Şimdi Ara

ANTİVİRÜSLERİN KRALI, EN İYİSİ, BENZERSİZİ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PC-CİLLİN kullanıyom makinayı hiç kastırmıyor
  • kardeş eline sağlık. Zaten yapılan yorumlara göre isteyen istediğini tercih eder onun için de kendine göre en iyi antivirus o dur kimisi için kasması önemli değildir kimisi için önemli vs...
    quote:

    Orjinalden alıntı: erkanaga

    Bunun ile ilgilimi değilmi bilemem ama, birde antivirüs yazılımlarını test ederken şu konuyuda gözönüne almak gerekir. "Yanlış Alarm"

    Bazı antivirüs yazılımları yanlış alarmlarda vermektedir. Yani gerçekte virüs olmayıp, virüs sandığı, orjinal virüsün sadece ufak bir kaç parçasına sahip olması yada benzerlik, onun virüs olduğu yorumu yapmasına neden oluyor. Ya da kullandığınız yazılımın herhangi bir hareketini virüs müş gibi değerlendirebiliyor. Bunu mesela p2p yazılımlarında test edebilirsiniz. Mesela, fiashget'in reklam banner alan modülünü birçok antivirüs yazılımı trojan gibi değerlendirip silmeye çalışmaktadır. İşte bu yanlış alarma bir örnek.

    "False alarm" veya ""fake virüs" adı verilen incelemeleri de bir araştırmanızı öneririm. Bu konuda yapılan araştırmalarda sizlere ciddi bir bilgi verecektir. Kaspersky nasıl virüs bulma konusunda başarılı ve yüzdeleri yüksek ise, "false alarm ve fake virüs" konusunda da ilk sıraları kimseye bırakmıyor Aman bunu da gözardı etmeyin. (mesela; pcworld dergisi eylül-2004 sayısında antivirüs yazılımlarının testleri vardı. ve bu yabancı kaynaklı testte yanlış alarm kısmında avk antivirenkit ve panda en çok yanlış alarm veren yazılımlar olarak bahsedilmişti. başka testlerde de kaspersky ve antivirenkit aynı "kav" engine sahip olduğundan benzer sonuçlar alıyorlar)

    Dolayısıyla, bir antivirüs yazılımının başarısı konusunda bir karara varmak için sadece "tek bir parametreyi" gözönüne almamak gerekiyor. Nasıl "virüs bulma" ve "virüs silme" başarısıda önemli ise "yanlış alarm" konusunda da bu oranının sıfıra yakın çıkması gerekmektedir. Ayrıca bunlarla birlikte sistem kaynaklarının bilgisayarı olumsuz olarak etkilemyecek kadar az kullanılması, işini hakkını vererk ve zamanında bitirmesi ve çok daha önemlisi "stabil" olması önemlidir. Bazı tanınmış antivirüs yazılımları geri planda çalışırken, uzun kullanımlar sırasında devredışı kalmakta ve kullanıcı bunu farkedememektedir. Bu stabilite sorunu genelde algoritması çok kuvvetli olmayan antivirüs yazılımlarının, bilgisayarda yüklü yazılımlar ile (mesela diğer güvenlik yazılımları ile) birlikte çalışmaları sırasında yaşanan sorunlardır.

    Birde elbette güncellemeler çok önemli oluyor. Ama yine burdaki rakkamlar ile kesin bir yorum yapmayın hiçbir zaman. Çünkü yapılan güncellemeler çok başarılı değil ise sonuç çok fazla değişmiyor. Etkin güncelleme ve antivirüs yazılımın iyi tasarlanmış ve algoritmasının kuvvetli olması çok daha önemlidir. Mesela, yanlış anlaşılmasın ama, kaspersky bir ay içinde yaklaşık 200 update yapar, bu da yaklaşık günde 5-10 arası bir update'e denk gelir. Ona karşılık mcafee antivirüs yazılımları içinde en "seyrek" update yapan yazılımdır. Mcafee neredeyse haftada bir update yapar, arasıra 3-4 günde bire düşüyor. Eğer güncelleme tek başına önemli olsaydı, mcafee çoğu testte kaspersky'ın çok gerilerinde kalması gerekirdi, ama bakıyorsunuz birçok testte kaspersky'dan bile daha iyi sonuçlar veren bir yazılım, bu kadar seyrek update'e rağmen. Demekki, yazılım mimari yani tasarım olarak çok daha profesyonel.

    Sonuçta demek istediğim o ki, bir antivirüs yazılımına iyi veya kötü diyebilmek için çok acele etmemek lazım, yapılan testleri iyice inceleyip test ortamında neler referans alınmış onu bilmek gerekiyor. Bir antivirüs yazılımına çok iyi veya en iyisi diyebilmek için değerlendirilmesi gereken çok parametre var. Bu işler o kadar kolay ve basit değil anlayacağınız.

    Sağlıcakla kalın...
    __________________


    --------------------------------------------------------------------------------
    En son TeknO tarafından düzenlendi: 10-11-2004 saat 15:58.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Bir antivirüs yazılımında en önemli olan şey güncelliği ve sistemi yavaşlatıp yavaşlatmadığıdır.Kaspersky norton panda gibi büyük yazılımların güncelliği zaten ortada.

