Şimdi Ara

Athlon 64' e yeni çipset Sis' ten - Sis FX755

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 sene önce 755 isimli kuzey köprüsü ile Ahlon64 pazarına el atan Sis, bu çipsetle çok beğeni toplamış ve mühendislik örneği anakartı ile bile bir çok sitede stabilite ve sorunsuzluğu sayesinde editörün seçimi ödülünü almıştı. nVidia' nın çipsetlerine göre oldukça uygun fiyatlı olan çipset bir çok kişi tarafından bütün markalar tarafından anakart olarak üretilir diye tahmin edildi ama beklenen olmadı. Sadece Foxconn ve ECS sis755 çipsetli anakartları üretti. Bu çipsetin üzerinden yaklaşık olarak bir yıl kadar zaman geçti ve Sis bu sefer 755FX ile karşımızda.

    Adından da anlaşılabileceği gibi 755' ten çok farklı olmayan FX755, Socket 939, dual-channel hafıza ve 1000 HyperTransport gibi yeni özelliklere sahip. FX755' in çok farkı yok dedik zira güney köprüsü 755 ile aynı (964). Yeni çipsetin en büyük özelliği Sis' in artık klasikleşen ucuz çipset olması. Şimdiye kadar hep ucuza yüksek performans iddası ile ürünlerini sunan Sis, genelde rakiplerinden bir miktar geride olurdu. Ama bu sefer durum biraz daha faklı gibi. Via K8T ve nVidia nForce3 e karşı teste sokulan Winfast' in anakartı çok tatminkar sonuçlar vermiş. Oyun performansında diğer nForce3, K8T ve referans nForce4 ' ten farklı sonuçlar vermeyen Sis FX755, profesyonel istasyon testlerinin uygulandığı bir test paketi olan SPECViewperf' in sonuçlarında genelde ilk sıraları almış.

      

    Daha fazla test görmek için resimlerin üstünde fare ile bekleyin

    Overlcock denemelerinde, Winfast 755FXK8AA' nin 233 FSB ve düşük voltaj sınırına rağmen sistem 233 FSB' de sorunsuzca çalışmış. Overclock' a daha yatkın ve bu yönde özellikleri geliştirilmiş bir anakart ile bu yeni çipsetin sınırları zorlanabilir. Ama stok hızları ile Athlon64 sistemleri için kesinlikle rakipleriyle aynı düzeyde bir kart. Eskiden giriş seviyesi, ufak performans kaybının önemli olmadığı sistemlerde tercih edilen Sis' i bu şekilde görmek oldukça sevindirici. Çıkacak olan FX756 için çok güzel bir taban oluşuracak olan bu çipset Ati çipsetler ile beraber artık Athlon64 için 4 farklı seçeneğimiz olduğunun habercisi.

  • AnandTech

  • Sayfanın Linki : http://www.sis.com/products/chipsets/oa/athlon64/755fx.htm








  • bundan önceki anakartım sis 650 cipsetli idi hiç bi sorun yaşamadım bu yüzden sempatim var sis e inşallah başarılı olurlar artık performans olarak diğer cipsetlerden geri kalmaması hatta önde olması sevindirici ucuz ve kaliteli bi cipset olarak diğer ürünlerin fiyatlarınıda aşağı çekebilir...
  • helal olsun adamlara .onca zorluğa rağmen yılmamışlar ve iyi bir iş çıkarmışlar.fiyatı uygun olursa piyasadan iyi bir pasta alabilirler.
  • Fiyati değilde o/c performansi iyi olsun :D Nvidia yi bile geride bırakırlar millet o/c performansina çok bakıyo bide fiyat iyi olunca herkez bu ankarta yönelir.
  • sis e karşı her zaman bi sempatim var ama nedense hiç kullanmadım
  • bence bekle ve gör taktiği uygulanmalı

    ucuz etin yahnisi pek olurr.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.