olursa karamsar bir tablo yok. Durum bundan ibaret.
    Tip secmek ben dahil.


    Cocukken lisedeyken internetten cok guzel para kazandim. Site yapip sattim. Sonra ego tatmin amacli Ozellikle scriptlerde kimsenin bilmedigi acik buluyordum. Index basip cikiyordum. sonra baktim kafa calisiyor tipida yaparim dedim yazdim. Yaptim ama kapasitemi kullanmami gerektirmeyecek bir bolumdu. (Tabiki vizyon sahibi olsam en ince ayrintisina kadar ogrenirdim kapasitemi kullanmak zorunda kalabilirdim ama amac sinif gecmekti ve yetecek kadar ogrenip gectim) yazilim yerine tipa yoneldim. Tip da gram zekaya ihtiyac yok yeterki az kafa bassin izicik calis yeter.


    Ailem azicik vizyon sahibi olsa ne guzel para kazanirsun devam et derdi. Ben 12.sinifa gecince pcyi birakip ders calistim. (Bildigin gelir kaynagimi birakmistim. Gerci dersleri ogrenmek hosuma gidiyordu liseyi bosa gecirdigimi anlamami saglamisti.) kazandik 6 sene tip okudum keske meslegim olacak demeyip bu isleri devam ettirseydim. Ben oyun oynadim forumsa takildim
    Konu sahibi o kadar haklı ki...Ama buradaki genç arkadaşların çoğu anlamayacaklar asıl meseleyi. Kendi hayatımı burada anlatmayayım şimdi. Şükür çok kötü durumda da değiliz. Neyse...

    Bakın , hani şu paçoz tamircilerden birinin sahibi olan arkadaşım bile A5 satıp 520 alabiliyor.Evi , 1.5 milyonluk taksi plakası... Sadece işini düzgün yapması ve az biraz dürüstlüğü sayesinde.Aynı ustalık bende olsaydı , adam gibi müşteri bekleme yeri olan , böyle ikramlı sekreterli... İş kıyafetleridir , araçlara kılıflardır... Bir servis açardım.

    Benim , büyük bir şehir hastanesinde cerrah olan kardeşimden çok kazanıyor olurdum. Gerçi , adam doktorluğu gerçekten severek yapıyor. Sevdiğin işi yapmak , paradan da önemli.

    Zaten , önümüzdeki 10-15 yıl içinde tüm bu sektörleri Suriyelilere kaptıracağız. Ya da usta bulamayacağız. Tüm gençler okumuş olacak.
    Türkiye'de de zengine iş yapacaksın, İstanbul'da yaşayanın geliri ile Yozgat'ta yaşayanın bir değil. Yüz binlerce insan var İstanbul'da aylık 5 haneli geliri olan ve bunlar orta sınıf.

    O yüzden diyorum bir işi yarım yamalak bilip de fakir fukaraya yarım yamalak ucuz iş yapmayın diye. Yurtdışında bu işin standartları neler diye merak edip o şekilde servis kalitenizi ayarlarsanız o gelir düzeyindeki müşteriye hitap edersiniz.

    Açlık sınırında olan sıvacı da var Mercedes'e binen sıvacı da var bu memlekette. Zor ev geçindiren motor ustası da var 4 tane arabası olan Corvette'e binen motor ustası da var. Fark ne? Fark iş kalitesi ve bu kaliteye istenen saatlik ücret. Ticaret başka. Ticarette sürümden kazanmak bir seçenek ama zanaatte bu iş ameleliğe girer.

    Ben burda hobi olarak pc topluyorum satıyorum mesela. Sırf hobi olarak. Geçen adamın biri geldi yaptığım bir kasayı aldı. Alırken konuşuyoruz işte. Sordu kaç saat sürdü yapması diye. Ben de 4-5 saat sürdü bunu toplamak dedim. Saati 200 kron desen 800 kron kardayım desene diyor bak düşünce tarzı böyle. Çünkü ben adamdan işçilik almıyorum, zevk aldığım bir şey sonuçta.

    Bir şeye zaman harcıyorsanız ya para, ya zevk, ya da bir kazanım elde etmek zorundasınız. Hele hele 25 yaşından gençler için bu çok daha önemli. Ya bir tecrübe edineceksiniz, ya bir şey öğreneceksiniz, ya da para kazanacaksınız yaptığınız bir şeyden. Yoksa ziyan demektir o harcadığınız zaman. Instagram, tiktok falan zevk verdiğini düşünmüyorum ama saatler harcıyor insanlar buna.
  • REZ
  • türkiye gibi ülkelerde herkesin memur olmak istemesi gayet normal. amelelikte para var sanırsın herkes öyle bi sallıyor ki
  • Tip secmek ben dahil.


