Şimdi Ara

Gittigidiyor.com'dan İşlem Yapmanızı Hiç Tavsiye Etmem!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika kökenli E-Bay sitesinin kötü bir taklidi olan gittigidiyor.com sitesi, satış yapmak isteyen üyelerden yüksek meblağ talep ediyor. Ürün satmak isteyen bir üye gittigidiyor'a ortalama 2-3 milyon TL ödemek zorunda. Bunun yanında gittigidiyor.com sitesi sözde KDV kesintisi adı altından satıcılardan tam %10 komisyon alıyor! Satıcının 1 milyarlık bir ürün satması halinde gittigiyor sitesi bu işlemden 100 milyon TL alıyor. Ayrıca ne fatura kesiliyor ne de KDV ödendiğine dair bir fiş veriliyor.

    Gittigidiyor sitesi siz alışveriş yaptıktan sonra sizden sürpiz belgeler istiyor. Örneğin 13.12.2004 tarihinde kredi kartı ile 60 milyon TL tutarında bir alışveriş yapmak istedim, ardından site kredi kartından 60 milyon TL çekti ancak sonradan benden kredi kartı ve kimlik fotokopisi faxlamamı istedi!

    Birincisi, hiçbir alışveriş sitesi müşterilerinden bu tür belgeler isteyemez. Çünkü bu belgeleri ele geçiren kötü niyetli kişiler bu bilgilerden yararlanarak kredi kartını kullanabilir.

    İkincisi, madem böyle belgeler isteyeceksiniz bunu neden karttan çekim yapmadan önce söylemiyorsunuz!! Bunu baştan söyleyin biz de alışveriş yapıp yapmamaya karar verelim!!!

    Ben doğal olarak istenen belgeleri faxlamadım ve alışverişin iptalini istedim ve parmı iade edin dedim. Ancak gittigidiyor sitesi paramın tamamını iade etmedi, iade işlemini taksit taksit yapıyor!!

    Bana bu belgeleri istediğinizi çekim yapmadan önce en baştan söyleseydiniz bu sorunların hiçbiri olmayacaktı.Ama karttan çekim yaptıktan sonra "bana şu belgeyi gönderin" demek ne kadar mantıklı?

    Olaylar bununla bitmiyor maalesef! Hakkımı bu şekilde aramamı içlerine sindiremeyen site yönetimi kanıtları yok etmek için üyeliğimi iptal etti ve satışa çıkardığım 2 ürünün açık arttırmasını da süresi dolmadan iptal etti.Ben bu iki ürün için siteye yaklaşık 5 milyon açık artırma ücreti ödedim ancak bu para da bana iade edilmedi.

    Ancak ben işimi sıkı tuttuğum için site ile olan yazışmalarımı kaydedip screenshot aldım ve bu belgeleri kullanarak Gittigidiyor A.Ş. hakkında tüketici mahkemesinde dava açıp tazminat isteyeceğim ve ayrıca dolandırıcılıktan İstanbul Cumhuriyet savcılığına şikayyette bulunacağım.Buna ek olarak sitenin vergi kaçırdığından şüphe ettiğim için maliyeye de ihbarda bulunacağım.

    Ben şahsen bu siteden asla alışveriş yapmanızı veya satış yapmanızı tavsiye etmem! Bu siteden alışveriş yapacağınıza normal bir alışveriş sitesinden alışveriş yapmanız daha güvenli olur diye düşünüyorum.


    Bu arada e-bay sitesine de mail atıp, sitelerinin Türkiye'deki bir site tarafından aynen taklit edildiğini de söyledim ve onların da dava açmalarını önerdim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.