Şimdi Ara

İtalya'da 'Türkiye'ye hayır' yürüyüşü..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İtalya'da koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı dün Milano'da binlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenledi. 'Hıristiyan köklere evet' yazılı pankartın taşındığı yürüyüşte, Türkiye'nin üyeliğinin referandumla belirlenmesi istendi.

    Türkiye'nin AB üyeliğinin "Avrupa'nın Müslümanlarca işgali" anlamına geleceğini ileri süren Adalet Bakanı Roberto Calderoli ile birlikte yürüyeşe katılan Çalışma Bakanı Roberto Maroni ise şunları söyledi: "Türkiye, AB'ye girerse Avrupa kimliği ortadan kalkar. Hükümetler gelir ve gider. Ama Türkiye, AB'ye girerse, ebediyen kalacaktır."


    AB üyeliğinde bize en sıcak bakan italyanlardı güya



  • ulen ıtalyan larmı ıstıyo bıız.ben onların yuruyen ayaklarını alır ısıtıp ısıtıp.... neyse bısı demıcem daha.gerısı bellı zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

    ulen ıtalyan larmı ıstıyo bıız.ben onların yuruyen ayaklarını alır ısıtıp ısıtıp.... neyse bısı demıcem daha.gerısı bellı zaten


    Bişey anladıysam..
  • hocam ısıtıp ısıtıp sokcagım yerı solersem ayıp olur dımı
  • Gördüğünüz gibi, aslında Türkleri orada fazla isteyen yok. Zaten bu müzakereler sonunda tam üyelik bir hayal gibi. Fransa ve Avusturya şimdiden referanduma gideceklerini söylüyorlar. Pek çok Avrupa ülkesinde bulundum; durum gerçekten böyle. Yani kendimizi nasıl kabul ettirsek diye düşünüyoruz. Pek çok şartlarla dolu müzakere tarihi alındı diye, acayip sevinç gösterileri yapıldı. Sevinmek iyidir, ama fazla değil. Herkes gerçekleri bilmeli. Türk haberlerini izlediğimde sanki çok büyük bir başarı gibi gösteriliyor. Yabancı kaynaklara baktığımızda ileriki zamanlarda bizi büyük engellerin beklediğini gayet kolay anlamaktayız.

    Aslında EU’ ya tam üye olamasak da çok önemli şeyler başarmış olacağız. En azından Türkiye daha demokratik olacak. Her şey eskisinden daha iyi olacak. Zaten 10 yıl sonra ne olacağı, dengelerin ne yönde değişeceği belli olmaz. Biz, en azından kendimizi geliştirmiş olacağız. Avrupa'nın Türkiye'yi hazmetmesi 10 yıldan fazla bir zaman alacaktır.

    Açıklanan metinde de pek çok kısıtlama görülmektedir. Bu kısıtlamaları da gayet doğal olarak koyuyorlar. Kendinizi onların yerine koyarsanız haklı olduklarını anlarsınız. Şimdi ya da 10 yıl sonra serbest dolaşım hakkı verseler, Türkiye'de ne kadar kişi kalır bilemiyorum. Yol parasını bulan, en yakın bir ülkeye kendini atmaya çalışacaktır. Yani bizim durumumuzun, daha önce üye olmuş ve 2006 yılına kadar üye olacak ülkelerden çok daha farklı olacağını aklımızın bir köşesine koymalıyız. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

    Bence her şeyden önce Türk insanı kendini geliştirmeli, devlete uygulamalarında yardımcı olmalıdır. Ülkemizde maalesef cahil diyebileceğimiz kişiler çok sayıda. Hala kitap, gazete, dergi vs. okuma alışkanlığını kazanamadık. Hala ezbercilik devam ediyor. Dolayısıyla herkes bu EU sürecinde daha aktif olmalı ve kendine düşen görevleri yapmalı; yerinde saymamalı.

    Allah, Türkiye' ye kolaylık ve başarı versin.
  • Son görüşmelerden ne çıktığına bakmadım ama anladığım kadarıyla sadece iş adamları ve iktidarı mutlu etti. Halk için pek ibri şey değişmiyormuş (benim görüşüm değil öyle duydum).