    Cocukken lisedeyken internetten cok guzel para kazandim. Site yapip sattim. Sonra ego tatmin amacli Ozellikle scriptlerde kimsenin bilmedigi acik buluyordum. Index basip cikiyordum. sonra baktim kafa calisiyor tipida yaparim dedim yazdim. Yaptim ama kapasitemi kullanmami gerektirmeyecek bir bolumdu. (Tabiki vizyon sahibi olsam en ince ayrintisina kadar ogrenirdim kapasitemi kullanmak zorunda kalabilirdim ama amac sinif gecmekti ve yetecek kadar ogrenip gectim) yazilim yerine tipa yoneldim. Tip da gram zekaya ihtiyac yok yeterki az kafa bassin izicik calis yeter.


    Ailem azicik vizyon sahibi olsa ne guzel para kazanirsun devam et derdi. Ben 12.sinifa gecince pcyi birakip ders calistim. (Bildigin gelir kaynagimi birakmistim. Gerci dersleri ogrenmek hosuma gidiyordu liseyi bosa gecirdigimi anlamami saglamisti.) kazandik 6 sene tip okudum keske meslegim olacak demeyip bu isleri devam ettirseydim. Ben oyun oynadim forumsa takildim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 52 7 -- 7 Kasım 2019; 15:9:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Amelelik ile tek basina calismayi ayri tutmak lazim. Insaatta, madende, bir elektrikcide, serviste calisirsan verirler 2500 3000 tl en fazla oturursun.
    Ama kendin calisirsan kazancinin bir siniri yok. Cagimiz bu duruma uygun. Taseron altinda calismak zorunda degil meziyetleri olan bir insan. Memur olmak istemek=ben hicbir sey bilmeyeyim, ogrenmeyeyim ama birileri bana oturdugum icin maas odesin demek benim gozumde. Memurluk da yaptim 9 ay kadar begenmeyip istifa ettim.
  • Öyle göründüğü gibi değil hiçbir şey. Senin dediğini 100 zanaatkardan 20-30 tanesi yapabilir.

    Babam çok iyi bir demir-kaynak ustası. Ya kendi dükkanını açacak ya da fabrikada çalışacak. Zamanında dükkanı açmış ee akabinde de batmış. Bu zamanın parasıyla 10 bin TL gibi bir zarara uğramış. Sonra giriyor bir fabrikaya çalışıyor. Şu anda 3,5-4 bin TL maaş alıyor. Evet kural böyle işliyor.

    Sen %20 şansla ayda 10k parayı mı tercih edersin, başarısız olursan da ayda 2,5-3k. Yoksa memur olup çok az bir emekle ayda 5bini mi?

    Yurtdışı ile kıyaslaman çok saçma. Orada Bi benzin pompacı çok rahat geçinebiliyor. Yani işinde başarısız olursa karamsar bir tablo yok. Durum bundan ibaret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimyongun

    Öyle göründüğü gibi değil hiçbir şey. Senin dediğini 100 zanaatkardan 20-30 tanesi yapabilir.

    Babam çok iyi bir demir-kaynak ustası. Ya kendi dükkanını açacak ya da fabrikada çalışacak. Zamanında dükkanı açmış ee akabinde de batmış. Bu zamanın parasıyla 10 bin TL gibi bir zarara uğramış. Sonra giriyor bir fabrikaya çalışıyor. Şu anda 3,5-4 bin TL maaş alıyor. Evet kural böyle işliyor.

    Sen %20 şansla ayda 10k parayı mı tercih edersin, başarısız olursan da ayda 2,5-3k. Yoksa memur olup çok az bir emekle ayda 5bini mi?

    Yurtdışı ile kıyaslaman çok saçma. Orada Bi benzin pompacı çok rahat geçinebiliyor. Yani işinde başarısız olursa karamsar bir tablo yok. Durum bundan ibaret.
    Baban diye neden battigini sorgulayamiyorsun bile.
    Yurtdisinda benzin pompacisi gibi bir meslek yok. Kendimiz pompaliyoruz benzini. Bilginiz yok ama fikriniz var yurtdisi hakkinda. Ben Turkiye'de 29 sene yasadim bilmedigim bir yer olsa haklisin diyecegim.




