Şimdi Ara

3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
21
Favori
27.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Konunun daha fazla kişiye ulaşabilmesi için Öne Çıkar butonunu kullanırsanız sevinirim




    NOT :
    Bu konuyu en iyi şekilde görüntüleyebilmek için Forum Ayarlar Kısmından /
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Genişliği 960 Olsun
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Sadece 900 den büyükleri küçült ' seçili olmalıdır.





    GİRİZGAH

    Arkadaşlar selam ,

    Bugün konu başlığımızdan anlaşılacağı üzere , '' ÜST SEVİYE FULL ARGB KASA '' topluyoruz. Başlıkta ekstradan rehber kelimesinin olmasının sebebiyse , nacizane parçaları neden seçtiğimi kısa kısa anlatım , bazı bileşenleri nasıl montajlandığı ile ilgili kısa videolar eklemem olacak. Yani epey zaman harcadığım bir konu diyebilirim



    Önce seçtiğimiz bileşenleri tanıyalım ve haklarında biraz bilgi edinelim, tabi ilk olarak eski sistemimizi ve sistem yenileme sebebimizden de bahsetmeliyiz.

    Asus Prime Pro X370 / Ryzen 1700 / 2 X 8GB 3000Mhz Corsair Vengeance / GTX TİTAN X 12GB / FSP HYDRO 700W sistemini , X99 çipsetten hızlı bir dönüş yaparak toplamıştım. Zira o dönemde sıfır Xeon işlemci bulunmuyordu zaten, bulunsa da almak imkansızdı, 2.el işlemcilere güvendim lakin orada da fiyatları neredeyse haftalık arttırmaya başlayınca arkadaşlar , bende sinirlenip RYZEN'e , tabiri caizse baba evine geri döndüm İntel'ciler kızmasın Fiyat / Performans , bir kullanıcı için en önemli noktalardan başında geliyor. Pazarda 7 TL ye satılan muzu gidip marketten 15 liraya almaya benzemiyor bu arkadaşlar, o muzu her gün marketten alsanız bir süre sonra muzdan usanırsınız

    Her neyse , oyun ile çok işim olmamasından da dolayıdır , Ryzden 1700 ' ü uzunca bir süre kullandım. Halen de işimi görmekte, 8 core 16 threat sayesinde oldukça güzel performans vermekteydi. İlerde AMD eski soket yapısındaki anakartlarında yeni işlemcilere de destek verdiği için 3700X alma planım vardı. Taaa ki o mübarek cuma'ya kadar. Tüketim çılgınlığına dahil olup birdenbire cüzdanımdan kartı çıkarıp yavaşça şifreleri girdim ve aman tanrım ! durup dururken bir Asus Prime X570 Pro almıştım. Usulca kartı yerine koydum ve kendime sordum ne yapıyorsun sen ? Aynı hızla cevapladım - '' Yeni Sistem Topluyorum ''

    Evet arkadaşlar , sistem toplama durumu böyle başladı. Meslek icabı 3DSMax ve Vray kullanıyorum. Vray yada Corona, bu render motorları tamamen Ram Miktarı ve Çekirdek miktarı ile doğru orantılı olarak sonuç veriyor. Eskiden ofiste çalıştığım için evdeki sistemde sadece şahsi işlerimi yapıyordum ve render konusunda da kimse beni sıkıştırmıyordu, süre olarak. Bu sebeple bir renderin 3 yada 5 saatte çıkması hiç te umrumda olmamıştı, genelde ayarlardan kısıp birşeyler yapıp bunun süresini zaten düşürüyordum. Şimdi ofiste çalışmayıp sadece evden çizim yapmaya ve kendi şantiyelerimi takip etmeye başlayınca, uzun süre güncelleme işim olmasın dedim ve Ryzen 3900X'te karar kıldım.