    Duygusallığı bırakalım artık. Türkiye şu an için Avrupa'nın sırtına yük olur. İstemezler. Onların yerinde olasak biz de istemezdik.

    Evet bir çok yeni üye yük oldu ama onlarla kültürel veya dini bağları vardı. Onlarla aynı kefede değiliz.

    Düşünsenize şöyle bir şey olduğunu; Bir asya birliğine gidiyoruz ve bir sürü insana serbest dolaşım hakkı veriyoruz. Bir sürü kredi veriyoruz kalkınsınlar diye... Siz olsanız istermiydiniz ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 21 Aralık 2004, 16:07:37 >
  • Onlar bizi istemiyor da, biz onları çok mu istiyoruz?.. Bize niye kimse sormuyor.?! Bizden isteyenlere de "maddi bir getirisi olmayacak" desen acaba kaç kişi daha istemeye devam eder!!!... İşin kötüsü hakkatten de maddi bir getirisi olmayacak ve getiri bir tarafa belki çok daha fazlası götürülecek. Gazeteler, televizyonlar mı bir halkı yönlendirmeli, yoksa halk mı medyayı?! Bir ülkede medya vatan hainlerinin eline geçerse neler olur???... Peki hem medya hem de siyaset vatan hainlerinin eline geçerse ne olur?!!!.... Peki bu ülkede neler oluyor!!!.. İnsanlar bundan sonra gazete, televizyon hiçbir şey okumasalar, izlemeseler ve hiçbirinin etkisi altında kalmasalar bu ülkede neler değişir !!!
    Türk medyası Türk müdür? rte sen Türk müsün....
  • Aldatmaca ve Kandırmaca veya Amerikancı Kukla Partiler başımızdayken avrupa birliğine ne kadar girsekte teslimiyetçi zihniyetle bizdej ne zarar görebilirlerki.

    Atam şimdi sağ olacaktı bu günleri görecekti.
  • Zaten bu italyanlar, fransızlar bize gıcık. Hatırlarsanız bir ara italyan asıllı işletmeler istanbulda Türkiyede olan bazı olayları bahane gostererek kepenk kapatmışlardı. Biz ne yaptık adamlar kepenkleri açınca gittik yine kucaklarına oturduk. Biz tepkimizi gosteremiyoruz. Adamlar en azından muzakere tarihi aldık diye korkuyorlar. Olurda ya on yıl sonra Türkiye AB ye girerse. (o zamana kadar AB kalırmı bilmem) Bu durum belki bizim için iyi olacak ama onlar için durum pekde iç açıcı değil.
    Hep soyleniyor ya Türk ün Türk ten başka dostu yoktur diye. Bide şu japonları denemek lazım dost gibi gorunuyorlar ama dostun iyisi alış verişte belli olurmuş. Düşünsenize Türkiye - Japonya ve Çin birlik olsalar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asdfqwerty

    Onlar bizi istemiyor da, biz onları çok mu istiyoruz?.. Bize niye kimse sormuyor.?! Bizden isteyenlere de "maddi bir getirisi olmayacak" desen acaba kaç kişi daha istemeye devam eder!!!... İşin kötüsü hakkatten de maddi bir getirisi olmayacak ve getiri bir tarafa belki çok daha fazlası götürülecek. Gazeteler, televizyonlar mı bir halkı yönlendirmeli, yoksa halk mı medyayı?! Bir ülkede medya vatan hainlerinin eline geçerse neler olur???... Peki hem medya hem de siyaset vatan hainlerinin eline geçerse ne olur?!!!.... Peki bu ülkede neler oluyor!!!.. İnsanlar bundan sonra gazete, televizyon hiçbir şey okumasalar, izlemeseler ve hiçbirinin etkisi altında kalmasalar bu ülkede neler değişir !!!
    Türk medyası Türk müdür? rte sen Türk müsün....


    "Yaşın kaç ?" Ve o "Türkmüsün ?" lafını kime söyledin bilmiyorum. Ama bu kansa topraklarda yaşayan bir çok insandan daha Türk'üm. Ama ben Türkiye Cumhuriyeri vatandaşları arasında böyle bir ayrım yapmanın bölücülük olduğunun da farkındayım. Önemli olan Türk olmak değil kardeş olmak.

