Şimdi Ara

OVERCLOCK NEDİR-NASIL YAPILIR (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.001
Cevap
31
Favori
996.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim 2 sorum olacak.. yardımlarınız için sağolun..

    p4 2.8 ghz işlemci (prescott) , 256mb x 2 (dual channel) infineon ram. radeon 9550 ekran kartım , gigabyte GA-8IPE1000-G anakartım var.

    1) biosdan sadece fsb değerini sadece 10-20 artırsam işlemcimi overclock yapmış olurmuyum (işlemci sıcaklığı oyunda 49 derece),ayrıca bu işlem ramleri ve ekran kartı vs de overclock etmiş olurmu (forumda tam anlamadım da)- yada onlara zararı olurmu? (ramler malesef kingston değil)
    2) radeon 9550 yi overclock ile 9600 yaptıktan sonra fsb yi 10-20 artırsam ne olur?
  • arkadaşlar amd 3700 işlemcim war
    venicenin ne anlama geldiğini bilmiyorum birde venice olsun olmasın ne fark eder?
    yardım edersiniz çok sevinirim
  • Venice çekirdek ismidir özelliği ise SSE3 matematiksel komut setini barındırır ve çok büyk bir overclock potansiyeline sahiptir.
  • peki benimki venice mi diilmi nasıl öğrencem
  • Çok basit Cpu-z ile bakabilirsin orda venice yazarsa venice dir eğer Winchester yazarsa Venice değildir.

    Arkadaşlar sizlerde 3Dmark 20006 ve 2005 in professionel sürümü var ve çözünürlük gibi görüntü kalitesi arttırımı yabiliyorsunuz benim ki Free sürm olduğu için ben ayarlar sonda test yapabiliyorum professionel sürüme nasıl yükseltebilirim.
  • Arkadaşlar gerek kalmadı ama yinede teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bir de benim cpu voltage en fazla 1.550 oluyo bu neyle alakalı
    birde 250 fsb de kitleniyodu 1.550 yaptım yani en sonda bunu düşürüp neyi yükseltebilirim
  • daha yeni baktım pek manyak bi işmiş dostlarım güzel paylaşım sağolun sayenizde overclock işini öğrendim
  • daha yeni baktım pek manyak bi işmiş dostlarım güzel paylaşım sağolun sayenizde overclock işini öğrendim
  • arkadaşlar bende konuya yeni baktım emeği geçen herkese teşekkürler. arkadaşta üşenmeden yazmış her bişeyi, daha önce başka bi sitede bakmıştım. nedir bu yaa filan demiştim çok karışık gelmişti. ama burada çok basite indirgenmiş . verdiği emek için arkadaşa tekrar çok teşekkürler
  • selam.

    imzamda ki sistemin biosunda burada sozu edilen ayarlari bir turlu bulamiyorum.

    biosta %5-10-15-20 overclock secenekleri var onlardanda en fazla %10 yapabiliyorum daha artirirsam makina acilmiyor.

    bu konuda yardim edebilirseniz sevinirim.
  • dogul dostum bu ayarları gördüğün menüde birde manüel diye bir yer olmalı, ono enebel yaparsan altında kapalı olan mhz i tek tek artırabileceğin bölüm etkin hale gelir, o zaman kontrollü bir şekilde artırabilirsin, % 10 dan fazla artış yaptırabilmek için o seçeneği seçtikten sonra diğer voltaj ayarlarınıda artırman gerekebilir, bu ayarları manuel olarak yapman daha iyi bir çözüm, çünkü %20 artış yapsa bile sadece mhz olarak artışı yapar biyoslar genel olarak, elektirik artışını yani voltaj artışını yapmaz, salınımın dengeli olabilmesi için voltaj artışıda yapılmalıdır. şimdi yeri geldi bu salınımın ne olduğuna kısaca değiniyim.

