Şimdi Ara

BAD SECTOR!!!!!! YARDIM PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hardiskimi elimden düşürdükten sonra kasaya taktığımda biosta SMART PERDİCTED ON YOUR PRİMARY MASTER to continue pressF1 uyarısını aldım harddisk 3 bölüm halinde hepsini fat 32 ye çevirdim ve balangıç disketiyle scandisk yaptığımda e sürücümde çok fazla bad sector olduğunu gördüm 3 saat boyunca temizlemeye çalıştım ama bitmedi malum scandisk herseferinde sorun giderme onayı stiyor devamlı başında durup enter a basmak lazım bu işi otomatik olarak yapan bi program bulunurmu ve bütün bad leri bulsak bu uyarı kesilirmi (bu arada xp ile bozuk kesimleri bul ve otomatik olarak bul dedim ama olmadı)



  • zero film belki işine yarayabilir. ama manyetik olan bad sektörler için geçerlidir. fiziksel bad sektöerler için işe yaraycağını zannetmiyorum. hdd nin markasına göre kendi sitesinden bulman gerekiyor. lowlecel format yapıp zero film atabilirsin. eğer ba sektörlerden kurtulamazsan ki fiziksel ise kurtulamazsın fidsk ile bad sekötlü olan kısımlar kullanım dışı bırakmanı tavsiye ederim..
  • Öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla düşmeden dolayı okuyucu yazıcı kafa plakaya gelmiş ve BAD sector oluşmuş. temennim bad sectorun büyümemesi. Eğer yayılmaya devam ediyorsa kurtarabildiğin kadar veriyi kurtarıp yeni bir disk alman.
  • HADİ BEYLER BAŞKA ÇÖZÜM YOKMU YAW
  • !!!!!!!!!!!
  • en iyi çözüm hardiskin garantili ise bide hardiskin üstünde düştüğüne dair bir iz belirti yoksa gönder garantiye suya sabuna dokunmadan ok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MAGICIAN

    HADİ BEYLER BAŞKA ÇÖZÜM YOKMU YAW


    dostum başka ne çözüm bekliyorsun anlamadım doğrusu.. sorun belli sonuç belli. bende açıklama yaptım bezginde güzel bir çaıklama yapmış.
    msduzen dostumun dediği olayı yerler mi yada bunu yapmak doğru mu bilemiyorum. sonuçta fiziksel bir zarar varsa scandisk ile bunun hani bölgede olduğunu tespit et uygun bir alanda ise fdsik ile o alanı kullanım dışı bırak. düşürme sonucu olduğu için o manyetik değil fiziklseldir.

    %90 işii bitmiştir o hdd nin.
  • JAMES KARDEŞİM BADLAR ÇOK DÜZENSİZ OLUŞMUŞ E SURUCUM 17 GB BU 17 GB IN İÇİNE DAĞILMIŞ BUDURUMDA NASIL FDİSK YAPAYIM EN AZ 10 GB KESMEM LAZIM BENİM İSTEDİGİM BU BADLARI ONAY GEREKTİRMEDEN OTOMATİK BELİRLEYEN VE İMLEYEN BİR PROGRAM VARMI YOKMU VARSA YAPTIIKTAN SONRA BU SMART UYARISI KESİLİRMİ ( SU ANDA DİSKİN DİĞER BÖLÜMLERİ GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR HİÇ BİR PROBLEM YOK)
  • genede elden çıkartmaya bak her zaman bir risk altında olursun. Senin için çok önemli bir dosya ödev, rapor'un bulunduğu kısımda bozuk kesim oluşur uğraşırsın HDD'nin parası bile gözünde olmaz. Birde o bilgiler çok çok çok önemliyse 6 milyarda para ödersin veriyi kurtarmk için. Geceleri rahat uyuyamazsın. Her oturumu kapatışında bir daha acaba açılırmı diye için içini yer. Ama genede sen bilirsin. Bence garantilidir kurtulmaya bak.
  • düşürme izi yoksa ve bad sector oluşmuşsa garantiye alıyorlar mı?Hdd nin kafsının sağlam oldugunu anlayacaklar elbet..
  • senin hdd te fiziksel bir arzıza oluşmuştur onu düzeltecek program yok malesef
  • SENDEKİ "BAD SECTOR" lerin FİZİKSEL OLDUGUNU SÖYLEMEME GEREK YOK SANIRIM...


    BEN BUNU YERİNE SANA, FİZİKSEL BAD SEKTOR DEN KURTULMANIN TEK YOLUNUN YENI DISK ALMAK OLDUGUNU SOYLEYECEM...

    GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MAGICIAN

    JAMES KARDEŞİM BADLAR ÇOK DÜZENSİZ OLUŞMUŞ E SURUCUM 17 GB BU 17 GB IN İÇİNE DAĞILMIŞ BUDURUMDA NASIL FDİSK YAPAYIM EN AZ 10 GB KESMEM LAZIM BENİM İSTEDİGİM BU BADLARI ONAY GEREKTİRMEDEN OTOMATİK BELİRLEYEN VE İMLEYEN BİR PROGRAM VARMI YOKMU VARSA YAPTIIKTAN SONRA BU SMART UYARISI KESİLİRMİ ( SU ANDA DİSKİN DİĞER BÖLÜMLERİ GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR HİÇ BİR PROBLEM YOK)


    dostum scandisk yaparak işaretlersin. belki o durumda hdd yi kullanabilirsin bile ama ne kadar sağlıklı olur bilemzsin. eğer o şekilde kullanacam diyorsa sık sık yedeklerini al. önemli dosya bulundurma. hdd giderse zor durumda kalma diye...

    scandisk bad sektörleri işaretlers uyarı vereceğini zannetmiyorum. sen dostan scandisk at ona. ama dediğim gibi artık o diskten hayır gelmez dostm..
  • bad ler sadece diskin 3.kısmında ise O KISMI FORMATLAMADAN bırakır DİĞER İKİSİ İLE İDARE EDERSİN...

    ama 300metre yukarda ip üstünde HORON TEPMEK kadar tehlikeli olucak ona göre....

    JAMES in de dediği gibi,yedek filan bırakma diskte...
  • arkadasım darbeden dolayı olusan fızıkı bad lerde duzeltme sansın yok..eger dosyalardan dolayı olsaydı low level format la bad yokmus gıbı gozukuyo.ama bunu cozumu yok.ya bole kullancan.yada kakalıcan garantıye marantıye artık nası ıstersen..ama bunun kurtarma yolu yok
  • normal nedenlerden dolayı oluşan bir bad sector olsaydı kurtarma şansın vardı ama, böyle düşürüp zedelenmeler tehlikeli oluyor.
    Bence de en mantıklı çözüm kurtarabildiklerini kurtarıp yeni bir HDD alman..
  • james bu zero film için bir link verebilirmisin? bir denemek isityorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.