Şimdi Ara

Diyabet ve Adipsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
24
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Weill Cornell Medicine ve NewYork-Presbyterian'daki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, vücut yağında üretilen protein adipsin, pankreas beta hücreleri adı verilen insülin salgılayan hücrelerin tip 2 diyabetteki tahribattan korunmasına yardımcı olmaktadır.

    Dr. Lo, beta hücrelerini hedef alan mevcut ilaçlardan bazılarının, kan şekeri düzeylerini çok fazla düşürmek gibi yan etkileri olduğunu söyledi. Ek olarak, beta hücre kaybını önleyen kanıtlanmış tedaviler yoktur. Beta hücreleri düzgün çalışmayan tip 2 diyabet hastaları kan glikoz seviyelerini sabit tutmak için insülin enjekte etmek zorundadır.

    Mingming Hao, Noah Dephoure ve Weill Cornell Medicine’dan Dr.Lukas Dow adipsin’in beta hücrelerini insülin salgılaması için teşvik etmede bir rolü olduğunu gördü. İlk önce tip 2 diyabetli farelerde dadipsin seviyelerini arttırdıkları bir çalışma yaptılar. Adipsinin kan şekerini iyileştirme ve insülin seviyelerini artırırken beta hücre ölümünü önlemeye yardımcı olarak uzun vadeli olumlu bir etkisi olduğunu buldular.

    Lo ve Mount Sinai'deki Icahn Tıp Okulu'ndaki ortakları, laboratuarlarında insan beta hücreleri de inceledi ve adipsinin, beta hücre fonksiyonunu koruyan ve destekleyen, C3a adlı bir molekülü harekete geçirdiğini belirledi. Ayrıca, C3a'nın beta hücrelere zarar verebilecek ve ölmelerine neden olabilecek Dusp26 adlı bir enzimi bastırdığını keşfetmişlerdir.

    Araştırmacılar daha sonra insan beta hücrelerinde DUSP26 aktivitesini doğrudan bloke etti ve bu tedavinin beta hücrelerini ölümden koruduğunu buldu. Benzer şekilde, farelerde DUSP26 aktivitesini bastırdıklarında, beta hücreleri daha sağlıklı hale geldi, yani insülini daha iyi salgılayabildiler.

    Dr. Lo's laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı olan Dr. Nicolás Gómez-Banoy, “Adipsin veya DUSP26’ya yönelik tedavilerin, hem tip 2 diyabet hastalarının beta hücre yetmezliği geliştirmelerini ve tedavileri için insülin enjeksiyonları istemelerini engelleyebileceğini umuyorum” dedi.

    Ekip devam eden bir kardiyovasküler çalışma olan Framingham Kalp Çalışmasına katılan 5570 kişiyi değerlendirmek için Harvard Tıp Okulu ve Massachusetts Genel Hastanesi'ndeki araştırmacılarla işbirliği yaptı. Bilim adamları kanda daha yüksek adipsin seviyesine sahip insanların gelecekte diyabet geliştirme insidansının diğerlerine göre daha az olduğunu gördüler. En yüksek adipsin seviyesine sahip kişiler, en düşük adipsin seviyesine sahip kişilerle karşılaştırıldığında, diyabet insidansında% 50'den fazla azalma sağlamıştır.

    Lo ve araştırma ekibi şu anda beta hücrelerinde DUSP26 üretimini hedeflemenin ve inhibe etmenin ilaç geliştirme için olası bir yol olup olmadığını araştırmaktadır.
    Lo, “Bunun yeni bir tedavi fırsatı olacağını umuyoruz” dedi.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.