    Her işin başında ben türküm türkmüsün diyeceğine bunu düşün biraz. Ben önce insan sonra türk olmayı yeğlerim.

    Medyaya laf etmişsin. Elbetteki kafası çalışanlar halkı yönlendirmeli. Halkımız duygusal. Gerçekleri göremiyor. Yönlendirilmeye ihtiyacı var. Tabii ki yanlış yönlendirenler provakatörler de var. Ama halkımız da o kadarını anlasın değil mi ? Yoksa Türklere o kadar güvenmiyormusun ?

    Evet istiyoruz avrupa birliğini ama almıyorlar. Neden mi istiyoruz? Çünkü oraya girersen belli bir standardın altında yaşamın olmasına izin vermezler. İşsizlik sigortası ve iş güvencesi gerçekten olur. Gümrük vergileri ya kalkar ya düşer ve genç nüfusumuz iş bulmak için bi taraflarını daha az yırtar. Yatırım olur ekonomi büyür. Ben benim işim var diye düşünmüyorum. Kazandığım bana yetiyor. ama bir sürü işsiz genç var.

    Bizim ilk etapta beklediğimiz para değil zaten istikrar (ki ülke istikrar yakalarsa o da gelir). Bunu kendimiz için yapamadık belki avrupa için yaparız.

    Alacaklar mı ? Muhtemelen bizi oraya aldıklarında bizim onlara ihtiyacımız kalmayacak. Ama şimdilik var. Girmesek bile o reformlara ihtiyacımız var. Onları gerçekleştirirsek girip girmememiz de önemli değil. Ama girmek için çalışmazsak ibir şey yapacağımız yok.
  • yanlıs anlamayın ha sokacam bacamı cizmeye
  • türkün türkten başka dostu yok.ama bu türkler onların karşılarına herzaman çıkacak.bizden kaçış yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esraguner

    türkün türkten başka dostu yok.ama bu türkler onların karşılarına herzaman çıkacak.bizden kaçış yok.


    Garip ama 1. dünya savaşı sonunda kurtuluş savaşında ruslar bize silah göndermişler (her yerde bahsetmez bundan), üstelik okuduğum kadarıyla da bize saldırmamışlar. Genelde biz onlara saldırmışız. Yani kimsenin dostu yok. Çıkarlar var. Milletler arası ilişkiler böyle yürür. Çıkarların kesişiyorsa senden iyisi yok. Çatışıyorsa senden kötüsü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gargoyle

    Son görüşmelerden ne çıktığına bakmadım ama anladığım kadarıyla sadece iş adamları ve iktidarı mutlu etti. Halk için pek ibri şey değişmiyormuş (benim görüşüm değil öyle duydum).

    Duygusallığı bırakalım artık. Türkiye şu an için Avrupa'nın sırtına yük olur. İstemezler. Onların yerinde olasak biz de istemezdik.

    Evet bir çok yeni üye yük oldu ama onlarla kültürel veya dini bağları vardı. Onlarla aynı kefede değiliz.

    Düşünsenize şöyle bir şey olduğunu; Bir asya birliğine gidiyoruz ve bir sürü insana serbest dolaşım hakkı veriyoruz. Bir sürü kredi veriyoruz kalkınsınlar diye... Siz olsanız istermiydiniz ???






    Niye avrupa'nın sırtına yük olalım ki..Bİ çıkarları olmasa zor yardımcı olurlardı bize.Türkiye'de olan maden nerde varki.Bu bi örnek mesela.Adamlar aptal değil yani..

    Hem istemeseler başbakan bitti bu iş dediğinde üstelemezlerdi,onlar bize aynı zamanda isteklerini de kabul ettirmek istiyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: only_smile
    Niye avrupa'nın sırtına yük olalım ki..Bİ çıkarları olmasa zor yardımcı olurlardı bize.Türkiye'de olan maden nerde varki.Bu bi örnek mesela.Adamlar aptal değil yani..
    Hem istemeseler başbakan bitti bu iş dediğinde üstelemezlerdi,onlar bize aynı zamanda isteklerini de kabul ettirmek istiyorlar...