  • okumadım
  • Güzel yazı haklısınız. Türkiye de üniversite okuyanların yarısı neden okuduğunu bilmiyor. Hala ortam, karı kız için üniversiteye gidenler var. Mezun olunca da sap gibi ortada kalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 7 Kasım 2019; 17:6:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel yazı up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bakima bunu ben de yaptim. Ailem fakirdi haliyle verilen secenek ya okursun ya da gidersin sanayide cirak olursun is ogrenirsin 20 yasina gelince de askere gidersin idi.
    Ben de kazandigim ilk bolume gitmek zorunda kaldim bu durumda. Simdiki aklim olsa zor gibi gorunen kismi secerdim. Gerci farkli bir hayatim olurdu ancak yasadigim bir cok sikintiyi da yasamazdim gibime geliyor. Sonuc olarak okudugum okulun denkligini falan da aldim burda onum acik su an ama okurken ciddi bicimde salakca okudum, kendimi daha cok gelistirebilirdim. Su an mesela HPLC kullanmayi bilsem cok cok daha iyi bir pozisyonda calisabilirdim ama elimde imkan varken ogrenmedim. Gecen yaz tatile geldigimde Turkiye'de kapi kapi profesorlere yalvardim biri beni yanina alsin 1 ay 2 ay ogretsin parasi neyse vereyim bagis yapayim dedim gene de bulamadim. Eskiden Tubitak kurslari vardi(artik yok) gidip ogrenmedim simdi kafami duvarlara vuruyorum ve oyle programlama gibi falan netten ogrenilecek bir sey degil 50 bin dolarlik makina ile test yapiyorsun karmasik isler.

    Velhasil universite okuyorsaniz ve elinizde imkan varsa bos yapmayin gidin gelistirin kendinizi cok gelistirin hem de. Diplomayi 4 senede alacaginiza 10 sene okuyun ama okuldan ciktiginizda bos olmayin veya o okula hic gitmeyin yasiniz ufakken ite kaka bir zanaat ogrenin. Torna ogrenin en basitinden parayi kirarsiniz kendi tezgahinizi alarak ve biraz Solidworks falan ogrenerek.

    Ben muhendislik okudugum halde bir gram tasarim ogrenmedim, kafama emi:)




  • Guzel yazmissin. Bu adami dinleyin. Iyi de asas oynardi kendileri gencken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara elemanlık meselesinde haklısınız.

    Cidden pekçok meslek, ortalama genç-mühendis yahut öğretmenden fazla kazanıyor.

    Burun kıvırdığınız o elektrikçi, tadilatlarda, kaba inşaattan tesisat döşemelerde sizin 2 aylık maaşınızı "ustalık" adı altında belki 5 günde belki 10 günde alabiliyor.

    Ara eleman denilince bizim gençlerin aklına "tornacı, hamal, motor ustası" gibi meslekler geliyor fakat böyle değil.

    Hizmet kalitesi konusundada haklısınız. Geçen bir arkadaş ev taşıdı bende ziyaretine gitmiş taşınma sırasında, bir nakliye firması bulmuş, elemanların hepsi iş kıyafetli, dizlikli. Herşeyi geldiler kendileri kutuladılar ve kutulara içerikleri dahi yazdılar bu kutu salondan alındı bu kutu mutfaktan alındı minvalinde, kırılacak şeyleri özel sardılar, bantladılar hatta tozlu eşyaların tozunu bile aldılar eşya taşıma sırasında ev duvarları çizilmesin diye duvarlara levha bile yerleştirdiler. Fiyatlarıda gündelik ırgat çalıştıran klasik nakliyelerde %10 daha pahalı. Şimdi ben bu adamları gördüm duydum, işim düşse ilk arayacağım bunlar olacak. Bu her meslekte geçerli, kombicide, elektrikçide, parkecide, marangozda herşeyde.

