Şimdi Ara

Elon Musk’a göre Mars’ta kurulacak bir şehir için 20 yıla ve 1.000 adet Starship’e ihtiyaç var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mars’a gidip orada sürdürülebilir bir şehir kurmakta kararlı gözüken Elon Musk, bu konudaki planları üzerine birtakım açıklamalarda bulundu.



    Mars’ı kolonileştirerek çok gezegenli bir tür haline gelmemiz gerektiğini savunan SpaceX’in CEO’suna göre bu hedefe ulaşmak için 1.000 adet Starship’e ve 20 yıla ihtiyaç olacak.





    Tecrübeli CEO, Kızıl Gezegen’de sürdürülebilir bir şehir kurmak konusunda yaptıkları plana sadık kalabilimek için bir Starship’i uzaya gönderme maliyetinin yaklaşık 2 milyon dolar civarında kalması gerektiğinin altını çizmiş. Söz konusu 1.000 adet Starsip’in Mars’a kargo, altyapı malzemesi ve insan götüreceğini ifade eden Musk, ihtiyaç duyulan sürenin neden 20 yıl olduğu konusuna da açıklık getirmiş.





    CEO’ya göre Mars ile Dünya her iki yılda bir aynı hizaya geliyor ve gerçekçi bir uçuş planı kapsamında da bu sürenin beklenmesi görevlerin hayata geçirilebilmesi adına önem arz ediyor. Yaptığı açıklamada,  Starship ile ilgili farklı konulara da değinen Musk, uzay aracının bir günde üç uçuş gerçekleştirebileceğini belirtmiş. Bu da her bir Starship için yılda 1.000’den fazla uçuş anlamına geliyor.



    Yörüngeye 10 milyon ton yük taşınabilir



    İleriki dönemlerde şirketin bir yıl içinde yörüngeye ne kadar yük taşıyabileceğini tahmin etmek ise eldeki verilerle mümkün görünüyor. Buna göre SpaceX, elinde bulanan 100 kadar Falcon roketi kadar Starship üretebilirse bunlarla yılda 100 bin kez uzaya gidip gelebiliyor. Her bir roketin 100 ton yük taşıma kapasitesi olduğu da yapılan hesaba eklendiğinde, ortaya yılda 10 milyon tonluk bir yük çıkıyor. Hele ki günümüz şartlarında uzaya bir yılda gönderilebilecek maksimum yükün 500 ton olduğu düşünüldüğünde (bahsi geçen değerin %50'si Falcon roketleriyle karşılanıyor) bu rakamların ne anlama geldiği daha da iyi kavranabiliyor. 





    Oldukça abartılı görünen söz konusu değerlerin ise Musk’ın uzay planlarıyla örtüştüğünü söylemek mümkün. Marsla ilgili tüm bu planların gerçekleştirilebilmesi için Kızıl Gezegen’e öncelikle insanlardan oluşan bir ekip göndermek gerekiyor. Gelinen aşamada ise önceliğin Astronotları tekrar Ay’a göndermek olduğu ifade edilmiş. 2024 yılında Ay’a düzenlenecek insanlı bir görev sonrasında hedef, Mars gezegeni olacak gibi görünüyor.






  • Adam hayal satıyor pazarlama taktiği bu olsa gerek

  • Bence ilk önce Ayda koloni kurulmalı. Ondan sonra sıçrama yapıp Mars’a gidilebilir. İnsanlı görevler gerçekten büyük sıkıntı içeriyor. Bu kapsamda küçük yaşam alanlarında deneyler yapılıyor pek istenilen düzeyde başarı sağlanamamışken direk Mars’a küçük bir grup göndermek çok zor.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Hocam ay çok tehlikeli değil mi
    Yani bir meteor herşeyi yok edebilir
    Ne bilim s400 gibi bir sistem ile geleni vurarak koruma sağlamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelişmiş bir uzay teknolojisi olsa ben 5 yılda mümkün olabileceğine inanıyorum fakat günümüz teknolojisi ile 20 yılda bile zor görünüyor. Hesabı doğru saysak, her iki yılda bir 50 roket göndermek imkansız. Bence şehir kurma hayalinden önce uzay teknolojisinin geliştirilmesi şart.

  • Otomobil üretme hızında ve robotlu fabrikalarla UFO benzeri uzay araçları yapacak çağa gelirsek Mars'a şehir kurulabilir.

  • Elon Musk'a kalsa şimdiye çoktan uçan arabalarla geziyor, ışınlanmayı bulmuş olurduk.
  • Kimyasal motorlarla 20 yilda bunu yapmak mumkun degil bence o yuzden once ay sonra mars gelmeli yada politikacilari ve burokratlari ikna edip orion nuklear itici projeyi kulanmalilar.
    Dunyaya cok buyuk zarar vermeden orion nuclear pulse kulanilabilirmi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanyaltir

    Hocam ay çok tehlikeli değil mi
    Yani bir meteor herşeyi yok edebilir
    Ne bilim s400 gibi bir sistem ile geleni vurarak koruma sağlamak lazım
    O hiç aklıma gelmemişti hocam. Dediğiniz gibi koruma amaçlı bir sistem olmadan üs kurulamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ama çok güldüm..

  • Gerçekleştiği zaman stüdyo,montaj,sahte diyeceksiniz,bundan eminim.Yıllardır başarılı firmalara bunları yazarak kendinizi tatmin etmeyi seviyorsunuz,çünkü hiçbir başarınız yok ve başarılı olan kişileri hazmedemiyorsunuz.Yapılan roketlerde sizler için büyük ihtimal bilim kurgu filmi olarak geliyor,haliyle o beyinle gerçekleri idrak edebilmeniz zor olsa gerek.

  • ya adam hayal satmanın peşinde yada marsta para edecek maden var. patates yetiştirmeye gidecek halleri yok

  • Yarısı mümkün diğer yarısı muamma, sonuçta adam gözle görülür elle tutulur birşeyler yapıyor ve bu bir teminattır, mesela hedefi küçük görmek istersek en kötü ihtimalle bu adam kesinlikle marsa adam gönderir ve küçük bir koloni kurar.

  • Uzun yillardir aya gidilmiyor
    Bunun aciklanmayan onemli bir sebebi oldugu kanaatindeyim
    Maliyet yuksek ve gereksiz diye yapilan aciklamalar cok sacma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.