Şimdi Ara

Shuttle ilk BTX, SFF modelini 'SB86i' i duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ufak sistemlerin şıklığı, kullanışlılığı ve taşınabilirliği tartışma götürmez bir gerçek. Fakat tüm kullanıcıların aklında tuttukları gereken nokta bu tip sistemlerde yer darlığından dolayı sıcaklığın daha çabuk yükselip fan hızlarının yüksek olması mecburiyeti. Sonuçta şimdiye kadar güçlü ve gerçek sessiz SFF pek bir araya gelmeyen iki kelime idi. Intel'in yeni dahiyane buluşu BTX tipi kasa yerleşiminin pico-BTX versiyonu ufak sistemlerde bile sessizliği yakalamanızı olanak sağlıyor. Teknoloji önden çekilen soğuk havayı işlemci soğutucusu ile karşılaştıktan sonra yoluna devam edip kasanın arkasından atılması methoduna göre çalışıyor.

    Bu yüzden ön tarafında büyük fan bulundurmak zorunda olan yeni model tek önde sadece bir 5,25" lik slot girişi bulundururken, disket sürücüsü de bulundurmuyor. Bunun yerine bol kart tipi destekli okuyucunun ile tüm ihtiyaçlarınıza cevap verilebileceği düşünülmüş. Sitem aynı zamanda 4 USB 2.0, 2 Adet Firewire 400 girişi ile oldukça fazla harici cihaz takmaya müsait. Anakart çipseti i915G olduğundan dahili ekran kartı bulunuyor fakat sisteme istenilirse x16 hızındaki PEG slotuna takılacak bir ekran kartı ile de harici hızlı bir çözüm yapılabiliyor. İki adet 3,5" yuvası ile iki adet disk alabiliyor. Anakart üzerindeki 4 SATA ile Intel'in Matrix RAID'ini bile yapmak mümkün.

    Sistemi diğer bir çok SFF'den (Single -Tek- Form Faktör- Küp PC'de denilebilir) ayıran en büyük özellik güç kaynağının 275 Watt olması ve fanının 8 Cm'lik olması. Bundan önceki çoğu sistemde ufak fanlar kullanıldığından dolayı ses de çok yüksek oluyordu. Ağ bağlantısı olarak PCIe üzerinden Gigabit Ethernet, ses sistemi olarak Intel'in 8 kanallı 192kHz/32-Bit destekli HD ses sistemi sunuluyor. Geriye kalan tek genişleme yuvasına isterseniz kablosuz ağ bağlantısı ya da çift tunerli tv kartı (birisi analog, birisi dijital tavsiye edilir) kart takabiliyorsunuz. Boyutları ve ağırlığı sırası ile şöyle 37.5 x 24 x 19.5 cm, 4.2 Kg. Doğal olarak sadece Intel soket-775 tipi işlemciler ile kullanabiliyorsunuz, son çıkan E-0 tipi bir revizyon Pentium 4 oldukça iyi seçim olacaktır. Fiyatı ise yurt dışında şimdilik 450$ civarında.


    Sayfanın Linki : http://us.shuttle.com/SB86i.asp








  • intelin yeni btx standardina laf soyleyenlere atif gibi
  • Herşeyi düşünülmüş ... Çok iyi...
  • bence çok az kişinin işine yarayabilecek ,çok aşırı pahalı bir ürün.yani bizle alakalı değil.
  • zaten sff'leri herkes almiyor...
  • Aslında SFF bilgisayarları Apple kulanıcılarına hitap eder gibi bir şey. Şık ufak ve sessiz. Özelliklede böyle sistemlerden kızlar acaip hoşlanıyorlar erişmesi kolay sevimli bişi.

    Bence BTX sff'lerin uzun zamandır beklediği bir şey. Geriye bir tek Pentium M işlemcilerin girebileceği bir masa üstü geliştirmesi kaldı kısa vadede o kadar.
  • Ekran kartının onboard olmasını tutmadım..İlerde bir çağresine bakarlar umarım.. ama ebat-görünüş- teknolojik açıdan çığır yaratacak bir tasarım....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.