    Ram olarak karar verdiğim 2x16gb 3600mhz lik kitler stok sorunu olunca, onları da alamadım ve artık bu yola girince de tezcanlı hallerimden dolayı işleri hızlandırıp seri alışveriş moduna geçtim. Görsel olarak çift slot yerine tüm slotları doldurayım , ışıl ışıl olsun dedim. ( Bunun başka bir sebebi daha var, ram frekansları ile ilgili ayrı bir performans konusu yapmayı planlıyorum ). Arkasından , 2018 Mayısta aldığım aslında çok memnum olduğum ring kırmızı fanlı kasayı da, fanlarını değiştirmeye karar verdim. Sonra tebdili mekanda ferahlık vardır derken aklıma eski Corsair Air 540 kasam geldi ve yeni modeline bakıp acı acı iç geçirdim.. ( Hiç belli olmaz belki bir gün yeniden Corsair Küp Kasayla da buluşabiliriz ) , derken soğutma performansından oldukça umutlu olduğum , eski kasamında markası olan gamepower marka kasada karar kıldım. Hava sirkülasyonu olarak en mantıklı kasalardan birisi olabilir belkide.

    En son sıra ekran kartına geldi , o noktada oyunlarda bana yeterli ve hatta fazla geldiği , 3DsMax ViewPort performansında da RTX'lere rahat kafa tutan kartımdan ayrılmamaya karar verdim. Şu ana kadar okuduklarınız arasındaki en mantıklı karar da bu oldu bence



    YENİ SİSTEMDEKİ BİLEŞENLERİ TANIYALIM



    ANAKART - Asus Prime X570 Pro
    İŞLEMCİ - Ryzen 9 3900X 12/24
    BELLEKLER - Team Group / Team T-Force Night Hawk RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 / 2 Adet
    GÜÇ KAYNAĞI - FSP HYDRO 700W
    EKRAN KARTI - ZOTAC GTX TİTAN X 12GB
    KASA - GamePower WARCRY
    ARGB FAN - GamePower Silence ARGB
    SSD 1 - Samsung 960 Evo 250GB M2 ( Sistem ve Sık Kullandığım Uygulamalar )
    SSD 2 - James Donkey 512GB M2 ( Sadece Oyunlar )

    Ekipmanlar : ( Hem en ucuzu olsun hem ışıklı olsun hem sağlam olsun hem hem ... Türk mantığıyla )

    KLAVYE : Gamepower Calypso Su Geçirmez Mekanik Klavye
    MAUSE : James Donkey 118 İlk çıktığında aldığım beyaz mouse ( Sistemte sırıtan tek bileşen kendileri )
    MAUSE PAD : Gamepower RGB 100
    KULAKLIK : James Donkey 712 RGB


    Bu bölümde bileşenleri neden seçtiğimden kısa kısa bahsedeceğim arkadaşlar.


    ANAKART : ASUS PRİME X570 PRO



    * Ryzen 3000 serisi ve özellikle üst seviye işlemcilerin güç analizlerine göre , anakartlara düşen yük bir hayli fazla. Özellikle Render amaçlı kullanımlarda VRM/Faz yapısı , işlemcinin sömürdüğü enerjiyi ısıya dönüştürüp bileşenlerin ömrünü en az etkilesin diye , yapılan sentetik testlerde Asus anakartlar bir adım daha önde görünüyorlar , en azından Orta / Üst seviye dediğimiz grupta.
    * 12+2 toplam 14 fazlı (4X3+2) bir VRM yapısıyla geliyor ve ısı konusunda bir problemi yok, soğutma yada ısıyı belli bir seviyenin üzerine çıkarmama işini güzel yapıyor. Çok üst seviye bileşenler kullanılmamış olsa da Fiyat / Performans olarak bakınca, özellikle cashback vb. kampanyalar ile oldukça alınabilir bir anakart diyebilirim.
    * M2 SSD lerde bildiğiniz üzre ısınınca performans dalgalanmaları oluyor. 2 adet m2 girişinin olması benim için avantaj çünkü birisinde sistem ve en çok kullandığım programlar uygulamalar yüklü oluyor , diper m2 diskte ise sadece oyunlar yüklü oluyor. Depolama amaçlı üzerinde bulunan 6 adet sata portu da benim için oldukça yeterli. Yedekleme işimi zaten harici disk ile yapıyorum.
    * Çoğu kartta var ama ARGB için Asus Sync kontrolcü , işini gayet güzel yapıyor. Full RGB olarak kurduğum sistemde tüm ledler tek bir uygulama ile anında kontrol edilebiliyor.