    hepimiz salıncakta sallanmışızdır, ne kadar hızlı sallanırsak o kadar uzağa gider geliriz, işte mhz artışı yaptığımız zamanda aynı salıncaklarda olduğu gibi salınım aralığı açılır ve bu açıklık işlemcinin dengeli çalışabileceği aralığın dışına çıkar, yani hızlı olmalı ve bu hız dar bir salınımda olmalıdır, bu salınımı daraltmak için voltajı artırmalıyız, yani mhz artınca belli bir aşamadan sonra voltajı artırmamızın sebebi bu salınımı düzenleme gereğidir. mhz artışı yaptığımız zaman bioslar genel olarak voltajı yükseltmez ve biz voltajı elle yükseltmeliyiz, bunu yaparsan % 20 artış yapabilirsin, tabiki artan mhz ile ramların aynı mhz i kaldırabilirse, bunuda ayralaman gerekir. oc yaparken mhz, çarpan, ram, pcı ve vga dengesini kurman gerekir, bu değerlerden biri diğerine ayak uyduramaz ise oc başarısız olur. ufff çok karışık diyenlere hemen söyleyeyim, oc nin dikensiz gül bahçesi olduğunu kimse söylemez, epiy karışık ve dikenli bir yoldur.
  • mersan0, oncelikle ilgilendigin icin tesekkur ederim.

    6-7 senedir dizustu kullaniyordum. masa ustu makinayi yeni aldim, bu yuzden bu konular hakkinda pek bisey bilmedigimi soylemeliyim.
    yinede biraz anliyorum(bence az bilen hic bilmeyenden daha kotu durumdadir :) )
    manuel oc bolumunu biraz kurcaladim ama yine bir sonuca varamadim

    biosdan bir kac resim ekliyorum.





    ai oc yi manuel yapiyorum ve asagidaki secenekler aciliyor.




    performance optionsa giriyorum ve bu secenekler aciliyor.







    cpu/ram orani
    cpu frekansi
    carpan gibi sekmeler yok.
    ancak memory timings var asagida ama onda da ne oldugunu bilmedigim 6 secenek var.


    bide nb ve sb frekanslari ve voltajlari da var.

    fsbyi 800den 850ye cikara biliyorum, daha fazla yukselttigimde makina acilmiyor.
    voltaji arttirsamda acilmiyor.
    bu arada memory clocku yukarda degisen target memory clockla ayni yapiyorum.




    Not: psu enermax 500w. cpu d 930. sanirim bu islemci fazla guc kullaniyor. oc yaptigimda psu yetersin kaliyor olabilir mi acaba?

    simdiden tesekkur ederim.
  • abi koyduğun resimlerde kocaman kocaman duruyo sorduğun bölümler, ahanda bak orada yazıyor cpu vecore voltage, bu cpu nun voltajını değiştirmeye yönelik bir yer, sen onu autodan çıkarıp voltajları biraz artıracaksın, altındaki fsp ve memori voltage ilede ram ve fsp nin voltaj ayarları ile oynayacaksın, bak aşağıdaki resimdede memori optimize mode, fsp optimize mode var, ahanda onları disebildan enebele getir ve denemelerini güççük güççük yani en fazla 5 mhz 5 mhz artırarak, voltajlarıda mhz artışların tıkandığında yani belli bir mhz artış yaptıktan sonra kilitlenip açmadığında kaldığın mhz e birazcık voltaj vererek buda en fazla 0,25 voltaj artışı ileri taşımaya çalış, mhz artışında takıldığı yerden artmaya ve stabil çalışmaya cpu devam edecektir, ama devam etmezse bu sefer aynı ayarları birde ram için mhz ve voltaj artışı olarak deneyeceksin, bir yerde bunun optimum seviyesini yakalarsın, biyosun ayrıntılı ayar yapmaya el veriyor ve bunun kıymetini bil, sadece biraz deneme yanılma yapman gerekiyor, e biraz deneyecen, sistemi çakacan, ahanda gitti sistem 3,5 u atacan, sona açılınca len gine sıyırdık diyecen, bu işin zevki burada

    güç kaynağın yeterli, tırsmana gerek yok, senin sorunun fsp ve mhz dengesini kuramamak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 15 Ağustos 2006; 16:23:52 >
  • mersan verdigin bilgiler icin tesekkur ederim

    yeni geldim bende simdi gordum mesajini. bu gece verdigin bilgiler dogrultusunda kurcalamaya basliyorum.

    bu is gercekten hastalik.

    dedigim gibi uzun zamandir dizustu kullaniyorum. bilgisayari sadece isim icin kullaniyordum. simdi bu aldigim makina hastalik yapti bende, aldigimdan beri modla ugrasiyorum. o bitti sayilir. hanim cildirmak uzereydi yarin onuda tatile yolluyorum. 1 hafta kurcalarim bu biosu. tabi bu arada makinayi gumletmezsek. :)

    tekrar tesekkur ederim.