    Meslek gereği bazen fasona ufak tefek metal işleri vermemiz gerekiyor. Sırf esnafta kazansın diye ufak atelyelere ufak işler verdirdiğim oldu ve sonuç fiyasko. İşi alırken yaparız abi hallederiz abi deniliyor, verdiğiniz tolerans sınırında yapılmış, yüzey pürüzlülüğü rezalet, parça temizlenmeden gelmiş. Sonra ben bir daha buraya iş verdirirmiyim ? Hayır. Satın almacılarla ortak kullandığımız bir excel var. Buraya firma firma not düşeriz, bu şirkete birdaha iş verilmeyecek minvalinde. Dünya yansa gidip oraya tekrar iş vermeyiz, bize soranada önermeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 7 Kasım 2019; 22:48:2 >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    yav batma işlevi tek babama mı mahsus? sistem böyle işliyor neyini sorgulayım? Bir dükkanın iş yapması için tanınması lazım o zamanda babmın aile içi sorunlarından bekleyemeişler ve kapatmış.yurdışında benzin pompacısı yok mu güldürme beni hahahah.türkiyeye özgü mü pompacılık?
  • Turkiye'de hic kimse yuksek kaliteli hizmet vermiyor, kabiliyet bile olsa vizyon yok

    Anahtar kelime bu

    Ara eleman işinin freaki olmalıdır.Aynı zamanda prensip sahibi.Gerisi boş laf
  • Konu sahibi o kadar haklı ki...Ama buradaki genç arkadaşların çoğu anlamayacaklar asıl meseleyi. Kendi hayatımı burada anlatmayayım şimdi. Şükür çok kötü durumda da değiliz. Neyse...

    Bakın , hani şu paçoz tamircilerden birinin sahibi olan arkadaşım bile A5 satıp 520 alabiliyor.Evi , 1.5 milyonluk taksi plakası... Sadece işini düzgün yapması ve az biraz dürüstlüğü sayesinde.Aynı ustalık bende olsaydı , adam gibi müşteri bekleme yeri olan , böyle ikramlı sekreterli... İş kıyafetleridir , araçlara kılıflardır... Bir servis açardım.

    Benim , büyük bir şehir hastanesinde cerrah olan kardeşimden çok kazanıyor olurdum. Gerçi , adam doktorluğu gerçekten severek yapıyor. Sevdiğin işi yapmak , paradan da önemli.

    Zaten , önümüzdeki 10-15 yıl içinde tüm bu sektörleri Suriyelilere kaptıracağız. Ya da usta bulamayacağız. Tüm gençler okumuş olacak.




  • Yemişim kariyerini yav, eski KO günlerine dönmek için neler vermezdim. Şimdi omuz omuza Abyss Gem farmı yapsak fena mı olurdu.
  • Dışarıdan bakmak. Sanırım konunun hatalı olan özeti bu. Genelde diğer mesleklere (Kendimiz içinde değilsek) böyle fizibilite çalışmaları yapabiliyoruz. En sevdiğim konuşma şekillerinden biri de şu zaten;

    -Bir anahtar takımı taş patlasın (ya da çatlasın) x lira
    -Git bir sene çıraklık yap. Hadi karın tokluğuna.
    -Ondan sonra günde y kişi gelse, her gelenden z kadar para alsan oh ihyasın.
    -İşte zengin oldun.

    Her işte bu hesapları yapmayın. Bakın ben çocukluk ve gençlik dönemimi babamla inşaatta çalışarak geçirdim. Oyun oynamak değil, tuğla çektim, harç kardım, fayans döşedim, elektrik tesisatı çektim, su tesisatı, atık su tesisatı döşedim v.s. v.s.

    İlkokulda başlayan bilgisayar merakımı işe çevirdim, teknik servis müdürlüğü yaptım, şu an web tasarım ile uğraşıyorum.

    Bütün bunların yanında Veteriner Hekimiyim. (Mikrobiyoloji ve parazitoloji, helmintoloji alanında yeterli olduğumu düşünmekle birlikte analiz laboratuarı sorumlu yöneticiliği yaptım.)

    Şimdi gelelim sonuca, yukarıda saydığım tüm mesleklerle ilgili asıl büyük sorun pazarlama ve networkingdir. Türkiye' de networking insanların köle olma politikasıyla eşdeğerdir. Yani bir tesisatçıyı çağıran elinde kırbaçla, Veteriner Hekim'e hasta getiren elektrikli testereyle bekler. Para verdiği içindir. O yüzden şu anda hangi iş koluna yatırım yaparsam aç kalmam (dikkat edin zenginlikten bahsetmiyorum.) endişesiyle gün geçiriyorum ve bende memurluk, kasiyerlik v.s. başvurusu yapıyorum.

    O yüzden dışarıdan bir başka mesleğe bakmak, değerlendirmek yerine kendi mesleğinizde networkünüzü oluşturun. Portföyünüzü yaratın. Ya da bunlarla uğraşmamak için hazır bir işe düşük maaş, sıkı çalışma koşulları ile girmeye çalışın. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.