Şimdi Ara

KEREVİZ...ama bu farklı amaçla yazıldı..hehehe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk, kerevizin, besleyici özelliğinin yanı sıra sağlık açısından bir çok yararı bulunduğunu söyledi.

    ANKARA (İHA) - Akdeniz mutfağının değişmez ismi kerevizin, içeriğindeki maddeler sayesinde insanları sinirlilik halinden uzaklaştırdığı belirtildi.Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen ve bir çok masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan cinnet geçirme olaylarının son günlerde giderek artması, uzmanları, insanların öfkelerine nasıl hakim olabileceklerini tespit etmeye yönelik yeni arayışlara itti.

    Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk, kerevizin, besleyici özelliğinin yanı sıra sağlık açısından bir çok yararı bulunduğunu bildirdi. Yaprak ve kök kerevizi olarak iki çeşide sahip olan kerevizin, deniz havası alan rutubetli yerlerde yetiştiğine ve soğuk havada kolayca don tuttuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Türk, lezzeti ve besin değerinde kayıp meydana gelmemesi için kereviz alırken don yememiş olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kerevizin içeriğindeki ''sedanonik anhidrit'', ''sedanolin'', ''limonen'', ''palmitik asid'' ve ''gayakol'' gibi maddeler sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Türk, B vitamini, demir ve kireç içeren kerevizin, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderdiğini ifade etti. İdrar söktürücü özelliğe de sahip bulunan kerevizin, böbrek taşı ve kumların düşürülmesine yardımcı olduğunu anlatan Prof. Dr. Türk, kerevizin şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geldiğini kaydetti.







  • nakka hadi biz normal hayattan iyice koptuk da.... sen hiç uyumaz mısın arkadaş ¿
  • Ben de Ziraatçiyim ama ben olsam kerevize dokunmam bile.. (sadece sevmediğimden :))
  • YA KEREVİZ İN VİAGRA ETKİSİNİ SÖYLEMEYE GEREK YOK....
  • yiyelim o zamannn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.