Şimdi Ara

Otobüste Kimseye Kart Basmayın. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
26.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda bindiğim bir otobüste kart bastım. Şoför bi daha bas dedi. Neden dedim. Bir yolcu binip bozuk para koymuş basıp o parayı alacakmışım. Hayır teşekkürler basmıyorum dedim devam ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ankaradayım daha evvel bir kaç kişiye bastım biri basmadan evvel para cıkarıyormuş gibi yapmıştı bastıktan sonra param yok dedi, biri çıkıyor 100 lira uzatıyor sanki ben ayaklı bankayım mk ayak üstü sana 100 lira bozayım bide bozamıyorsan vermeyim ozmn diyor garip garip şeyler var kesinlikle kart basmıyorum kimsye cok uzun süredir kafam rahat
  • Bugunlerde benim de sorguladigim bi konu ama insan bazen iyilik melegi gibi hissetmek istiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size başka bişey anlatayım daha da kötüsü ;

    Geçen hafta arabayla işten eve giderken deli gibi yağmur yağıyor arabanın silecekleri yetişmiyordu. Kaldırımlar sudan yürünmüyor. Bir hanımefendi gördüm yolun ortasında kalakalmış suyun olmadığı yerden nasıl giderim diye düşünüyor. Ee haliyle çarpmamak için frene bastım durdum. 1dk ya yakın bekledim baktım olmuyor. Camı açtım hanımefendi gelin isterseniz uygun yere kadar bırakayım dedim. Üstümde takım elbise var. Kadının yüzünü bile görmedim şemsiye vardı. Nezaketen söyledim. Döndü bana hadi ordan sapık herif dedi. Niye bineyim arabana defol git dedi.

    Bişey demedim ama sadece şunu söyleyim. Kadın/Erkek farketmez orda kim o sorunu yaşasa üstü ıslak ıslak arabama binmesine de göze alarak insanlık yapmak istemiştim. Ağzımın payını aldım. İnsanlık öldü mü diye soruyorlar da insanlık ölmedi bazen siz öldürüyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda okuldayim medipol unideyim. Bilebler bilir 500t geciyor ordan kavacik koprusunden. Pendik koprusune gidecegim ordan da tren garina Ankaraya geri donecem. Karti okuttum bi bayan geldi yanima rica etsem benim icinde kart okutabilir misiniz dedi o da tren garina gidiyormus. Okuttum bende. Zorla parasini vermeye calisti almadim cok zorladi. Yol boyunca epey muhabbet ettik.
    Medeniyet Ankaranin bazi yerlerine gelmemis kimse kusura bakmasin. Gerci her sehir icin boyle ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Ankara'yı bilmem ama İstanbul'da insanlar bu konuda daha medeni burada tüm toplu araçlarda İstanbul Kart geçiyor ve kontürü olmayan ve misafirler bizden kart istediklerinde önce paralarını verirler burada kontür ücreti 2.60 TL hatta 2.60 TL'si olmayan direk 3 TL hatta 5 TL verir ve üstü kalsın diyerek mecbur kalır ve bizede bazen 40 kuruş bazende 2.40 TL kâr olur yani bu işte güzel para var hatta sırf bu yüzden otobüsün önünde kartı cebinde hazırda bekleyen çakal insanlarımızda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende para olayını anlamıyorum al bir kart koy içine 50 100 neyse kimseye dilenmeyin çok mu zor. Bana kaç kişi bas dedi basmadim. Şimdi zaten telefondan bile bakiye yüklenebiliyor herkesin elinde telefon yüklesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da kart bastım para da istemem daha öncede bastım başkalarına çünkü. Neyse bu dedi abi bas para vereyim yok sagol boşver filan yoo bas sen verecem abi diye tutturdu bende cüzdandan kartı çıkardım filan o ara kartı bastım çıkardı 20 lira. Dedim dostum boşver ne olacak. o zaman al şu 50 kuruşu bir su içersin benden dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara ayısı ne bekliyonki çomarı çok oranın da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    aylık yapıldığı için bakiye olmuyor genelde
  • Aynısı benim başıma gelmişti. Adamın yanına gidip parasını vermeyecek misin abi diye sordum, param yok, kusura bakma helal et demeye başladı. Ben de agresif bir şekilde paranın olmadığını kartı basmadan önce söylemen lazım diyip gidip yerime oturmuştum. Hafiften sesli bir şekilde de sövmüştüm oturduğum yerde
  • Birkaç hafta önce ilk defa kartımı unutmuşum, acil de bir yere yetişmem gerekiyordu. Birinden rica ettim, verdi sağolsun. O kadar ısrar ettim(en az 5-6 kere söyledim lütfen alın falan diye) ama kabul etmedi, şahsen baya mahcup oldum. İnsanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basiyorsam o parayi alirim. Yok oyle. Karsisinda enayi mi var. Ben kimseden istiyemem diye kartta para var mi yok mu diye hep tedirgin oluyorum karsimdaki adam gelip belese binicek he.

