Şimdi Ara

İsyanım var Ülean ! ADSl 256k değil bu 190 k hakkımızı versinler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu kadar büyük rkamlarla yorma kafanı yazıktır hesap makinesi al eline bak o kadar döktürmüşsün sonucunda da yazmışın yanlış çıkmış :)türktelekomun net bağlantısı sağlam değildir ver her yeni üye bu sisteme katıldıkça bu sistem daha da yavaşlicak bu benim şahsi kanaatim ben mennun değilim senin açıklamalarında beni bağlamaz bana 32 gelen 25 çıkıyo hattaha daha bile altı , arkadaş herkes her şeyin en ince detayını bilmek zorun da da değildir ayrıca eğer ben 256 anlaşması yaptıysam 256 isterim yok işte ordan geldi şöle kesildi orda buna girdi ben 256 nın maksimum bant genişiliğini değil 256kbt hız istiyorum hani reklamını yapıyolar ya 256 kb hız keyfi işte onuu ben bilinçsiz kullanıcıyım işte ben araştırmıyorum ben anlamıyorum sadece parasını veriyorum . keşke kablo net alsaydım temiz 30 geliyo 256 hayret bişi yaa .
  • arklar ben santrala 250m uzaklıktayım netteki speed test te 236kbps hızım gozukuyo simdiye kadarki sordugum arklar arasında enhızlısıyım dogal olarak da 256 kbps baglantının teorik download sınırı olan 32kb/sn ye en yakınım, benim hız yurtici download larda 27-30 kb/sn olarak degisiyor...bu demek oluyo ki telecom un hakkını yemiyelim biraz kendi hattımızın temiz olmasına santrala yakınlığa gore olayı degerlendirelim,,,,:!!!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eraan

    bi daha olmasın


    undsoul:
    iyi günler p2p programlar bağlantımı firewalled olarak görüyorlar bir kısmına bu yüzden bağlanamıyorum bağlandıklarım da yavaş çalışıyor, firewallum açık da değil, port forwarding denedim, dmz i enable etmeyi denedim lakin bir işe yaramadı acaba sizden mi kaynaklanıyor?
    - link ışığı yanıyo mu?
    - hanımefendi internete bağlıyım zaten
    - kabloları kontrol ettiniz mi
    - fesupannalah
    diyaloguna neden olan bir telekom once kendi çalışnlarını bilgilendirmelidir bu konuda.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_sepulchre

    Saçmalamayın arkadaslar.İnsan biraz arastırır ogrenir neyin ne oldugunu daha sonra isyan eder.Yaptıgınızın yuzsuzlukten baska, bilgisizlikten baska tanımı yok.
    Sistemde uretilen bir ip bilgisi modemden çıkana kadar birçok header ilavesine ugrar.Ornekle acıklamak gerekirse bir PPPoE baglantısında, bir Web sayfasını acıyorsunuz.Bir Tcp paketi uretilecek, o bir ip paketine donusturulecek, PPPoE client PpoE header ı ekleyecek.PPP olarak cıkarken bir header daha, sonunda baska bir header ile ethernet paketine donusturulecek.Bir ethernet paketi en fazla 1518 byte'tir.Bu paketin 66 byte i header ile kaybolmaktadır.Adsl modemin Wide Area ile haberlesmesi ATM protokolü ile olur.Bir ATM paketi ise 53 byte'tır.Bununda 5byte i header dir.
    Bir 256Kps bağlantının erisebilecegi maksimum bant genisligi;
    İletişim Hızı =Hız*1452/1518*48/53
    (((256 000 x 1 452) / 1 518) x 48) / 53 = 221 768.663 dır.
    Bu da 21,65Kbs'ye esittir.








  • quote:

    Orjinalden alıntı: undsoul

    sen şu 27 28 olayını açıklasan mederebaz çok merak ettim hakkat nasıl 27-28 limit oluyo bence 25-26k 190 195 k lık bi bağlantıya tekabül .


    27KB içinhttp://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=403&page=3
  • http://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=9038 bu aylar önce hepimiz yakından tanıdğı bir sitedeki yazı bu yazının bağlantı hızıyla alakası yoktur ama türkün türke propagandası burda yazar okuyun derim . Benim inancım yoktur telekoma ilk aldığımda araığımda nick imi hayatımda duymadığım kadar komik söyleyen adamlara link ışığın yanıyosa sorun yok diyenlere ben anlama ben ilk aldığımda tabiki konu hakkında hiçbir şey bilmiyodum halada öğrenememişimdir öğrenilicek şeyler sonu yoktur ama bilseydim kablo modem alır tam olarak 256kb hızını yaşardım bu kadar yatırım yaptım içinden çıkılmaz noktalara gelinebiliyor . ama diyorum eğer reklamda ki gibi 256 kb keyfiyse bana kesintileriyle 256 versinler ben anlaışlı olmak zorunda değilim ilk ay fatura yolluyolar alıyoruz hesap makinesini 49 mil. çıkartıcaz içinden yok 15 günlüktemi var şurdan burda faturayı anlamaya çalışıyoruz ben bu ülkede yapılacak en iyi şeyin şikayet etmek üzerine gitmek olduğunu düşünüyorum !




