Şimdi Ara

cep telefonunun ilk şarjı kaç saat olmalı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
152.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorduğum soru pek anlaşılmadı galiba, şöyle izah edeyim:

    Sorum batarya kendine gelsin diye uzun süreli şarj edilmeli diyen arkadaşlara...

    şimdi elimde E740 var ilk aldığımda uzun süreli şarj yapmadım, 2 günü zor tamamlıyo alalı 1 hafta oldu. Şimdi ben uzun süreli yani 14 saat, bikaç kez şarj yapsam, sanki ilk aldığımda yapmışım gibi aynı sonucu alabilir miyim
  • Ben gece yatarken takıyordum şarja sabaha kadar doluyordu sende öyle yap bence.
  • Samsung e710 kullanıyordum 1 hafta öncesine kadar. telefonu ilk aldığımda da dolana kadar şarj ettim ve hiç bir zaman fazla şarj etmedim. hatta bazen tam boşalmadan şarj ettim, bazen de tam dolmadan şarjdan çıkardım. Bu gibi durumlara rağmen 4 senedir kullanmakta olduğum pil, kapasitesini hep muhafaza etti.

    Gelmek istediğim nokta; pil teknolojisi li-on teknolojisine ulaştıktan sonra söylenen efsaneler geride kalmış demektir. Buna ek olarak li-on pilleri çok fazla şarj etme durumunda pillerin kapasitelerinin düştüğü pil üreten firmalar tarafından söylenmektedir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Luc Skywalker

    quote:

    Orjinalden alıntı: elsen_gasimov

    Li İon pillerde bildiğim kadarıyla uzun süreli şarjların pek bir anlamı yok...



    bildiğin şey doğru olmakla beraber,samsunglar için bir istisna sözkonusu..

    çünkü samsunglar (ben de bir samsung kullanıcısıyım..ve buradan başka forumlarda da gözlemlediğim

    sorunlarda hep bu konu gündemdeydi..) ilk şarjlarda tam performanslarını bulmuyorlar..

    bi kaç tane 12-16 saatlik şarjdan sonra(tel.kapalı bi şekilde..) samsungların pili açılıyor..

    ben de bu pil sorununu bizzat yaşadığım için tecrübeyle sabittir.. ama şimdi iyi çok şükür..
  • merhaba,
    yani özetle cep telefonunuz şarj olduktan sonra daha şarjda bekletmeye gerek yok. çıkarın ve kullanın.
  • arkadaşlar samsung d900i normal şarj süresi kaçtır??
  • Bu durum çalışanların bilgilerini güncellememesinden kaynaklanıyor. Pil tamamen dolduktan sonra telefonla şarj cihazının bağlantısı kesilebilir.
  • benim bildiğim ilk şarj,sadece makineyi aldıktan sonra yapılan şarj değildir.ondan sonra 4-5 kez aynı şekilde şarj edilmelidir.
    benim şimdiye kadar kullandığım cihazlarda şöyle bir metod izlemiştim.
    1.telefon ilk alındığında kapalı halde şarj ediyorum.ama bu denilen gibi 12 saat değil 5-6saat kadar sürüyor.zaten şarj tamamlandığında şarj aletinden pile düşük akım gelir.bu nedenle şarj bittikten sonra makinenein pili artık ısınmaz.
    2.bundan sonra yaptığım şarjlar telefonun pili tamamen bittikten sonra oluyor.Yani pil bitiyor uyarısını alıyorum,ta ki cihaz kapanana dek.ondan sonra şarja takıyorum.Yinede noraml şarj süresinin 1-2 saat üzerinde elektrikte tutuyorum.
    3.bundan sonraki 3 şarjıda yukarıda yazdığım şekilde yapıyorum.

    bu 3 şık sayesinde cihazın pili daha çabuk tam performansa kavuşuyor.
  • Biz millet olarak böyle şehir efsanelerini çok severiz:)

    Bir zamanlar da şu meşhur ''arabanın motorunu açma'' muhabbeti vardı. Hala gidin oto servislerine, size aracın motorunu açmak için ilk başlarda yüksek devirle kulanmanızı tavsiye ederler. Ama fabrikada ve kullanma kılavuzlarında ise nedense motorun sağlığı için aracın ilk 5bin kilometre çok yüksek devirlerde kullanılmaması tavsiye edilir. Dinleyen kim:)

