Şimdi Ara

Hız Canavarı Taşınabilir Disk: LaCie d2 Sata Drive

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Serial ata üzerinden çalışan,10bin devir/dakika hıza ulaşabilen,yüksek depolama alanı sunan, üstüne işletim sistemi bile kurabileceğiniz taşınabilir bir disk için ne düşünürdünüz? Üstelik alternatiflerine ve özelliklerine göre hiç de pahalı olmayan bir disk ise bu. İşte LaCie d2 Sata tüm bu özelliklere sahip bir ürün. Hız-sığa-taşınabilirlik-uygun fiyat dörtlüsünün tek ürün altında toplanması ile LaCie d2 diskler rakiplerinin önüne kolayca geçebilecek düzeyde.

    Arabirimi ve teknolojisi sayesinde ürünü istediğiniz kombinasyonda yada işte kullanabilirsiniz. Birkaç örnek vermek gerekirse, bu harici diskten iki tane alırsanız ve raid 0'a ayarlarsanız dünyanın tartışmasız en hızlı harici disk transferini yapmış olursunuz. Raid 1 ile de sisteminizdeki ana sabit diskin 1-e-1 kopyasını alıp istediğiniz gibi yanınızda dolaştırıp herhangi bir sorunda yedeği geri alabilirsiniz. Belli bilgisayarlara ürünün kartından takıp o bilgisayarlar arasında bilgi taşıma işlemini hız canavarı bir diskte yapabilir yada bilgisayarınızın ana diski olarak kullanıp dilediğiniz zaman söküp yabancıların, hackerların, hırsızların ulaşmasını kolayca engelleyebilirsiniz. Biraz daha düşünce yapılabilenlerin bunlarla da sınırlı olmadığı, daha farklı ve yaratıcı fikirlerde de kullanılabildiği farkediliyor ...

    Hoş bir tasarıma sahip olan ürün, aliminyum yapısı sayesinde içindeki disklerin açığa çıkardığı ısıyı rahatlıkla dışarı verip serin ve sorunsuz bir çalışma sağlıyor. Bu üründe kullanılan büyük kapasiteli ve 10000 rpm'e kadar ulaşan hızlara sahip diskler için serin bir çalışma ortamı çok önemli zira bu ürüne sahip olan bir kişinin isteyeceği en son şey disklerin sıcaktan bozulup içindeki bilgilerin erişilemez duruma gelmesidir.

     

    • 2 adet 1.5 Gpbs sata kanalı
    • Pci 32 bit/66 MHz; Pci 2.3 uyumlu arayüz
    • Sata 2 NCQ desteği
    • Mac OS X ve RAID 0/1 desteği
    • Windows 2000, XP, NT4 ve server 2003 için sata sürücüleri

    (sisteme hayat veren kart)

    Ürünün kullanıldığı platformla tek bağlantısı olan bu kart, aygıtın aygıtın bilgi alış-verişini ve gerekli olan gücü sağlıyor. Özellikle güç için böyle bir çözüm kullanılması akıllıca böylece ek bir adaptör vs taşımak gerekmiyor ... Kartın özelliklerine bakınca, üstündeki güç bağlantıları dışında geliştirilmiş bir pci sata kontrolcüsü olduğu hemen dikkat çekiyor. NCQ gibi henüz pek yaygınlaşmamış yeni teknolojilerin bulunması hoş fakat ürünlerin NCQ desteği olup olmadığı belirtilmemiş ...

    LaCie d2'nin şu anda 4 farklı modeli bulunuyor. Tamamen aynı yapıya ve çalışma mantığına sahip ürünlerin tek farkları kapasiteleri ve performansları. Ürünlerin genel özellikleri ise şöyle:

    Kapasite
    74 Gb
    160 Gb
    250 Gb
    400 Gb
    Arabirim
    SATA : 150MB/s (1.5 Gbits/s)
    Dönüş hızı
    10,000 RPM
    7200 RPM
    7200 RPM
    7200 RPM
    En yüksek transfer hızı
    85Mb/s
    57Mb/s
    57Mb/s
    57Mb/s
    Ortalama erişim zamanı (yazma)
    6ms
    11ms
    11ms
    11ms
    Tampon Bellek
    8mb
    8mb
    16mb
    8mb
    Ölçüler/Ağırlık
    160(u) x 173(y) x 44(g) mm /1500gr
    Fiyat
    440$
    280$
    350$
    565$

    Fiyatına bakıldığında 74gblık modelin çok anlamsız bir fiyat/depolama oranı sunduğu görülüyor. Bunun dışında diğer ürünler rakiplerine göre çok daha üstün performansı ve nispeten alınabilir fiyatları ile yanında büyük boyutlarda bilgi taşıyan kişiler için en mantıklı çözüm ... Ürünlerin kendi firması tarafından dünyanın heryerine gönderilmesi sayesinde ürünü bulamama gibi bir şansınız yok. Tabi ülkemizde gümrükte takılıp size sorun yaşatma şansı çok fazla olsada rakipsiz özellikleriyle alınmaya değer bir ürün ...


    Sayfanın Linki : http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10029




  • Taşınabilir disklerin avantajı sistemler arası veriyi pratik bir şekilde taşımasıdır. Ama bu kartın yanında bulunan PCI kart bunu ne kadar pratik yapıyor tartışılır.
  • Çok güzel bir cihaz fakat ev kullanıcılarından çok iş yerlerinde yedekleme vs işler için kullanılabilir. Aslında evinde internetten sürekli bilgi indiren yada önemli çalışmalar yapan kişiler içinde ideal. Taşınabilirlik konusunda USB arabirimini kullanan harici disklerle yarışamaz tabiki.
  • Bu Hdd in Sata kartında NCQ desteği varmış Ben bu Ncq destekli Sata kartları nereden bulurum acaba fiyat uygunmudur???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.