Şimdi Ara

VESTEL 4550 VS. VESTEL 4500: DTS ÖNEMLİ Mİ GEREKLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Forumlardan izlediğim kadarıyla en az soruna sahip DIVX player, vestel 4500
    ama piyasada bulunmuyor. 4550 modeli mevcut. 4550 modelinde DTS yokmuş.
    Genelde VCD ve DIVX CD lerinin izlenileceği düşünüldüğünde

    Acaba DTS özelliği çok gerekli mi?
    Yoksa Phillips 720 mi tercih etmeli?

    Çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.



  • eğer yanlış hatırlamıyorsam DTS dijital tunnig sistem olması gerek.
  • ne işe yarar peki?
  • bu bi elektronik hiledir, radyolu cihazlarda otamatik istasyon arama gibi bişi. bildiğim kadarıile öyle ama sen garanti olsun genede almadan önce bi servisine gitsor derim
  • Merhaba,
    Ben de 4550 kullanıyorum ve dediğin gibi 4500 artık piyasada yok. DTS olmaması ise telif hakkıyla ilgili bir konu.Herhalde anlaşma sağlanamayınca kullanım izni verilmedi.
    Hem sana hem de ilgilenen arkadaşlar için aşağıya dolby digital ve dts ile ilgili biraz açıklama koyuyorum.(Alıntıdır)Umarım İşine yarar.Bu arada vcd seyrederken maalesef hiçbir formatı desteklemez.

    En son sistemlerden biri olan olan Dolby Digital 5.1, sağ ve sol iki ön hoparlör, ön orta hoparlör (ön hoparlörler ana sesler için kullanılır - konuşmalar vb.), yine sağ ve sol iki arka hoparlör (arka hoparlörler arka plan sesler için kullanılır - sokak gürültüsü, arkadan gelen müzik vb.) ve son olarak bass hoparlörden oluşur.

    DTS, aynı Dolby Digital 5.1 gibi 6 hoparlöre sesi ayırabilen bir ses teknolojisi sisteminin adıdır.
    Yeni filmler ile gündeme gelen, bass ve yüksek seslerdeki gürültünün digital kayıt ile ortadan kalkması sayesinde sinema sektöründe hemen bir yer edinen bu teknolojiyi de evinize taşımak artık çok kolay. Bunun için dikkat etmeniz gereken, alacağınız DVD Player'ın DTS output
    (Pionner DV525 gibi) ve Anfi'nin de DTS Decoder özelliğinin olmasıdır. Yeni yeni üreticiler, artık bu decoderları da DVD Playerların içine koymaktadır. Örneğin; Pioneer 626d modeli hem DTS hem de Dolby Digitial 5.1 decoderı ile gelmektedir. Bu durumda sadece output destekli bir anfi bağlamak da yeterli olmaktadır. DTS teknolojisi için DTS Lab.'a verilen telif haklarının pahalı olmasından ötürü, DTS Anfinin ve filmlerinin fiyatı diğerlerine göre biraz daha pahalıdır.

    Aslına bakarsanız, Dolby Digital 5.1 ile DTS arasında çok da fazla bir fark yoktur. İki sistem de digital kaydedilmekte ve 6 kanallı ses çıkışı kullanmaktadır. Sadece DTS bass sesleri (patlama ve yüksek sesleri) biraz daha öne çıkarmaktadır. Dolby Digital Labs ilk olarak 1970 yıllarında
    kurulmuş ve çalışmalarına başlamış olduğundan, Dolby Digital kayıt halen dünyada daha yaygındır. DTS Laboratuvarları da özellikle yeni çıkacak filmlerde master sesin kendi teknolojisi ile üretilmesi için bir takım çalışmalarda bulunmakta ve kıyasıya rekabet devam etmektedir. Yine olaya DVD yönüyle bakarsak, DTS filmler biraz daha pahalıdır. Bunun nedeni olarak DTS Laboratuvarlarına ödenen lisans ücretlerinin pahalı olması gösterilmektedir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bay_x

    bu bi elektronik hiledir, radyolu cihazlarda otamatik istasyon arama gibi bişi. bildiğim kadarıile öyle ama sen garanti olsun genede almadan önce bi servisine gitsor derim

    Bay-x harbiden ii sallamışsın DTS=Digital Theater System
    Arkadaşında açıkladığı gibi dolby digital in farklı bir patenti oluyor DTS. Ama özellikle oyun konsollarının dts e dönmesiyle ve ev sinema sistemlerininde desteklemesi ile biraz daha yaygınlaşmaya başladı. Aslında almak istediğin iki divx playerda da decoder var ama 4550de dts yok işte. (Ama deneyen bir arkadaşıma göre ne kadar decoderi olsada harici digital decoder ile daha iyi ses alınıyor) Vestel ile philips in en önemli farklarını ben bi yerde daha açıklamıştım ama tekrar açıklayım:
    Philips 720 vestel e göre birkaç codec daha fazladan destekliyor. ( Örneğin Qpel ve süper audio desteği var) Vestel maalesef bunları desteklemiyor. Ama philips inde altyazıda bazı sıkıntıları var. İlk başlarda türkçe altyazıları hiç desteklemiyordu fakat yeni çıkan update sayesinde bu olayı aşmışlar ancak hala bir sıkıntısı var. filmin adı ile altyazının adının aynı olması gerekiyor. Buda su sorunu ortaya çıkarıyor: içine birkaç farklı dilde altyazı atmanın hiç bir mantığı yok hangisinin adı aynı ise onu açacak. Vestelde ise altyazıyı seçerek yüklüyorsun hatta istersen başka bir cd den yükle. Vestelin bir kötü yanı da gerçekten hiç şık bir ürün değil philips dış görünüş olarak biraz daha güzel.
  • Olmazsa çok şey farketmez belki ancak ben direkt senin ikinci soruna cevap vereyim : Philips DVP 720SA al hem cihazında DTS hem de Dolby Prologic II (Vestelden farklı olarak) olsun. Zaten aralarında pek fazla bir fiyat farkı yok hele taksitle alacaksan bence Vestel.in 4550 modelini aklına bile getirme. Vestel.in 4500 modelini bulabilirsen aklına getir derdim ama oda fiyatı itibariyle Philips.in birçok özelliği yanında sadece sönük kalırdı.