    Kabul etmek isteseniz de istemeseniz de artık şarj cihazları şarj sürelerini sizin isteğinize bırakmıyor. Tam dolum seviyesine geldiği anda şarj işlemini sonlandırıyor. Bu noktadan sonra da şarj tekrar başlamıyor. Sizi buna nasıl ikna edebiliriz bilmiyorum ama, mesela telefon açıkken şarj devam ederken pil işaretinin dolup boşaldığını görürüsünüz. Telefon bunu nereden bilir? Şarj cihazından gelen akımdan. Peki bir süre sonra pil şeklinin hareketi neden biter? Çünkü pil dolmuştur, akım kesilmiştir:) Bu işlerin hiç birinin telefonla ilgisi yoktur, mevzu pille şarj cihazı arasında geçer.

    Eğer bize inanmıyorsanız ve ''gerçekten'' pilinize bir ilk şarj yapmak istiyorsanız en az 8-9 yıllık eski teknoloji bir şarj cihazı bulmak durumundasınız.:)

    Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nincakurba -- 24 Ağustos 2008; 12:59:55 >
  • bence orta yolu bulmalısınız... mesela 6 saat :)
  • bazı arkadaşların yorumu çok komik geldi bana.telefon kapalıyken şarj ederseniz pil dolar ve kendini devre dışı bırakır.bundan sonra şarj etmeninde anlamı olmaz.içinde güvenlik anahtarı var pillerin dolunca anahtar açılır.pil devre dışı kalır.anahtar bozuksa ve şarja devam ederse patlamayla sonuçlanır.patlayan telefonlarda bu yüzdendir sanırım hiç görmedim ama başka açıklaması olamaz.adam yan sanayi bataryayı almıştır telefona takmıştır.şarjdayken konuşuyordur.bu esnadada pil patlamıştır.
    bu dediklerime inanmayan arkadaşlar varsa şarj aletinin ısısından anlaşılır.mesela ilk etapta ısınır daha sonra pil dolunca soğur.buda güç tüketmediğini gösterir.şimdi diyeceksinizki transformatörler boşta çalışınca ısınır. fakat transformatörlü şarj aletleri zaten tarihe karıştı artık elektronik devreli yapılıyor.
    en mantıklısı eğer uzun süre şarj etmek istiyorsanız akşamdan takın şarja telefon açık bir şekilde sabaha kadar şarj edin.telefon pilden güç tüketeceği için zaman zaman pil şarj olur.yani hep şarjı üst seviyede kalır.buda sanırım pil için dedikleri gibiyse yararlı olur.fakat benim şahsi görüşüm pek birşey değişmez.ben önemsemem mesela 2 saat şarj ederim alırım şarjdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin2 -- 14 Eylül 2008; 15:35:42 >
  • Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkmış. Çoğu kişi bir kaynaktan alıntı yapmamış. Alın size samsungun sitesinde yazan bu konu hakkındaki görüş...http://www.samsungmobile.com.tr/supports/faq.do
  • 8-12-16 saat şarj diyen arkadaşlar lütfen biraz araştırında cevap yazın insanları yanlış bilgilendirmeyin.Yeni telefonların tamamında Li İon pil kullanılıyor.Bu pillerin ömürleri üretim tarihinden başlar yani ilk şarj 12 saat sonra tam dolmadan takma v.b hikaye

    Li-on pili istersen hergun 16 saat saat şarja tak istersen 10 dakikada bir tak çıkar birşey farketmez.Üretildiğinden itibaren yılda %20 performans kaybına uğrar Forumda bazı arkadaşlar "telefonu ilk aldığımda şarjı 1 hafta gidiyordu şimdi 6 gün" gibi konulara düzenli şarj etseydin olmazdı gibi cevaplar veriyor.İlgisi yok arkadaşım o telefon bir yıl rafta beklerse zaten %20sini kaybeder.Sende 1 sene kullanırsan bi %20 daha etti %40 nerdeyse yarı yarıya performans kaybı

    vikipediadan li on pil yazarak ufak bir araştırmayla bunu öğrenebilirsiniz.

    Fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olalım insanları yanlış bilgilendirmeyelim


    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 11 Ekim 2009; 14:50:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Samsung e710 kullanıyordum 1 hafta öncesine kadar. telefonu ilk aldığımda da dolana kadar şarj ettim ve hiç bir zaman fazla şarj etmedim. hatta bazen tam boşalmadan şarj ettim, bazen de tam dolmadan şarjdan çıkardım. Bu gibi durumlara rağmen 4 senedir kullanmakta olduğum pil, kapasitesini hep muhafaza etti.