    Hatta bi kere takim elbiseli dogudan geldigi belli olan bir dayi istedi basmami. Dedim dayi yok bende ogrenciyim. Adam inatci cikti, olum bassan nolucak falan diye. 5 tl elinde o sirada benden basmami istiyor. En sonunda, dayi ben de bozuk yok dedim. O da onemli degil olum bas acelem var dedi. Ben de aldim 5 tlyi bastim dayimiza.
    Toplu tasima kullaniyorsan istanbulda biliceksin proseduru. Sehirdisindan gelenlere saygim sonsuz fakat kurnazlik yapip milletin duygulariyla oynayip para bile vermeyen gavatlara akbil veren ahmaktir. Basarsin parani da alirsin. Ama genelde barzo olmayan herkes para verir. Vermeyene rastladim zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen insan olmayan birine insanlık görevini yerine getirmişsin bundan ötesi yok diye düşünüyorum Başının gözünün sadakası olsun takma kafana böyle şeyleri.
  • Bu tür öküzler yüzünden gerçekten ihtiyacı olan da mağdur oluyor. Bir defasında otogara yetişmem lazım, karta para yukleyedim
    Makina arızalı gişe kapanmış, en az 10 kişiye sordum kimse basmadı, daha sonra bir tane öğrenci bastı, 10 lirayı verdim,üstüne bir de teşekkür ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh ölücüsüdür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde yine böyle bi konu vardı.
    Oraya da yazdım. Yine yazıyorum. Herkese yardım eden beni de aynı şekilde salak yerine koydu bi zibidi. Artık zırnık yok kimseye.
    Zaten para almayacaktim ama bekledim uzatsın da yok önemli değil deyim diye. Baktım abi Allah razı olsun diyor at hırsızı tipli. Basmadan önce de fazla kartınız var mıydı diyordu.
    Birde üstüne karakola imza atmaya yetişmem lazımdı diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları bilerek kartta limit yokken biniyor otobüslere. Yok deyin geçin iyilik yapıyorsun mal gerizekalı enayi diyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de benzer bir durum yaşamıştım daha da kart falan basmıyorum. Adamın biri istemişti ben de o zamanlar lise öğrencisiyim günde 5 lira ile geçiniyorum akbil bana 1 lira ama 2. basışta 2.25 oluyor yanı harçlığımın yarısını götürüyor. Basmadan önce gayet kibar yardıma muhtaç adam, akbili bastıktan sonra hiç bozuğum yok kardeş dedi yüzüme bile bakmadı bir teşekkür de etmedi.
    İyiliği bizim insanlarımız eziklik olarak görüyor. Birisine iyilik edersen sen iyi olduğun için değil, ezik ve enayi olduğun içindir, toplumumuz olaya böyle bakıyor.
  • Para elindeyse basılır yoksa yüzüne bakmaya bile gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.