Şimdi Ara

Torrent ve Bitcomet kılavuzu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bir kaç gündür Bitcomet kullanıyorum. İki günde Torrent uzmanı olup çıkmadım ama deneyimlerimi paylaşmak istedim. Bitcomet kullanmak isteyen arkadaşlara bir faydası olur belki.

    Port açma olayı : Ben de programı kurduktan sonra ayarlarda, dinleme port'unda yer alan port Windows'un kendi güvenlik duvarında açılmıştı. Bunun dışında E-mule'deki gibi modem ayarlarından port açmakla uğraşmadım. Gerekiyor mu bilmiyorum. Ama bazı siteler 6890 - 6999 (bu sayılardan emin değilim.) arası portların modem ayarlarından açılması gerektiğini yazıyor. Şahsen ben açmadım ama iyi hızlarda indirme yapabiliyorum.
    Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Torrent dosyaları inerken anladığım kadarıyla TRACKER denen sitelere bağlanılıyor. Bu sitelerden bazısı belli portların açılmasını istiyor. O zaman port açmanız gerebilir. Zaten açmazsanız o dosya için "summary" kısmında hata veriyor.

    Güzel seed buldun mu, iyi donwload yapıyor. Yalnız güzel seed buldum tek dosya indireyim derseniz bir verim alamazsınız. Her p2p için bu böyle. Ben şu anda 10-12 dosya falan indiriyorum. Kimisi 2 ile kimisi 5 ile iniyor ama toplamda 20k civarlarına çıkıyor. (Bu arada bilmeyen için Seed: %100 bitmiş dosya sayısıymış.)

    Ayrıca Torrent Spy, Torrent Reactor gibi çok güzel ve geniş kaynaklı siteler var. Neredeyse her kategoride dosya mevcut. Aklınıza gelmeyecek ama gördüğünüzde kesin indirmek istediğiniz dosyalar ile karşılaşabiliyorsunz. (Örneğin, çoğu "Fast-Food" şirketinin gizli tariflerinin bulunduğu bi dosyaya rastladım. Hayatta aklıma gelmez böyl bir dosya için aratma yapmak. ) İnsan bir an hangi birine saldıracağını şaşırıyor. Torrent daha çok güncel dosyaların bulunduğu bir sistem diye bilirdim. Ama eski film'ler vesaire de aradın mı bulunuyor. Belki kaynak olarak az olabilir ama diğer download'lara kattın mı kardeş kardeş iniyorlar.

    Tavsiyem bir dosya arıyorken bir kaç siteye bakıp aynı dosyanın sitelerdeki verilen "seed" sayısına bakmak. Çünkü aynı dosyanın farklı tracker'lardan verilen versiyonları bulunabiliyor. Karşılaştırma yaparak en iyisini seçebilirsiniz.

    Bitcomet'te beğenmediğim yana gelince, üstte "bar" da verilen toplam DL hızları sanki bazen gerçeği yansıtmıyor veya gerçek zamanlı değil. Bir keresinde bar'da toplam hızı, 20 olarak gösteriyordu ama dosyaların tek tek dl hızını topladın mı 15 - 16 civarı çıkıyordu.

    Benden bu kadar.







  • sen filmleri nasıl indiriyon ondan bahset müzikler şakkadan iniyor ortalama 20 kb ile ama filmler ortalama 8-9 kb sen nasıl indiriyorsun 30 kullanıcıdan çekiyorum durum aynı filmler çok yavaş iniyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.