    Mesela sisteminin yedeğini al.Kaspersky kur tarat.Ertesi gün sisteme geri dön kaspersky i güncelle tarat.3. gün aynı işlem hergün farklı şeyler bulması muhtemeldir.

    Bu yüzden antivirüs yazılımlarında benim için tek kriter belleği yiyip yememesidir.Norton şuana kadarki kullandığım en berbat yazılım.



    AVG Free 7,0 kullanıyorum, otomatik güncellemesi var, sistemi yavaşlatmıyor. Ben memnunum,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bedo -- 28 Aralık 2004, 16:04:24 >




  • mcafee yi kullanan var mı çok kasıyor mu nasıl
  • Arkadaşlar bende de norton system work 2005 vardı. epey zamandır onu kaldırıp avast kurmayı düşünüyordum. şimdi yapıyorum. kaldırması bile bir dert
  • antivir persomal edition
  • antivir in modası çoktan geçti ne buluyorsunuz anlamıyorum bu antivir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenger -- 29 Aralık 2004, 18:23:52 >
  • hangi ve ne türlü olursa olsun onu KASPERSKY ANTİVİRÜS %100 DE %10000 YAKALAR. NORTON,PC-CİLİN,FPROT FALAN HİKAYE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenger

    mcafee yi kullanan var mı çok kasıyor mu nasıl


    bende cisco arkadasimiz gibi Mcafee VirusScan 7.0 Enterprise kullaniyorum. Oldukca da memnunum. Bilg kasmiyor. Yaninda outpost firewall, ad-aware ve firefox kurulu simdiye kadar hicbir sorun yasamadim. benim de tavsiyem mcafee
  • EN İYİ ANTİVİRÜS programı


    KASPERSKY ANTİVÜS'DÜR
  • NOD32 ıyı gelır
    ayrıca nortoncu arkadaslar
    symantec bıle kabul ettı kendı programlarının hatalı oldugunu
    uyanın artık
  • AVAST DERİM BAŞKA BİŞİ DEMEM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cisco

    quote:

    Orjinalden alıntı: koraykoru

    Arkadaşlar makinanızı kasmayan, CPU nun ne kadarını kullanmasına karar verebildiğiniz update kolay olan
    antivirüs yazılımı

    McAfee

    300 ü aşkın firmada kullanıyorum bir gün tık demedi her türlü virüs falan neyde atladı..
    Eskiden norton cuydum ama bilirsiniz makinaya neler ediyor.
    Geçen hafta 2005 kurdum, full paket firewall, antivir., antispam, falan filan..

    Tek kelime

    MCAFEE..



    McAfee Dünyanın bir numaralı anti-virus programı!!

    Yukarıda söylenenlere kesinlikle katılıyorum ancak McAfee ev kullanıcılarını pek umursamıyor hedef kitlesi enterprice 250 user ve üzeri gruplara etkin çözümler sunuyor benim kullandığım legal McAfee Virusscan 7.0 var çok güzel yazılımgerek kullanıcı ara yüzü gerekse taratma hızı mükemmel işlemciyide o kadar kasmıyo kendini update ederken full bağlantınızı yemiyor.Menüsü kullanıcı dostu kurduğunuzda kapladığı toplam alan 16mb olmasıda ayrı bir güzel taraf kesinlikle tavsiye ederim Virusscan 9.0 Enterprice edition istiyorum ancak elimde yok olan varsa bir zahmet msn sin P.m atsın aktarım yapalım bende daha neler var:) ayrıca bu söylediklerimi işgembeden sallamıyorum CNet araştırmalarını inceledim ayrıca uluslararası gardner raporları var bu konuda lider firma McAfee dir.




    Birde nereden download edebileceğimizi söylerseniz seviniriz arkadaşlar Bekliyoruz oké!




  • kasmayan en kullanışlı 6 özellik birden hepsi Panda Platinum Internet Security de
  • Yaa arkadaşlar ben Norton İnternet Security ve AVG AtiVirüs kullanıyorum. Daha iyi antivirüs programlarını download edebileceğim linkleri yazarsanız sevinirim... Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler...
  • kardeş ben bu tavsiyeleri isteyen çoğu arkadaşa yaptım,Kaspersky 2005, f secure iyidir. kaspersy.com,,, f secure yi de download.com ya da google a yaz arattır
    quote:

    Orjinalden alıntı: eserburak

    Yaa arkadaşlar ben Norton İnternet Security ve AVG AtiVirüs kullanıyorum. Daha iyi antivirüs programlarını download edebileceğim linkleri yazarsanız sevinirim... Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler...
  • iste sıze norton :P
    dıkkat edın resıme ıyı bakın
    orgınal ı burada :
    http://www.firewallleaktester.com/tests.htm






  • annecim demek sp2 firewall kullananlar (misal biri benim) sıçtı.. bütün testlerden kalmış
    look 'n' stop mu kullanıcaz yani şimdi
  • Avast Professional 4,5 Gelmiş Geçmiş En iyi Ati Virus Programı... Tavsiyeederim Yakalayamadığı şey yok...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_enemy

    annecim demek sp2 firewall kullananlar (misal biri benim) sıçtı.. bütün testlerden kalmış
    look 'n' stop mu kullanıcaz yani şimdi


    Gerçekten o kadar bilindik programın arasında Look'n'Stop'un birinci olması ilginç.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.