Şimdi Ara

ANTİVİRÜSLERİN KRALI, EN İYİSİ, BENZERSİZİ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Panda iyi güzel diyorsunuzda neden kurar kurmaz benim makinayı felç eti.
    İntelin kendi sitesinden 90 günlük trial versiyonunu indirdim
    ve makinayı zarzor güvenlik kipinde açarak kurta bildim
  • Norton dan şaşmam beyler...
  • xp pro. kullanıyorum da servis pack 2 kullanmıyorum antivirüs proğramım açık verirdi, sp 2 olmamasıyla alaklı olabilir mi acaba???
  • iyi de abicim bu panda, norton, ..gibi programlar orta sınıf pc leri çok kasıyor...
    bence zone alarm security suite ve nod32 çok iyi...........
    birde o virüs bulma olayı tamamem update lerle ilgili.........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: findikiran

    Panda iyi güzel diyorsunuzda neden kurar kurmaz benim makinayı felç eti.
    İntelin kendi sitesinden 90 günlük trial versiyonunu indirdim
    ve makinayı zarzor güvenlik kipinde açarak kurta bildim




    bende notebook a yükleyeyim dedim...
    zar zor uninstall ettim...
  • valla bende önceden Kaspersky kullanıyordum. ancak geçenlerde NAVhelper diye bir program musallat oldu. Program files içine kendini kaydetmiş ancak bir türlü silemedim. durmadan popup penceresi açıyordu. ad-aware ve spybot la tarattırdım. programı görüyorlar ancak silemiyorlardı. (trojan programları en son güncel haldeydiler.) daha sonra kaspersky ile tarattırdım. ama normal bir program olarak görüyordu. Daha sonra Kaspersky i silip yerine MECAFEE Virus Scan 9.0 ı yükledim ve tarama yaptığımda anında programı gördü ve sildi. ve şu anda Mecafee kullanıyorum.

    Ancak Mecafee Virus Scan 9.0 ı yüklerken herhangi bir serial felan istemedi sadece internetten kayıt olayı vardı bende kayıt oldum. Acaba Mecafee ücretsiz mi?
  • ya sonuçta sakat sitelere fazla girmiyorsanız hemem hemem bütün anti-virüs programları
    idare eder ama serials,porno,mp3 gibi sitere giriyorsanız...
    panda,norton.mcafee, gibi programlar tabiki daha iii ama ben bunları
    kullanamıyorum sistemi çok kasıyor o yüzden Zone Alarm Security Suite yi kullanıyorum ve çok memnunum ....
  • hayatım serial ve crack sitelerinde geçiyor
    spybot s&d ve zone alarm security suite var...ha bide pop-up block isini de google toolbar yapıyo
    şu zamana kadar hiçbir açık vermedi çok da güzel temiz win kuruluymuş gibi hızlı
    ayrıca zone alarm firewall tek kelimeyle mükemmel istediğim detaylara sahip çok kullanışlı
    tavsiyemdir
  • bizde şaşırdık hangisini kullancağız, birinin tanıdığını öteki tanımıyor senin dediğin mcafee nin trial olanı süre biterse bi daha indirirsi olur biter acaba tam sürümüyle arada ne farklar var
    quote:

    Orjinalden alıntı: edeoo

    valla bende önceden Kaspersky kullanıyordum. ancak geçenlerde NAVhelper diye bir program musallat oldu. Program files içine kendini kaydetmiş ancak bir türlü silemedim. durmadan popup penceresi açıyordu. ad-aware ve spybot la tarattırdım. programı görüyorlar ancak silemiyorlardı. (trojan programları en son güncel haldeydiler.) daha sonra kaspersky ile tarattırdım. ama normal bir program olarak görüyordu. Daha sonra Kaspersky i silip yerine MECAFEE Virus Scan 9.0 ı yükledim ve tarama yaptığımda anında programı gördü ve sildi. ve şu anda Mecafee kullanıyorum.