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    Anakart hakkında daha detaylı inceleme konusu

    Asus PRİME X570 PRO İncelemesi [ YAKINDAN BAKIŞ ]


    İŞLEMCİ : RYZEN 9 3900X



    * Ryzen 9 3900X , oyun için oldukça gereksiz bir işlemci. Oyun sistemlerinde kullanılması, yada üzerinden para kazanılmayan sistemlerde kullanılması, paranızın karşılığını alma konusunda biraz dışarıda kalıyor. Oyun sistemi kuranlar için Ryzen 7 3700X in üzerine çıkmaya , çok gerek yok.
    * Velevki , siz hem oyun oynuyor , hem video editliyor , hem bir sürü işi aynı anda yapıyor , hemde render gibi işlerle uğraşıyorsanız , 3900X in rakibi yok demek yanlış olmaz sanırım. 12 çekirdek 24 Threat ile , Bosst hızı ile , kutu içerisinden çıkan ARGB soğutucusu ( Wright Prism ) ile , gerçekten hem tek çekirdek hem çoklu çekirdek tüm kulvarlarda en tepeye oynayan bir işlemci. Karşı rakibi i9 9900K ile tek çekirdek performansında arasında performans farkı yok denecek kadar az ve yer yer geçerken , çoklu çekirdek performansında donanımcı tabiri ile tokat manyağı yapıyor desek yanlış olmaz sanırım. ( intelci arkadaşlar kızmasın intel amd fanboyluğunu atlatalı yıllar oldu arkadaşlar , bundan yıllar yıllar öncesinde tam tersi cümleleri amd için kurarken şimdi okların 180 derece dönüp Fiyat / Performans yanında Performans diyince de AMD cümlesi kurabilmek , benim içinde ilginç bir his olsa da, emin olun sevindirici. İntelden vazgeçmem diyenlerde bence sevinmeli , AMD sayesinde intel de fiyat kırmak zorunda kalıyor )
    * Tasarım süreci henüz bitmese ve %100 kesinleşmese de , 4.nesil Ryzen desteği.
    * 4. Nesil Ryzen desteklenlenmese bile yükseltme seçeneği / 16/32 Core 3950X


    Elimde mi kalır soket değişirse ne yaparım gibi akılda sorular olmadan üst seviye işlemci alabilmek güzel birşey gerçekten. Giriş Orta seviye sistem toplayan arkadaşların söylediğim gibi bu seviyede bir işlemciye ihtiyaçları yok arkadaşlar. Bazıları bu bütçede bir işlemci almanın mantıksız olabileceğini düşünebilir, onu da şöyle söyleyeyim , bir nevi benim ekmek teknesi de artık bu sistem olacağı için , gayet normal bir seçim oluyor , benim adıma.


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    Ayrıca donanımhaber burak şolt detaylı incelemesine göz atabilirsiniz




    BELLEKLER - Team Group / Team T-Force Night Hawk RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18




    * Team markasını çoğu kişi bilir, eskiden iyi overclock olabilen bellekleri ile meşhurdu. İşi bellek olan kaliteli bir firma.
    * CL18 yerine CL16 olsa daha iyi olurlardı ama çok problem değil, performans anlamında çok ciddi bir fark bulunmuyor.
    * Şekil itibari ile oldukça büyük ARGB aydınlatmaları var ve gerçekten çok havalı duruyorlar.


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    SSD 2 - James Donkey JD512 512GB M2



    * Fiyat performans ürünü , 3 Yıl birebir değişim garantisi var.
    * 1. Diskim 250GB Evo , bunun içinde sadece oyunlar yüklü olacak.
    * Test verilerine göre vaad ettiği değerleri yada biraz fazlasını sunuyor


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    Aşağıdaki linkten detaylı testlere ulaşabilirsiniz.