    bide koydugum resimler felaket olmus gercekten. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogul -- 16 Ağustos 2006; 0:10:45 >
  • ARKADASIM BENDE LAPTOP DELL INSPIRON 6000 1.86 80 GB HD VS.. VAR 3 AYDIR ALDIM.OYUNLARDA BIRAZ ZORLANIYOR.EKRAN KARTI CHIP SET 128
    RAM 1GB YAPTIM AMA OYUNLARDA KASMA AZ DA OLSA YAPIYOR.BIRDE MAKINAMDA BIRSEYIN FARKINA VARDIM HERZAMAN ILK ACTIGIMDA UNDER GRND 2 OYNADIGIMDA KASMA OLUYOR.AMA 2,3 SAAT MAKINA IYICE ISININDA OYUNA GIRDIGIMDE GAYET RAHAT KASMADAN OYNUYOR ILGINC BIRSEY SIZCE NEDEN.MAKINA OVERLOCK YAPABILIRMYIM.SIMDIDEN TESEKKURLER
  • saol kardeş cok güzel paylaşım ellerine sağlık bişi sorcam acaba overclock ayarlarını bios yerine masaüstünden yapan bir program yokmudur tesekkürler.....
  • dizüstüler de oc konusunda pek bilgim yok ama ısınınca kasma konusunda tavsiye verebilirim. benim dizüstüde oyunlarda veya çok açık kalınca acaip ısınıyordu ve kasıyordu, bunu çözümü soğutmaya yardımcı olmak, başka yolu yok, çünkü epiy performanslı parçalar, daracık bir alandra ve haliyle ısınıyor ve ısınan dizüstünün performansının düşmesi doğaldır ve hatta çok kasarsanız dizüstüne ciddi zararlar verebilirsiniz. diz üstülerde oyun oynamak biraz hatta biraz değil epiy sorunludur ve tercih edilmez, diz üstülerde daha çok strateji türü oyunları tercih ederseniz iyi olur.

    bu genel açıklama sonrasında diz üsbtünün altına benim aldığım gibi soğutucu alırsanız iyi olur. ben 15 ytl gibi ucuz bir fiyata ankarada teknoramada bulduğum ince, üstünde delikli bir tahtanın bulunduğu ve deliklerin altına üç tane sessiz çalışan fanın bulunduğu, fanların altınada bir tahtanın konulduğu,yani tahta bir hazne içine üç fanın konulduğu bir aparat aldım, bu aparat usb çıkışından elektrik alıyor ve dizüstünün ısınmasını çok güzel önlüyor.bunun gibi bir aparat alırsanız her yere dizüstü çantası ile birlikte götürebilirsiniz.kalınlığı 1,5 cm kadar, hatta o kadar bile gelmez, dizüstünün altına koyuyorum çantada istediğim yere götürüyorum, ısınmayı engelleyince kasmada ortadan kalkıyor.

    yapabileceğin başka bir şeyde bilgisayarıma sağ tıkla ve özelliklere gel, oradan gelişmişi seç, performas ayarlarını tıkla,yeniden gelişmişi tıkla, sanal belleği tıkla, özel boyutu tıkla ve başlanğıç boyutunu ve en büyük boyutu aynı rakam yap, bu rakamda 1000 mb olursa hem programlarda, hemde oyunlarda daha rahat edersin, ama bu iki değerin aynı olmasına dikkat et.

    bir başka yöntemde dizüstünde sırf oyunlar için yeni bir kullanıcı oluşturman ve bu kullanıcının profilinden girdiğinde, oyun oynamadan önce gereksiz olan bütün arkaplan şlemlerini ve çalışan diğer programları kapattıktan sonra bütün performansı oyuna vermen, buda dizüstünü rahatlatır.

    eğer biyosunu upgrate yapmadıysan mutlaka yap veya bu konuda tecrüben yoksa hiç elini sürme, tecrübeli bir kişiye götür o yapsın, genellikle biyoslar daha sonra yenilenir, ilk çıktığında görülen bazı hatalar ortadan kaldırılır, bu biyos günçellemeside etkili olabilir. birde biyosun izin veriyorsa ram larının cas ve ras ayarlarını mümkün olan en küçük seviyeye getir, buda epiy bir performans sağlar, benden şimdilik bu kadar.
  • birsürü var ama bunların ne olduğunu ve neler yaptığını ilk sayfalarda bulabilirsin, linkler filanda vermişler arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.