Şimdi Ara

dialer dosyaları kapalı bilgisayarı açar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sabah bilgisayarı açmadan önce modemi çalıştırdım. 5 dakika kadar sonra bilg. kendiliğinden açıldı. kapattım 5 dakika sonra tekrar aynı şeyler oldu. O arada gelen bir telefona cevap verirken arka plandan çevirme sesleri duydum. Bilg. kapattım fakat arama işlemleri devam ediyordu. Modemin firewall'unu etkinleştirene kadar devam etti.
    Neden olduğunu anlayabilen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum..



  • birader aynı şey benimde başıma geldi telefon çalınca bilgisayar otomatik açılıyordu ve dialer direk internete bağlanıp uluslar arası aramalar yapıyordu .tabi ekran kapalı fakat kasa çalışınca farkında olmadan internete uluslar arası tarifeden bağlanmış oluyordum(o zamanlar 56k le bağlanıyordum).bunu farketmem bir kaç gün sürdü ve bu süre içinde birhayli yüksek telefon faturası ödemek zorunda kaldım.otomatik açılmayı bilgisayar başlarken siyah ekran geldiğinde del tuşuna basarak karşına çıkan yerlerden birinde ayarlayarak engellleye biliyorsun.tam olarak hangi ayardan olduğunu bilmiyorum.sen en kısa zamanda o dialeri yok et otomatik bir sürü sayfa açar bilgisayar çalışır çalışmaz .formatla sil başka türlü gitmez .eğer format hemen atmıyacaksan telefon kablosunu bilgisayarından çıkar.Yoksa her telefon çaldığında bilgisayar otomatik açılıp dialer hemen internete bağlanmaya çalışır.
  • onu dialer la alakası yok arkadaşlar bios tan modem line kısmını disable yaptığınız zaman bu problemi çözersiniz
  • Bazı harici modemler biostan ayarlayınca telefon calinca pc yi acabiliyor
    ben bunu Diamond un harici modeminde yaşamıstım. BIOS Ayarını biryerden okumustum sonra unuttum hatrımda yok.
  • hım ozmen ramazanın yazdığını okumadım konuyu biraz açayım..öncelikle dialer la windowsla akitf hale gelen programcıklardır..bunlar başka şekilde çalışmazlar veya aktif hale geçmezler telfon çaldıığında bilgisayar açılma konusu ise yeni bios'larda uzaktan bilgisayarı kontorl edebilmek için böyle bir kolaylık sunmuşlar .faka bunu pasif konumada getirebilirsin.. şöyle diim Tama olarak hatırlamıorm ama biosun için girdiğine Power With modem line die veya buna bener bi seçenek olucak onu disable konumuna getirirsen problemin ortadan kalkar..bu demek değildirki dialerlardan kurtulacaksın sadece telefon çaldıığında bilgisayarın açılmayacak ...bu arada kendi yararın için ya dialer lardan bir an önce kurutl ya da telefonunu uluslararası görüşmelere kapat..
  • BIOS'da wake on modem seçeneği vardır onu kapat. Birisi dışardan evi aradığı zaman bilgisayar kendi kendine açılır. Garanti olması için modem den telefon kablosunu çek şöyle 1 metre uzakta olsun modem den. yok sa bunlarda insaf yok hemen arar afrikayı americayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.