    James Donkey JD512 512GB NVMe M2 SSD İncelemesi [ Fiyat / Performans Ürünü ]



    KASA - GamePower WARCRY



    * Önceki kasam Gamepower Hypnos modeli, markadan beklediğim kalitenin çok çok üzerindeydi ve algımı yendi, neredeyse 2 seneye yakın kullandım çok beğenerek.
    * Kasa şekil itibari ile güç kaynağını, yani ısı oluşturacak bir bileşeni arka bölüme koymuş oluyor bunu da standart bir kasa ölçüsünden 5cm daha geniş bir çözümle yapıyor, böylece alttan çekilen hava fizik kurallarına uygun olarak yukarıdan atılıyor.
    * Kasa içinde fan gelmiyor, şuan piyasadaki en ucuz ARGB fanlar gamepowerda , 70TL tanesi. AYnı paraya aerocool marka fanlarda var, fan devri onda biraz daha yavaş 40CFM üflüyor gamepower 60CFM filan üflüyor.
    * Ön ve Sağ yan temperli cam , malzeme kalitesi yeterli, su soğutmaya ve 360'lık radyatöre uygun.


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]




    diğer bileşenler zaten önceden olan ürünler bu sebeple çok üzerlerinde durmaya gerek yok. Şimdi montaj bölümüne geçelim. Bu bölümde kısa kısa videolarda olacak. Amatörüm, amatör de kalmayı istiyorum, bu sebeple videolarda kalite düzen vb. özellikler aramazsanız sevinirim.


    Genel Montaj Fotoğrafları




    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]




    Montaj İçin Püf Noktalar / Montaj Sıralaması




    Öncelikle baştan söyleyeyim, uzun zamandır montaj yapmayınca paslanmışız , sistemi komple montaj yapmam 6 saati buldu.


    * İlk yapacağımız uykumuzu açmak olmalı dalgın kafayla montaj gerçekten sıkıntılı
    * Anakartın kitapçığına mutlaka bir göz gezdirelim , teknoloji sürekli değişiyor ve güncelleniyor. Nerede ne varmış ne amaçla kullanılıyormuş , ön bilgi sahibi olmakta mutlaka yarar var. İlk defa montaj yapacaklar anakart kitapçığıyla mutlaka bir 15-20dk zaman geçirmeliler.
    * Anakartı kasa içine montajlamadan işlemci ve soğutucusunu , anakartı anakart kutusunun üzerine koyarak takabilirsiniz. Sonrasında kasaya montaj çok daha kolay olacaktır.
    * Anakarta ramleri kasaya montajlamadan da takabilirsiniz en son da takabilirsiniz, tamamen size kalmış. Herhangi bir zorluk kolaylık durumu olmayacaktır. Anakart kitapçığında zaten ramleri nereye takmanız gerektiğini belirtir mutlaka.
    * M2 SSD kullanacaksanız anakart kasaya montajlandıktan sonra takmanız biraz zor olabilir, bu sebeple dışardayken takmanızda yarar var.
    * Anakart için kasa alt tabla vida yuvalarının tamamının takılı olduğundan emin olun. 9 tane olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
    * Anakartınızda arka plana bütünleşik değilse , önce arka aynayı kasaya güzelce oturtmalısınız.
    * Bu işlemlerden sonra anakartı tüm vida deliklerinden vida yuvaları görünecek şekilde sabitleyin ve vidalayın Vidalarken vidaları aşırı sıkmamaya özen gösterin. Vidayı sıkarken ne kadar yeterli olduğunu elinizle hissedersiniz zaten. Anakarta zarar vermemeye çalışın.
    * Anakart montajı tamamlandıktan sonra benim kasam da yer konusunda sıkıntı olmadığı için önce fanları montajladım ama kasaların %90 ında, fanları en son montajlamanız size kolaylık sağlayacaktır. Kasa vidalarını kasa dışından sıktığınız için sadece fanı bir süre yerinde tutmanız gerekiyor. Fanların tüm vidalarını bağlamalısınız yoksa zamanla hem ses hemde titreşim yayacaklardır.
    * Anakakartınızda en üstteki PCI slotunun klipsini açıp anakartınızı oturtun ve kasanıza vida yardımıyla sabitleyin.
    * Kasanızın durumuna göre 2.5 yada 3.5 disk montajlarını yapıp sata kabloları yardımıyla anakartınızda uygun sata yuvalarına bağlayın. Eskiden anakartlarda farklı performansta idi bu sata yuvaları ama artık hepsi aynı performansta bu sebeple hangisine taktığınızın bir önemi yok.
    * Anakart kitapçığından öğrendiğiniz bilgiler ışığında kasadaki tüm butonların kablolarını yerli yerlerine takabilirsiniz.
    * Sistemde güç kabloları dışında herşey hazır durumda ise güç kaynağınızı uygun yere bağlayıp tüm vidalarının sıkıldığından emin olun ki titreşim yapmasın.
    * Sisteminizin güç bağlantılarının hepsi tamam ise eğer ( İşlemci + Ekran kartı + 24 pin anakart girişi + 2.5 yada 3.5 Diskler + Fanlar(molex vb.)) , güç kaynağı üzerinde kapalı vaziyette duran butonu açık vaziyete getirebilirsiniz.
    * Anakart üzerinde , sisteme elektiriğin geldiğini yanıp sönen ışıklardan anlayabilirsiniz.
    * Fat32 biçiminde formatlanmış en az 8GB lık bir flash diski , başka bir bilgisayara takın ve windowsun kendi sitesine girin. Orada zaten karşınızda direk USB Yükleme DOsyası oluştur gibi bir seçenek çıkacak ve yönergeleri izleyerek kendi USB Wİndows Kurulum dosyasını oluşturmuş olacaksınız.
    * Kurulum dosyasının içinde olduğu flash belleği anakartın kendi portlarından birisine takın ve artık başlamaya hazırsınız.
    * Sistem açılırken F8 yaparak boot biriminden USB yi seçip, windowsu tertemiz kurabilirsiniz.



