Şimdi Ara

Benchmark programları vs. oyun farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyunlar işlemciyi maksimum bir benchmark programı testi kadar yorabilir mi ? zira yormuyorsa Ryzen 5 2600 işlemcimi 1.38125 ve 4.1GHz hızında kullanmaya devam edeceğim.dün gece 15 dakikalık OCCT:CPU "small data set", "threads:auto", Instruction set:avx2" testine soktum ve bitişe 2 dakika kala sistemi restartlamak zorunda kaldım.sıcaklık ise 77.5 dereceyi geçmedi.



  • Oyuna göre değişebilir. Denemen lazım hangilerini oynuyorsan. Mesela The Outer Worlds sadece loading anında yükleniyor işlemciye. Oda 5 saniye sürmüyor.

    Her zaman verilerini devamlı kaydederek kullan sorun olursa en fazla 5 dakika kaybedersin.(işlemci bozan bir sorun olmazsa)
  • 100mhz kimseyi kurtarmayacağı için işlemcideki voltajı 1.35 değerinin altına alıp 4.0ghz de kullanın derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prime 95'de sorun çıkarmayan işlemci Battlefield 1 multide sorun çıkardığını duymuştum. (Bu durum nadir bir durum genelde prime95 sorun çıkarmamışsa büyük ihtimalle sorun çıkarmaz.)

    Bu arada vamp hocamın dediği gibi 1.35v geçmenizi tavsiye ederim 1.35v üstü ilerde arıza verebilir forumda konusu vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartımda load line calibration olsa high e alır 1.35 de 4.1 kullanırdım ancak yok.
    bu sebeple işlemciye 1.35 verebilmek için biostan 1.38125 veya 1.3875 veriyorum ki bu da güvenli olan sınırın biraz ötesindehttps://www.reddit.com/r/overclocking/comments/amtnt4/ryzen_generation_2_safeunsafe_voltages_tested/

    sanırsam en doğrusu benim için 4.05te kalmak gibi görünüyor asrock forumunda konu açtım acaba eklenirmi biosa bu özellik diye bakalım ne olacak.
  • Benchmark programında herhangi bir sorun yasamazken herhangi bir işlem yaparken çöken işlemci gördüm o yüzden benchmark programlarını pek dikkate almayın özellikle occt kadar sistemi sakat bırakmaya çalışan bir şey görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam olay o zaten sistemi kastirsin kanser etsin ki stabil mi degil mi gorelim.
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Onu biliyorum herhalde :) ama occt pek sağlıklı değil bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.