    Birde benim bu forumda dikkatimi çeken birşey oldu. Arkadaşlar divx player.da sadece divx özelliklerini inceliyorlar. Oysaki tüm divx player.lar aynı zamanda dvd playerlardır. DVD.de görüntü çok önemlidir bunu herhalde anlatmaya gerek yok ancak çoğu arkadaş ne video dac değerlerine ne audio dac değerlerine, ne oversampling değerlerine, ne ekstra başka özelliklere dikkat etmiyor. Benim şahsi fikrim Philips ile Vestel aynı kategoride olmasına rağmen bence gerçekte aynı kategoride değiller. Philips ile Pioneer.ın ve Yamaha.nın divx playerları (hepsi mediatek chip kullanıyor) benzer özellikler taşıyor ve birbirlerine bazı hususlarda üstünlük sağlıyorlar.

    Her zaman yerli üretime destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum bu bakımdan VESTEL.e helal olsun da diyorum bakın başka yerli üretici var mı divx üreten ancak biraz karları aşağı çekip AR-GE departmanının çıkardıklarını ürüne daha fazla sahip çıkması, desteklemesi ve hatta bana sorarsanız chip.in sorgulanmasına (açık kod) izin vermeliler. Philips.in bu kadar üstün ürün olma yolunda en büyük payı mediatec chipi ve bunu kullanan firmware.in sürekli güncellenmesi kim tarafından dersiniz tabiki internet kullanıcıları, forum kullanıcıları.
  • arkadaşlar 4550 kullanıyorum bende alırken kafa yormuştum dts ye ye merak emeyin 4550 de de var sadece yazmıyolar nedeni de:
    vestel 4500 260ytl şimdi satışta indirime giderse 200ytl ye gitçek o zaman millet bu ürün kötü 6o milyon fiyatı düşmüş diye düşüncek onun yerine 4550 yi çıkarıyo her şey aynı ama 260ytl yrine 200ytl zaten 4550 daha yeni modeli iki playerinde görüntüsüne baktım 4550 ile 4500 aynı hatta 4550 daha iyi hissi uyandırıyor haberiniz olsun sakın gdip 4500 almayın
  • Umut ilginç bir yorum :) peki neden hala yazmıyorlar 4500 piyasada kalmadı ki :) 4550 de de digital ses var kimse ona karşı çıkmıyor ama sen dolby digital ile karıştırdın sanırım. DTS 4550 de yok, bunu telefon ile genel merkezlerini arayıpta sorabilirsin. Ha dts gerekli mi diyeceksin dediğim gibi dolby digital olduktan sonra ne kadar farkı yada artısı vardır bilemiyorum ama benim fikrim pekde gerekli olmaz DD varken.
  • beyler 4500 piyasada hala var, kipadan alabilirsiniz. ben aldım fiyatı da 260 değil, 224ytl. hatta ben 1 ay önce şans eseri vestel bayiinde de buldum. adamın elinde son kalmış 4550 fiyatından aldım, 5 de taksit patlattım. arada bir uğrayın bayilere. Bazen sipariş üzerine (nerden geliyorsa artık) geliyor. Siparişi verenden önce davranın. Bayiiler satışa dayanamaz.
    4500 ile 4550 arasında görüntü farkı olduğuna inanmıyorum. Biraz saçma geldi. DTS ninde bu kadar önemli olduğunu sanmıyorum. Nihayetinde evde sinema keyfini DD ile iyi bir sistemle kolayca sağlayabilirsiniz.
    Bir de ARGE si türkiyede güçlü olanı almak gerekir diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar 4500 daha iyi olsa adamlar niye satmasın benim 4550 nin arkatarafın sağ alt köşesinde dts olduğuna dair bi yazı var
  • yazı var ama şimdi kontrol ettim dts yi desteklemiyo
  • dts dolby e göre daha az sıkıştırılmış olduğundan sesler daha gerçeğe yakındır özellikle silahlı çatışma ve patlama seslerinde bu fark oldukca belirginleşir genelde film dvd sinin içinde -eğer dts desteği varsa- dolby desteğide olur çünkü herkesin dts çözücüsü olmayabilir ama sadece dts 5.1 koyarlarsa dts desteği olmayan bi alette 5.1 seçtiğinizde ses alamazsınız şimdi yeni nesil dvd diskler olan hd dvd ve blue ray disklerle birlikte dolby digital plus ve dts++ gibi daha yüksek kalitede ve kanala sahip ses teknololjileri yolda...
  • DTS'in Dolby'den iyi bir ses formatı olduğu ancak Dolby daha fazla tanındığı için firmalar önceliği ona veriyorlar.

    Yeni formatlarda da 24 bit 96 Khz'i 24 bit 192 kHz yaparlar ama Video HDTV 720p veya 1080p olur.

    http://www.audioholics.com/techtips/specsformats/dolbydigitaldts.php

    karşılaştırma burada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.