    Cevap buralarda bir yerlerde gizli olabilir mi ? Tamamen hayır diyerek bize başka yollara yönelme şansı vermiyorlar. Şimdilik Türkiye'de onlar da bekliyor. Bizi kaybetmek de istemiyorlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gargoyle
    Garip ama 1. dünya savaşı sonunda kurtuluş savaşında ruslar bize silah göndermişler (her yerde bahsetmez bundan), üstelik okuduğum kadarıyla da bize saldırmamışlar. Genelde biz onlara saldırmışız. Yani kimsenin dostu yok. Çıkarlar var. Milletler arası ilişkiler böyle yürür. Çıkarların kesişiyorsa senden iyisi yok. Çatışıyorsa senden kötüsü.


    Nedenler bir gün öğrenilir ama şimdilik kapalı kalıpar ardında konuşuluyorlar. Madenler neden olabilir ama neden madenler değil. Çok daha farklı bir madene sahibiz biz. Genç nüfus. Bundan da haklı olarak korkuyorlar. Avrupalılar göründüklerinden daha milliyetçiler. Ülkeleri için iyi olanı isterler. Ve şu aşamada Türkiye onların kalkınmışlığına sahip değil. Onun için de en azından alt standartlarına gelmesi lazım. Ancak bu da büyük paralar gerektiriyor. Ve onlar vergilerinin Türkiye'nin standartlarının yükselmesi için harcanmasını istemiyorlar. Ayrıca gençlerimizin gidip kendilerinin ve çocukarının işlerini de ellerinden almasını istemiyorlar.

    Ve çoğu avrupa ülkesinde kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin yaptırım gücü buradakinden fazla. Hükümetler buna direnecek delikanlı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 21 Aralık 2004, 17:34:12 >
  • avrupa birliğinde kararlar nufusa göre veriliyo 70 milyon nufusumuz var ve en kalabalık ülkelerden biriyiz. yani girersek çok güçlü söz hakkımız olacak hatta nüfusumuz çok hızlı artıyo ve onlarda bunun farkında bizi almazlar imkanı yok

    onlarda biliyor


    yakalarsak tık tık
  • Gecmiştede biz bu adamların mallarınuı yakmıstık Türkiye'de...Halkça it-alyanlar ın mallarına ambargo yapmıstık...ne günlerdi beee!
    it-Alyanlar
  • Bu ne ya yeter artık. Zaten yıllarca bahane üstüne bahane uydurdular ABye sokmamak için. Yok kokareç yasak, yok bayrağınızdan ay yıldızınızı çıkarın sokalım. " biz bayrağın sopasını çıkaralımda onu soksunlar. Kötü kötü konuşturuyorlar. Bize kurban olsunlar varya.
  • avrupa'da yaşayan türkler de bizi kötü yansıtıyor olabilirler,
    mesela ben almanya-köln'deki kadar simsiyah çarşaflar içinde gezinen bir türk halkını türkiye sınırları içinde görmedim daha..

    ayrıca müzakere tarihi almış olmamız aslında hiç birşey ifade etmiyor çünkü seneye görüşmelere başlıycaz da 10-15yıl sürecek de herkes AB'den kopmaya başlarken biz daha yeni yeni içlerine giricez, belki o zamanlar da polonya avusturya macaristan malta felan kalır o birliğin içinde kimbilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 21 Aralık 2004, 20:29:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gargoyle


    quote:

    Orjinalden alıntı: esraguner

    türkün türkten başka dostu yok.ama bu türkler onların karşılarına herzaman çıkacak.bizden kaçış yok.


    Garip ama 1. dünya savaşı sonunda kurtuluş savaşında ruslar bize silah göndermişler (her yerde bahsetmez bundan), üstelik okuduğum kadarıyla da bize saldırmamışlar. Genelde biz onlara saldırmışız. Yani kimsenin dostu yok. Çıkarlar var. Milletler arası ilişkiler böyle yürür. Çıkarların kesişiyorsa senden iyisi yok. Çatışıyorsa senden kötüsü.





    Bir yerde duyduğum kadarıyla ruslar bizim kominizm e geçeceğimizi sanmış ve bize silah yollamışlar.Tabi biz kominist olmadık.Sonuçta onlar bu haberi duyunca yardım bitti ve savaş başladı.Bizde saldırdık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.