Şimdi Ara

İşletme Okuduktan Sonra Ne Olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
9.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler , ben üniversiteye hazırlanan bir kişi olarak işletme'yi hedefliyorum.İşletme bölümünü bitirdikten sonra hangi işlerde çalışabilirim ?En önemlisi de ben kendi fabrikamı açmak istiyorum.İşletmeci bir insan bunu yapabilir mi ? Ayrıca sermaye işi için ne yapmalıyım ? Malum paraya bakıyor herşey.ÖZellikle işletmeci abilerime soruyorum bu soruyu.



  • Fabrika açmak için paraya ihtiyacın var. Okuman gerekmez, eğer paran varsa yönetici tutarsız. Ama sen kendi fabrikamı kurup kendim yönetcem dersen o zaman okuman gerekir ki bu sanırım işlermedir. Ben de fazla bir şey bilmiyorum çünkü ben de senin gibi össywe hazırlanıyorum ama bence işletme okumak amerikada master yapıp çalışmak. 1 sene erasmus kapsamında bi ülkeye gitmek üni de okurken. Ünivsersitedeykn bol bol sosyal etkinliklere katılmak. Siyasi bi çevre edinmek. Bunları yapman lazım. Bunları yaparsan istersen hukuk oku fark etmez. Mesela philipsin türkiye ceo'su ingiliz edebti ve dili mezunudur. Ama direk ben fabrika açmak istyrm biraz genel bi amaç
  • Hevesini kırmak gibi olmasın ama...

    Neyse boşver.
  • işletmeyi bitirdikten sonra, tüm işletmelerde çalışabilirsin...

    işletme(ci) nedemek? (finansal yönetici) aynı zamanda
    işletmenin elindeki para akışımı kontrol altında tutmak, optimal düzeyde tutmak, yönetmek, ve yatırımlar için gerekli olan bütçeyi iyi ayarlamaktır...
    bu tanım artık teorikte kalmış bir tanımdır
    çünkü şimdi işletmede okuyan veya bitirmiş olanlar iş bulamamaktadır. çoğu geçim derdi için polisliğe yönemişerdir.
    birde insan kaynakları uzmanı olabilirsin.

    tabi elinde paran varsa kendine ait biyer açabilirsen senin için iyi, ama şuanki piyasa için kötü, çünkü ekonomi hareketli gibi görünse de, bir enflasyon var, alım gücü düşük şuan...


    sermaye işi diyorsunda ne diyorsun?
    yani şimdi işletme açmak için elindeki tüm parayı peşin yatırırsan, duruma bağlı iflasda edersin karda edersin
    ancak fabrika v.s. açmak için uzun vadeli banka kredisi alarak(5 yıl), işletmeni açarsın az buçuk döndürmeye başlarsın, kar'a geçebildiğin zaman iyi ama bu kar'a geçiş noktan çok uzarsa, o zaman cepten yemeye başlarsın yavaş yavaş iflas bayarağını çekersin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 12 Mayıs 2007; 20:25:06 >




  • 1996'da istanbul işletmeye girdim..

    2004'de okuldan atıldım.. yani bitirmedim

    buna en çok ailem üzüldü..

    ama ben hiç pişman değilim..

    bütün arkadaşlarım 2000'de mezun oldu ve hemen hiçbiri çok iyi yerlere hala gelmiş değil..

    işletme okumak tek başına hiçbir şey ifade etmiyor..

    mezun olduktan sonra mutlaka belli bir konu üzerine uzmanlaşmalı ve master yapmalısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4l3l -- 12 Mayıs 2007; 20:25:51 >
  • evet arkadaşa katlıyorum işletmede okumakta yetmiyor arıtk maalesef birde master yapman lazım. (yurt dışı tercih sebebidir.)

    4 sene okuyorsun hergün okula gidip geliyorsun (hocaların kazık sorularıını eksizkisiz bir sayfa dolusu yazıyorsun).
    birgün eline bir kağıt parçası tutuşturuyorlar. artık sen meeezuunsun diyorlar. akşam eve gidiyorsun. ve gittiğinle kalıyorsun. artık sen bir ev oğlanısın.. işletme mevzunu olsan ne yazar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 12 Mayıs 2007; 20:35:07 >
  • iyi bir işletme eğitimi alarak, finans, pazarlama, insan kaynakları ya da yönetim bilişim sistemleri alanında iş yaşamına atılabilirsin. özellikle son yazdığım yönetim bilişim sistemlerinde uzmanlık ek bir lisansüstü eğitimi almanı gerektirebilir. işletme eğitimi, yutunca insanı köşeyi döndürecek bir hap olarak görülmemelidir.başarıyı yakalamada, insanın kişilik özellikleri, istikrarlı çalışabilme arzusu ve girişimci ruha sahip olması en az alınan eğitim kadar önemlidir.
  • Bİlgilendirdiğiniz için sağolun.
  • ben de odtü işletme düşünüyordum ama biraz moralimi bozdu yanıtlar. Durum böyle demek. Belki odtü gibi bir üniversiteyi bitirmemin artısı olur ha ne dersiniz. yoksa pek farketmezmiki.
  • işletme ilginç bir bölüm... okuyan arkadaslarım var,sanki bir belirsizlik hakim gibi... insan nasıl bir alana yöneleceğini kestiremiyor,belli bir hakimiyet ya da uzmanlık alanı yok gibi...

    bence işletme yüksek lisans seviyesinde düşünülmesi gereken bir dal...

    mesela bir mühendislik okuyup peşinden işletme de yuksek lisans yaparsanız,daha da faydası olacaktır...