    Gelmek istediğim nokta; pil teknolojisi li-on teknolojisine ulaştıktan sonra söylenen efsaneler geride kalmış demektir. Buna ek olarak li-on pilleri çok fazla şarj etme durumunda pillerin kapasitelerinin düştüğü pil üreten firmalar tarafından söylenmektedir.


    Katılıyorum kill1033 efsane bunlar aşın
    Ama bir yerde yanılıyorsun ;
    Pilin kapasite kaybetmesinin şarja fazla takıp çıkarmayla ilgisi yok.Bunu "işgüzar" telefoncular söylemeye devam ediyor.Adam 2 sene önce çıkan bir telefonu alıyor bütçesi ona yetiyor.O telefon iki sene rafta bekleyince %40 performans kaybına uğruyor siz aldıkdan 1 ay sonra pili az gidiyor diye geri götürdüğünüzde "ilk şarjı kısa yapmısın pil kendine gelmemiş yapabileceğim birşey yok gibi komik bir cevap alıyorsunuz"
    Anlıyacağınız adamın bunu söylemek işine geliyor sizde telefoncu tabi doğru söylüyor diyip geçiyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 11 Ekim 2009; 14:59:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halitahmet

    Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkmış. Çoğu kişi bir kaynaktan alıntı yapmamış. Alın size samsungun sitesinde yazan bu konu hakkındaki görüş...
    http://www.samsungmobile.com.tr/supports/faq.do


    Sanırım samsung bir yerlerde hata yapıyor burasıda samsung'un usa için hazırlanmış sitesi burada ise tam aksini söylüyor 12 saat önerilir diyor
    http://ars.samsung.com/customer/usa/jsp/faqs/faqs_view_us.jsp?AT_ID=130245&PROD_ID=44&PG_ID=-1&PROD_SUB_ID=0

    Bu yazı eski bataryalar için falan demeyin yazının tarihi yukarıda yazıyor ayrıca Li-Ion bataryalar için özel bir işlem gerekiyorsa yazı içeriğinde belirtilmiş fakat genel olarak 12 saat şarj önerilir ilk kullanımda bataryalar.
    (Yazının google translate kullanılarak türkçe çevirisi =http://translate.google.com.tr/translate?u=http://ars.samsung.com/customer/usa/jsp/faqs/faqs_view_us.jsp%3FAT_ID%3D130245%26PROD_ID%3D44%26PG_ID%3D-1%26PROD_SUB_ID%3D0&hl=tr&langpair=auto|tr&tbb=1&ie=UTF-8 )
  • kardeş ilk sarj önemlidir ama pek de farketmiyor bende yeni pil aldım ilk sarj pili sıfırlayıp telefon kapanınca 9 saat sarjda tuttum sonraki üç adımda gene aynı standartı uyguladım şu anda memnunum ama bu değişiklik gösterebilir tabiki kişiden kişiye
  • 14 saat şarjda bıraktım sonraki şarjda ise gece bıraktım sabah şarjdan aldım ve daha sonra istedigim gibi kulanmaya basladım tavsiye edermisin dersen ben için rahat olsun diye yaptım gerisi sizin seciminiz
  • İlk şarjda tel kapalıyken ve tamamen pil bitmişken 14 saat doldurup (teli kurcalamadan), sonraları da bitmeden doldurmazsanız 4 sene yüksek performans gider telefon. Nerden mi biliyorum benim pil hala gayet süper.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkalac -- 28 Temmuz 2010; 17:48:29 >
  • Şarjı Tamamen Bittikten Sonra Kapalı Olarak 12 saat Şarj Edin Diyorlar Ama Ben Telefon Aldım Dün Şarj Falan Etmedim Biterse Ederim. O Sadece Bataryayı Şoklamak. Yeni Arabanın Motorunu Açmak Gbi Bişe Galiba :D:D
  • Hayatımda şimdiye kadar hiç bir zaman li-on pilleri gerektiğinden fazla şarj etmedim ve yine hiç bir pilde 2-3 yıldan önce çürüme, ömür azalması yaşamadım.
    Şoklama olayı tamamen kolpa, bir anlamı yok. Li-polymer piller de çıktı şimdi, onlarda hiç çürüme veya ömür azalması da yok.
  • 3 gün önce telefon aldım öle bişe yapmadım. gerek yok bence.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.