    Ancak Mecafee Virus Scan 9.0 ı yüklerken herhangi bir serial felan istemedi sadece internetten kayıt olayı vardı bende kayıt oldum. Acaba Mecafee ücretsiz mi?
  • Norton' ın dan adam olmaz. Ben Antivir kullanıyorum yanından da Zone Alarm. İkisi de bedava. Şimdiye kadar sorun yaşamadım.
    Bu arada Antivir'in "Dialer"ları tanıma diye bir özelliği var yeni sürümlerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 27 Aralık 2004, 3:10:00 >
  • Ben burada yorum yapanları kaydettim arkadaşlar...Öve öve bitiremediniz programlarınızı ama aranızdan biri virüs için yardım istesin bak o zaman neler oluyo Yardımı eden kişiye ''En büyük program senin program'' demezse bu topiğkte yazdığı yazıları hatırlatmasını bilirim ben
  • Uff be ne kadar farklı herkesin tercihi. Bende az önce Panda Internet Security 2005 indirdim. Daha önce yine Internet Seecurity kullanıyordum ama o biraz uyuzdu. Onun yüzünden 2 defa format attım.
  • avast kullanıyodum fazla bi sorunum yoktu gayet sık güncellenen bi programa ama millet kaspersky diye bas bas bağrınca deneyeyim dedim. Sonuç tam bir felaket arkadaşlar sakın avast kurmayın yada koruma seviyelerini en üst kademye getirin. KAspersky taramanın %45 de 5 virüs 10 trojan buldu. Bunun dışında bilgisayarıma attackler gerçekleşiyormuş onlarıda öğrendim. LOVESAN denilen illet bi virüsmüdür?

    62,248,38,226
    62,248,90,27
    62,248,163,65
    62,248,243,16

    nolu ipler üzerinden saldırı gerçekleştirdi 10 dakika içinde 15 defa ama program engelledi . Belki bunlar programın kalitesini gösterir. Ama denemekten vazgeçmemek lazım bu hafta içerisinde mcafee, nod32 ve pandayıda deneyecem sonuçlarını iletmeye çalışırım.
  • kardeş panda 2005 sistemi çok kasıyor kaspersky 2005 çok kasmaz ve pandadan iyi yada f secure kullan ben onu hiç denemedim ama iyi diyorlar
    quote:

    Orjinalden alıntı: köstebek

    avast kullanıyodum fazla bi sorunum yoktu gayet sık güncellenen bi programa ama millet kaspersky diye bas bas bağrınca deneyeyim dedim. Sonuç tam bir felaket arkadaşlar sakın avast kurmayın yada koruma seviyelerini en üst kademye getirin. KAspersky taramanın %45 de 5 virüs 10 trojan buldu. Bunun dışında bilgisayarıma attackler gerçekleşiyormuş onlarıda öğrendim. LOVESAN denilen illet bi virüsmüdür?

    62,248,38,226
    62,248,90,27
    62,248,163,65
    62,248,243,16

    nolu ipler üzerinden saldırı gerçekleştirdi 10 dakika içinde 15 defa ama program engelledi . Belki bunlar programın kalitesini gösterir. Ama denemekten vazgeçmemek lazım bu hafta içerisinde mcafee, nod32 ve pandayıda deneyecem sonuçlarını iletmeye çalışırım.
  • avast derim başka bişey demem. kesinlikle bir numara
  • ben avast denedim sen kaspersky ve f secure nin son sürümlerini bi dene avastı unut
  • Bence ANTİVİR PERSONAL


    Ücretsiz+çok az yer ve ram işgal ediyor+kusursuz tarama yapıyor vb...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenger

    O NE YA
    quote:

    Orjinalden alıntı: erkanaga

    fake virus diye bişey var. yok biri 5 buldu öbürü 7 buldu onlara bakmayın




    viruslü olmadığı halde viruslü muamelesi yapıyor.
  • Bunun ile ilgilimi değilmi bilemem ama, birde antivirüs yazılımlarını test ederken şu konuyuda gözönüne almak gerekir. "Yanlış Alarm"

    Bazı antivirüs yazılımları yanlış alarmlarda vermektedir. Yani gerçekte virüs olmayıp, virüs sandığı, orjinal virüsün sadece ufak bir kaç parçasına sahip olması yada benzerlik, onun virüs olduğu yorumu yapmasına neden oluyor. Ya da kullandığınız yazılımın herhangi bir hareketini virüs müş gibi değerlendirebiliyor. Bunu mesela p2p yazılımlarında test edebilirsiniz. Mesela, fiashget'in reklam banner alan modülünü birçok antivirüs yazılımı trojan gibi değerlendirip silmeye çalışmaktadır. İşte bu yanlış alarma bir örnek.