    Asus Prime X570 Pro ile 3900X ' i buluşturma videosu İşlemci Nasıl Takılır ?







    Asus Prime X570 Pro ile Ramler' i buluşturma videosu Ram Nasıl Takılır ?









    Asus Prime X570 Pro ile M2 SSD buluşturma videosu M2 SSD Nasıl Takılır ?









    Sistem ARGB Aydınlatılmış Görselleri / Asus Aura Sync




    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]




    Sistem ARGB Aydınlatılmış Video / Asus Aura Sync








    SENTETİK TEST SONUÇLARI





    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]


    09.11.2019 ve Sonrası Test Sonuçları Ekleme




    3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]3900X ile Üst Seviye Sistem Toplama + Montaj REHBERİ ** [ Full ARGB Kasa Topluyoruz ]



    SON SÖZ :




    RGB aydınlatma , Adreslenebilir ARGB geldikten sonra gözümde çok farklı bir yere geldi arkadaşlar. ARGB dediğimiz zaman kasa içerisindeki tüm renkleri istediğimiz bir renge çekebiliyoruz tek bir yazılım ile. Bu gerçekten çok güzel birşey. Kasanızda eğer ARGB ürünler kullanmak istiyorsanız kasa seçiminizde çok önemli. Renkleri ve ışıkları gösterebildiğiniz kasalar daha hoş duracaktır. Eğer üst seviye bir sistem topluyorsanız, yukarıda gördüğünüz bileşenleri yada onlardan yola çıkarak daha iyilerini seçebilirsiniz. Ama bu konudan sonra sistem montajı işini umarım kendiniz yaparsınız , bir sürü aksilik yaşansa da gerçekten güzel vakit geçirmeyi sağlayan tatlı bir uğraş. Sisteminiz ne seviyede olursa olsun , bu uğraşı vermeye mutlaka çabalayın arkadaşlar. Üst seviye sistem toplayanlar muhtemelen bu işi kendileri yapıyordur zaten diye düşünüyorum. Şimdilik burada son verelim, eklemeleri yapmaya devam ederiz mutlaka.


    Sıcaklık Yorumu : Kısa süreli deneyimime göre işlemciyi stok fan ile kullanmak çok akıl karı bir durum değil gibi görünüyor, bu kadar çekirdekli bir işlemciyi de zaten serin tutmak lazım. İşlemci sorunsuz bench alıyor ama uzun süreli render testinde fazla ısınıyor.