    şahsi kanaatim bu yönde,şu an inşaat muhendisliği okuyorum şartlar uygun olursa işletmede yuksek lisans yapmayı düşünüyorum.
  • İyi bir üniversite olursa işletme iyi tabiki.Hemen kaparlar seni.Fakat normal olarak okudun mu ortada işletme mezunu kaynıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trbugrapc

    İyi bir üniversite olursa işletme iyi tabiki.Hemen kaparlar seni.Fakat normal olarak okudun mu ortada işletme mezunu kaynıyor


    açıköğretim var mesela en azından. hepsi işletme okuyor. onlarda aynı diplomayı alıyor bildigim kdarıyla. bir de bütün üniversitelerde işletme bölümü oluyor. bu yüzden ortalık işletme mezunu kaynıyor gerçekten.

    ama ben öss de iddalı oldugum için odtüyü düşünüyorum. kazanması bitirmeesi zor bir okul. umarım olur bi farkı. yoksa mühendislik mi okusam diyorum bilgisayar vs. onlarıda kazanabilirim
  • kısa ve neti olarak Türkiye'nin gerçeklerini söyliyim...

    Türkiye'de sırasıyla...

    ODTÜ, BİLKENT, BOĞAZİÇİ, İ.T.Ü, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, HACETTEPE, MARMARA ÜNİ., İSTANBUL ÜNİ., hariç hangi okuldan mezun olursan ol adam akıllı iş bulamazsın arkadaşım.. bide özellerde KOÇ VE SABANCI hariç..

    onun haricindeki üniversitelerden mühendis bile olsan adam yerine konmazsın. küçük ölçekli işletmelerde çalışabilirsin ancak. Yurtdışı eğitimi de ülkemizde çok büyütülüyor. Ama bu göreceli bir kavram çünkü orada yapılan masterların ne şekilde yapıldığını artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece 100 sayfa ingilizce tez hazırlamakla yurtdışında yüksek yapanların hiçbirşey öğrenmediğine çok şahit oldum. Boşyere yurtdışı kasmayın.

    benim sana tavsiyem şu olur...

    madem sözelcisin, şu an aklın varsa hukuk yaz. Türkiye bir hukuk devleti olduğu sürece kendi işine sahip olmuş olursun..




  • Eğer sayısalcıysan İşletme yerine Endüstri Mühendisliği okumak daha iyi olur.
  • işletmeyi secme kardeş...ben marmara universıtesındeyım yanı gelıpte okumaya gerek yokmuş ınan kı hayal kırıklıgına ugradım ...eger rahat okumak okula gelmeden gecmek bıse ogrenmeden mezun olcaksan bıse dıyemem ama hakkıyla okumak , işini elıne alcaksan kendıne yazık etme sansını iyi degerlendır işletmeyi seçme benden demesı
  • ben bu aralar ucak govde motor - (bakim ve elektrik bolumu var) bolumlerini takip ediyorum varmi bilgisi olan yada okuyan ?
  • İstanbul veya ankarada ingilizce olarak okumayacaksan tavsiye etmem .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RunAwA

    ben bu aralar ucak govde motor - (bakim ve elektrik bolumu var) bolumlerini takip ediyorum varmi bilgisi olan yada okuyan ?


    Bende merak ediyorum bu bölümü.Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    Eşit ağırlıkçıyım.İşletme olmazsa Uluslararası İlişkiler yazacağım.Uluslararası İlişkiler nasıl bir bölümdür? Anlatabilir misiniz ?
  • iş muhakak bulursun fakat okudğun ve çalıştığının hakkını alamazsın. 900 ytl maaş alıyorsun aylık mesela
    evlisin, evinde kira kiraya 500 ytl versen. elinde para kalmıyor.
    kendi evin olursa biraz daha iyi o zaman doğalgaz parası v.s. sadece yeme içme olunca ayı denk çıkartırsın.

    bu bütün söylediklerim hep başka arkadaşlarımın yaşadıkları....
    ama benim umudum var yani bu iş birazda prezentable görünüm ve biraz daha iyi bilmekten kaynaklanıyor...

    birde şu var ki işletmede çaışanlar lise mevzunu ve artık yaşlanmış kişiler bunlar artık emekli olsalar. ozaman piyasa çok daha kaliteli elemanlarla çalışacak ve ekonomi iyiye gidecektir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bindalmg


    quote:

    Orjinalden alıntı: RunAwA

    ben bu aralar ucak govde motor - (bakim ve elektrik bolumu var) bolumlerini takip ediyorum varmi bilgisi olan yada okuyan ?


    Bende merak ediyorum bu bölümü.Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    Eşit ağırlıkçıyım.İşletme olmazsa Uluslararası İlişkiler yazacağım.Uluslararası İlişkiler nasıl bir bölümdür? Anlatabilir misiniz ?


    yanliz bu bolum sayisal 1 ile aliyor ortalama puanida 330 370 arasi

    suan için 10 puan eksigim var ama hallederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.