    "False alarm" veya ""fake virüs" adı verilen incelemeleri de bir araştırmanızı öneririm. Bu konuda yapılan araştırmalarda sizlere ciddi bir bilgi verecektir. Kaspersky nasıl virüs bulma konusunda başarılı ve yüzdeleri yüksek ise, "false alarm ve fake virüs" konusunda da ilk sıraları kimseye bırakmıyor Aman bunu da gözardı etmeyin. (mesela; pcworld dergisi eylül-2004 sayısında antivirüs yazılımlarının testleri vardı. ve bu yabancı kaynaklı testte yanlış alarm kısmında avk antivirenkit ve panda en çok yanlış alarm veren yazılımlar olarak bahsedilmişti. başka testlerde de kaspersky ve antivirenkit aynı "kav" engine sahip olduğundan benzer sonuçlar alıyorlar)

    Dolayısıyla, bir antivirüs yazılımının başarısı konusunda bir karara varmak için sadece "tek bir parametreyi" gözönüne almamak gerekiyor. Nasıl "virüs bulma" ve "virüs silme" başarısıda önemli ise "yanlış alarm" konusunda da bu oranının sıfıra yakın çıkması gerekmektedir. Ayrıca bunlarla birlikte sistem kaynaklarının bilgisayarı olumsuz olarak etkilemyecek kadar az kullanılması, işini hakkını vererk ve zamanında bitirmesi ve çok daha önemlisi "stabil" olması önemlidir. Bazı tanınmış antivirüs yazılımları geri planda çalışırken, uzun kullanımlar sırasında devredışı kalmakta ve kullanıcı bunu farkedememektedir. Bu stabilite sorunu genelde algoritması çok kuvvetli olmayan antivirüs yazılımlarının, bilgisayarda yüklü yazılımlar ile (mesela diğer güvenlik yazılımları ile) birlikte çalışmaları sırasında yaşanan sorunlardır.

    Birde elbette güncellemeler çok önemli oluyor. Ama yine burdaki rakkamlar ile kesin bir yorum yapmayın hiçbir zaman. Çünkü yapılan güncellemeler çok başarılı değil ise sonuç çok fazla değişmiyor. Etkin güncelleme ve antivirüs yazılımın iyi tasarlanmış ve algoritmasının kuvvetli olması çok daha önemlidir. Mesela, yanlış anlaşılmasın ama, kaspersky bir ay içinde yaklaşık 200 update yapar, bu da yaklaşık günde 5-10 arası bir update'e denk gelir. Ona karşılık mcafee antivirüs yazılımları içinde en "seyrek" update yapan yazılımdır. Mcafee neredeyse haftada bir update yapar, arasıra 3-4 günde bire düşüyor. Eğer güncelleme tek başına önemli olsaydı, mcafee çoğu testte kaspersky'ın çok gerilerinde kalması gerekirdi, ama bakıyorsunuz birçok testte kaspersky'dan bile daha iyi sonuçlar veren bir yazılım, bu kadar seyrek update'e rağmen. Demekki, yazılım mimari yani tasarım olarak çok daha profesyonel.

    Sonuçta demek istediğim o ki, bir antivirüs yazılımına iyi veya kötü diyebilmek için çok acele etmemek lazım, yapılan testleri iyice inceleyip test ortamında neler referans alınmış onu bilmek gerekiyor. Bir antivirüs yazılımına çok iyi veya en iyisi diyebilmek için değerlendirilmesi gereken çok parametre var. Bu işler o kadar kolay ve basit değil anlayacağınız.

    Sağlıcakla kalın...
    __________________


    --------------------------------------------------------------------------------
    En son TeknO tarafından düzenlendi: 10-11-2004 saat 15:58.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenger

    xp pro. kullanıyorum da servis pack 2 kullanmıyorum antivirüs proğramım açık verirdi, sp 2 olmamasıyla alaklı olabilir mi acaba???


    oku bakalım neler diyo
    http://forum.donanimhaber.com/m_1584048/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetnamli -- 27 Aralık 2004, 14:29:01 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.