    Sistem Ses Yorumu : Sistem mükemmel sessiz değil arkadaşlar, zaten ben de onu amaçlamadım. Sistemde 6X12cm lik fan bulunuyor ve bu fanlar illaki biraz hava sirkülasyonu sesi çıkarıyor. Ama boştayken yani işlemci fanı hızlı dönmeye başlamadan sistemde beni rahatsız eden bir ses bulunmuyor. Sistem yüke girince stok fan doğal olarak epey sesli çalışıyor.




    Benim için birazcık yorucu bir konu oldu , bu sebeple okuyan yorum yapan herkese teşekkür ederim. Eklemelere devam edeceğim





    Konunun daha fazla kişiye ulaşabilmesi için Öne Çıkar butonunu kullanırsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 10 Kasım 2019; 12:27:49 >







  • Valla bu işten hiç anlamıyorsun yorumlarından çok belli.neymis işlemci stabil demek için tüm test programlarından gecmeliymis.bahsettigin avx kodlu small ftt test hiçbir işlemcinin calismayacagi bir durum. O testle sağlam işlemciyi degrade (yipratmak) edersin ilk aldığındaki core voltaj değerlerinde çalışmaz.millete yanlış bilgi verip ellerindeki cihazları bozdurtma.
    Cinebench vb render, oyun vsvs günlük kullandığın işlerde sıkıntı yaşanıyorsan işlemcin stabildir.net.
  • Ellerinize sağlık. Büyük bir emek vermişsiniz. Bu forumun eskisi gibi böyle konulara ihtiyacı var. Özellikle donanım bölümünün eskisi gibi canlı olmasını temenni ediyorum. Çayımı alıp okumaya başlayacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 9 Kasım 2019; 10:31:59 >
  • Bu arada video çekerken heyecanlandım baya , neden bilmiyorum garip bir hissiyat , alışırsam belki youtuber olurum çok para kazanıp hemen araba alıp arabamı kaplattırırım
  • Eline sağlık ismail baya detaylı bi inceleme olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4x8 ram taktığını görüyorum.bazı testler yapıp daha sonra 2x8 olarak tekrar yapar mısın?fark olduğu hakkında bir başlığım var ama 3000 serisi ile hiç denemedim.
  • @Supervisor_

    Eyvallah teşekkür ederim

    @Wilson Fisk

    4X8 olmasının sebebi o durum aslında , single dual ve ghz farklılıklarıyla ilgili bir çalışma yapacağım inşallah, ram olayından da çok anlamıyorum ama deneye deneye birşeyler yapıp aktarmaya çalışacağım.
  • Hocam donanım konusunda hiçbir fikri oşmayan bir insan olarak, aldığım parçaların montajını YouTube'dan vs. bakarak başarılı gerçekleştirme ihtimalim nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lopster kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi SSD yi ramleri takmayı ben gösteriyorum zaten , sana 10 tane vida sıkmak kabloları yerine takmak kalıyor. Bence %99 yaparsın kesin olarak yani inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lopster

    Hocam donanım konusunda hiçbir fikri oşmayan bir insan olarak, aldığım parçaların montajını YouTube'dan vs. bakarak başarılı gerçekleştirme ihtimalim nedir
    Lahmacunu tavada yakmadan pisirmek kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    İşlemciyi SSD yi ramleri takmayı ben gösteriyorum zaten , sana 10 tane vida sıkmak kabloları yerine takmak kalıyor. Bence %99 yaparsın kesin olarak yani inşallah
    Sağolun hocam, denemekten zarar gelmez sanırım. Elinize sağlık bu arada harika bir rehber olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Lahmacunu tavada yakmadan pisirmek kadar...

    Alıntıları Göster
    Tavada lahmacun yapan mı varmış hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maşallah çok güzel olmus en kısa sürede 3900x in oyun testlerinide merak ediyoruz hele rdr2 call of duty vs de
  • Oyun testleri titan x ile mantıklı olmazdı, bir oyun kartı incelemesinde 3900x i de görmüş olacağız ama 3900x için oyun testine de çok gerek olduğunu sanmıyorum

    Lopster hocam hiç anlamasan bile heyecanlanma gerisinde sıkıntı yok kendin yapabilirsin cpu en hassas onu taktın mı başka bişeyi istesende yanlış takamazsın zorlayamazsın zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya AMD cidden yapmış he adamların stok soğutucusu için bile alınır yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 'Girizgah' kelimesini görünce eski günlerimi hatırladım bir an

    Ellerinize sağlık üstadım, pek güzel bir inceleme olmuş. Kasanızı çok beğendim. Hele ki ledler yeşil ve mor yanarken çok hoş duruyor.