  • kardes anma sinir yapmissin ya. hayat boyu 32 le download etmissin sankide 3 5 kb icin bu kadar sinir yapiosun. azcik sukredelim lutfen. cok degil 2 3 sene oncesine kadar 6 kb la download gordugumuzde bayram ediyoduk. hizlar giderek artacak turkiyede internet gelisim icinde. yapmayin allahaskina insaf ya. sana 2 mbitte baglasalar gene laf ediceksin
    quote:

    Orjinalden alıntı: undsoul

    bu kadar büyük rkamlarla yorma kafanı yazıktır hesap makinesi al eline bak o kadar döktürmüşsün sonucunda da yazmışın yanlış çıkmış :)türktelekomun net bağlantısı sağlam değildir ver her yeni üye bu sisteme katıldıkça bu sistem daha da yavaşlicak bu benim şahsi kanaatim ben mennun değilim senin açıklamalarında beni bağlamaz bana 32 gelen 25 çıkıyo hattaha daha bile altı , arkadaş herkes her şeyin en ince detayını bilmek zorun da da değildir ayrıca eğer ben 256 anlaşması yaptıysam 256 isterim yok işte ordan geldi şöle kesildi orda buna girdi ben 256 nın maksimum bant genişiliğini değil 256kbt hız istiyorum hani reklamını yapıyolar ya 256 kb hız keyfi işte onuu ben bilinçsiz kullanıcıyım işte ben araştırmıyorum ben anlamıyorum sadece parasını veriyorum . keşke kablo net alsaydım temiz 30 geliyo 256 hayret bişi yaa .




  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_sepulchre

    quote:

    Orjinalden alıntı: eraan

    bi daha olmasın


    undsoul:
    iyi günler p2p programlar bağlantımı firewalled olarak görüyorlar bir kısmına bu yüzden bağlanamıyorum bağlandıklarım da yavaş çalışıyor, firewallum açık da değil, port forwarding denedim, dmz i enable etmeyi denedim lakin bir işe yaramadı acaba sizden mi kaynaklanıyor?
    - link ışığı yanıyo mu?
    - hanımefendi internete bağlıyım zaten
    - kabloları kontrol ettiniz mi
    - fesupannalah
    diyaloguna neden olan bir telekom once kendi çalışnlarını bilgilendirmelidir bu konuda.

    .kadın internet kıtlığından çıkmış heralde.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eraan

    kardes anma sinir yapmissin ya. hayat boyu 32 le download etmissin sankide 3 5 kb icin bu kadar sinir yapiosun. azcik sukredelim lutfen. cok degil 2 3 sene oncesine kadar 6 kb la download gordugumuzde bayram ediyoduk. hizlar giderek artacak turkiyede internet gelisim icinde. yapmayin allahaskina insaf ya. sana 2 mbitte baglasalar gene laf ediceksin



    dostum biz şükrede şükrede 2 3 sene sonra gelmiş neye şükrediyosunuz dünya nerde biz nerde benim düşüncemi savunmak sizin düşüncenizi savunmaktan kat be kat zor ya boşversene ya ben boşa yazıyorum herkes gayet mennun bi ben arıza çıkarıyorum kusura bamayın saygılar sevgiler allahım çok şükür bu günlerimize
  • hayir benim dedigim 256 hiz icin dunyanin heryerinde pratik hiz aynidir. benim takildigim nokta o 256 kbps derken verilen hiz heryerde aynidir turkiye disarsi farketmez. hayir diyosanki avrupada standart hizlar daha yuksek o konuda haklisin. ama su var turkiye ile o ulkeler arasinda daglar kadar fark var. biz teknoloji ulkesi degiliz ve bu gidisle aramizdaki fark acilmaya devam edecek. kendi teknolojimizi uretemeyip yabanci ulkelerden herseyi aldigimiz surecede geri gitmeye devam edecegiz malesef.
  • evet işte aynı noktadayız şuan teknik olarak dediklerinde haklısın ama bir şekilde bir şeyler değişmeli hep böyle olamaz şikayet etmezsek ya evet şuan iyi belki ama daha iyi olmalı çünkü zaten geriyiz zaten altyapı sağlam değil daha çok şikayet etmeliyiz eleştiri olmazsa ilerleme kaydemeyiz çünkü çok tembel bir milletiz ya bu konu böyle uzar gider belkide sizin görüşünüzle daha bir çok insan gelir bu topiği açar ben braz farklı bakmıştım olaya en azından bakmaya çalışmıştım başaramadım sanırım neyse sözler kendini tekrarlamaya başladı konuyu dağıttım iyice kendinize ii bakın sölicek bi sözüm kalmadı olamazda .
  • Nasıl pratikte 56Kbps ile 6KB/sn üzerine çıkılamıyorsa 256Kbps için de aynısı geçerli. Ha Kablo olmuş ha Adsl fark etmez.

    Yurtdışında 320Kbps veya 640Kbps gibi bağlantıları bazen görüyoruz. İşte ancak o zaman 32-34KB/sn hız olur. Onun dışında 256/8=32 gibi hesap yaparsanız hayalden öteye gitmez.
  • şükür edelim ama daha da iyisini isteyelim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.