    Sıcaklıklar konusunda benim de kafam biraz karışık. I7-6700 kullanıyordum Noctua NH-L9x65 ile ve sıcaklık nedir bilmezdim açıkcası. 2 gün evvel Ryzen 5 3600'e geçtim ve kutusundan çıkan soğutucuyu kullanıyorum. Oyun esnasında sıcaklıklar 75 dereceden aşağıya inmiyor. Bazen fazla yüklenme esnasında 92 - 93 bile oluyor.

    Bilemedim.. Bu işlemciler 7nm tekniği ile üretilmekte ama neden bu kadar ısınıyorlar ? Sanırım kutudan çıkan default soğutucu iyi değil. AM4 aparatını satın alıp Noctua'yı kullanmaya devam edeceğim bu gidişle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lopster

    Tavada lahmacun yapan mı varmış hocam

    Alıntıları Göster
    Bu ayrintiyi yakalayacak kadar fikkatliysen sistemi toplayabilecegini dusunuyorum.
    İntek gibi soket yuvasini bozma derdinde olmayacak.
    Sabirsiz olmafikca en kompleks sistemi toplamak zor degil.
    Olmafi goruma konu acarsan yardimci olacak cok uye var..
    Burasi dh..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu AMD Ryzen master yazılımını yükledim aida 64 extereem ile deneme yapıyorum tüm çekirdekler %100 load da 4 çekirdek 4600mhz kalanlar 4030mhz görünüyor şuan 10dk dır test açık fan gayet sessiz ve sıcaklık şuan 79 derece.

    Bu Ryzen master otomatik bir voltaj kontrolü vs işe yarıyor mu yahu daha dün bu değerler stabil değildi ve ortalama 82 85 gidip geliyordu fan sesi de epey vardı ben başka birşey mi yaptım diye şüphelendim şuan, ilginç bir şekilde gayet güzel bir sıcaklık değeri var biostan yaptığı. Tek şey ramleri 3600 e çekmek başka ellemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solid State Disk

    'Girizgah' kelimesini görünce eski günlerimi hatırladım bir an

    Ellerinize sağlık üstadım, pek güzel bir inceleme olmuş. Kasanızı çok beğendim. Hele ki ledler yeşil ve mor yanarken çok hoş duruyor.

    Sıcaklıklar konusunda benim de kafam biraz karışık. I7-6700 kullanıyordum Noctua NH-L9x65 ile ve sıcaklık nedir bilmezdim açıkcası. 2 gün evvel Ryzen 5 3600'e geçtim ve kutusundan çıkan soğutucuyu kullanıyorum. Oyun esnasında sıcaklıklar 75 dereceden aşağıya inmiyor. Bazen fazla yüklenme esnasında 92 - 93 bile oluyor.

    Bilemedim.. Bu işlemciler 7nm tekniği ile üretilmekte ama neden bu kadar ısınıyorlar ? Sanırım kutudan çıkan default soğutucu iyi değil. AM4 aparatını satın alıp Noctua'yı kullanmaya devam edeceğim bu gidişle.
    Elle stabil min volyaji yakalarsan epey faydasi olur.
    Voltaj duzenlenmedihi surece 480lik raydadorle bile isinir..
    Arrow montaj olculeride bi miktar sogutma performansina etki edebilir.
    Amd en azinda ryzenle kare veya yakin olculere gecse tahminimce daha basarili olacakti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Kasım 2019; 13:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aida 64 stress testinde FPU yu seçmek sistemi acayip etkiliyor direk 89 dereceye çıkıyor işlemci doğal olarak fan sesi duymak gerekiyor biraz. Eklerim birazdan 10 ar dk lık testleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık bir tek bende mi var öncelik olarak kaliteli çevre birimleri dizip ardından pc almaya çalışmak tabi para kalırsa :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.